Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• My mamy po 30-40 tyś misji...a tu mowa prawie o milionie ?? Jest chyba różnica. Prawda ?

To nie ma znaczenia przecież bo i tak nie wykorzystasz tylu misji. Inne uni dalej nie mają LF i niewidomo kiedy wejdą. To też będziemy do tylu.

Same misje to nie wszystko bo i tak się liczy rozwój poziomów i wydane surowce. :D

• SPIN DOKTOR jak nie wykorzystam tych misji, jak od początku wprowadzenia FŻ sam wylatałem prawie 34tyś i codziennie mam teraz limit 50 lotów.

Quantum, po tym samym czasie gry z FŻ, co obecnie ma u68, topowi poszukiwacze z Quantum, będą mieli taki sam licznik, plus ponad 900.000 limitu, który będzie się zwiększał o 50 lotów każdej doby.

Po np 5,6 latach, gracze z Quantum i wszystkie inne unie będą mieli - w zaokragleniu - o 90.000 więcej odkryć od u68...gdzie uni 68 prze nigdy nie bedzie miało szansy zbliżyć się do tego wyniku

• SPIN DOKTOR .. efekty mam takie:

10% bonusu dla rasy Ludzi,

10% bonusu dla rasy Rocktal'ów,

9,8% bonusu dla rasy Kaelesh

9,9% dla Mechów.

Wszystkie cztery rasy mam aktywne, więc wszystkie 4 bonusy działają jednocześnie

.

Tak, wiem o tym że po osiągnięciu tych 10% już nie ma sensu latać, ale w tym przypadku chodzi tylko o powiększanie licznika.

Zresztą, jak już tu wspomniał kwasi ...nie zdziwiłbym się także, jakby za jakiś czas te 10% powiększyli do 15% lub nawet i więcej..wtedy ten większy licznik może zadziałać na Twoją korzyść.

Dlatego, fajnie by to było, jakby wszystkie uniwersa mieli jednakowe szanse w tym i gdyby te 50 lotów dla każdego uniwersum było mnożone przez taką wartość, ile dni były aktywne FŻ na u68 w momencie aktualizacji FŻ na danym uniwersum // w tym przypadku na Quantum//..a nie pomnożona przez ilość dni trwania danego uniwersum //w tym przypadku Quantum//

Tak jak nasze top 1 w znajdowaniu ras było kiedyś wyznacznikiem limitu dla całego u68, tak u68 powinno być wyznacznikiem dla innych serwerów.

Problem w tym,że nie będziesz w stanie przegonić reszty, bo prawdopodobnie - choć przyznaje,że tego nie sprawdzałem, bo urlopu nie klikałem - te 50 lotów jest dodawane nawet na urlopie.

//byłby wdzięczny, jakby mi to ktoś potwierdził lub zaprzeczył//

• 0% bonusu dla rasy Ludzi,

10% bonusu dla rasy Rocktal'ów,

No nieźle ale to i tak nie każdy będzie tyle latał a to tylko 10 % więc nie ma tragedii też, nie tylko same cyferki grają.

Do tego dochodzą jeszcze poziomy budynków i badań. To są spore koszty.

Nie ma co się tak tym przejmować. Podobnie było z różnym eko x8 jak wprowadzali nie równo i nie każdy miał takie same szanse.

Trzeba grać swoje i tyle. Nigdy nie było równych szans wszędzie.

• SPIN DOKTOR ja myślę że każdy wcześniej czy później wypuści te 50 flot na dzień. Choć faktycznie, na nowo otwartych uniach może być różnie. Tam rządzą inne priorytety.

Tylko teraz mówimy o starych uniach. Ludzie się tym zachłysną, bo rozwój ras, robi z oGame zupełnie inną grę.

Moim zdaniem, porównanie to do prędkości wydobycia/badań jest trochę nie trafione. Przy wyborze uni,każdy sam decydował na jakiej uni chce grać, a i tak ostatecznie - z tego co się orientuje - wszędzie jest takie samo wydobycie, po za jednym przypadkiem.

Tutaj chcą narzucić nierówność wszędzie.

Teraz mowa o 10cio letnim Qauntum,a co z innymi, bardziej świeższymi uniami ? One z automatu dostaną mniejszy limit, bo mają mniej dni.

Gdyby to podporządkować pod u68, wtedy limit byłby bardziej sprawiedliwy.

Nie wiem ile dni są już FŻ na u68, ale pisząc czysto teoretycznie..

Jeżeli np na u68 FŻ istnieją np 2 lata i wprowadzają tą aktualizację na Quantum, to według mnie oni powinni dostać limit 50x730 czyli limit 36500.

Jeżeli od tej daty, za rok wprowadzą FŻ na Kalyke i analogicznie na u68 FŻ istnieją już 3 lata..to Kalyke powinno dostać limit 50x1095 czyli limit 54750

itd itp

tak to widzę..a nie prawie milionowy limit

• A kto będzie wysyłał tyle misji?

Ja wysłałem 3950 i mam wszystko to co chciałem czyli najważniejsze ustawić badania pod siebie i tyle. A Ty się spierasz że oni mają milion misji a Ty kilkadziesiąt tysięcy lol 😁

• Nie bardzo rozumie, co mam Ci rozszyfrować. Od momentu aktualizacji, mi przyrost przychodzi w takim samym tempie.

