zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach sa rowni i rowniejsi 😁
Aktywacja form życia na wszystkich serwerach
-
-
zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach sa rowni i rowniejsi 😁
Kochanieńki, Formy Życia są dla prezesa i zarządu
-
Kochanieńki, Formy Życia są dla prezesa i zarządu
Nie wiem czy udzwigne koszty 🥺
-
zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach
Nie ma to najmniejszego znaczenia
-
zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach
Raczej nie byłbym tego taki pewny
-
Robiłam całkiem niedawno koledze formy życia od zera. Całkowicie od zera - nie miał nawet rasy ustawionej na planecie.
Uwierz że nie ma znaczenia jak szybko ustawisz badania całe z p1, p2 i p3. Ważne żeby cokolwiek mieć wybrane żeby móc badać. Potem sobie po prostu latasz, zbierasz artefakty i równocześnie badasz badania które masz ustawione i tyle.
To czy grasz eko czy flotą - zawsze już na start masz badania które wybierasz i je badasz w pierwszej kolejności.
-
Robiłam całkiem niedawno koledze formy życia od zera. Całkowicie od zera - nie miał nawet rasy ustawionej na planecie.
Uwierz że nie ma znaczenia jak szybko ustawisz badania całe z p1, p2 i p3. Ważne żeby cokolwiek mieć wybrane żeby móc badać. Potem sobie po prostu latasz, zbierasz artefakty i równocześnie badasz badania które masz ustawione i tyle.
To czy grasz eko czy flotą - zawsze już na start masz badania które wybierasz i je badasz w pierwszej kolejności.
a jeżeli chce samemu za każdą raza decydować jakie badanie chce ustawic ? Na tier 1 2 3 🤭🤭🤭 dla mnie osobiście to na rękę że można decydować co chce włączyć by zacząć badać ale ilosc znajdowanych artefaktów jest znikoma dodatkowo rzadko mozna je odszukac ogromny koszt ... 🤭🤭🤭 i chyba rok czasu zajmie lekko by to wszystko skompletowac 😁 to jest optymistyczna i zarazem pesymistyczna pogladu na realia jakie obowiazuja
-
Szczerze to nie rozumiem o co Ci chodzi.... jeśli będziesz systematycznie latać w poszukiwaniu ras to artefakty szybko Ci się zapełnią. Owszem szybko się zużywają, ale przecież nie kupujesz wszystkich wszystkich badan.... zawsze jakieś będziesz wybierać za darmo.... Poza tym kilka razy wpadło mi po 1200-1500 artefaktów z jednej wiadomości. A ile razy mogło tyle wpaść w momencie jak już miałam max ilość artefaktów? Przynajmniej drugie tyle razy mogło w takiej ilości wpaść.
Druga sprawa to ciesz się, że wprowadzili artefakty bo tak to byś losował badania w nieskończoność i dalej mógłbyś nie mieć maksa badań jakie byś chciał....
-
no pewnie tyle samo co na nowych, tylko pozniej zaczniesz i pozniej skonczysz - jak kazdy na Twoim uni
a jezeli chodzi Ci o to, ze wczesniej aretafktow nie bylo to jesli sie nie myle to dalej mozesz losowac bez artefaktow tak jak i my wczesniej nie jestem pewien, bo juz pozniej nie probowalem - zebrac arty i wybrac jest duzo szybciej
-
a jeżeli chce samemu za każdą raza decydować jakie badanie chce ustawic ? Na tier 1 2 3 🤭🤭🤭
Zostaje losowanie
Na ekowym koncie interesowało mnie 11 badań z 12 (t1 + t2, t3 to jednak inny lvl poziomu, tego na zasiadaniu jeszcze mi się nie udało zrobić).
Jakoś nie chce mi się wierzyć że zawsze będziesz chciał badanie z innej rasy.
Tak się składa że mam swoje badania które losowałam. W 4 dniu tylko losując miałam na każdej planecie po 2-4 badania na 5 losowanych (resztę wybierałam jako 100%).
-
a jezeli chodzi Ci o to, ze wczesniej aretafktow nie bylo to jesli sie nie myle to dalej mozesz losowac bez artefaktow tak jak i my wczesniej nie jestem pewien, bo juz pozniej nie probowalem - zebrac arty i wybrac jest duzo szybciej
w sumie można
nie pomyślałam o tym. a jak nie siądzie losowanie to zawsze można przywrocić do tego co było wcześniej
tez jak usłyszałam ze będą artefakty to stwierdziłam że mogę ostatni raz losować a później będę kupować bo szczerze to nadzieję traciłam, że uda mi się na tych ostatnich 4 z 15 planet wylosować te konkretne badania niby byłam blisko ale jednak gra postanowiła nie pomagać
-
a jeżeli chce samemu za każdą raza decydować jakie badanie chce ustawic ? Na tier 1 2 3 🤭🤭🤭
Zostaje losowanie
Na ekowym koncie interesowało mnie 11 badań z 12 (t1 + t2, t3 to jednak inny lvl poziomu, tego na zasiadaniu jeszcze mi się nie udało zrobić).
Jakoś nie chce mi się wierzyć że zawsze będziesz chciał badanie z innej rasy.
Tak się składa że mam swoje badania które losowałam. W 4 dniu tylko losując miałam na każdej planecie po 2-4 badania na 5 losowanych (resztę wybierałam jako 100%).
Przynajmniej ¾ bede wybierac pod siebie bede potrzebowac okolo 100k artefaktow 😁
-
Przynajmniej ¾ bede wybierac pod siebie bede potrzebowac okolo 100k artefaktow 😁
OMG...
Wybierając po 4 badania na każdym poziomie potrzebujesz 4,8 tys na 1 planetę.
100k / 4,8 = 20,8 planet.
