zbieracz "górnik" COFAM POMYSŁ

• Ruda halo proszę zamknąć temat

Cofam tą propozycję ponieważ po przemyśleniu i tak na wczesnym etapie gry, gracz byłby podatny na farmę. (27.07.2022)

bardzo proszę o zamknięcie tematu.

Niestety nie doczekałem się żadnej odpowiedzi sam musiałem do tego dojść być może wydobycie dla zbieracza zwiększyć o 5% z 25% na 30% było by niezłym rozwiązaniem.

Ruda halo proszę zamknąć temat

Witam bardzo serdecznie, gram trochę na ogame i testowałem wszystkie klasy jednak górnik to jest śmiechuwarty jedyny totalnie nie zbalansowany nawet na uni speed x8.

nawet jak próbuje sobie wmówić że w późniejszym etapie gry będzie lepiej to niestety nie będzie ze względu na niesamowite pożeranie energii na jednego pełzacza jest to aż 50! czyli przeładowania nigdy nie użyjesz, to mało dopiero jakiś bonus widać jak się ma ich 500 i kopalnie powyżej 30lvlu jednak taki gracz staje się łatwym celem przez ilość satelit i pełzaczy które musi wybudować co kosztuje dużo, to jakby oddawanie innym surki za free wydatki na to są 1000 x większe niż korzyści, mało tego jest to bez użyteczne na planetach w pozycji 15 musisz się ograniczać. proponuje choćby na początek zmienić wymaganą ilość energii którą potrzebuje jeden pełzacz do użytku. nie wiem jak inni to widzą ale na przeładowaniu 150% jeden pełzacz powinnien brać max 15 energii, może wtedy klasa ta, stała by się choć troszeczkę użyteczniejsza bo naprawdę przepaść jest ogromna, dziękuje.<3

• Myślę, że na pewno to widać, jednakże taka klasa powstała z takimi specyfikami i nie ma na co liczyć, żeby to uległo zmianie ( bynajmniej nie prędko ) ponieważ, przed ostatecznym wprowadzeniem owej klasy, jak i wszystkich, były one sprawdzane, testowane i z takimi charakterystykami zostały wprowadzone.
    Teraz GF skupia swoją całą uwagę na inną nowością - Formy Życia, więc mimo Twoich dobrych intencji, nie liczyłbym na to, że Twoja uwaga coś "ruszy" w obecnym etapie gry.
    Ale popieram Ciebie w 100 %.

• Proponuje potestować trochę Elektrownie fuzyjna i Technologie Energetyczną ;)

ja to wszystko wiem obliczałem to pod każdym względem patrząc na inne klasy ale nie chciałem już o tym pisać bo by nie starczyło miejsca na forum, nie chce mi się tego tłumaczyć.

• Myślę, że na pewno to widać, jednakże taka klasa powstała z takimi specyfikami i nie ma na co liczyć, żeby to uległo zmianie ( bynajmniej nie prędko ) ponieważ, przed ostatecznym wprowadzeniem owej klasy, jak i wszystkich, były one sprawdzane, testowane i z takimi charakterystykami zostały wprowadzone.
    Teraz GF skupia swoją całą uwagę na inną nowością - Formy Życia, więc mimo Twoich dobrych intencji, nie liczyłbym na to, że Twoja uwaga coś "ruszy" w obecnym etapie gry.
    Ale popieram Ciebie w 100 %.

dziękuje za poparcie, może dopiero ta klasa nabierze sensu przy formach życia na których grałem przez chwilę. musiałem stworzyć temat bo z każdym dniem wypatrywałem czy nie zmienili pełzacza jednak nic z tego.

• Bo to było wiele razy wałkowane, że Zbieracza opyla się włączyć w późniejszym etapie gry, a na początku grać Odkrywcą.

Na starym kilkuletnim koncie głównym źródłem energii są elektrownie fuzyjne, których zużycie ropy jest przebijane przez zwiększone wydobycie dzięki zasilaniu przetaktowanych pełzaczy. Jak widać poniżej sam bonus z technologii plazmowej rekompensuje zużycie ropy przez elektrownię ;)

Klasa Zbieracz jest dla leni albo graczy, którzy nie mają czasu na aktywną grę.

92434cb7cc86c.jpg

• Gram trochę na ogame, tak z 17 lat. Jestem bardzo zadowolony z klasy "zbieracz" ;) Koszt zasilenia nawet przeładowanych pełzaczy nie jest duży - a na pewno nie problematyczny ;)

Klasy zostały zbalansowane na swój sposób i dostosowane do pewnych stylów gry. Wszystko zależy ile masz czasu na granie. Jeśli ktoś ma czas wysyłać expy co 2h przez cały dzień to zyska najwięcej na odkrywcy. Jeśli ktoś jest fanem latania to jak coś grubego upoluje to najwięcej zyska na złomowaniu innych. Ja nie mam czasu na taki styl gry i jako zbieracz najwięcej zyskuję na bonusach z wydobycia, i to uważam że dużo zyskuję :)

