Opiszcie swoje przygody, pomysły i doświadczenia z formami życia

• z tego, co wcześniej oglądałem wynika, że po osiągnieciu kolejnego poziomu dosajesz dla takiego zbieracza kolejne 25% do wydobycia i współczynniki dla danej klasy dla szybkości i ładowności transporterów. Czyli przy 4 lvl, mamy 100% do wydobycia i 400% do prędkości transporterów i 100% ładowności.

yyyy a to nie jest przypadkiem % na każdy lvl, a nie mnożnik x...

Co do zbierania exp, to nie jestem pewny, ale chyba Nerthil liczył ile razy trzeba przelecieć całą galaktykę, aby podnieść procent.

Nie liczyłem bo przy obecnych wartościach to jest nieopłacalne :)

1 poziom to 1% zwiększenia bonusu z badań/budowli form życia.

Czyli dla zobrazowania, jeśli mam na 10 poziomie Enhanced Production Technologies, co daje podniesienie wydobycia o 0.6%, to żeby doliczyć bonus z poziomu formy życia, biorę 1% mnożę razy 0.6& i... i nawet nie wpisuje wyników bo to jest żałosne

Usunąłem wszystkie techy do odkrywania na planetach i nie latam na odkrywanie nowych ras bo to marnowanie deuteru.

Jeśli ktoś dalej uważa że to dobry pomysł, niech podzieli ilość XP potrzebnego na kolejny lvl, przez średnio przynoszone przez odkrycie ilości XP.

• Jak ktoś kolekcjonuje punkty doświadczenia, to warto badać międzygalaktycznych posłańców..12 poziom skrócił mi czas lotu w układzie około 4 min, gdzie poziom 13 kosztuje 1,5mln metalu 745k kryształu i 149k deutu...także fajny bilans między ceną, a korzyścią.

Będę robił moona 9400 :P ktoś chętny do pomocy? W imię nauki, oczywiście :P

• te badanie dziala chyba tylko jak sie ma klase ludzi ja mam wszedzie rokow ustawionych dzwiglem badanie o 10 poziomow i ani o sekunde nie przyspieszylo

A Ty badałeś to badanie losowo, przy wybranych Rock'talach ? Czy pierwsze je wybadałeś do 10 lv, a później zmieniłeś rasę na Rocka'talów ?

No ja jestem w tej sytuacji, że mam aktywne wszystkie 4 rasy.

• te badanie dziala chyba tylko jak sie ma klase ludzi ja mam wszedzie rokow ustawionych dzwiglem badanie o 10 poziomow i ani o sekunde nie przyspieszylo

Nie, jeśli wylosujesz badanie ludzi a masz rase Rockthali to śmiga normalnie. Co do strategii dla górników, Avinashi wyczerpała temat.

Nie, jeśli wylosujesz badanie ludzi a masz rase Rockthali to śmiga normalnie. Co do strategii dla górników, Avinashi wyczerpała temat.

owszem inne badania dzialaja normlanie innych ras ale te jedno mi nie dziala

• Czesc.

Pobawilem sie chwile LF na uniwersum Juno, konto oddalem, gdyz nie chce mi sie mielic tego od nowa, poczekam az wprowadza formy na reszte uniwersów.

Jest cos takiego jak psioniczna siec, ktora zmnijsza szanse utraty statkow na ekspedycji. Czy uwazacie, ze jest to tozsame ze zmaleniem szansy na wpadniecie w czarna dziure ?

Ruda cos wiadomo na ten temat ?

• Ja powiem tak pozdro 600 flociarze teraz to juz tylko moon kilingi i obrony zostana , bo policz takiego z pz jak tu 50badan do napedow xD a o kontrze z podgladu czy czyms trudniejszym to mozna totalnie zapomniec :D

na luzie, to tylko prędkość. niedługo pojawią się kalkulatory odpowiednie do tego, wystarczy poczekać.

• Ale miałem dziś farta.

Przebudziłem się o 4 i pomyślałem sobie że jak już nie śpię, to sprawdzę sobie ile ras znalazłem w nocy i przy okazji puszcze następne floty w poszukiwaniu...ot, zanim wstanę do pracy..

Puściłem i wróciłem do ciepłego wyrka.

