DZIENNIK PLANETARNYNR01
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
odcinki będą tutaj dodawane
DZIENNIK PLANETARNYNR01
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
odcinki będą tutaj dodawane
Dziennik planetarny w formie filmików, fajny pomysl
fajnie, fajnie milo zawsze taka forme obejrzec i posluchac
Brawo miszczu klasa zbieracz na start coś pięknego 😂😂
DZIĘKUJE ZA MIŁE PRZYWITANIE MOJEJ INICJATYWY NA FORUM I NIE TYLKO
Dziękuje TYSKI,zara,,LAMA
DZIENNIK PLANETARNY NR02
Odradzam budowanie statków bojowych na tym etapie gry. Lepiej trochę pograć, skolonizować kolejną planetę/y, umówić się z kimś, żeby zrobił Ci dwa księżyce i wtedy można budować i w miarę bezpiecznie latać flotą między księżycami. Statki bojowe jako obrona planety to raczej kiepski pomysł, bo zamiast odstraszać, to przyciągają potencjalnych wrogów, którzy szukają złomu i wtedy BUM!, i po stateczkach a one nie odbudowują się jak systemy obronne
Dziękuje za dobrą rade, Postaram się tak jak mówisz zrobić dzięki , będę inwestować w obrone. THX
Daj spokój z obroną, obrona jest dla dzieci. Bez obrony szybko przekonujesz się kto na uni jest normalny, a kto nie
Dziękuje za dobrą rade, Postaram się tak jak mówisz zrobić dzięki , będę inwestować w obrone. THX
Nie warto zbyt dużo inwestować w obronę. Są flociarze, którzy specjalizują się w rozwalaniu bunkrów, czasem robią to dla przyjemności a nie zysku
Najlepiej nie trzymać zbyt dużej ilości surowca na planetach, tylko zbierać je i latać między kulkami
Daj spokój z obroną, obrona jest dla dzieci. Bez obrony szybko przekonujesz się kto na uni jest normalny, a kto nie
Mała obrona antyfarmingowa na pewno się przydaje, ale jak wyżej napisano, budowanie ogromnych bunkrów to bezsens w czasach, gdy gęsi latają w setkach tysięcy.
Dzięki kto co woli Dzięki
Idea fajna ale najpierw było rozpoznanie zrobić i ankiety. Gram od dawna i wiem że podstawa na początku to klasa Odkrywca i Kolonizować planety między 7 a 9
Chwila chwila, czyli kręcisz poradnik dla ludzi, samemu nic nie wiedząc o grze. No powiem Ci genialne, genialne marnowanie prądu i powietrza
Masz na pasku majnkrafta, może skup się na tym, no chyba że próbowałeś z podobnym podejściem tylko 10 latki Ci mówiły to samo co ja tutaj
A obiektywnie.
-Zobaczyłem jeden odcinek i:
Nagrywając ekran można nagrać konkretne fragmenty, obszary, nie trzeba pokazywać całej swojej wizualnie kiepskiej konfiguracji pc
- nawet niższej klasy youtuberzy czy streamerzy przed włączeniem nagrywania - piszą scenariusz albo chociaż plan ramowy, u ciebie to wygląda i brzmi jak byś włączył nagrywanie i dalej sam nie wiedział co mówisz. Tu powiem że gram na earth, tam przeczytam kilka opisów budynków (bo jak ktoś gra to sam ich nie przeczytał, logiczne xd), tam powiem że swoją gigantyczną obronę pokaże później, znowu powiem, że gram na earth... I tak to leci
Zaczynając omawiać jakiś temat, omawia się go od początku miszczu. Rejestracja, logowanie, omówienie platform na których to działa, ich plusy i minusy, (weszła beznadziejna apka mobilna więc to co mówię ma sens), dalej omówienie społeczności, wskazanie na online w masowej tabeli, porównanie uni pl do uni które powstają dla obcokrajowców (tylko jak masz to zrobić jak Twoja wiedzą się kończy na tym że takie są i tyle)
Następnie przedstawienie kilku schematów strategii gry, opowiedzenie o nich w kontekście zmian jakie gf wprowadza. Opowiedzenie dlaczego wybrałeś akurat tą ścieżkę rozwoju, jakie to ma plusy i minusy i jakie zrobiłeś przygotowanie żeby to się udało.
Ty po prostu wziąłeś zbieracza i będziesz pokazywał widzom jak się buduję domki, na uni które ma ile lat? Nawet nikt Cie nie zaatakuje bo grają tam boty na mega niskiej prędkości flo i się cieszą że są op. no kurde brawo brawo
Wejdź na nowe uni jak wystartuje za tydzień czy dwa, pokaz jak profesjonalnie wygląda gra od początku to i oglądalność będzie
Wchodzić i klepać domki na uni zombie to każdy głupi potrafi taka prawda.
