support OGame w akcji
- KAT
- Closed
-
-
August - żyjemy w świecie lobbowania, więc odbieram to jako komplement.
A powiedz mi, co takiego złego napisałem ?
Skoro mnie wyzwałeś do tablicy, to proszę o odpowiedź
Wystarczy że traktujesz każdego z zablokowanych na równi tak jakby wszyscy zrobili to z premedytacją a tak nie było. No i dlatego że 20 lat temu tobie dali permanentnego bana to dzisiaj też tak musi być bo ty tam kiedyś miałeś nie po drodze z ogame.
-
Bana dostałem na tydzień, a może i nawet krócej....i on był naptrawdę dyskusyjny.
August Tak, nasz racje...wrzucam wszystkich do jednego worka.
Ale tylko wtedy jesteśmy w stanie wyplenić takie praktyki na ogame.
Półśrodki, które wdrażamy, nie dają efektu długoterminowego i doprowadzają do takich zjawisk, jak bany które tylko denerwuja i do jeszcze inszych praktyk
Uważam, że gdyby ostrzejsze kary i nawet były kasacje, to wszyscy by przestrzegali regulaminu i pilnowali siebie nawzajem.. . . . .
-
Od oceniania mojej pracy nie jesteś Ty, tylko GA i Art. Jeżeli uznają, że źle ją wykonuję to oczywiście możemy się pożegnać Ale ocena na pewno nie bedzie na podstawie Twoich wniosków "przez nią gracze odchodzą! wywalcie ją!"
a wiara zawsze pisała/mówiła, ze to wszystko dla graczy.. Skoro macie tylko jakiś wewnętrzny system oceniania, to po co te cyrki? :E Każdy może się swobodnie wypowiedzieć w każdym temacie.. oczywiście bez przesady, ale jednak jak wyżej ^ ^ Każdy z Was wiedział jakie korzyści i niekorzyści tudzież przywileje będą płynęły po objęciu tych jakże ważnych stanowisk... Więc po co to "punktowanie" ? (czytać między wierszami) : > hehe
-
Handel wykraczający poza określone przeliczniki na korzyść gracza silniejszego będzie traktowany jako push.
Nie piszę, że nie złamali zasad. Wykroczenie poza widełki było widoczne. Sama pisałaś, że były to konta tzw. stare. I serio twierdzisz, że 30 starych kont jednocześnie nagle postanawia oszukać innych graczy i złamać zasady, w dodatku w sposób bardzo ewidentny? To teraz zastanów się, co mogło być tego przyczyną. Według mnie najbardziej oczywistą przyczyną jest błąd graczy.
Mam podejście pro-gracz dla graczy którzy przestrzegają zasad gry i którzy nie są cwaniakami..jak Ty - wiesz co mam na myśli prawda? Nadal masz żal o ten ticket z Earth? Aż tak Cię ego zabolało? I tak potraktowałam Cię "pro" w tamtym momencie. Przestań wylewać na mnie swoje żale
Jesteś żałosna. Nie mogłem na Ciebie wylewać żali, bo nie wiedziałem nawet, że to Ty banowałaś tych ludzi, początkowo oberwało się przecież Neshiemu. Masz podejście nastawione na minimum wykonywanej pracy, byle przepchnąć. W urzędnikach skarbówki widzę więcej empatii dla ewentualnych błędów podatników niż wśród wolontariuszy dla błędów graczy, a warto pamiętać, że skarbówka działa w interesie państwa. GO mieli działać w interesie graczy, a działają w interesie GF, chociaż ocenę tego działania pozostawiam czytelnikom.
Od oceniania mojej pracy nie jesteś Ty, tylko GA i Art. Jeżeli uznają, że źle ją wykonuję to oczywiście możemy się pożegnać Ale ocena na pewno nie bedzie na podstawie Twoich wniosków "przez nią gracze odchodzą! wywalcie ją!"
Nie wnikam w ocenę podejmowaną przez GA i Arta. Gdy widzę niekompetencję, względnie takie podejście jak prezentujesz, to piętnuję.
Był kiedyś taki gracz, miał nick Mara na uniwersum Yildun. Był w top 10, prowadziliśmy sobie wzajemnie paliwówki. Pożyczył raz komuś 2 kkk deuteru. Nie wiedział, że pożyczać nie można, a handel musi się zakończyć w 72 h. Tamten był słabszy, oddał po dwóch tygodniach, zobaczył to GO, stwierdził push i wrzucił bana. Mara się zdenerwował i odszedł z OGame. Według zasad postępowanie GO było w 100 % poprawne, ale efekt jest taki, że gracz, który nigdy nie chciał oszukiwać, dostał karę za push (która w pewnych kręgach jest większym dyshonorem niż złom) i już nie gra...
