wyobraź sobie że około 2009 roku nie było takich dodatków typu geolog itp itd , nie było chyba nawet antymaterii a szata graficzna była inna i dopiero kiedy wprowadzile jakże te "cudowne" zmiany połowa graczy rzuciła kontami także nie dziwię się ze ludzie graja na botach czy sie pushują skoro muszą dziś rywalizować z bogaczami co wydają tysiące na grę sami tą grę taką stworzyliście pakując kase w nowe universa , gdybyscie nie wydawali tyle kasy na gre to moze wypuszczali by jedno uni z anty a drugie bez i na przemian tak jak to jest w innych grach , nie rozumiem czemu Gf nie daje takiej mozliwosci wyboru serverów z płatnymi opcjami i bez nich .... gdyby dali taką możliwość wyboru na płatnych grali by tacy jak na naszym uni wydając "miliony cebulionów" a na serverach bez mozliwosci bustowania się kasą graliby gracze finezyjni którzy zwyczajnie lubią grę strategiczną
Ewidentne oszustwa na UNI Lacerta - support nic z tym nie robi
-
- Pogawędki
- smOOk
-
-
wyobraź sobie że około 2009 roku nie było takich dodatków typu geolog itp itd , nie było chyba nawet antymaterii a szata graficzna była inna i dopiero kiedy wprowadzile jakże te "cudowne" zmiany połowa graczy rzuciła kontami także nie dziwię się ze ludzie graja na botach czy sie pushują skoro muszą dziś rywalizować z bogaczami co wydają tysiące na grę sami tą grę taką stworzyliście pakując kase w nowe universa , gdybyscie nie wydawali tyle kasy na gre to moze wypuszczali by jedno uni z anty a drugie bez i na przemian tak jak to jest w innych grach ,
Ale kogo obchodzi co było w 2009 ?? Co ty myślisz, że jakąś jednoosobową krucjatą i robieniem z siebie klauna coś zmienisz ?? Nic nie zmienisz. Historia jest dla historyków , amatorów, fanatyków. I jeszcze bronisz puszerów, bociarzy i innych oszustów w grze. Ty naprawdę tak głupi jesteś , czy po prostu takiego udajesz. Wyjdź z tego kokonu, mamy 2023 rok. A ty pieprzysz jakieś farmazony które się nawet kupy nie trzymają. Nie potrafisz grać - wypad na drzewo banany zbierać. Nie pasuje ci p2w - wypad z gry. Ale nie tłumacz boterów, oszustów, puszerów że im wolno bo nie mają szans z p2w. Ty naprawdę jesteś idiotą. Tłumaczyć oszustwa w taki sposób może tylko oszust. I nie nazywaj oszustami tych którzy na grę wydają. Skup się na faktach - oszustem w grze jest ten który w nielegalny sposób "sobie pomaga". Rozwinę co byś zzrozumiał - pusz, który jest olewany przez team, boty, multikonta.... To jest oszustwo. I tylko z tym można walczyć w jakiś sposób. Świat idzie do przodu a czas nie stoi w miejscu. Wszystko się zmienia. Poza tym skąd ty możesz wiedzieć co było w 2009 skoro pewnie urodziłeś się w 2008.
