PETYCJA
My, gracze uniwersum Gaspra, pomni wielkości naszego wszechświata, z dumą pamiętając o losach naszych bohaterów, zjednoczeni w swych pragnieniach - apelujemy o zintegrowanie naszego świata ze światem naszych przyszłych wrogów.
Zanim podamy stosowną argumentację do naszego apelu o fuzję Universów, zapewniamy, że toczone w przyszłości bitwy z potencjalnymi wrogami będą odbywały się ze wzajemnym szacunkiem i respektowaniem wszelkich zasad, które jako galaktyczni wojownicy, mamy wpisane w nasze serca.
Dzieje naszego Universum nie sięgają milionów lat świetlnych, a jednak niewielu pamięta początki tej wielkiej, galaktycznej przygody o jakieże subtelnej nazwie ‘Gaspra’. Wyczerpani stoczonymi bitwami, ogromem strat, a niektórzy nasyceni niemal do cna, szukamy sensu dalszych podbojów. Spoglądamy dziś na siebie z coraz większym podziwem, bo każdy z nas - graczy uniwersum Gaspra - jest wyjątkowy. Zawarte tu przyjaźnie zaowocowały wstrzymaniem wielu działań wojennych i zawarciem dozgonnych porozumień. Dziś chcemy wspólnie szukać nowych wyzwań, a Wy, szanowni Operatorzy Gry, jesteście naszą nadzieją, promykiem słońca, który może ożywić nasz wciąż tlący się potencjał.
„To był maj, pachniała saska kępa” – pamiętne słowa piosenki naszej Marylki , „to był maj, szkoły miałem dość, pachniało bzem" – śpiewał z kolei zespół Universe. „I wtedy przyszedł maj, zamieszał w moim sercu, zgubiłam cały żal, poczułam co to szczęście” – nawet Varius Manx głosem Kasi Stankiewicz wiedział, w jak pięknym czasie otworzył się nasz świat, nasza Gaspra. Ale dziś czujemy październikowy chłód, nadchodzi nostalgiczny listopad. Szanowni operatorzy, to już nie tylko obawy, my jesteśmy zrozpaczeni świadomością, że wielu z nas nie dotrwa grudniowych poranków.
A gdyby tak jedną decyzją odwrócić los naszego wszechświata? Gdyby znów nasi faleryści mogli zawieszać nowe ordery na ścianie chwały swej kuźni, potocznie zwanej stocznią? Czyż nie warto zrobić czegoś ku pokrzepieniu serc Waszych oddanych graczy i zostać dla nich luminarzem stworzenia?
Szanowni Operatorzy Gry, apelujemy: stwórzcie nam przestrzeń do dalszych podbojów, dajcie nam szansę walczyć po jednej stronie jako brać, pozwólcie nam zmierzyć się z przybyszami z innego świata, my pokażemy Wam, ile może zdziałać bicie zjednoczonych serc.
I na koniec pozostawiamy Wam fragment testamentu Juliusza Słowackiego:
Quote„Co do mnie - ja zostawiam maleńką tu drużbę
Tych, co mogli pokochać serce moje dumne;
Znać, że srogą spełniłem, twardą bożą służbę
I zgodziłem się mieć tu - niepłakaną trumnę”.
Niech Gaspra będzie naszą „niepłakaną trumną”, bo przecież spełniliśmy „twardą bożą służbę”. Z oddaniem szacunku, kłaniamy się nisko.
Gracze Uniwersum Gaspra
Art kasai smoki Panda Kasia321 Ruda kruszynka Neshi