Kruszynka nie jest tu dla graczy, tylko dla trzymania porządku za mordę
Zamordyzm... no cóż, pozwolę sobie mieć inne zdanie.
Ja nie znam ich ników i nawet nie szukałem informacji kto to, ale oni dla mnie nie mieli by w ogóle powrotu do gry na Polskich serwerach i walczyłbym by jeszcze bardziej wyśrubować kary za takie przekręty..
Przekręty? Zlituj się, każdy GO to wyłapie. To jest ewidentny błąd, nie przekręt...
No popatrz jak to się ludzie zmieniają. Sam byłeś w team parę lat, w paru grach. Nie przypominam sobie żebyś był taki przyjacielski.
Bo masz wybiórczą pamięć. Zresztą, zupełnie szczerze, byłem kiepskim GO, jedyne, z czego jestem zadowolony, to konkursy na forum i IRC-u, które czasem mi fajnie wychodziły.
-
buleon - gracz top 10, prowadzicie sobie paliwówki i nie wie że nie można pożyczać ? top 10 ? zwrot po 2 tygodniach ? Mowa o 2mld, czyli to nie są świeże konta...
Dałbyś wiarę, jako stary ogejmowiec, w takie tłumaczenie ? Bo sorry, ja osobiście uważam się za nooba jezeli chodzi o taktykę gry.....ale takie coś ??
No tak własnie wyglądał mój pierwszy ban...koleś dał mi 70tys deu a ja mu dałem 20tys metalu po kilku dniach.
Tylko sprawa jest taka, że to były czasy, gdy ogame ledwo co weszło do pl..
No i własnie po tym, co napisałeś o tym top 10, ciężko mi uwierzyć, że błąd gry dotyczył tylko was na całej unii...
Druga sprawa..prowadzenie paliwówki jest honorowe, ale dostanie bana za brak wiedzy o regulaminie już nie ? dziwna logika
-
Druga sprawa..prowadzenie paliwówki jest honorowe, ale dostanie bana za brak wiedzy o regulaminie już nie ? dziwna logika
Buleon to akurat znany w całej społeczności cwaniaczek, którego zawsze bolało, że jego ślizganie się po krawędzi regulaminu jest piętnowane, a często i karane.
W ogóle tłumaczenia "nie wiedział, więc dlaczego ban?" jest żałosne, kiedy zaczną się pojawiać argumenty w stylu "nie wiedziałem, że ustawione złomowania są nielegalne, powininenem mieć pogrożone paluszkiem"?
-
buleon - gracz top 10, prowadzicie sobie paliwówki i nie wie że nie można pożyczać ? top 10 ? zwrot po 2 tygodniach ? Mowa o 2mld, czyli to nie są świeże konta...
Dałbyś wiarę, jako stary ogejmowiec, w takie tłumaczenie ? Bo sorry, ja osobiście uważam się za nooba jezeli chodzi o taktykę gry.....ale takie coś ??
No tak własnie wyglądał mój pierwszy ban...koleś dał mi 70tys deu a ja mu dałem 20tys metalu po kilku dniach.
Tylko sprawa jest taka, że to były czasy, gdy ogame ledwo co weszło do pl..
No i własnie po tym, co napisałeś o tym top 10, ciężko mi uwierzyć, że błąd gry dotyczył tylko was na całej unii...
Tak się zdarzyło. Nie mówię, że to sytuacja nagminna i że tak jest zawsze. Mówię, że z taką sytuacją się już zetknąłem. Że ktoś nie znał, nie policzył, ale jego zamiarem nie było oszustwo. Dałbym wiarę, bo jak patrzę po top 10 różnych uni, to widziałem tam m.in.: graczy kupujących konta, botów, multikonciarzy, no i teraz paczkomaty. Kiedyś robiłem rozliczenie ACS, w którym nawet nie uczestniczyłem, bo topowi flociarze nie wiedzieli jak policzyć odsyłane surowce...
2 kkk może się wydawać dużą ilością, ale te konta miały znacznie więcej, nie pamiętam już ile, ale pewnie mocno powyżej 200 kk punktów. I zaznaczę, w jedną stronę jako darowizna na starych zasadach to przeszło. W drugą zostało zakwalifikowane jako push. Taka pożyczka 2 kkk surowca nie miała większego wpływu na uniwersum, nie było to wspieranie mocniejszego konta przez słabsze, już prędzej słabszego przez mocniejsze (krótszy czas zbierania na badanie + mniej DT do FS-owania).
