Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Wszyscy zadowoleni z fuzji? Czy nie bardzo

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Chyba Szopy z U68 nie bardzo bo prawie wszyscy na U bez aktywki. Wyląduja na cmentarzu i przeniosą się gdzie chcą.

Co do mnie to nie mam zastrzeżeń. Zrobiłem w sojuszu ankietę i wszyscy mogli się wypowiedzieć gdzie przechodzimy.

• Już widzę tą przyszłą wiadomość od "GF" bo operatorzy się nie przyznają, wolą na gf zwalić :popcorn:

"Zawsze masz cmentarz, bo kolejna fuzja za 4 lata, więc turlaj wrotki" :ocb:

Wg badanych, 95% zapytanych jest zadowolonych z pffuzji. Więc należymy do tych 5 % :beaten:

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

/

• Ymir już się nadaje do unifusion nie wiem kto wpadł ba pomysl łączenia z tucana i tak jest 100 graczy

Inna opcja bylo laczenie do Quantum i wtedy znow bylby placz, ze jak to tak tak swieze uni do rekinow. Ale z powodu ograniczonego miejsca na Quantum na ten moment te laczenie moglo byc bardzo ryzykowne. Innych grup o podobnym speed floty nie bylo. Zapewne w kolejnym laczeniu bedzie to bardzo prawdopodobne.

• To teraz weź tam lobbuj za tym, by nowe uni wychodziło co kwartał, to chyba potrafisz? czy też tak se//

/

• Witam mam takie drobne pytanie do Teamu Ogame

Przeniosłem się z cmentarza na uni Quasar i dostałem darmowe przenosiny planety za każdą planetę której kordynaty się zmieniły co jest bardzo miłe i zachęcające .

Zauważyłem że wielu graczy przenosząc się z uni Galatea pozakładało konta (możliwe multi ) na Quasar , konta te zostały założone na tych kordynatach które posiadali na uni Galatea prawdopodobnie by otrzymać darmowe przenosiny planety za zmianę kordów .

Pytanie brzmi czy takie działania są legalne i nie podlegają karze ?

Bo jest to chyba nie uczciwe wykorzystywanie mechaniki gry

Spokojnie nie musicie się spieszyć porobiłem sobie screenshoty dwóch moich ulubionych graczy , Jak napiszę do Niemieckiego Teamu że takie coś zachodzi na Polskim Ogame to na pewno się ucieszą stratą finansową .

• Ruskie nie mają ropy bo boją się Ukraińców i jeżdżą w kółko wokół placu byle tylko nie dojechać na front. Zakładanie konta na uniwersów na którym się wcześniej nie grało nie jest zabronione (a wręcz mile widziane) więc żadnego punktu regulaminu takie osoby nie złamały. Jeśli sądzisz inaczej to uargumentuj to jakoś konkretnie posiłkując się obowiązującymi zasadami.

• Podobnie jak w przypadku fuzji, czy gracz otrzyma darmowe relokacje, jeśli oryginalne koordynaty planet są zajęte? Gracz może samodzielnie zmienić położenie swoich kolonii?

-> O ile to możliwe planety rozmieszczane są według swoich poprzednich lokalizacji. Darmowe relokacje (2 szt) przysługują w sytuacji kiedy planeta zmieni swoje położenie.

Ewidentny błąd gry, napisz do supportu tak jak ochoczo chcesz kolegów podwaflować, ahh pisac nie musisz, go czytaja forum :)

specjalnie zacytowalem aby ci cofneli te przenosiny skoro jestes taki fircyk.

• Ten "proceder" jest znany od dłuższego czasu. I nie mam z nim problemu. Polacy zazwyczaj muszą sobie radzić z różnego rodzaju przepisami. I tu też nic nadzwyczajnego, tym bardziej zabronionego nie ma. Nie widzę też powodu, aby ktokolwiek mógłby mieć z tym problem, a jeżeli ma i będzie się czuł z tym lepiej, to niech pisze ticketa. Albo nawet z 5.

• Mnie nawet mogą wywalić na cmentarz z powrotem lotto mi to bo to tylko gra jedna z 1000 w necie i fircyk jestem bo mam wywalone na to totalnie nie moja gra nie moje pieniądze nie moja zabawa to wy stracicie albo zyskacie .

Moja perfindność polega na tym że pokazałem dziurę w grze o której i tak wielu wie z tego co widzę . A ticketa napiszę bo mi się nudzi ruskie na Ukrainie rozwalili zakład który produkuje komponenty dla nas i kasa leci a ja se gram w gry :)

• Mnie nawet mogą wywalić na cmentarz z powrotem lotto mi to bo to tylko gra jedna z 1000 w necie i fircyk jestem bo mam wywalone na to totalnie nie moja gra nie moje pieniądze nie moja zabawa to wy stracicie albo zyskacie .

Moja perfindność polega na tym że pokazałem dziurę w grze o której i tak wielu wie z tego co widzę . A ticketa napiszę bo mi się nudzi ruskie na Ukrainie rozwalili zakład który produkuje komponenty dla nas i kasa leci a ja se gram w gry :)

Niczego nie odkryłes to jest norma, dodatkowo legalna. Pisz co chcesz, nic nie zrobisz. Zasady gry są jasne.

• Eee to spoko :) skoro coś takiego jest legalne no nie wiedziałem bo nie dość że mam pełno gier na Steamie które kupiłem na promocji i w nie nie gram to jeszcze w sumie kto czyta cały regulamin , sądziłem że coś takiego może być nie legalne . To fajnie że takie coś jest legal :) Ja tylko wiem że jak z cmentarza przeniosłem się na czeski Zibal to dostałem 13 przenosin nie wykorzystałem 5 i ja wylądowałem na Quasar to miałem 18 :P

Możecie mi powiedzieć jak jeszcze wyczarować anty z przenosin ? bo kiedyś to zrobiłem tylko nie wiem czy był zwrot anty czy promocja na przenosiny , 120k anty wpadło pyk cyk trach haha :D