I uświadomię cię dziecko. Tutaj możesz nawet przepisać Pana Tadeusza od A - Z. Chcąc coś zdziałać musisz przenieść tą swoją krucjatę na forum angielskie. Z którego pewnie po pierwszym poście cię wywalą. Boo jak usłyszą o dzieciaku który ma ból dupy o p2w, i uważa ze oszukiwanie w grze - boty, pusz, multi - jest OK bo pomaga grać VS p2w to się oplują ze śmiechu. -
bustujecie swoje konta za kasę aby być wyżej w rankingu a przeszkadza wam jak ktoś używa bota i się pushuje aby również wybustować swoje konto i grać z wami na równi ? to hipokryzja i chcialbym cie uświadomić że to niemiecka gra a nie angielska , nawet nie wiesz w co grasz
wiesz , ogólnie to można poznać ładną kobietę wziąć z nią ślub i mieć dzieci , można też jechać i zapłacić za chwilę przyjemności ale to raczej nie jest miłość (po co brać ślub skoro można jechać na .....) tak porównam grę za kase z grą bez uzywania anty
koncze tą dyskusje bo to nie ma sensu , ci co wladowali gruba kase w konta i tak sie beda bronic ze przeciez mozna ;d
-
bustujecie swoje konta za kasę aby być wyżej w rankingu a przeszkadza wam jak ktoś używa bota i się pushuje aby również wybustować swoje konto i grać z wami na równi ? to hipokryzja i chcialbym cie uświadomić że to niemiecka gra a nie angielska , nawet nie wiesz w co grasz
wiesz , ogólnie to można poznać ładną kobietę wziąć z nią ślub i mieć dzieci , można też jechać i zapłacić za chwilę przyjemności ale to raczej nie jest miłość tak porównam grę za kase z grą bez uzywania anty
koncze tą dyskusje bo to nie ma sensu , ci co wladowali gruba kase w konta i tak sie beda bronic ze przeciez mozna ;d
Chciałbym cię uświadomić że forum EN tudzież nowo tworzone Origin jest oficjalnym dla tej gry. Choćby była ona z Ugandy
https://board.en.ogame.gameforge.com/
https://forum.origin.ogame.gameforge.com/A co do władowania grubej kasy - można. I jest to proceder legalny. W porównaniu - w teorii - to puszu, botów i multikont. Więc uświadom się z tym faktem. Bo zrobiłeś z siebie totalnego głupka w tym temacie
-
ale ja nie mówię że nie można tylko że jest to niesmaczne mogę jedynie doradzić wam stworzyć sojusz o nazwie Towarzystko lubiących płacić za przyjemności , nie pozdrawiam i nie szanuję
-
ale ja nie mówię że nie można tylko że jest to niesmaczne mogę jedynie doradzić wam stworzyć sojusz o nazwie Towarzystko lubiących płacić za przyjemności , nie pozdrawiam i nie szanuję
Dodam jeszcze że ci co wydają gruba kasę na grę tak samo się puszują , używają botów i multikont. Wiec.. jednym wolno, drugim nie ?? A co do "niesmaku" - niesmak pozostaje po tym co wypisujesz. Już ci napisałem - jak masz problem z zaaklimatyzowaniem się we współczesnym świecie gier online / mmo - > przestań w nie grać. Albo załóż ruch społeczny zwalczający ten proceder. Pójdziesz siedzieć jak te sekty pokroju Kaji Głodek i innych patologii społecznych
-
Witam.
Miałem się już tu nie pokazywać ale zrobię wyjątek.😉
Jak dla mnie top1,top3 czy tam top200.mogą ładować kasy ile chcą w AM to ich kasa i niech sobie robi z nią co chcą(nie chce tu nikogo obrazić)
25% ludzi tutaj wydaje kasę na AM.niech tam wydają.
Ale największym leży w tym że są używane programy zwane botami które za nas grają lub nam pomagają.
Jest przypadek że ktoś używał 19 kont botów które miały normalne Nicki a teraz bot20 przykładowo i nagle je ktoś sobie wszystkie wyczyścił z floty i surowca.
Jak jest ktoś ciekawy mam zdj.porobione.zapraszam na PW.
Pozdrawiam 🦉 666.
-
ewidentnie trzeba wystawić ocenę w apce i gdzie się da i opisać sytuację jaka panuje na serverach ogame aplikacją zachęcają do gry ale nie napiszą w reklamie że musisz mieć 50.000 zł żeby móc zawalczyć o top servera administracja gry nie pilnuje pushów oraz używania różnych botów wspomagających grę , ogólnie nie ma sensu w to grać jaki jest sens gry skoro gość wpłaca kilka tysięcy w konto na każdym uni i zwykły gracz nie ma szans nawet się dostać do top 100 ? hehe powiem tak , ci co nie wydają kasy na grę przyznają mi rację ale szkoda im czasu aby zakładać konto na forum , ci co mówią że gadam głupoty to ci co płacą za grę i próbują się wybielić , nic dziwnego że ta gra umiera , nic się nie zmieni do póki zasady kupowania anty się nie zmienią , miłego tonięcia w bagnie ja kończę w to grać , kiedyś ta gra miała sens dziś widza sens w tej grze ci którzy na niej zarabiają
-
Czy Ty na prawdę myślałeś, ze GF będzie firmą charytatywną?