Dinozaur, w nałogu od 2005...

u7, u39, Andromeda, Libra, Quasar

• Warto inwestować w elektrownie fuzyjną i tech. energetyczną. Ja gram zbieraczem, mam wszystkie planety na pozycji 15 (z czego dwie planety najzimniejsze), maksymalną ilość pełzaczy i przeładowanie na maks 150%. Nie potrzebuje wiele satelit, wszystko śmiga jak należy ;)

• skończcie z tym screenem ze 100 letniego grania na uni, wciąż tym potwierdzacie że klasa jest no troszeczkę użyteczna jak gra się 10 lat na ogame xD ale tu nie o to chodzi, podsumowując wasze odpowiedzi, zbieracz jest do niczego przez kilka lat grania, graj lepiej inną klasą i zmień się w dalekiej przyszłości na zbieracza <3 no cudownie. tak jak zakładałem temat zbieracz jest niezbalansowany dopiero coś dorówna innym klasą jak grasz 10 lat i masz 20 planet, bo energetyczna na tak wysokim poziomie to nie jest hop siup trzeba dbać o obronę i inne badania a także transportery.

• Ale marudzisz Kosmita

przeciez nikt Ci nie kaze grac tym zbieraczem. Juz Ci pisali, ze na start jak juz to najlpiej odkrywca. Na koncie bez rozwinietej ekonomii na odpowiedni poziom zbieracz nie da Ci profitow. Przeczytaj opis klasy i wyciagnij wnioski bo piszesz jakbys wczoraj dopiero ogame poznal a gdy doswiadczeni gracze punktuja Ci wady i zalezy to Ty sie oburzasz

• Ale marudzisz Kosmita

przeciez nikt Ci nie kaze grac tym zbieraczem. Juz Ci pisali, ze na start jak juz to najlpiej odkrywca. Na koncie bez rozwinietej ekonomii na odpowiedni poziom zbieracz nie da Ci profitow. Przeczytaj opis klasy i wyciagnij wnioski bo piszesz jakbys wczoraj dopiero ogame poznal a gdy doswiadczeni gracze punktuja Ci wady i zalezy to Ty sie oburzasz

co ty wypisujesz? jakie oburzasz? człowieku ja mam uśmiech na twarzy to jest tylko tekst bez żadnych emocji weź sobie zrób przerwę od elektroniki. po prostu ta klasa tak samo mogłaby nie istnieć jak jest dobra po 10 latach gry co już nikt nie będzie grał albo będziesz się ścigał o topke z duchami porzuconymi kontami, urlopowiczami. ja tu o nic się nie spinam i nie mam zamiaru się o nic kłócić, ja stworzyłem ten temat tylko po to by coś zmienić w sprawię 'górnika' zbieracza

• Witam bardzo serdecznie, gram trochę na ogame i testowałem wszystkie klasy jednak górnik to jest śmiechuwarty jedyny totalnie nie zbalansowany nawet na uni speed x8.

nawet jak próbuje sobie wmówić że w późniejszym etapie gry będzie lepiej to niestety nie będzie ze względu na niesamowite pożeranie energii na jednego pełzacza jest to aż 50! czyli przeładowania nigdy nie użyjesz, to mało dopiero jakiś bonus widać jak się ma ich 500 i kopalnie powyżej 30lvlu jednak taki gracz staje się łatwym celem przez ilość satelit i pełzaczy które musi wybudować co kosztuje dużo, to jakby oddawanie innym surki za free wydatki na to są 1000 x większe niż korzyści, mało tego jest to bez użyteczne na planetach w pozycji 15 musisz się ograniczać. proponuje choćby na początek zmienić wymaganą ilość energii którą potrzebuje jeden pełzacz do użytku. nie wiem jak inni to widzą ale na przeładowaniu 150% jeden pełzacz powinnien brać max 15 energii, może wtedy klasa ta, stała by się choć troszeczkę użyteczniejsza bo naprawdę przepaść jest ogromna, dziękuje.<3

Widać, że nie znasz się na grze a w szczególności na late gamie xD. na 24 poziomie technologii energetycznej 24 poziomowa elektrownia fuzyjna produkuje 324702 energii. Chyba wystarczająco by zasilić pełzacze i kopalnie.

skończcie z tym screenem ze 100 letniego grania na uni, wciąż tym potwierdzacie że klasa jest no troszeczkę użyteczna jak gra się 10 lat na ogame xD ale tu nie o to chodzi, podsumowując wasze odpowiedzi, zbieracz jest do niczego przez kilka lat grania, graj lepiej inną klasą i zmień się w dalekiej przyszłości na zbieracza <3 no cudownie. tak jak zakładałem temat zbieracz jest niezbalansowany dopiero coś dorówna innym klasą jak grasz 10 lat i masz 20 planet, bo energetyczna na tak wysokim poziomie to nie jest hop siup trzeba dbać o obronę i inne badania a także transportery.