Druga sprawa: no właśnie, brak pręgierza ma swoje minusy. Dostajesz bana na 7 dni i musisz się tłumaczyć, że nie jesteś pusherem, tylko nie znasz zasad. Ktoś może uwierzyć, ale nie musi. Sądzę, że dlatego Mara zrezygnował - bo nie chciał się tłumaczyć, że nie jest wielbłądem.
Buleon to akurat znany w całej społeczności cwaniaczek, którego zawsze bolało, że jego ślizganie się po krawędzi regulaminu jest piętnowane, a często i karane.
Kłamiesz w żywe oczy. Podaj chociaż jeden przykład mojego konta z karą za "ślizganie się po krawędzi regulaminu". Gdyby nie mój temat, to nadal multikonciarze handlowaliby po 1:1 deuterem za kryształ, a ich multikonta robiłyby zrzutkę na najsłabsze... Team przez x lat nie widział problemu, ciekawe dlaczego, prawda ciap? Ty wtedy byłaś w Teamie, kruszynka zresztą chyba już też.
-
Gdyby nie mój temat, to nadal multikonciarze handlowaliby po 1:1 deuterem za kryształ
xD
-
a co to?
-
oby nie EKG Mleczka
-
Handel wykraczający poza określone przeliczniki na korzyść gracza silniejszego będzie traktowany jako push.
Nie piszę, że nie złamali zasad. Wykroczenie poza widełki było widoczne. Sama pisałaś, że były to konta tzw. stare. I serio twierdzisz, że 30 starych kont jednocześnie nagle postanawia oszukać innych graczy i złamać zasady, w dodatku w sposób bardzo ewidentny? To teraz zastanów się, co mogło być tego przyczyną. Według mnie najbardziej oczywistą przyczyną jest błąd graczy.
Mam podejście pro-gracz dla graczy którzy przestrzegają zasad gry i którzy nie są cwaniakami..jak Ty - wiesz co mam na myśli prawda? Nadal masz żal o ten ticket z Earth? Aż tak Cię ego zabolało? I tak potraktowałam Cię "pro" w tamtym momencie. Przestań wylewać na mnie swoje żale
Jesteś żałosna. Nie mogłem na Ciebie wylewać żali, bo nie wiedziałem nawet, że to Ty banowałaś tych ludzi, początkowo oberwało się przecież Neshiemu. Masz podejście nastawione na minimum wykonywanej pracy, byle przepchnąć. W urzędnikach skarbówki widzę więcej empatii dla ewentualnych błędów podatników niż wśród wolontariuszy dla błędów graczy, a warto pamiętać, że skarbówka działa w interesie państwa. GO mieli działać w interesie graczy, a działają w interesie GF, chociaż ocenę tego działania pozostawiam czytelnikom.
Nie wnikam w ocenę podejmowaną przez GA i Arta. Gdy widzę niekompetencję, względnie takie podejście jak prezentujesz, to piętnuję.
Był kiedyś taki gracz, miał nick Mara na uniwersum Yildun. Był w top 10, prowadziliśmy sobie wzajemnie paliwówki. Pożyczył raz komuś 2 kkk deuteru. Nie wiedział, że pożyczać nie można, a handel musi się zakończyć w 72 h. Tamten był słabszy, oddał po dwóch tygodniach, zobaczył to GO, stwierdził push i wrzucił bana. Mara się zdenerwował i odszedł z OGame. Według zasad postępowanie GO było w 100 % poprawne, ale efekt jest taki, że gracz, który nigdy nie chciał oszukiwać, dostał karę za push (która w pewnych .Był kiedyś taki gracz, miał nick Mara na uniwersum Yildun. Był w top 10, prowadziliśmy sobie wzajemnie paliwówki. Pożyczył raz komuś 2 kkk deuteru. Nie wiedział, że pożyczać nie można, a handel musi się zakończyć w 72 h. Tamten był słabszy, oddał po dwóch tygodniach, zobaczył to GO, stwierdził push i wrzucił bana. Mara się zdenerwował i odszedł z OGame. Według zasad postępowanie GO było w 100 % poprawne, ale efekt jest taki, że gracz, który nigdy nie chciał oszukiwać, dostał karę za push (która w pewnych kręgach jest większym dyshonorem niż złom)
buleon Co do tej akcji z Mara to cos tam wiesz ale nie za wiele albo słabo pamiętasz.To ja pożyczałem dex od Mary na ukończenie Astro mialem oddać za dwa dni jakos ale nie udało się uzbierać a czas oddania znaliśmy dobrze.A w miedzy czasie zgłosiłem pożyczę sury do Go i może nie potrzebnie bo by banow nie było a tak jakis inteligentny ktos napisal mi ze mam odesłać i tak zrobiłem bo miałem jeszcze czas na to i jakos poszły bany na 2 tyg.Sprawdze wiadomości w support i dam znać.Ale wyszło jakos tak wtedy ze surowiec oddany a bany i tak zostały dane
-
buleon Co do tej akcji z Mara to cos tam wiesz ale nie za wiele albo słabo pamiętasz.To ja pożyczałem dex od Mary na ukończenie Astro mialem oddać za dwa dni jakos ale nie udało się uzbierać a czas oddania znaliśmy dobrze.A w miedzy czasie zgłosiłem pożyczę sury do Go i może nie potrzebnie bo by banow nie było a tak jakis inteligentny ktos napisal mi ze mam odesłać i tak zrobiłem bo miałem jeszcze czas na to i jakos poszły bany na 2 tyg.Sprawdze wiadomości w support i dam znać.Ale wyszło jakos tak wtedy ze surowiec oddany a bany i tak zostały dane
Ładnych parę lat minęło, fakt.