-
Czy Ty na prawdę myślałeś, ze GF będzie firmą charytatywną?
nie, wiedziałem że niemcy tylko dla kasy to prowadzą po tym jak wprowadzili nową szatę graficzną pomimo 90% sprzeciwu graczy w 2008roku
-
Nikt nie zmusza do płacenia. Poza tym, urodziłeś się wczoraj? Gry z mikropłatnościami, które są fair dla wszystkich (oferują skórki, avatary, elementy dekoracyjne), można policzyć na palcach. W tych pełni darmowych zazwyczaj wieje nudą.
Gram z sentymentu niemal rok po prawie 14 latach i cieszę się za każdym razem jak płacący gracz lub inny sadysta pojawia się na mojej już opustoszałej specjalnie dla niego planecie .
-
3 rzeczy.
1. Fakt jest taki, ze kupowanie antymaterii jest normalna mechanika gry i nikogo nie powinno dziwić, że ludzie z niej korzystają. Poza tym co jest złego w kupowaniu anty ? Niektórzy mają pasję w postaci sportu, kupują sprzęty, rakietki, buty i cala mase roznych rzeczy i to jest OK. A co jest złego w wydaniu kasy na coś innego, co jest Twoim hobby ?
2, Co nie zmienia faktu, ze rozumiem ta frustracje, bo sam wracajac po latach do ogame mega sie zdziwilem, czemu po 2 dniach na nowym uni sa osoby, ktore maja tyle punktow ile zdobywa sie w 3 miesiace gry. Faktycznie uniemozliwia to normalna rywalizacje i mocno zniecheca wiedzac, ze mozna za kase kupowac surowce, czyli de facto punkty.
Bardzo chetnie zobaczylbym uni bez AM, gdzie wszyscy maja rowne szanse i liczy sie ilosc czasu i skilla, a nie grubosc portfela. Zawsze mogliby wprowadzic oplate startowa, albo sam sztab, zeby zarobic chociazby na koszty serwera. A pewnie taki serwer cieszylby sie niesamowita popularnoscia.
3. ewenem3nt niestety ale Twoj poziom dyskusji sprawia, ze faktycznie ktoś kto czyta Twoje posty mysli sobie - sfrustrowany 15 latek, a czytajac posty Seby czy Balboa widac, ze sa to dojrzali ludzie, ktorzy normalnie dyskutuja i nikomu nie cisna.
Widac, ze masz swoja racje i jestes kompletnie zamkniety na wszystko inne, a dodatkowo obrazasz wszystkich dookoła.
Takze nie dziwie sie, ze temat umarł, bo dyskusje sa ciekawe. Przekrzykiwanie sie z frustratem nie jest.
-
być może i masz racje , wiele postów pisałem pod wpływem emocji wcześniej zaczepiony przez kogoś innego , zaczynam się już przyzwyczajać do obecnej sytuacji z p2p , co prawda bez użycia anty ścisłej topki nie da się złapać ale jest sporo graczy którzy też grają bez wkładania kasy w antymeterie , więc jest z kim porywalizować , jak sam zauważyłeś każdy miał jakąś racje , ale też nikt nie jest niewinny dla mnie temat anty jest zamknięty bo kazdy ma inne zdanie na jej temat , a ja juz nie mam ochoty się z nikim wykłócać i wplątywać się w jakieś dyskusje
-
nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre
co? swiat jest nierowny ? kto Ci broni wydac jeden wyda na fajki inny na fajna furke a 3 i na to i na tamto i jeszcze mu zostanie .
widzisz oceniasz innych przez pryzmat Siebie jezeli ktos wydal wiecej niz ty to od razu ma nudne zycie i jest nikim dla Ciebie smutne tojjest ze tu placzesz taka jest gra jezeli nie wydajesz nic to grasz na krzywy ryj za darmo i gdyby kazdy robil jak ty nie bylo by gry ...servery musza na siebie zarobic a jak nie masz ochoty to nie graj i nie mecz ludzi swoimi wypocinami i dodam od Siebie nie kazdy ciezko musi pracowac trzeba sie bylo uczyc to bys nie musial rowow kopac a jezeli ktos wydje i go stac na to to widocznie robi to dla zabicia czasu miedzy przyjmowaniem kolejnych przelewow
Sebastian żonę też sobie kupiłeś ? jest z toba z miłości czy płacisz jej za to ?????
