brawo skoro juz sie wysililes zeby odp to podalbys chociaz gdzie
W tym temacie na ktorejs stronie wczesniej.
Masz 9 stron to juz musisz sie wysilic i samodzielnie to sprawdzic.
nue kazdy jest jak ciapka i podaje na tacy i jeszcze cumelka do buzi
nue kazdy jest jak ciapka i podaje na tacy i jeszcze cumelka do buzi
Nie musi bo posty arta są tutaj > https://forum.pl.ogame.gameforge.com/forum/official-posts/
(link masz u góry jako "Official Posts")
Na forum ostatni post to "Z tego co się dowiedziałem, to prace są już na ukończeniu.". Pewnie pyta na jakim etapie jest ukończenie...
Czy Ty muniek jestes normalny? bo poki co z boku sie z Ciebie smialem ale teraz uwazam ze naprawde powinni Ci blokowac konto zaraz po pierwszym poscie.
Zakladalem ze jesli cos sie wydarzy to Art tutaj w tym dziale to napisze, przegladalem strony i znalazlem tylko z wczoraj.
Zmiana jest taka ze wczoraj mialem konto a dzisiaj go nie mam wiec zaczalem szukac informacji kiedy to sie zmieni.
Samo: "zbugowane konta powinny juz zostac zablokowane" i ze jest to " prawidlowe " nie jest dla mnie zadna informacja
wiec wystarczylo nic nie pisac w ramach odp albo odp ze nic konkretnego nie wiadomo.
Wiec jeszcze raz: mozesz mi pokazac info od Arta z dzisiaj ( bo dzisiaj zaszly zmiany ) ? bo jesli nie to nie wiem po co sie wypowiadasz
Info zamieszczam, będąc na Discord (zapraszam gorąco).
Obecny status to: prace w toku. Część kont została już 'zagarnięta', aby mogła zostać ponownie odtworzona.
Czy Ty muniek jestes normalny? bo poki co z boku sie z Ciebie smialem ale teraz uwazam ze naprawde powinni Ci blokowac konto zaraz po pierwszym poscie.
Dlaczego mieliby mi blokowac dostęp ? Moje posty są na temat, staram sie podac informacje do innych uzytkownikow forum oraz sam szukam potrzebnych mi informacji. mozesz przytoczyc jakies szczegolne posty które Twoim zdaniem są tam naganne ze powinno mi sie blokowac dostep ?
Art pisał ze nalezy nałozyc urlop i czekac na naprawienie tego przez tech team.
Tak tez bym na Twoim miejscu zrobił, unikniesz tym sposobrem niepotrzebnych komplikacji.
Ja się pytam gdzie jest moje konto? Rano było jeszcze na urlopie zgodnie z zaleceniami Arta a obecnie moge grać na nowym jak go sobie założę... Co to [ciach] ma być ? Naprawa po [ciach]
art — Wczoraj o 17:21
zbugowane konta powinny juz zostac zablokowane
Beljal — Wczoraj o 17:26
Konto zostało zablokowane i zniknęło z lobby
art — Wczoraj o 17:27
prawidlowo.
+
Obecny status to: prace w toku. Część kont została już 'zagarnięta', aby mogła zostać ponownie odtworzona.
Zgodnie z powyższym działanie prawidłowe.
Powinno zniknąć z lobby.
Display More
prawidlowo.
+
Powinno zniknąć z lobby.
Ja cały czas jestem ciekawy jak GF ma zamiar wynagrodzić graczom ten stracony czas... Może Art się coś orientuje?
A ja się pytam, dlaczego informacje są zamieszczane na discordzie, a nie na forum...
Display More
prawidlowo.
+
Powinno zniknąć z lobby.
Taki mały update dostalem wczoraj od Art
"jutro developer wznowi prace, bo pojawil sie blad."
Więc jeszcze sobie wszyscy poczekają
Jako że to ja rozpocząłem temat problemów przy okazji fuzji na poprzednim forum:
W takim razie chciałbym skomentować/dopytać o kilka rzeczy:
1. Konta miały być zbanowane, a fuzja konkretnych kont możliwa ponownie - jak się ma ta informacja do tego, że w dalszym ciągu mogę się zalogować na swoje konto na Galatea? Tj. niektóre konta zostaną szybciej zbanowane -> szybciej przywrócone (powyżej niektórzy pisali że nie mogą się zalogować już na swoje konta), a niektóre później? Czy wszystkie w jednym czasie zostaną przywrócone?
