Symulator walk i konwerter jako integralny element wbudowany w grę.

• W związku z informacją o zamknięciu dodatków TrashSim i OGotcha:

Tolerowane dodatki dla wersji 9.x.x

mam pomysł a za razem propozycję aby obie funkcjonalności zostały w końcu wzięte pod opiekę GF i zaimplementowane w grze jako jej stały element bez potrzeby korzystania z zewnętrznych stron czy dodatków.

Bezpośrednio ze skanów w Wiadomościach mogłaby być opcja przejścia (obok API i innych skrótów) do podstrony, która domyślnie będzie zawierała uzupełnione dane ze skanu, technologie gracza, oraz mechanizm symulacji walki uwzględniający min. obecne bonusy do prędkości jak i siły ataku czy pkt strukturalnych wynikające z wprowadzenia Form Życia.

Jak widzicie taki pomysł? Zapraszam do dyskusji.

• Witam.

Jeżeli TrashSim i OGotcha mają całkowicie zniknąć, dobrą propozycją jest aby je zastąpić.

Rozwiązanie o implementacji tych dodatków do OG na stałe to bardzo dobra propozycja.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• To jest dobry pomysł. Biorąc pod uwagę, że GF bezkrytycznie wprowadza co i rusz nowe zmiany w grze i ulepszenia, utrzymanie aktualności kalkulatorów jest nie lada wyzwaniem. Mówię to z doświadczenia, bo zanim skończyłem robić kalkulator optymalizujący wydobycie i amortyzację z handlem, musiałem wprowadzać kilkakroć poprawki. Ostatecznie formy życia dobiły ten projekt dlatego rozumiem decyzję, którą podjął twórca trashsima. Powinni zmierzyć się z tym zadaniem na własną rękę, dodając taką funkcję chociaż w ramach aktywnego komandora. W końcu mogą dalej z kodu robić tajemnicę, a nie ukrywajmy, bez symulatora można co najwyżej objąć strategię paczkomatów i klikać sobie budynki.

• Zastanawiam się co by się stało z serwerem, gdyby 1000 graczy odpaliło jednocześnie symulacje milionowych flot po 1000 wykonań? Skoro LF generują spore lagi, nie chcę myśleć co by się stało przy takiej zabawie. Ale jest i rozwiązanie - każda symulacja kosztuje 500 anty hehe.

• Z serwerem raczej nic. Wydaje mi się że obecne symulatory są rozwiązane w taki sposób, że korzystają z mocy obliczeniowej urządzenia, na którym są uruchomione. Sama bitwa musi zostać przeprowadzona (obliczona) na serwerze gry, ze względu na to, że potem do gry trafia szereg informacji (wynik bitwy, wielkość pz, pozostała niezniszczona flota, rabunek etc.). Symulacja daje jedynie dane statystyczne - poglądowe i dlatego może być wykonana "na zewnątrz".

• No powinni dać nam te kalkulatory, te kilka osób co tam paczkuje przez 24h/dobę już chyba opłaciło tych programistów do Świąt Wielkanocnych włącznie ;)

UNI 22 TPM | UNI 38 FearFactory | Mizar - WOWWW | Kalyke - WOWWW | Kerberos - T3S

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

• Zastanawiam się co by się stało z serwerem, gdyby 1000 graczy odpaliło jednocześnie symulacje milionowych flot po 1000 wykonań? Skoro LF generują spore lagi, nie chcę myśleć co by się stało przy takiej zabawie. Ale jest i rozwiązanie - każda symulacja kosztuje 500 anty hehe.

Czyli nie kupująć AM nie mam mieć możliwości wyliczenia ataku lub obrony?

Raczej nie w tą stronę.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Czyli nie kupująć AM nie mam mieć możliwości wyliczenia ataku lub obrony?

Raczej nie w tą stronę.

Płacisz za wygode bo masz to w grze, nie trzeba kopiowac itp, mogłoby tak być od poczatku lub jako dodatek do generała/wojownika, może jakis nowy budynek - lvl budynku - ilosc symulacji.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Nie ma co mówić bo Trash był mega wygodnym kalkulatorem, implementacja go gry to super pomysł ale wydaje mi się że największy problem to taki że jeśli już coś dodają do gry to trwa to niezwykle długo, i jest to zrozumiałe, dodanie kiepsko działającego kalkulatora narazi GF na krytykę i niezadowolenie z naszej strony, a chcąc to zrobić porządnie to chwilę to potrwa. A co do kalkulatora jako dodatku do komandora czy czegoś innego to moim zdaniem średnio opłacalne bo po jakimś czasie znajdzie się darmowa alternatywa, może nie tak dokładna ale jednak a koszty po stronie GF zostaną poniesione, więc ogólnie rzecz biorąc ja tego nie widzę :)

• pomysł jak najbardziej fajny , dobrze by było jak by to w miarę szybko i sprawnie weszło w życie i żeby motoryka gry znów nie ucierpiała :/ bo puki co to formy zycia ich przerastają :D lagi w skanowaniu nie naprawione , sonda leci wraca jak by informacje przynosiła poczym ukazuje sie skan i sonda spada :lool: :rolleyes2:. ale co do Twojego pomysłu popieram jestem za i trzymam kciuki za pełen sukces :D :piwko:

• Jak najbardziej TAK!