Zadzwonił budzik.

Sprawdzam oGame...a tu na 21 slotów które powróciło, aż 7 wróciło z rasami :)

Tak jeszcze nie miałem :P

• Ja powiem tak pozdro 600 flociarze teraz to juz tylko moon kilingi i obrony zostana , bo policz takiego z pz jak tu 50badan do napedow xD a o kontrze z podgladu czy czyms trudniejszym to mozna totalnie zapomniec :D

na luzie, to tylko prędkość. niedługo pojawią się kalkulatory odpowiednie do tego, wystarczy poczekać.

znajdz mi na skanie lvl doswiadczenia form zycia xD

• Naprawiono bonus prędkości międzygalaktycznych wysłanników, która nie miała zastosowania do misji odkrywania form życia

ciekawe jak wam dzialal ten bonus mrovka i radim xD

Bo ogólnie to te pierwsze levele skróciły mi lot.

Później miałem wrażenie że chyba nie skróciło mi tak dużo jak napisałem wcześniej i miałem dziwne wrażenie, że następne levele Miedzygalaktycznych nic prawie nie dają....lub że mi się coś pogmatwało :D

Teraz jak patrze, to mój lot w układzie trwa 59min i chyba 1 sek :) a lot układ obok, trwa 1h 37m i chyba też 1 sekunda.

Miedzygalaktycznych Posłanców mam na 16lv i tylko na jednej planecie ma Ludzką rase.

Także finalnie, przez ta jedna planetę z Ludzmi, bardzo tych lotów nie skrócę.....ale w dalszym ciągu, następne levele są dość tanie, wiec może zejdę z minute niżej hehe

Mało tego, rozwijam napęd fuzyjny na planecie Ludzi i napęd plazmowy na planecie Mechów...i tutaj tez mam wrażenie, ze transki latają tak jak wcześniej...by było bardziej wiarygodnie, próby robiłem z planet, gdzie były badane owe technologie.

Jedynie co jest bardzo zauważalne, to badania do wydobycia i badania do zwiększania pojemności załadunkowej

Zreszta, to wszystko nic.

Problem jest taki, że malo ras odkrywam :P to mnie najbardziej martwi...

• Ja to się zastanawiam czy ci słynni Kaeleshowie tak naprawdę istnieją bo u pozostałych raz za chwilę wyłapię kilku procentowy bonus a tych kaloszy jak nie ma tak nie ma :/

UNI 22 TPM | UNI 38 FearFactory | Mizar - WOWWW | Kalyke - WOWWW | Kerberos - T3S

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

• Ja to się zastanawiam czy ci słynni Kaeleshowie tak naprawdę istnieją bo u pozostałych raz za chwilę wyłapię kilku procentowy bonus a tych kaloszy jak nie ma tak nie ma :/

Ja miałem podobną sytuacje. Prawie zbliżałem się do zamknięcia okręgu przy jednej z ras, a Kaeleshów dalej nie miałem.

Finalnie znalazłem ich na własnej planecie heheh

A co ? chcesz moona 9400 ? Możemy się wymienić próbami :P

Posłałem 24 floty..i mam tylko jedna rasa odnaleziona :( - - - któryś raz z kolei. Tak to ja tego mojego top nie utrzymam heheh

• Dzisiejsza noc była bardzo owocna..ekspedycje wróciły z pięcioma rasami.

Ale jedno się zgadza... kolekcjonowanie zawsze przychodziło z trudem :P

A jak u was ? bo wiem z pewnych źródeł, ze nie tylko ja miałem posuchę w ostatnich dniach...

• Nasza droga Ruda .. mam pytanie.

Czy po tych wszystkich aktualizacjach, ilość trafień w odkrywaniu ras w układach, zależy od klasy konta ?

Chodzi o to czy np. klasa odkrywca ma większe szanse na trafienie rasy w układzie od np zbieracza..

Bo mam wrażenie,że im więcej tych aktualizacji, tym mam mniej trafień...i co najlepsze, okazuje się, że inni mają podobnie z ta mniejszą ilością trafień.

Wiesz coś na ten temat ? Bo jeżeli jest tak jak sobie gdybam, to można prosić o jakieś oficjalne info dla wszystkich w tym temacie.