Tyle chyba nie masz
Dwa... wystarczy choć jedno wybrane badanie które Cie interesuje i możesz potem spokojnie zbierać artefakty.
-
OMG...
Wybierając po 4 badania na każdym poziomie potrzebujesz 4,8 tys na 1 planetę.
100k / 4,8 = 20,8 planet.
Tyle chyba nie masz
Dwa... wystarczy choć jedno wybrane badanie które Cie interesuje i możesz potem spokojnie zbierać artefakty.
uwież mi bardzo dobrze wiem o czym mówię zakładam że będzie potrzebna ilosc około 100 tysięcy i to jest szacunek który w ogóle nie jest bardzo wygórowany teraz mam 15 planet ... a jak będę potrzebować robię do 18tej za 4 badania na jeden poziom co najmniej bede musiał zaplacic 😁 na każdy poziom jestem bardzo wybredny 🤭 serio daje to ilosc około 100k artefaktow ... a dla zabawy nawet będę notować ile wydałem i jak długo mnie to zajmie by zrobić wszystko pod siebie ... 😁 jak skończę to nikt nie będzie chciał wieżyc jak długo to wszystko zbierałem
-
Ustawienie pod siebie pewnie zajmie Ci długo. Ja klikam ostatnie badania a bawię się z tym od 21 września. Jeżeli piszesz że będziesz notować ile Ci to zajęło to nie wiem czy rozumiesz mnie i inne osoby które tutaj się wypowiedziały przy okazji.
Chodzi nam o to że nie musisz mieć ustawionych wszystkich badań żeby móc już budować. Rozbudowa konta pod optymalne poziomy trwa dłużej niż zbieranie artefaktów. Ja już zdążyłam sobie ustawić poziom 3 dwa razy w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca.
Surowce szybko się wydaje...
Logistyka tego wszystkiego... (choć teraz będzie łatwiej bo na wszystkich planetach można jedno badanie robić i poziom. Ja niestety miałam wylosowane i wszędzie miałam inne badania i poziomy do badania...)
-
Ustawienie pod siebie pewnie zajmie Ci długo. Ja klikam ostatnie badania a bawię się z tym od 21 września. Jeżeli piszesz że będziesz notować ile Ci to zajęło to nie wiem czy rozumiesz mnie i inne osoby które tutaj się wypowiedziały przy okazji.
Chodzi nam o to że nie musisz mieć ustawionych wszystkich badań żeby móc już budować. Rozbudowa konta pod optymalne poziomy trwa dłużej niż zbieranie artefaktów. Ja już zdążyłam sobie ustawić poziom 3 dwa razy w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca.
Surowce szybko się wydaje...
Logistyka tego wszystkiego... (choć teraz będzie łatwiej bo na wszystkich planetach można jedno badanie robić i poziom. Ja niestety miałam wylosowane i wszędzie miałam inne badania i poziomy do badania...)
ja o logistykę się nie muszę martwić w zaledwie tydzień przemieniłem i jeszcze nie ukończyłem i nie ukończę budynków do momentu wprowadzenia form życia... Te surowce są na rozbudowę form życia ekosystemu i potrzebnych badań to przemieniłem z paczuszek bo jak w inny sposób... ponad 2 biliony surki za pomocą 600k dtkow tylko i aż 🤭🤭🤭 jeżeli chodzi o tydzień czasu i minimalistyczne użycie dopalaczy to czas w sumie ekspresowy jeszcze mam do przemielenia z paczek 9-10 biliona metalu lepiej nie pytac gdzie jestem na tych wakacjach jeszcze mysle o zakupie w najblizszym czasie 1.3 mld anty 🤭🤭🤭 moze byc piekło jeżeli ludzie bliscy mojego serca zaczną sapac na mnie wtedy to juz nie bede patrzec kto i za co tylko bedzie rajd
Ps nie lubię jak ktoś mnie po plecach klepie i beszczelnie wypisuje czy postawie stateczki jak kupię anty no jak postawie stateczki to o kilka za dużo i ktoś może nie udzwignac
Myśleli że trafili na żyłę złota i jelenia w jednym 😁 a okazuje się że ciutke mam za wysokie progi finansowe nie chce się licytować ale kiedyś może dojść do ludzkich dramatów i rozterek w grze 🤭🤭🤭 poczekamy zobaczymy czekam na fuzje 🤡 wtedy będzie prawdziwy cyrk
-
🤭🤭🤭 jeszcze na czyjeś nieszczęście czekam na kilka rekompensat finansowych które będą tylko zwiększać kupkę na którą odkładam przez całe swoje życie a jak wydaje to dwa razy sie zastanowie czy warto nadszedl odpowiedni moment w styczniu 😁 teraz moze byc tylko lepiej a zdrajcy i fałszywi przyjaciele staną przed sądem w tej grze jest tylko jeden trybunał 🤭
-
Powiadają, że nie ma głupich pytań. Niemniej jednak wybaczcie mi ignorancję, być może już ktoś o to pytał, może to oczywiste ale:
Jeżeli trafię na cmentarz z serwera bez form życia to mogę przenieść się serwer z formami?
-
Cześć. Z tego, co pamiętam, są obecnie dwa osobne cmentarze: dla uni z LF i drugi dla uni bez LF. Obecnie nie ma możliwości na przeniesienie konta z serwera bez form życia na serwer z formami przez cmentarz.
Pozdrawiam i życzę miłej gry
-
Powiadają, że nie ma głupich pytań. Niemniej jednak wybaczcie mi ignorancję, być może już ktoś o to pytał, może to oczywiste ale:
Jeżeli trafię na cmentarz z serwera bez form życia to mogę przenieść się serwer z formami?
mozesz ja na u68 przeszedlem normalnie