Ankieta - prędkość flot pokojowych

• Witam,

Chciałbym zaproponować utworzenie ankiety, aby wprowadzić poniższe wartości dotyczące prędkości flot:

• prędkość flot pokojowych 4x

• prędkość flot wojennych 1x

• prędkość flot obronnych 1x

Dla poprawy szybkości zwózki surowców, ekspedycji, czy handlu między graczami.

• Tak myślałem, że pójdziemy śladami u68... No cóż, moim zdaniem nie jest to dobry pomysł i piszę to jako ekonom, który mógłby robić zwózki 4x szybciej.. jednak wtedy również FS stawałby się 4x krótszy co rodziłoby problemy i konieczność lotów do dalszych układów - zwiększone koszty.

Szczerze przy x2 bym się mocno wahał na to jak zagłosować, ale na przy opcji x4 zagłosuje na NIE.

Z drugiej strony jak zaczniemy mieszać w jednej prędkości to od razu pojawią się głosy żeby zmieniać również pozostałe prędkości flot.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Jak będą zmianiać to raczej tak, żeby bezproblemowo zrobić fuzje z innym "wolnym" uni - np Earth

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Ja również jestem przeciwko zmianom. Qnick ma rację: FS trwałby 4 razy krócej... Freeman też dobrze to ujął: "Po co zmieniać coś, co w miarę dobrze funkcjonuje". Jeśli ktoś chce przyspieszyć sobie prędkość flot, to zawsze może w rozwój napędów zainwestować :):):).

• Myślę, że pojęcie floty pokojowej to statki cywilne. Więc fs nie powinien być krótszy o ile dodasz recka, lm, cm lub inny statek bojowy.

Ale nie wiem czy tak faktycznie jest.

Edit: doczytałem z tematu U68, popieram przedmówców. Misja stacjonuj będzie proporcjonalnie krótsza więc i fsy trudniejsze do ogarnięcia.

• x4 flot pokojowych oznacza lot, na 10% z gs w us przy 15nn, trwający ponad 10,5h.. czy to tak wiele? Na fs wydaje się aż nadto. Znacząco ułatwiło by to m.in. handel.. ale też flociarzom dało dość fajny bonus :S Klasyczne parametry ma u68, więc Kalyke mogło by mieć coś na odmianę. Nie każdy ma ochotę wypowiadać się w DiD - sama ankieta na pewno by nie zaszkodziła. Ostatnia - dotycząca ładowności sond, przyniosła dość fajną zmianę.

• x4 flot pokojowych oznacza lot, na 10% z gs w us przy 15nn, trwający ponad 10,5h.. czy to tak wiele? Na fs wydaje się aż nadto. Znacząco ułatwiło by to m.in. handel.. ale też flociarzom dało dość fajny bonus :S Klasyczne parametry ma u68, więc Kalyke mogło by mieć coś na odmianę. Nie każdy ma ochotę wypowiadać się w DiD - sama ankieta na pewno by nie zaszkodziła. Ostatnia - dotycząca ładowności sond, przyniosła dość fajną zmianę.

Na u68 podobny temat założony (wcześniej niż tutaj), więc może my zostaniemy na klasycznych ustawieniach. Dodatkowo po wprowadzeniu form życia można sobie rozwijać badania zwiększające prędkość.

• Masz rację to zróbmy więcej antymaterii dla kretaczy i paczkomatow czyli na początek 970 mln A co. nie ma zmian i dobrze jest więcej anty i lepsza gra za kase. Grasz kilka lat w ogame dana osoba top 1 Nie przescigniesz z anty zrobisz to szybciej..Im więcej tym lepiej ...

• Ja jestem zdecydowanie na NIE.

To zmieni grę pod względem prędkości znacznie ingerując w strategie gry na naszej prędkości uni x1 pozostałych flot.

Niektórzy z nas tutaj grają właśnie tylko dlatego, że te prędkości są x1 właśnie flot zarówno pokojowych jak i pozostałych.

Znaczące NIE.