2. Kiedy możemy spodziewać się poprawki i możliwości korzystania z konta?
3. Jak GF zamierza wynagrodzić czas na urlopie i przed nim, tj.:
- problemy zaczęły się przy poprzednim evencie z nagrodami - urlop uniemożliwił wypełnianie nagród przez bodajże 2 czy 3 dni - zatem zostanie "przywrócony" tamten niedokończony event?
- po fuzji konto dostało z automatu komplet oficerów na tydzień - który stracił ważność na urlopie - zostanie dany ponownie?
- konto na urlopie = brak wydobycia - > w jaki sposób będzie rekompensata za ten czas "stracony"?
- konto na urlopie = brak ataków/farmienia/ekspedycji -> w jaki sposób będzie rekompensata potencjalnych "strat" na braku wykonywania tych czynności?
- badania/budowanie w stoczni/budowanie budynków - przez czas urlopu wszystko jest wstrzymane, już ponad tydzień - czy zatem wszyscy dostaną dopalacze przyśpieszające wszystkie te kategorie na długość adekwatną do czasu bez gry?
4. Ogłoszono nowy event nagród - czy zostanie przedłużony dla kont z problemem po fuzji? Bo teraz nie mamy możliwości z niego skorzystać.
5. Kiedy Art zacznie nas informować na bieżąco? Bo raczej problemy miały trwać "przez chwile", a trwają dłużej - a ciągle mamy notoryczny brak informacji.
Takie tam krótkie pytania ode mnie
Display MoreJako że to ja rozpocząłem temat problemów przy okazji fuzji na poprzednim forum:
W takim razie chciałbym skomentować/dopytać o kilka rzeczy:
1. Konta miały być zbanowane, a fuzja konkretnych kont możliwa ponownie - jak się ma ta informacja do tego, że w dalszym ciągu mogę się zalogować na swoje konto na Galatea? Tj. niektóre konta zostaną szybciej zbanowane -> szybciej przywrócone (powyżej niektórzy pisali że nie mogą się zalogować już na swoje konta), a niektóre później? Czy wszystkie w jednym czasie zostaną przywrócone?
2. Kiedy możemy spodziewać się poprawki i możliwości korzystania z konta?
3. Jak GF zamierza wynagrodzić czas na urlopie i przed nim, tj.:
- problemy zaczęły się przy poprzednim evencie z nagrodami - urlop uniemożliwił wypełnianie nagród przez bodajże 2 czy 3 dni - zatem zostanie "przywrócony" tamten niedokończony event?
- po fuzji konto dostało z automatu komplet oficerów na tydzień - który stracił ważność na urlopie - zostanie dany ponownie?
- konto na urlopie = brak wydobycia - > w jaki sposób będzie rekompensata za ten czas "stracony"?
- konto na urlopie = brak ataków/farmienia/ekspedycji -> w jaki sposób będzie rekompensata potencjalnych "strat" na braku wykonywania tych czynności?
- badania/budowanie w stoczni/budowanie budynków - przez czas urlopu wszystko jest wstrzymane, już ponad tydzień - czy zatem wszyscy dostaną dopalacze przyśpieszające wszystkie te kategorie na długość adekwatną do czasu bez gry?
4. Ogłoszono nowy event nagród - czy zostanie przedłużony dla kont z problemem po fuzji? Bo teraz nie mamy możliwości z niego skorzystać.
5. Kiedy Art zacznie nas informować na bieżąco? Bo raczej problemy miały trwać "przez chwile", a trwają dłużej - a ciągle mamy notoryczny brak informacji.
Takie tam krótkie pytania ode mnie
Cała ta sytuacja to szereg błędów, które najwyraźniej są łatane na bieżąco. Sytuacja jest tak zmienna, że nie miałem dla Was żadnej istotnej informacji. Co ważne, wciąż czekam na oficjalne informacje podsumowującą obecną sytuację. Postaram się jednak odpowiedzieć na pytania zgodnie z moją obecną wiedzą na temat tej sytuacji:
1. Proces na pewnym etapie został przerwany - skrypt nie wykonał poprawnie procesu blokady kont i przywrócenia ich do serwera pierwotnego. Stąd część kont jest wciąż urlopowana na Universum docelowym.
2. Wciąż nie mam informacji na ten temat, prace trwają, przy okazji zakończenia procesu fuzji, wyszła kolejna sytuacja, która uniemożliwiła przymusowy transfer kont, które powinny zostać przeniesione. Stosowna poprawka na ten błąd została wprowadzona dziś i w ciągu 3 godzin, konta powinny zostać przeniesione.
3. Informacje, które mam nie są "zapisane w kamieniu" jednak zapewne na konta trafią przedmioty, które przyznają na konto dzienne wydobycie za każdy dzień zwłoki.
