Aktualizacja Form Życia- brak transparentności co do prędkości flot innych graczy

• Witam serdecznie. Jak zły dział to sorry. Gram sobie na nowym uni z nową aktualizacją form życia. Parę kwestii technicznych co do wyliczeń floty:

Odkryłem sobie wszystkie rasy. Z tego co gdzieś wyczytałem wraz z ponownym odkryciem tej samej rasy wzmacniany jest klasowy bonus. A dwie z trzech dostępnych klas dają bonusy do prędkości pewnych statków.

Zeskanowałem sobie jakiegoś gracza na gali który już ma coś rozwinięte w tych formach. Nigdzie nie ma informacji jaki ma on poziom danej formy życia. A więc, nie wiem, czy gra tylko ze znanym mi bonusem prędkości z klasy, czy może ma do tego jeszcze +X% dodatkowego bonusu.

W jaki sposób mam takiego gracza wyliczyć na kontrze albo np. z zawróconej stacji, skoro mam niepełne dane co do prędkości jego statków? Ktoś sobie ma generała i było wszystko jasne dotychczas, lata z boostem +100%, a teraz się okazuje że może mieć ukryty 3 lvl mechów, którego nie widzę na skanie, i nagle lata z boostem 103%, przez co moje wyliczenie powrotu stacji jest obarczone błędem na poziomie np. kilku sekund. Co w ogejmie jest wiecznością.

Już nie mówiąc o takich bajerach, jak to że bonusy z różnych planet się sumują, i jak gracz ma na planecie A bonus +2% do prędkości krążka, a na planecie B bonus +3 % to łącznie ma +5%. Do tego muszę zeskanować mu wszystkie planety dzięki czemu gość wie dokładnie że będę mu kontrował recki xD. Ale to na późniejszym etapie gdzie pewnie podniesienie tego bonusu o 1lvl kosztuje bardzo dużo i nazbieranie trwa latami- jest do przeżycia. Idiotyczne, ale nadal- mam dostęp do pełnych danych dotyczących bonusów oponenta. Utrudniony, wpisywanie tego do kalkulatorów będzie trwało wieczność, ale dostęp jest. Pewnie ktoś zrobi kalkulator i jakoś to będzie. O bonusach z wyexpionej rasy nie mam informacji.

Mam nadzieję że czegoś nie zauważyłem i coś źle rozumiem, bo inaczej to nieco zabija latanie na cokolwiek innego niż bfs...

• Idiotyczne, ale nadal- mam dostęp do pełnych danych dotyczących bonusów oponenta.

Nie masz, jeżeli po wysłaniu flot, zmieni sobie gdzieś rasę i to co zobaczysz na skanach nie będzie się pokrywało z tym, co było w momencie startu floty obrońcy ...

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Idiotyczne, ale nadal- mam dostęp do pełnych danych dotyczących bonusów oponenta.

Nie masz, jeżeli po wysłaniu flot, zmieni sobie gdzieś rasę i to co zobaczysz na skanach nie będzie się pokrywało z tym, co było w momencie startu floty obrońcy ...

Można będzie dość łatwo manipulować prędkością swojej floty nie do wykrycia przez innych graczy mnie lub więcej.

Ruda czy to oznacza, że 17 sierpnia po aktualizacji będziemy mieli już aktywne formy życia? Czy jeszcze nie będą aktywne?

Dzięki za info. :)

• A czy jest to planowane na stare serwery czy tylko formy życia będą na nowych?

Bo nie wiem jak to ma np działce na starych jak ktoś masz rozwinięte nanity i wszystko będzie się budować w sekundy

• A czy jest to planowane na stare serwery czy tylko formy życia będą na nowych?

Bo nie wiem jak to ma np działce na starych jak ktoś masz rozwinięte nanity i wszystko będzie się budować w sekundy

Wszytskie serwery otrzymają aktualizację.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

Tak jak powyżej kolega napisał, będzie na wszystkich. W środę robią aktualizację pod formy życia ale kiedy uruchomią same formy to niewiadoma. Pewno naj szybciej wrzesień.

Co do nanitów to warto mieć rozbudowane bo trzeba będzie stawiać nawet ponad 70 poziomy budynków więc się przydadzą. Fakt pierwsze poziomy wbije się dość szybko. Bez nanitów taka budowa na 50 lvl trwa już tygodniami.

• Co do nanitów to warto mieć rozbudowane bo trzeba będzie stawiać nawet ponad 70 poziomy budynków więc się przydadzą. Fakt pierwsze poziomy wbije się dość szybko. Bez nanitów taka budowa na 50 lvl trwa już tygodniami.

Na jakim minimalnym poziomie trzeba mieć nanity aby budowa tych budynków nie była koszmarem?

Oczywiście wiem, że im wyższy tym lepszy, ale czy 7 poziom będzie ok czy wbijać wyższe?

• Oczywiście wiem, że im wyższy tym lepszy, ale czy 7 poziom będzie ok czy wbijać wyższe?

Myślę, że 7 lub 8 lvl będzie w miarę dobry. Zależy od gracza ale zawsze jak będziesz widział, że zbyt wolno to możesz dostawić ten 1 poziom nanitów w trakcie rozbudowy form.

Zależy jakie rasy będziesz stawiał na reszcie planet.

Z tego co pamiętam to rasa ludzka i roktal to rasy gdzie budynki mieszkalne i jedzenie budują się znacznie dłużej niż inne rasy. Czyli tutaj lepiej przy tych rasach mieć te 7 czy 8 lvl.

Taki przykład: budynek jedzenie poziom na 57, rasa ludzie, poziom nanitów 0, czas trwania budynku prawie 29 tygodni.( 200 dni)

Czyli jak się nie machnąłem w obliczeniach co mi się zdarza ale łatwo to policzyć samemu

Na 57 lvl jedzenie rasa ludzie na 7 poziomie nanitów będzie się budynek robił 1,5 dnia ( 1 d 14 h )

Czyli jak widać 8 to tak w miarę optymalnie. 26 h

Chyba, że się coś zmieniało w czasie trwania ale nie sądzę.

To są dane z Bermudy. Trzeba uwzględnić chyba jeszcze parametry szybkości uni