Ja gram na Ferdinand od początku serwera policz ile to minęło raptem kilka miesięcy a buduję kopalnie mety na 44 lvlu i niebawem będę zmuszony przerzucać się na zbieracza bo da mi więcej niż latanie na ekspy.

Już od dawna wspominałem na forum, że klasy są niezbalansowane i to bardzo szczególnie generał, który jest bezużyteczny sytuacyjny tylko dla flociarzy ze ścisłej topki. Problem w tym, że te klasy są tak stworzone żeby były dobre w danej fazie gry np. zbieracz będzie ssał pałę w early game tak samo jak generał zato zbieracz w late game to najlepsza możliwa klasa i każdy się na nią prędzej czy później przerzuca. Powinni zrobić coś na podobieństwo do leveli konta i bonusy powinny być modyfikowane w zależności od poziomu rozwoju konta np. pełzacz w early game powinien kosztować mniej niż 50 energii a odkrywca nie powinien przynosić od razu 120kk mety z ekspa przez co gracze boostują się na surowcach z ekspów i skipują tak jakby mid game.

• Za każdym razem jak widzę takie dywagacje, pozwolę sobie zacytować tutaj post Zefira. Nie pamietam już czy w tym czy w zeszłym roku był podobny 'rozrywkowy' temat jaki to z kolei generał jest zły. Odkrywca był OP przez piratów ale to już nie te czasy aby cisnąć go za wszelką cenę na late game bo zbieracz jak Ci wszyscy udowodnili, nie ma wcale problemów z energią a cytat niżej pokazuje, czemu jednak ;) ma on sens.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Widać, że nie znasz się na grze a w szczególności na late gamie xD. na 24 poziomie technologii energetycznej 24 poziomowa elektrownia fuzyjna produkuje 324702 energii. Chyba wystarczająco by zasilić pełzacze i kopalnie.

Dobra zamykam ten temat bo widzę że to nie ma sensu, ciągle to samo, te same odpowiedzi które nie mają żadnego znaczenia, totalnie nie rozumiesz o co tu chodzi. ale nie ma to jak się wypowiadać nie rozumiejąc dyskusji w temacie

Proszę o zamknięcie tematu i tak jakbym przedstawił wszystkie obliczenia nic by to nie zmieniło my tutaj na tym forum możemy dyskutować bez końca a i tak żadnych zmian nigdy nie będzie, czaje zero wpływu. ludzie nawet nie czytają odpowiedzi i wypowiedzi innych, nie mam zamiaru się powtarzać. bo ciągle w kółko to samo ciągle to samo tylko potwierdzacie że ta klasa jest ok po 10 latach graniach w ogame gdy już zostaniesz sam na serwerze. ładny mi to balans :)

• Proszę o zamknięcie tematu i tak jakbym przedstawił wszystkie obliczenia nic by to nie zmieniło my tutaj na tym forum możemy dyskutować bez końca a i tak żadnych zmian nigdy nie będzie, czaje zero wpływu. ludzie nawet nie czytają odpowiedzi i wypowiedzi innych, nie mam zamiaru się powtarzać. bo ciągle w kółko to samo ciągle to samo tylko potwierdzacie że ta klasa jest ok po 10 latach graniach w ogame gdy już zostaniesz sam na serwerze. ładny mi to balans :)

Zdecydowanie najgorszy balans z jakim się kiedykolwiek spotkałem w grze. Ale trudno by było zbalansować tak by pasowało do etapu gry gracza. Trzeba się pogodzić z tym, że odkrywcę trzeba brać na początku gry później przerzucić na zbieracza lub generała w zależności kim się gra flociarzem czy eko. Innego wyjścia nie ma, niby jest wybór ale tak na prawdę go nie ma. Wszystko jest z góry zdefiniowane.

• Kosmita ten człowiek naprzykrza sie całemu światu OGame lepiej mu nie odp. Dziwne że jeszcze ma czelność pisać bo ty jesteś chyba tysięczną osobą która mówi mu odpuść sobie tę grę. A on jest stary kawaler i jego prawa ręka zastępuje mu dziewczynę. Jego słowo jest nic nie warte, groził mi sądem i od het czasu nic. A tu wielce porady daje

właśnie poleciał report na oszczerstwa i kłamstwa na mój temat.

przecież tu chodzi o tego @I am back a nie o ciebie. Kiedy ja z tobą pisałem. Ogarnij się facet bo chyba coś nie tak z tobą

o kurczaki hahahaha przepraszam nie dopatrzyłem. to tak wyglądało jak o mnie :trollface:

• Dużo kombinujesz, ale mało trafnie, otwórz lepiej swoje trzecie oko. Bo co to za filozofia? Robisz badania na odkrywcy, budujesz eko z odkrywcy i przeskakujesz po 2-4 miesiącach jak masz 9-12 planet. Powiem więcej, wybór zbieracza na początku gry jest nawet podejrzany, że to prędzej multi niż normalne konto zdroworozsądkowego klikacza...

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis