Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Przenosiny trwają parę minut, na pewno nie może lognąć na nowe?

Może lepiej by to szło, gdyby gracze przenosili się po kolei, np najpierw Srekkar - kolejnego dnia Sombrero - kolejne Xanthus... itp.

Bo system nie może tego przemielić jak wszyscy na raz próbują

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Jeżeli ktoś nie widzi w liście wyboru dwóch uniwersów docelowych, znaleziono tymczasowe rozwiązanie:

Przykładowo: jeżeli ktoś chce się przenieść na uniwersum 68, to zakłada konto na Kalyke. -> odświeża swoje przenoszone konto -> pasek powinien pokazać dwa uniwersa -> wybieramy u68.

• Nie musicie dziękować, że wujcio znalazł obejście systemu :)

Jeżeli ktoś nie widzi w liście wyboru dwóch uniwersów docelowych, znaleziono tymczasowe rozwiązanie:

Przykładowo: jeżeli ktoś chce się przenieść na uniwersum 68, to zakłada konto na Kalyke. -> odświeża swoje przenoszone konto -> pasek powinien pokazać dwa uniwersa -> wybieramy u68.

Logitech uprzedzając pytanie, klikasz po akcji kasację konta.

uprzedzając kolejne pytanie... sprawdzasz 3 razy czy zaznaczyłeś dobre konto do kasacji (czyt. nowe, a nie stałe). :)

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Łączenie ze sobą serwerów ma sens tylko gdy zostaną przewidziane paczki surowców dla graczy z młodszych uni w liczbie odpowiadającej różnicy wieku serwera względem najstarszego z nich. W innym wypadku łączenie Zenitha z Librą jest jak zderzenie samochodu z pociągiem.

Wspominałem już o tym łączeniu Zenith z Librą milion komentarzy wyżej, więc już nie ma sensu tego poruszać.

Tak, tak - już biorą i wykładają Ci paczki - żebyś się nie zdziwił tam 8o

P.S. To właśnie o to chodziło, żeby wyłożył forsę. Inaczej możesz sobie tam zaznaczyć w ustawieniach taki kwadracik - albo i dwa :trollface:

• Czemu nie kasujesz takich postów z tymi durnymi pytaniami, na które odpowiedź klaun Odysej znajdzie w FAQ, ale woli tutaj spamować...

Właśnie taka twoja bierność (i innych tępych moderatorów) buduje nienawiść.

Dlatego że @Ruda nie jest tak nadgorliwa jak inni moderatorzy. @SPIN DOKTOR vel Odyssey zgłasza posty , które nie są zgodne z regulaminem jego zdaniem i zostają usunięte. @kasai bez problemu i bez wyjaśnienia usuwa posty. Na pytania "dlaczego" nie potrafi odpowiedzieć na forum. Odsyła do dyskusji na priv. Takie forum jaki sMrOD.

• Przyjmijmy, że mam konto na Librze i przenoszę się na Zenith. Jestem paczkomatem. Czy w przypadku promki na Anty na "nowym" uni docelowym będę miał do dyspozycji bonus 100% anty czy ten mniejszy dla uni poniżej roku?

• Cześć Wszystkim

Dziś zaczęła się fuzja Tucana z Ymir

Gram tylko na Ymir od pireweszgo dnia powstania tego uni. Wymyśliłem sobie, że w ciągu roku będę w TOP20. Na TOP10 nigdy nie liczyłem, bo nie gram za kasę. Minęło jakieś 9 miesięcy i dziś rano (przed fuzją) byłem TOP20, aż sobie zrobiłem screenshota na pamiątkę :D

Jak na razie spadłem w statach o 13 oczek, a to dopiero początek fuzji, jak fuzja dobiegnie końca to pewnie będę TOP100 8o, ale to w sumie dobrze, będzie się od czego z powrotem odbić, znowu będzie jakiś cel.

A Wy, Szanowna społeczności Ymir i Tucana, co o tym myślicie?

