Porozmawiajmy na temat UniFusion
-
-
Do lobby możesz logować normalnie.
Możesz przenieść się na dowolne uniwersum, o ile spełniasz wymagania. (Opisane w FAQ).
-
Hmmm to w takim razie rozwaze odejscie z Q od chołoty z IRY Whisky.pl1 i pijaka pla oszusta.
czy historia baana idzie wraz z kontem przez cmentarz na zagraniczne uni ? lub inne polskie ?
-
czy historia baana idzie wraz z kontem przez cmentarz na zagraniczne uni ? lub inne polskie ?
Tak, historia z pręgierza idzie razem z kontem na inne uniwersum
-
-
Adanio jakiego pręgierza?? Przecież odkąd "każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie" nie ma czegoś takiego jak pręgierz...
Obsługa gry na danym uni widzi historię blokad na koncie, a ona wędruje razem z nim na nowe uniwersum
-
Tak, aby konto trafiło na Cmentarz musi być nieaktywne ponad 60d. Pamiętając, ze konto musi posiadać zakupioną antymaterię. (W przeciwnym razie skasuje się).
Ruda co się stanie z kontem jak nie wybierze docelowego UNI żadnego i jest na urlopie i minie 21:3:2022 godzina 11:01 hmm>?
i jeszcze jedno pytanie mam na Quantum konto i ide tam docelowo moje teraz główne co sie stanie jak posiadam w loby już konto na quantum ?
-
Ruda co się stanie z kontem jak nie wybierze docelowego UNI żadnego i jest na urlopie i minie 21:3:2022 godzina 11:01 hmm>?
i jeszcze jedno pytanie mam na Quantum konto i ide tam docelowo moje teraz główne co sie stanie jak posiadam w loby już konto na quantum ?
- Konta aktywne (wraz z kontami poniżej 35 dni nieaktywności) które nie dokonają samodzielnego wyboru uniwersum zostaną przeniesione automatycznie na serwer docelowe
Edit: jak jest kilka uniwersow docelowych to bedzie to wybor losowy
Edit2: jak przeniesie ci sie konto to te pierwsze musisz oddac lub przeniesc cmentarzem gdzies indziej.
-
- Konta aktywne (wraz z kontami poniżej 35 dni nieaktywności) które nie dokonają samodzielnego wyboru uniwersum zostaną przeniesione automatycznie na serwer docelowe
Edit: jak jest kilka uniwersow docelowych to bedzie to wybor losowy
ok dzieki za info a mianowicie takiego czegoś jak już mam konto w lobby noob chara i moję głowne przejdzie na to samo czyli quantum -
Zawsze pozostaje zmiana uniwersum poprzez Cmentarz.
Taką opcję ma każdy gracz w grze.
Czyli wykupuje anty, nie loguje się dwa miesiące i przechodzę na cmentarz.
Następnie mogę sobie wybrać dowolne uni w dowolnym kraju.
Jak mi się znudzi, to znów wykupuje anty, nie loguje się dwa miesiące i znów moge sobie wybrać dowolne uni w dowolnym kraju ?
Oczywiście trzymając się zasady 'poniżej top 20'
Dobrze to rozumie ?
Czy Japońskiego Oriona ta zasada też dotyczy ?
-
Zasady Cmentarza w każdej społeczności są takie same.
-
Synek, zaczynasz mnie powoli mierzić. Już raz byłeś na Q, żadnego skilla poza banem za multi czy coś tam nie pokazałeś
Zawsze pozostaje zmiana uniwersum poprzez Cmentarz.
Taką opcję ma każdy gracz w grze.
Czyli wykupuje anty, nie loguje się dwa miesiące i przechodzę na cmentarz.
Następnie mogę sobie wybrać dowolne uni w dowolnym kraju.
Jak mi się znudzi, to znów wykupuje anty, nie loguje się dwa miesiące i znów moge sobie wybrać dowolne uni w dowolnym kraju ?
Oczywiście trzymając się zasady 'poniżej top 20'
Dobrze to rozumie ?
Czy Japońskiego Oriona ta zasada też dotyczy ?
anty możesz zakupić raz i styknie.
A co do tych top 20 to nie wiadomo dokładnie jak to jest Wrzucając urlop na Q aby zmienić uni byłem 16-17 (nie pamiętam). Po 2 miesiącach spadłem do top 20 - 30. Po 64 dniach wbiłem na cmentarz i na spokojnie przeniosłem się na Librę gdzie w statach byłem 18 Dopytywałem potem to się okazało, że są jakieś tajemne przeliczniki punktów i w zasadzie to mogłem się przenieść gdzie chciałem...