"A w miedzy czasie zgłosiłem pożyczę sury do Go i może nie potrzebnie bo by banow nie było" - Pożyczek w OGame nie ma, nie są określone zasadami. Można pożyczyć na 3 dni, ale w ramach handlu, na zasadzie handlu, z którego się jedna strona rozmyśliła. Można też robić fikołki z przelicznikami handlowymi. Można też poprosić GO o wydłużenie terminu na handel i odesłać kontrahentowi zamiennik przerobiony u handlarza antymaterią. O zgodach na pożyczkę surowców nie słyszałem.
Można liczyć na totalną olewkę ze strony GO, zwłaszcza gdy jest ich niewielu, ale to loteria. A samo znalezienie pushu przy wysyłce surowców jest bardzo proste.
"I tak zrobiłem bo miałem jeszcze czas na to" - No to w jaki sposób bany poszły, skoro miałeś czas?
"Ale wyszło jakos tak wtedy ze surowiec oddany a bany i tak zostały dane" - Moim zdaniem bany zostały dane właśnie dlatego, że surowce zostały oddane. Gdyby nie zostały oddane, Mara wysłałby Ci darowiznę, i GO nie miałby do czego się przyczepić.
W sumie wszystko powyższe nie ma istotnego znaczenia. Nie zmienia to faktu, że bana dostał człowiek, który oszukiwać nie chciał, nie było żadnego niedozwolonego wspomagania, konto mocniejsze (Mara) cały czas był stratny względem konta słabszego (Wuja). I że po banie Mara do gry nie wrócił.
-
Tutaj rzeczy trzeba nazwać po imieniu - admin kruszynka jest oszustem. Dla 30 osób konsekwentnie stosuje regulamin gry, a dla głównego winowajcy, który popełnił złamanie zasad ponad 30-krotnie stosuje kare jak za jedno przewinienie. Dołączyłem post kruszynka do zgłoszenia do supportu DE wraz z tłumaczeniem i mam nadzieje, że wyleci na zbity pysk za jawne oszukiwanie graczy i stosowanie podwójnych standardów.
-
Zobaczymy jak spraw się rozwinie.
Faktycznie kara powinna być adekwatna do przewinienia.
Tu dla głównego "zainteresowanego" powinna być inna niż dla reszty.
Z drugiej strony w OWK nie ma słowa, że gracze będą traktowani w sposób jednakowy - i tu jest pole do popisu
Jak syn przyniesie "pałe" ze szkoły to wie, że dostanie bana na kompa na 2 tygodnie.
Jak w tym czasie przyniesie kolejną to ban się kumuluje o następne 2 tygodnie.
Sprawa jasna i czysta dla każdej strony.
Jak za dawnych czasów pręgierz był obecny można było podejrzeć jakie dawane są kary za dane przewinienie i ewentualnie podjąć ryzyko.
Ewentualnie się odwołać od wysokości kary wskazując, że inny gracz dostał mniejszą za to samo przewinienie.
Nie wiem czy w tym nie namieszała Antymateria.
Nie wiem czy gracze ją kupujący są "ciut" inaczej traktowani niż ci grający "za free".
Z pewnością są - widać to na przykładzie kasacji konta po dłuższej nieobecności w grze.