• Jak patrzę na połączenie Uniwersow które mają 10 Lat stażu z Uni które nawet nie ma roku to odechciewa się grać. Gracze bardziej rozwinięci tylko czekają na pyszne kąski ... Uważam np., że Nekkar i Uni68 powinno sie połączyć a te młodsze servery łączyć razem bo nikt nie dorówna osobie grającej 10lat przez rok...

Jak patrzę na połączenie Uniwersow które mają 10 Lat stażu z Uni które nawet nie ma roku to odechciewa się grać. Gracze bardziej rozwinięci tylko czekają na pyszne kąski ... Uważam np., że Nekkar i Uni68 powinno sie połączyć a te młodsze servery łączyć razem bo nikt nie dorówna osobie grającej 10lat przez rok...

Ja gram pewnie więcej niż niektórzy mają lat. Zaczynałem na U1 praktycznie od jego powstania. Nie mam parcia na szkło i bycia top1 , jednak w moim przypadku Top 100 to wyczyn bez zakupu paczek i anty ( nie jestem zwolennikiem tego typu gry, jak zaczynałem miała być za darmo) Teraz może będę top 500 a może 1000, zwisa mi to bo gram dla zabawy. Nie jednego gracza Top1 już przeżyłem , większość to gwiazdy jednego sezonu.

Edited once, last by RS6: Czy to gwiazdy jednego sezonu czy też nie, to ośmielę się powiedzieć że decyzja na fuzję z severami 10 letnimi z rocznym nie została do końca przemyślana tylko zrobili to najprostrzą drogą jaką jest "Wrzucić wszystkich do jednego worka" ().

• Jak patrzę na połączenie Uniwersow które mają 10 Lat stażu z Uni które nawet nie ma roku to odechciewa się grać. Gracze bardziej rozwinięci tylko czekają na pyszne kąski ... Uważam np., że Nekkar i Uni68 powinno sie połączyć a te młodsze servery łączyć razem bo nikt nie dorówna osobie grającej 10lat przez rok...

Ja gram pewnie więcej niż niektórzy mają lat. Zaczynałem na U1 praktycznie od jego powstania. Nie mam parcia na szkło i bycia top1 , jednak w moim przypadku Top 100 to wyczyn bez zakupu paczek i anty ( nie jestem zwolennikiem tego typu gry, jak zaczynałem miała być za darmo) Teraz może będę top 500 a może 1000, zwisa mi to bo gram dla zabawy. Nie jednego gracza Top1 już przeżyłem , większość to gwiazdy jednego sezonu.

• Hmm, odnotowałem potężny błąd przy przenoszeniu konta, na korzyść gracza.

I teraz nie wiem, czy zgłaszać czy nie :D bo jak zgłoszę i oleją temat to git, a co jak się za to wezmą? to będę w plecy...

Ot taki dylemat :ocb:

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

Czy to gwiazdy jednego sezonu czy też nie, to ośmielę się powiedzieć że decyzja na fuzję z severami 10 letnimi z rocznym nie została do końca przemyślana tylko zrobili to najprostrzą drogą jaką jest "Wrzucić wszystkich do jednego worka"

• Łączenie ze sobą serwerów ma sens tylko gdy zostaną przewidziane paczki surowców dla graczy z młodszych uni w liczbie odpowiadającej różnicy wieku serwera względem najstarszego z nich. W innym wypadku łączenie Zenitha z Librą jest jak zderzenie samochodu z pociągiem.

Nagle poczułem się jakoś grubo...

Ps podpinam się, proszę o paczki wyrównawcze za stare uf z unia draco - swego czasu najstarsze uni z speed 2, więc oczekuję gruby paczek. GF dawaj moje 100kkk ;)

• Hmm, odnotowałem potężny błąd przy przenoszeniu konta, na korzyść gracza.

I teraz nie wiem, czy zgłaszać czy nie :D bo jak zgłoszę i oleją temat to git, a co jak się za to wezmą? to będę w plecy...

Ot taki dylemat :ocb:

Logitech, to nie liogiczne :P Nie możesz być w plecy gdy nic od siebie nie dałeś :) Co najwyżej możesz stracić jakiś bonus, który dostałeś, a nie był Tobie przeznaczony :) heheh

Żarcik niewinny, nie szukaj drugiego dna