jak że nudne i nieudane musi być twoje życie jeśli mając pieniądze wydajesz je na antymaterię i ogame nazywając to zabiciem czasu.... ludzie swiat stanął na głowie
-
Czy Ty na prawdę myślałeś, ze GF będzie firmą charytatywną
jakbyś sam wydał swoje pieniądze na anty, kupił paczki narobił pancków... luz wszystko ok
ale podpiąć się do tego czegoś co jest paczkomatem czy bankomatem,,, to takie wymiotne...
i tak jak napisałem Ci pod ST
zrób tekścik w domu i poklikaj myszą, godzinę, dwie, a zrozumiesz jakiego id...otę z siebie robisz wmawiając ludziom że klikałeś osobiście przez 6 i pół godziny, to tak jakbyś chciał ludziom wcisnąć że przez 8 godzin 200 ton węgla przezuciłeś
-
jakbyś sam wydał swoje pieniądze na anty, kupił paczki narobił pancków... luz wszystko ok
ale podpiąć się do tego czegoś co jest paczkomatem czy bankomatem,,, to takie wymiotne...
zrób tekścik w domu i poklikaj myszą, godzinę, dwie, a zrozumiesz jakiego id...otę z siebie robisz wmawiając ludziom że klikałeś osobiście przez 6 i pół godziny, to tak jakbyś chciał ludziom wcisnąć że przez 8 godzin 200 ton węgla przezuciłeś
... daj spokój nie ma co z nimi gadać , dowartościowują się za kase bo mają smutne życie założę się że nawet nie mają przyjaciół ,polecam obejrzeć sobie film Richie milioner
-
nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre
co? swiat jest nierowny ? kto Ci broni wydac jeden wyda na fajki inny na fajna furke a 3 i na to i na tamto i jeszcze mu zostanie .
widzisz oceniasz innych przez pryzmat Siebie jezeli ktos wydal wiecej niz ty to od razu ma nudne zycie i jest nikim dla Ciebie smutne tojjest ze tu placzesz taka jest gra jezeli nie wydajesz nic to grasz na krzywy ryj za darmo i gdyby kazdy robil jak ty nie bylo by gry ...servery musza na siebie zarobic a jak nie masz ochoty to nie graj i nie mecz ludzi swoimi wypocinami i dodam od Siebie nie kazdy ciezko musi pracowac trzeba sie bylo uczyc to bys nie musial rowow kopac a jezeli ktos wydje i go stac na to to widocznie robi to dla zabicia czasu miedzy przyjmowaniem kolejnych przelewow
Sebastian żonę też sobie kupiłeś ? jest z toba z miłości czy płacisz jej za to ?????
jak że nudne i nieudane musi być twoje życie jeśli mając pieniądze wydajesz je na antymaterię i ogame nazywając to zabiciem czasu.... ludzie swiat stanął na głowie
czlowieku ty pomysl troche i wyjdz z pokoju troche do ludzi ... nie nie musze placic zonie za milosc jestesmy ze soba kilkanascie lat i mamy dzieci moze cie to zaboli zona zarabia wiecej odemnie moje zycie jest bardzo udane i nie jest nudne ale co moze o tym wiedziec 16 letnie dziecko
co do antymateri to nie rozumiem dlaczego ty mnie rozliczasz z moich pieniedzy stac mnie to sobie kupuje pewnie ty tez jak by cie bylo stac bys kupil ale sadzac po twoim placzu zwyczajnie cie nie stac albo bylo by cie stac ale wtedy nie jadl bys do konca roku
tu widac ze masz cos z glowa nie tak najpierw piszesz ze ten kto kupuje anty jest tym zlym ma nudne zycie i wgl same najgorsze rzeczy a teraz piszesz do iinej osoby ze jak by sobie kupila anty i ja wydala na pancki to jest ok ...
