Avi to jest popierdzielone zaraz wyjdzie, ze ogame w inny sposób zaokrągla % niż my i ma na to wpływ x do y więc to nie jest 2+2... poszperam na discordzie, moze sie czegos dowiem ^^
Opiszcie swoje przygody, pomysły i doświadczenia z formami życia
-
- Pogawędki
- mrovka
-
-
Mrovka czyli wszystko jest w porządku. Odnośnie pytania - dzieje sie tak bo jeszcze zlicza Ci bonusy z budynków przy danej planecie a te jak wiemy nie sumują się globalnie więc w podglądzie planety 'jest tego więcej' analogicznie na moonie ich nie ma więc mamy czysty obraz samych badań.
no niby tak
ALE!
wg owych wyliczeń gry w bonusie gracza na danej planecie mam 4.018% bonusu badan do kryształu z tej konkretnej planety
a jak ja policzyłam to ręcznie, mój owy bonus z tej konkretnej planety to wyszło mi 3,94%
uprzedzając pytanie, tak zwróciłam uwagę na fakt że badania od rocktalów dają po 0,08% a inne 0,06
chyba, że ja nie umiem liczyć?
https://zapodaj.net/2e85161ff4f0c.jpg.html
Może mi ktos powiedzieć co budynek Mineral Research Center zmniejsza bo widzę że nic się nie zmienia ?
tak jak w opisie, zmniejsza kosztu budowy budynków do produkcji surowców. wyłącz antigame i porównaj sobie z uni gdzie nie ma form życia to zobaczysz różnicę. Albo z inną planetą gdzie owy budynek masz na innym poziomie
Generalnie ile badań by nie było, to nie powinno być żadnej cyfry na 3 miejscu po przecinku. Jej obecność sugeruje, że faktycznie 0,06% oraz 0,08% to wartości zaokrąglone. U mnie dla przykładu jest 4,44% policzone ręcznie, oraz 4,484% pokazane w grze.
-
-
Czyli odpowiedź jest prostsza niż myśleliśmy, dzięki Radim. Na discordzie gracze o tym samym wspominają - trzecie miejsce po przecinku
-
Generalnie ile badań by nie było, to nie powinno być żadnej cyfry na 3 miejscu po przecinku. Jej obecność sugeruje, że faktycznie 0,06% oraz 0,08% to wartości zaokrąglone. U mnie dla przykładu jest 4,44% policzone ręcznie, oraz 4,484% pokazane w grze.
Masz może rasę dla tego badania odkrytą na 1 poziom? Bo może ta trzecia liczba po przecinku wynika z tego, że ten Twój obliczony ręcznie bonus 4,44 jest powiększany o 1% wynikający z odkrytych ras.
-
Masz może rasę dla tego badania odkrytą na 1 poziom? Bo może ta trzecia liczba po przecinku wynika z tego, że ten Twój obliczony ręcznie bonus 4,44 jest powiększany o 1% wynikający z odkrytych ras.
w sensie co jest odkryte?
chodzi o ten postęp technologiczny?? u mnie jest na 2 lvl co ponoć daje 2%
ale albo ja nie wiem jak to policzyć albo i tak to dalej nie pasuje?
-
Avinashi
Wybierz jakieś badanie z tej rasy, którą masz na odkrytą na 2 poziom (znalezioną statkami ekspedycyjnymi). Zsumuj wszystkie poziomy tego badania z wszystkich planet i pomnóż przez bazowy bonus, jakie to badanie daje (0.2 albo 0.3 czy ile tam jest przypisane). Wynik pomnóż przez 1.02 (to te dwa procent z rasy). Sprawdź, czy taką sumę podaje gra.
Wynik powinien być z dokładnością do 3 miejsc po przecinku. Prawdopodobnie, tak samo jak przy surowcach, gra nie wyświetla trzeciego miejsca, jeżeli jest to zero. Dlatego po przewiezieniu na pusty księżyc 11 milionow i 110 tysięcy jednostek np. metalu gra pokazuje ilość surowców jako 11.11m zamiast 11.110m.
-
Być może działa to inaczej.
Przykład skoro nawet stare budynki dają... labo 1 poziom 50% do badań a drugi 25%. Ktoś powie 75% - 25% zostaje z całości.
Trzeba wybadać 100 czegoś.
50% z 1 labo daje 50.
Zostaje 50 z tym że 25% z tego to 12,5.
Razem 62,5% - zostaje 37,5% z całości a nie 25%.
A z formami życia ? doświadczenia - płci żeńskiej bardziej mnie popierają aniżeli inni bo jestem "samcem alfa" hahaha żartuje.
Aczkolwiek macie problem z matmą to później wam wychodzi jak wychodzi
-
Hah, masz racje! 4,44 (które wyszło z obliczania ręcznego) x 1,01 (mam Rocki na 1 lvlu) = 4,4844 - a więc się zgadza.
-
-
Ja pozwolę sobie zmieć temat.
I skierować pytanie do graczy którzy kolekcjonują punkty doświadczenia.
Czy wy też macie wrażenie, że po tym, jak wyrzucona 33 graczy z uni za używanie bugów, to szanse na odkrycia ras wzrosły ?
Nie wiem, może to tylko moje czcze życzenie, ale ja naprawdę mamt akie wrażenie. . . albo szczęście do mnie wróciło
-
to jest loteria
tak samo jak było z piratami na ekspach, jeden łapał piratów a drugi dziury.
-
to jest loteria
tak samo jak było z piratami na ekspach, jeden łapał piratów a drugi dziury.
2,3 tygodnie temu,Trzy osoby zaobserwowały zmniejszenie ilości trafień.
Ja po tygodniu posuchy miałem 2,3 dni w miarę obfite....teraz..jak pisze tego posta z 50 flot przywiozłem 4. Jeszcze przed wczoraj udawało zebrać mi się koło 10, gdy wysyłąłem 50 slotów.
Od początku zabawy, zawsze miałem jedna rasę,zawsze..teraz potrafię puścić 50 slotów i nie mam nic
-
Testowałem formy zżycia na bermudzkie. Wysyłałem opinie na temat bonusów i błędów w grze. Opisywałem wszystkie nowości na forum tak żeby każdy kto nie testował mógł się z tym zapoznać. Niektóre moje propozycje weszły do aktualizacji. Sprawdzałem różne kombinacje budowania budynków.
Teraz testuje uni Lacerta, budynki robią się w sekundy.
Nic się nie zacina i nie zawiesza pomimo dużej ilości graczy w jednym czasie. .
Floty wracają normlanie i nic się nie zawiesza.
A dlaczego nie wprowadzają tego dalej skoro wszystko jest ok?
Co jest na u68 to ja nie wiem.
To już 4 miesiące i lepiej chyba nie będzie już.
-
Teraz testuje uni Lacerta, budynki robią się w sekundy.
I nie widzisz żadnej różnicy między starym, a nowy uniwersum? No taki tester to naprawdę skarb.
-
I nie widzisz żadnej różnicy między starym, a nowy uniwersum? No taki tester to naprawdę skarb.
Może ty widzisz? Bo ja nie widzę.
-
niee ludzie tak sobie śmieszkuja w tym temacie, ze sa problemy po to aby w calej spolecznosci PL weszly z duzym opoznieniem.
Widzisz i nie grzmisz, koniec świata, bociany pionowo startują
-
na Juno wszystko jest ok
-
moje doswiadczenie jest pozytywne.
pozdrawiam univerum
-
na Juno wszystko jest ok
Chyba grasz na innym juno niz wszyscy bo ci co graja wiedza jakie sa numery ostatnie lagi to lekki dramat po 20min