Opiszcie swoje przygody, pomysły i doświadczenia z formami życia

• Avi to jest popierdzielone zaraz wyjdzie, ze ogame w inny sposób zaokrągla % niż my i ma na to wpływ x do y więc to nie jest 2+2... poszperam na discordzie, moze sie czegos dowiem ^^

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Generalnie ile badań by nie było, to nie powinno być żadnej cyfry na 3 miejscu po przecinku. Jej obecność sugeruje, że faktycznie 0,06% oraz 0,08% to wartości zaokrąglone. U mnie dla przykładu jest 4,44% policzone ręcznie, oraz 4,484% pokazane w grze.

• właściwie to masz rację Radim :lool:

ale tak samo jest z bonusem do prędkości odkrywania, że wychodzi nam zamiast 1% to 1.02, ale i tutaj u mnie pokazuje jakoś dziwie bo mam łączny bonus 43,859 zamiast 43,86 :trollface:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Czyli odpowiedź jest prostsza niż myśleliśmy, dzięki Radim. Na discordzie gracze o tym samym wspominają - trzecie miejsce po przecinku:bicz:

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Generalnie ile badań by nie było, to nie powinno być żadnej cyfry na 3 miejscu po przecinku. Jej obecność sugeruje, że faktycznie 0,06% oraz 0,08% to wartości zaokrąglone. U mnie dla przykładu jest 4,44% policzone ręcznie, oraz 4,484% pokazane w grze.

Masz może rasę dla tego badania odkrytą na 1 poziom? Bo może ta trzecia liczba po przecinku wynika z tego, że ten Twój obliczony ręcznie bonus 4,44 jest powiększany o 1% wynikający z odkrytych ras.

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Masz może rasę dla tego badania odkrytą na 1 poziom? Bo może ta trzecia liczba po przecinku wynika z tego, że ten Twój obliczony ręcznie bonus 4,44 jest powiększany o 1% wynikający z odkrytych ras.

w sensie co jest odkryte?

chodzi o ten postęp technologiczny?? u mnie jest na 2 lvl co ponoć daje 2%

ale albo ja nie wiem jak to policzyć albo i tak to dalej nie pasuje?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Avinashi

Wybierz jakieś badanie z tej rasy, którą masz na odkrytą na 2 poziom (znalezioną statkami ekspedycyjnymi). Zsumuj wszystkie poziomy tego badania z wszystkich planet i pomnóż przez bazowy bonus, jakie to badanie daje (0.2 albo 0.3 czy ile tam jest przypisane). Wynik pomnóż przez 1.02 (to te dwa procent z rasy). Sprawdź, czy taką sumę podaje gra.

Wynik powinien być z dokładnością do 3 miejsc po przecinku. Prawdopodobnie, tak samo jak przy surowcach, gra nie wyświetla trzeciego miejsca, jeżeli jest to zero. Dlatego po przewiezieniu na pusty księżyc 11 milionow i 110 tysięcy jednostek np. metalu gra pokazuje ilość surowców jako 11.11m zamiast 11.110m.

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

Edited once, last by zefir ().

• Być może działa to inaczej.

Przykład skoro nawet stare budynki dają... labo 1 poziom 50% do badań a drugi 25%. Ktoś powie 75% - 25% zostaje z całości.

Trzeba wybadać 100 czegoś.

50% z 1 labo daje 50.

Zostaje 50 z tym że 25% z tego to 12,5.

Razem 62,5% - zostaje 37,5% z całości a nie 25%.

A z formami życia ? doświadczenia - płci żeńskiej bardziej mnie popierają aniżeli inni bo jestem "samcem alfa" hahaha żartuje.

Aczkolwiek macie problem z matmą to później wam wychodzi jak wychodzi :P

Masz może rasę dla tego badania odkrytą na 1 poziom? Bo może ta trzecia liczba po przecinku wynika z tego, że ten Twój obliczony ręcznie bonus 4,44 jest powiększany o 1% wynikający z odkrytych ras.

Hah, masz racje! 4,44 (które wyszło z obliczania ręcznego) x 1,01 (mam Rocki na 1 lvlu) = 4,4844 - a więc się zgadza.

• zefir dobra pasi! masz rację, ja źle liczyłam XD

temu też mówiłam, że albo ja źle liczę, albo nie pasuje :P

pnZMuihsj

S. King

• Ja pozwolę sobie zmieć temat.

I skierować pytanie do graczy którzy kolekcjonują punkty doświadczenia.

Czy wy też macie wrażenie, że po tym, jak wyrzucona 33 graczy z uni za używanie bugów, to szanse na odkrycia ras wzrosły ?

Nie wiem, może to tylko moje czcze życzenie, ale ja naprawdę mamt akie wrażenie. . . albo szczęście do mnie wróciło :P

• to jest loteria

tak samo jak było z piratami na ekspach, jeden łapał piratów a drugi dziury.

pnZMuihsj

S. King

• to jest loteria

tak samo jak było z piratami na ekspach, jeden łapał piratów a drugi dziury.

2,3 tygodnie temu,Trzy osoby zaobserwowały zmniejszenie ilości trafień.

Ja po tygodniu posuchy miałem 2,3 dni w miarę obfite....teraz..jak pisze tego posta z 50 flot przywiozłem 4. Jeszcze przed wczoraj udawało zebrać mi się koło 10, gdy wysyłąłem 50 slotów.

Od początku zabawy, zawsze miałem jedna rasę,zawsze..teraz potrafię puścić 50 slotów i nie mam nic

• Testowałem formy zżycia na bermudzkie. Wysyłałem opinie na temat bonusów i błędów w grze. Opisywałem wszystkie nowości na forum tak żeby każdy kto nie testował mógł się z tym zapoznać. Niektóre moje propozycje weszły do aktualizacji. Sprawdzałem różne kombinacje budowania budynków.

Teraz testuje uni Lacerta, budynki robią się w sekundy.

Nic się nie zacina i nie zawiesza pomimo dużej ilości graczy w jednym czasie. .

Floty wracają normlanie i nic się nie zawiesza.

A dlaczego nie wprowadzają tego dalej skoro wszystko jest ok?

Co jest na u68 to ja nie wiem.

To już 4 miesiące i lepiej chyba nie będzie już.

:D