Mi też brakowało po 2-4 procent do tych 10% jak wprowadzali tą konkretną aktualizacje. W momencie wprowadzenia aktualizacji, po przeliczeniu, tylko przy rasie Ludzkiej miałem 8,2%..przy każdej innej miałem poniżej 8%

A kto będzie wysyłał tyle misji?

Ja wysłałem 3950 i mam wszystko to co chciałem czyli najważniejsze ustawić badania pod siebie i tyle. A Ty się spierasz że oni mają milion misji a Ty kilkadziesiąt tysięcy lol 😁

No dobrze, ale patrzysz przez pryzmat swojej techniki gry, Tobie chodziło tylko o ustawienie badań i na tym chciałeś poprzestać.

A przyjdzie czas, bo przyjdzie na pewno, że będziesz chciał osiągćc te 10% bonusu.

Po za tym, wy mnie chyba źle rozumiecie.

Mi absolutnie nie chodzi o to, że ktoś może osiągnąć szybciej te 10% bonusu niż np mi to przyszło. Absolutnie nie o to mi chodzi.

Mi chodzi tylko i wyłącznie o to, że po osiągnięciu tych 10% można będzie, na innych uniach, nabić niebotyczne ilości punktów w ogólnej, jak na razie nic nieznaczącej, statystyce.

Dla mnie osobiście nawet byłoby na rękę, jakby wszystkie już unie na Polskich serwerach miały 10% bonusu, bo wtedy zdecydowanie jest większa szansa, ze zwiększą limit z 10% do np 20%.

W momencie np zwiększenia tego limitu ze strony GF, wszystkie uniwersa, powtarzam wszystkie młodsze uniwersa odczują tą dysproporcje. Dlatego te szanse chciałbym wyrównać dla wszystkich unii już teraz

Już pomijam fakt, że czołówka u68, nawet nie będzie w stanie zbliżyć się do czołówki zbieraczy z pozostałych unii

Choć muszę zauważyć i chcę to ewidentnie podkreślić, ze na obecną chwilę, chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że np gracze z Quantum, przez ten milionowy limit, mają prze ogromną szanse nabić niebotyczne ilości punktów w tej statystyce.

Chce też zapewnić graczy z Quantum, że to naprawdę nie jest nic osobistego

• Ja nie widzę problemu aby na innych uni był inny limit a na moim inny, w końcu co mnie obchodzi coś co mnie nie dotknie.

Ale problem zaczyna powstawać

O ile istnieje uni fusion i cmentarz

Bo to zmienia pryzmat przez który należy patrzeć na te dysproporcje

Ale tak samo jest z prędkościami ekonomii badań flot etc

GF przed uni fusion (które ogłasza z wyprzedzeniem) czasami kompensuje wolniejsze mu uni które ma przyjąć statystyki szybszego w ten czy inny sposób

Pytanie jak to będzie przy FŻ bo istnienie tego powoduje jeszcze większą dysproporcję i problematykę przy fuzji.

Może oleją temat i nic nie zrobią.

• Cieszę się że jest ktoś kto myśli podobnie.

Dokładnie tak jak piszesz i dokładnie o to mi chodzi..Moja wina, że o tym nie wspomniałem wcześniej i przez to zostałem źle odebrany, ale byłem przekonany że ten szkopuł jest oczywisty dla wszystkich. Przepraszam i dziękuję kwasi za naświetlenie sprawy.

Gdyby nie było cmentarza, ewentualnych fuzji to faktycznie...dla mnie limit na innych uniach może być nawet miliardowy. Bo wtedy wiem i mam pewność, że owa sprawa i ich statystyki dotyczą tylko i wyłącznie ich i tej jednej konkretnej unii.

Ale ta dysproporcja wyjdzie własnie przez przy fuzjach i przy ewentualnych wędrówkach przez cmentarz.

W wyobraźni widzę to tak. Skoro u68 miało FŻ jako pierwsze, to za kilka lat, przy kolejnej fuzji będzie na pewno unią docelową.

I tu nagle pojawi się konto z innego uni które np ma milion limitu lotów lub nie wiele poniżej tej wartości. Statystyki kolekcjonerów z u68 pójdą pod prase tylko dla tego że nikt o tym nie pomyślał wcześniej:)

Mowa tylko o statystykach.

Bo w momencie jak GF zechce zwiększyć limit z 10% np do 20%..to już to będzie miało szerszy wydźwięk .

• mrovka

Dali taki limit pewnie dlatego żeby przetestować czy dalej są lagi. Limit 50 flot bardzo by ograniczył.

FZ uni ma 2 dni, ekspedycje FZ na razie robi 46 osób.

Jakby limit wynosił 50 sztuk dziennie to zrobiliby max 6.900 lotów. Bez limitu mamy 33.050 (jakby limit był to potrzebne byłoby 220 osób do wylatania tego).:)

Topka nieźle lata. Top1 w 47 godzin zrobił ok 2650 lotów. xD

• To co sugerujesz że ten limit ulegnie zmianie ? Bo mi się wydaje że tak już zostanie.

• Zalogowałem się na kilku uniach..i okazuje się, ze każdy serwer ma inny limit.

Swoją drogą..na ilu serwerach można grać jednocześnie ? Jest jakiś ograniczenie ?? Czy mogę rozpocząć grę na każdym unii?

Pytam,Bo zalogowałem się jak na razie na 6ciu serwerach..i przy następnych próbach, by rozpocząć grę na kolejnych, wyskakuje mi monit ''wystąpił jakiś błąd, proszę spróbować później''