czyli wg ciebie sa rowni i rowniejsi ty okreslasz kto jest ok a kto nie
zakladasz konto specjalnie do trolowania i uwazam ze jestes forumowym trolem na 3 nickach to wlasnie ty masz bardzo nudne zycie i wspolczuje ci ale taki jest swiat kijem wisly nie zawrocisz wspolczuje naprawde ale moze jednak zakonczysz juz swoje trolowanie i zajmiesz sie czyms moze nauka wroc do szkoly nie siedz przed ekranem
nikt sie podemnie nie podpina co do surki bo jest to nielegalne i mozna za to dostac bana skoro gramy tyle czasu i zaden z nas nie dostal bana to znaczy ze gramy uczciwie w przeciwienstwie do jakze wielkiego grona juz zbanowanych osob tutaj
... daj spokój nie ma co z nimi gadać , dowartościowują się za kase bo mają smutne życie założę się że nawet nie mają przyjaciół ,polecam obejrzeć sobie film Richie milioner
tu twoje drugie konto ( sam sobie odpowiadasz ) nikt sie nie musi dowartosciowywac gramy tak : jak kazdy lubi jeden lubi latac drugi sobie woli zaplacic i sobie stawiac kopki to ze mnie stac tobie nic do tego i skoncz juz raz na zawsze kwestie antymateri gra daje takie mozliwosci jest to legalne nic ci do tego kto wydaje jak masz ochote wydaj tez nie masz ochoty nie kompromituj sie pewnie nie znasz slowa i nie wypominaj innym tego czego ty nie mozesz
-
a nie mówiłem bankomatom nie wytłumaczysz czemu psują tą grę trzeba klepać czyste eko + bunkry i 0 floty , niech się bankomaty same kasują wiadomo że będą pisać że to my coś z głową mamy bo oni mają kase i mogą ..... a my to biedaki to się nie odzywajmy żal mi nie których ludzi pytanie brzmi , co im daje taka topka za kase skoro nikt ich nie szanuje PS; jak ktoś mi napisał na pw , ktoś musi płacić żeby ktoś mógł grać za darmo haha
PS2 ; i moze nie mam tyle kasy co wy , i nie wydaje na grę , ale zawsze znajdę jakąś kasę aby wpłacać na akcje charytatywne , widać nie każdy ma taką mentalność zamiast budować konto w 1 dzień 200kk pkt , i psuć przy tym grę innym nie lepiej komuś pomóc ? , to pytanie retoryczne , bez odbioru
-
Przypominam, że dzisiaj od godziny 18 promocja na antymaterię. Chyba sam zakupię, żeby nie odstawać tak od reszty. Pozdrawiam całe szanowne uniwersum.
-
a nie mówiłem bankomatom nie wytłumaczysz czemu psują tą grę trzeba klepać czyste eko + bunkry i 0 floty , niech się bankomaty same kasują wiadomo że będą pisać że to my coś z głową mamy bo oni mają kase i mogą ..... a my to biedaki to się nie odzywajmy żal mi nie których ludzi pytanie brzmi , co im daje taka topka za kase skoro nikt ich nie szanuje PS; jak ktoś mi napisał na pw , ktoś musi płacić żeby ktoś mógł grać za darmo haha
PS2 ; i moze nie mam tyle kasy co wy , i nie wydaje na grę , ale zawsze znajdę jakąś kasę aby wpłacać na akcje charytatywne , widać nie każdy ma taką mentalność zamiast budować konto w 1 dzień 200kk pkt , i psuć przy tym grę innym nie lepiej komuś pomóc ? , to pytanie retoryczne , bez odbioru
Ty masz mentalność 10 letniej świni. Twoje argumenty są aż tak upośledzone że aż się dziwię że cię jeszcze z tego forum nie wywalili. Zacznij tu jeszcze walić swoimi patologicznymi poglądami politycznymi czy religijnymi bo do tego twoja pajacerka zmierza. Ty mieszasz z rodzicami pod jednym dachem i ciągniesz hajs , dlatego jesteś tak zawistny i tak upośledzony przez ewolucję.
Kto ci w ogóle dał prawo oceniać innych i zaglądać im do portfela ?? Zaraz jak to w modzie zaczniesz komuś do łóżka zaglądać , może jeszcze zaczniesz komuś dawać złote rady jak ma żyć - to że ty życia nie masz nie oznacza że masz prawo oceniać innych. Jesteś po prostu kretynem i tyle. Może w końcu wyjdziesz z domu i ktoś powie ci to w twarz - dając przy tym tak soczystego liścia że dorośniesz w sekundę.