-
anty możesz zakupić raz i styknie.
A co do tych top 20 to nie wiadomo dokładnie jak to jest Wrzucając urlop na Q aby zmienić uni byłem 16-17 (nie pamiętam). Po 2 miesiącach spadłem do top 20 - 30. Po 64 dniach wbiłem na cmentarz i na spokojnie przeniosłem się na Librę gdzie w statach byłem 18 Dopytywałem potem to się okazało, że są jakieś tajemne przeliczniki punktów i w zasadzie to mogłem się przenieść gdzie chciałem...
Czyli mogę sobie wędrować miedzy społecznościami.
No to zostaje czekać na koniec fuzji .
Z tymi punktami to może być coś na rzeczy.
Klikam sobie na Orionie.
Top 1 ma 278mln punktów, top2 ma punktów 78mln ..a ja mam 1,2mln i jestem top 20
Jest nas 70ciu w na całym uni hehehe
I co jakiś czas w statach, między mną, a top 1, pojawia się pojedynczy gracz..wygląda to tak, jakby wrócił/wracali z cmentarza.
Dlatego pytam o tą 'zasadę'
Więc faktycznie tu może działać jakiś przelicznik, a nie twarda zasdada 'top 20'
W myśl temu, zaczął kusić mnie strasznie ten Orion.
Ta cisza, ten spokój.
Zastanawiam się, czy nie przeprowadzić się tam na rok
-
Wspomniałam o tym w FAQ, ale tutaj też napiszę:
Jeżeli jutro podczas wyboru uni pasek nie będzie się ładował to prosimy odczekać i spróbować ponownie.
Bywały takie przypadki podczas ostatnich fuzji, że gracze nie widzieli uniwersów docelowych.
Jeżeli to nie pomoże, prosimy o ticketa -> wtedy będziemy przenosić manualnie.
-
To i ja się powoli przychylam ku Orionowi. Cisza i spokój to coś co tygryski lubią najbardziej 🤗
Wiesz..aż takich wakacji tam nie ma.
Bo na całym uni jest tylko kilka farm i jest o nie walka:P
Więc ochota przenieść tam konto na rok, dotyczyła raczej wyrównania ogamowych rozrachunków niż spokojnej wegetacji
Ale mimo to zapraszam, chętnie pomogę w rozbudowie. Nik ten sam co na forum:)
-
eżeli jutro podczas wyboru uni pasek nie będzie się ładował to prosimy odczekać i spróbować ponownie.
Bywały takie przypadki podczas ostatnich fuzji, że gracze nie widzieli uniwersów docelowych.
Jeżeli to nie pomoże, prosimy o ticketa -> wtedy będziemy przenosić manualnie.
To jak jest jakiś problem to może było lepiej poczekać i zrobić to dobrze tak żeby działało prawidłowo a nie zaś zamieszanie robić? Poczekało by się jeszcze z miesiąc tylko po to żeby było wszystko dobrze zrobione jak ma być. Czyż nie dobrze mówię.
-
To pojedyncze przypadki, rzadko występują. Dlatego wolę o nich uprzedzić niż potem przekopywać się przez stertę pytań.
-
Szukam i szukam i znaleźć nie moge
Więc
Mam planety na15 pozycji
Na uni docelowym sa zajente te pozycje czyli trafie np na 9 pozycje czyli zmieni mi sie temp i nie bede mial wydobycia jak na15?
I drugie pytanie dotyczy poz 8 ta sama sytuacja
-
Szukam i szukam i znaleźć nie moge
Więc
Mam planety na15 pozycji
Na uni docelowym sa zajente te pozycje czyli trafie np na 9 pozycje czyli zmieni mi sie temp i nie bede mial wydobycia jak na15?
I drugie pytanie dotyczy poz 8 ta sama sytuacja
W faq jest tylko takie info
Wielkość planety po przeniesieniu nie zmieni się. Ze względu na nową konfiguracje planety w układzie jej temperatura może się nieznacznie różnić w porównaniu do temperatury na Universum Exodus.
jednak przy poprzednich fuzjach temperatura się nie zmieniała po zmianie pozycji w układzie, więc pewnie teraz też tak będzie. Co do 8-ek to bonus jest przypisany do pozycji więc jeśli wyrzuci Cię z 8-ki to stracisz bonus.
Ja mam za to inne pytanie. Fuzja rozpoczyna się 7 marca i kończy 21. to znaczy, ze mamy 3 tygodnie na wybranie docelowego uniwersum??
-
od 7 do 21 to dwa tygodnie ; ) i właśnie masz te dwa tygodnie aby usiąść i pomyśleć gdzie się przenieść.