- głos zamula, nie dlatego że jest kiepski, chociaż mógłbyś fakt faktem mówić przez nos i usta, albo ten nos wysmarkać - brzmi to jak byś miał po prostu zatkany i gadał tylko przez ryj, co w połączeniu z brakiem planu na filmik po prostu zanudza oglądającego.
- brak walorów edykacyjnych czy iformacyjnych dla oglądającego, nowi gracze nie zobaczą tego, bo napisy w grze sami umieją czytać, po co im lektor? Bardziej doświadczeni włączą i będą się śmiać, bo jest to trochę żałosne.
Zorientuj się sam w temacie gry najpierw, powiedz kim jesteś, jakie masz osiągnięcia, ile lat jakie unie, pokaz kilka stejków itd.
-macu miszcz, no już sam nick świadczy o tym czy materiał przyniesie fale zainteresowanych oglądających. Ja tego drugi raz nie włączę, bo to jest śmieszne, mistrz który wie tyle co praktycznie osoba "zielona" w temacie zaczynająca od zera, jaja jak berety.
Można tak cały dzień...
Ale są też pozytywy, tzn No jeden, dale plus za chęci, nagranie, zmontowanie i wrzucenie na yt też zabiera czas.
Twoją opinie Szanuje ale mam to gdzieś , musisz wiedzieć ,że nie lubie schematycznego nagrywania i życia schematem etcetera. Mam swój własny styl , robie co lubię i kocham , to jest moja pasja ,
cytuje ciebie -pani jadzia pisze
- głos zamula, nie dlatego że jest kiepski, chociaż mógłbyś fakt faktem mówić przez nos i usta, albo ten nos wysmarkać - brzmi to jak byś miał po prostu zatkany i gadał tylko przez ryj, co w połączeniu z brakiem planu na filmik po prostu zanudza oglądającego.
Zgaduje , że masz 12 lat i zazdrościsz innym , a samemu nic nie robisz na yt , ja jestem na yt już 10 lat i SZCZERZE Smarkaczu nawet jak masz 50 lat to zachowujesz się jak smarkacz , JA NAGRYWAM NA CZILU z PASJII i dla Przyjemności i ,dla mądrych i kulturalnych ludzi . Mój kanał i mój Styl
Staram się cieszyć zabawą i czerpać garściami z zabawy i Poznawać nowych ziomków -Sojuszników i Wszystkim , życzę Wszystkiego najlepszego A ty smarkaczu jadzia , naucz się szacunku do innych , ale mimo wszystko dziękuje za twoją opinie.
Miłej Niedzieli.
MALCZU MISTRZ nie przejmuj się negatywnymi opiniami innych osób
Jak Ci to sprawia przyjemność to rób to co lubisz
Powodzenia
Dziękuję wszystkim za opinie , Ja gram dla przyjemności i po prostu mam taki Swój Styl gry i w porządku moi mili Forumowicze , a w obrone będę inwestował bo mam marzenie i zachcianke , miło mi thx za rady.
MALCZU MISTRZ nie przejmuj się negatywnymi opiniami innych osób
Jak Ci to sprawia przyjemność to rób to co lubisz
Powodzenia
DZIĘKUJE tak właśnie będę Robił. miłego dzionka cześć.:D
A ja nie mogę doczekać się kolejnego odcinka. Kawa jest, pryncypałki są, jestem gotowy na kolejny seans
Pozdrawiam
MALCZU MISTRZ obejrzałem oba filmiki, pomimo że zbyt dużo mnie nie nauczyły to jednak chciałbym pogratulować że dzielisz się swoją wiedzą - jaka by nie była
Mam kilka uwag i być może wskazówek na kolejne produkcje - przede wszystkim pierwsze co to full screen z ekranem gry (F11 w przeglądarce), bo tutaj rzeczywiście może zalatywać amatorką więc proponuję przejść poziom wyżej i robić to jak należy Kolejna sprawa to musisz trochę dostosować ustawienia mikrofonu, bo momentami przy okrzykach radości jest lekko przesterowany i jak ktoś ma głośniej słuchawki to może go szlak trafić
Co do samego contentu filmików, może i jest nieco dyskusyjny, ale każdy gra tak jak lubi. Jeśli poprawisz 2 powyższe punkty to będzie się to zdecydowanie lepiej oglądać.
Powodzenia