Problemów z eventem nie da się już rozwązać, event się zakończył, logów już nie ma. Wiadome już jest, że kolejny event tuż za pasem.
Nie są przewidziane wynagrodzenia za utracone 'możliwe korzyści' - nie da się tego wycenić ani obiektywnie ustalić.
Wszelkie zamrożone czasy badań/trwających budów także nie są brane pod uwagę na chwilę obecną. Niemniej jednak poruszę ten temat i ustalę, czy coś da się z tym fantem zrobić.
4. Niemożliwe jest przedłużenie eventu dla poszczególnych kont. Event rozpocznie się jutro, więc mamy jeszcze czas.
5. Informowałbym na bieżąco, gdyby fakt, że sposób rozwiązania tej sprawy nie budził we mnie olbrzymich zastrzeżeń. Nie chciałem Was po prostu wprowadzać w błąd. Jednak wciąż monitoruję sytuację i liczę na jej w miarę sprawne rozwiązanie.
Art Na poprzednim forum napisałeś, że spytasz o ładowne sondy dla Himalii, a potem będzie możliwa ankieta na temat zmiany tego parametru, czy już coś wiadomo może na ten temat?
Zapytałem, jeszcze nie dostałem odpowiedzi, ale myślę, że nie będzie problemu. Ankietę mógłbym przygotować po moim urlopie, po 21 marca.
Art Na poprzednim forum napisałeś, że spytasz o ładowne sondy dla Himalii, a potem będzie możliwa ankieta na temat zmiany tego parametru, czy już coś wiadomo może na ten temat?
Zapytałem, jeszcze nie dostałem odpowiedzi, ale myślę, że nie będzie problemu. Ankietę mógłbym przygotować po moim urlopie, po 21 marca.
to świetna wiadomość, dzięki za zainteresowanie
Ale co byś powiedział na ankietę już teraz, żeby od razu można było dać wyniki?
I czy jest możliwość żeby te wszystkie idlaki które poszły na cmentarz wrócił na uni? U nas jest i tak bardzo mało kont - niecałe 700 (dla porównania Galatea ma 1200)
Display MoreArt Na poprzednim forum napisałeś, że spytasz o ładowne sondy dla Himalii, a potem będzie możliwa ankieta na temat zmiany tego parametru, czy już coś wiadomo może na ten temat?
to świetna wiadomość, dzięki za zainteresowanie
Ale co byś powiedział na ankietę już teraz, żeby od razu można było dać wyniki?
I czy jest możliwość żeby te wszystkie idlaki które poszły na cmentarz wrócił na uni? U nas jest i tak bardzo mało kont - niecałe 700 (dla porównania Galatea ma 1200)
o to to jest super pomysł, na Himalia nadal szału nie ma... prosimy o ankietę już teraz na temat sond oraz czy konta z cmentarza mogą wrócić.
Cała ta fuzja to jest jedno wielkie nieporozumienie, błąd na błędzie, ludzie już tydzień nie mogą grać i dalej nie wiadomo kiedy i czy wogóle będą mogli grać, pomijam już że straciliśmy tydzień do czołówki, a konta pospadały o prawie 100 miejsc. uniwersa docelowe też z całym szacunkiem są wybrane z przysłowiowej"dupy" uniwersa łączone powinny mieć takie same albo praktycznie identyczne parametry i zasady na nich panujące (mówię tutaj o ładowności sond, prędkościach flot itp), a najgorsze jest to, że całe to GF ma nas totalnie w dupie ( bo jak inaczej nazwać brak oficjalnych informacji o przewidywanym czasie naprawy błędów, albo jakimkolwiek zadość uczynieniu za poniesione straty) Ogólnie Kpina i w normalnej firmie by to nie przeszło bo już ktoś by za to "beknął"
Niektórym na nowym forum odbiła palma, jak zobaczyli pusty licznik i szybko chcą go nadrobić...
Ja wolę żeby fuzja została "naprawiona" zanim zacznie się przenoszenie "poważnych" kont z naprawdę dużą ilością punktów. A nawet jak nie zostanie tak sprawnie naprawiona, to napisane przez Arta paczki wydobycia za każdy dzień są całkiem sensownym pomysłem - oczywiście raczej dla górników, ale coś rekompensują.
O 14:00 zostanie wgrana poprawka, która przywróci wszystkie konta mające problemy z księżycami.
Skrypt przeniesie konta na serwery docelowe.
Czy jak poprawka trafi na pozostałe serwery (czyli błędy zostaną naprawione) to poznamy plany fuzji dla pozostałych uniwersów?