Discord i jego komander centuri

• Nie no... nie noooo...

To jak w sklepie z zabawkami wykrzyczeć przez megafon "uwaga! uwaga! Ogłaszamy zabawe! możecie zabrać do domu ze sobą tyle zabawek ile jesteście w stanie unieść! - do zobaczenia przy kasach"

Ja wszystko naprawdę rozumiem, paczki i boosty za kasę, sam często gęsto z tego korzystam, ale cholibka, ogłaszać zabawę, byle można było wydać kasę :) to ja już wole ją wydać wtedy kiedy ja chcę, a nie kiedy GF mi to zaplanuje :D

Bawcie się dalej :D

• genialne zagranie GFu, prawda? XD

co do eventu na anty to powinno być 150% w cenie 300% :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Hmmm a wystarczyło dać jeden event na PZ-y z antymaterią na okres 3-4 dni podczas np. 1 fazy obchodzenia urodzin i każdy by był zadowolony. No ale niestety odchodzi się od fajnych eventów z roku na rok był on coraz mniej razy aktywowany.. i miejmy nadzieje, że nie umrze tzn. śmiercią naturalną.

• Tego to jeszcze nie grali :D jak można barwną historią ubrać w słowa promocje na dopałki haha

Właśnie! event z anty - nie pamiętam już kiedy był ale pamiętam, że spokojnie po 60 - 100k anty dało się wyciągnąć. Dla f2p świetna sprawa, była...

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Mialem nadzieje, ze zostanie uruchomiony event codziennego logowania, gdzie beda boosty do odebrania, a tu "event"...za kase :beaten:l:ocb: Dziekujemy :trollface:

wyjąłeś mi to z ust :D

Hahahaha, nic tak nie cieszy jak sponsorowany event urodzinowy, bo jak to mówią - cudze nie tuczy :D hahahaha :D brawo no brawo za podejście i pomysł, kto to wymyślił hahaha :D

• Hmmm a wystarczyło dać jeden event na PZ-y z antymaterią na okres 3-4 dni podczas np. 1 fazy obchodzenia urodzin i każdy by był zadowolony. No ale niestety odchodzi się od fajnych eventów z roku na rok był on coraz mniej razy aktywowany.. i miejmy nadzieje, że nie umrze tzn. śmiercią naturalną.

Po tym jak urlopowane konta wyleciały na cmentarz i zostało po 500 kont to anty była by co 120 układów więc ten event to ma sen tylko na nowych serwerach

• Jak urodziny to tylko do Gameforge do Gameforge, tam promka na dopałki, tam anty ram pam pam pam...

Czytając ten opis na discordzie można było się domyślić, że chodzi o 1. promkę na paczki, 2. promke na skrócenie czasu badań, 3. promkę na dopałki... Zdziwienie moje było tylko takie, że tak mało osób zagłosowało na promkę na paczki..

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• a to pisalo ile i na co głosowało?

pytam bo jak już mówiłam nie mam discorda i nie wiem jak brzmiały w ogóle propozycje do tejże zabawy na które się głosowało :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• a to pisalo ile i na co głosowało?

pytam bo jak już mówiłam nie mam discorda i nie wiem jak brzmiały w ogóle propozycje do tejże zabawy na które się głosowało :D

pod każdą opcją był licznik głosów, jak oddawałem swój to na dopałki było ~300 a na paczusie 36

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Jak urodziny to tylko do Gameforge do Gameforge, tam promka na dopałki, tam anty ram pam pam pam...

Czytając ten opis na discordzie można było się domyślić, że chodzi o 1. promkę na paczki, 2. promke na skrócenie czasu badań, 3. promkę na dopałki... Zdziwienie moje było tylko takie, że tak mało osób zagłosowało na promkę na paczki..

Nie, opis akcji jest jasny: "Each option corresponds to a discount or ingame event". Brak informacji przy trzeciej opcji, że to zniżka, jest wprowadzaniem w błąd i kompromitacją GF.

• W tym roku obchodzimy rocznicę OGame w inny sposób, z różnymi wydarzeniami. Mieliśmy aktualizację LifeForms, premierę OGame Mobile, a teraz: Przygodę Commandera Centauriego.

To wydarzenie odbędzie się tylko tutaj (z tego powodu będzie w języku angielskim), składa się z historii podzielonej na 3 części i na końcu każdej części możesz zdecydować o kolejnym kroku Dowódcy Centauri, głosując na 3 podane opcje . Każda opcja odpowiada zniżce lub wydarzeniu w grze, a opcja, która wygrywa, zostanie aktywowana na wszystkich serwerach. Głosowanie odbywa się za pomocą reakcji korespondenta. Tylko reakcje wskazane w każdej opcji będą ważne!!!!

Oto kalendarz wydarzenia:

Publikowanie historii Część 1 - 07.10.2022

Faza głosowania - 07.10.2022 do 10.10.2022

Wydarzenie trwające od 12.10.2022 do 17.10.2022

Publikowanie historii Część 2 - 14.10.2022

Faza głosowania - 14.10.2022 do 17.10.2022

Wydarzenie trwające od 19.10.2022 do 24.10.2022

Publikowanie historii Część 3 - 21.10.2022

Faza głosowania - 21.10.2022 do 24.10.2022

Wydarzenie trwające od 26.10.2022 do 31.10.2022

Ogłoszenie opcji zwycięzcy nastąpi 11.10.2022, 18.10.2022 i 25.10.2022.

3W8F3AK.png

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• To dlaczego jest w pierwszej: "35% Resource Package Discount"

a w trzeciej opcji: "Resource Booster" nie użyto słowa "Discount".

Brak tej informacji wprowadził większość graczy w błąd.Każdy więc założył,że dostanie w gratisie dopalacze,jak bylo w przypadku eventow.

Art  Ruda

Zgłoście kolegom,że to jest raczej bardzo duże niedopatrzenie.