Batory
Posts by Crysis
-
-
Nie o nich mi chodzilo. Zespół o który pytam jest rozpoznawalny ze wzgledu na pewien szczególny element wizerunku wolakistow
-
Muzyka, chodzi o nazwę grupy prowadzącej dzialalnosc od lat 60. Niedawno zmarł jeden z jej członków. Zespół można było zobaczyć w kultowej trylogii filmowej w jej 3 czesci.
-
Mimo to dziękuje za odp
-
masaż
-
Celowo zwlekałem
Odpowiedź jak wół jest na stornie jak w podpowiedzi:
https://www.investopedia.com/a…08/annualized-returns.asp
QuoteThe Formula for Geometric Mean
μgeometric=[(1+R1)(1+R2)…(1+Rn)]1/n−1
where:∙R1…Rn are the returns of an asset (or otherobservations for averaging).
Sredni zwrot 10%, -5%, 35%, -70%, 17%, 30%, -1% wyniesie w takim razie: -6,23%
-
2 hours ago
Ktoś mi to przetłumaczy, nie znam angielskiego.
-
-
żniwiarz
-
wścieklizna
-
Piosenek ciag dalszy
There's a hole in my head where the rain comes in
You took my body and played to win
Ha, ha, woman, it's a cryin' shame
But you ain't got nobody else to blame
Evil woman
Evil woman
Evil woman
Evil woman
-
apartheid
-
Dog eat dog
Read the news
Someone win
Someone lose
-
więzienie
-
Radonu, czemu nie? Zródło z którego czerpano tę wodę zawierało najprawdopodbniej sole uranylowe, autorzy publikacji nie sprecyzowali tego ale na pewno własność o która pytalem to radioaktywność. W tamtych latach popularne były też wkładki z Radu umieszczanie u spodu naczynia z wodą, jedno jest pewne, woda była dobrze odkazona!
-
Chlor rozpuszczony w alkoholu wywołałby zgon w wielkich męczarniach.
Powstał by zapewne kwas solny i wodzian chloralu, dlatego mowie że mieszanka ciekawa. Co do zagadki, trop z usypianiem jest zly, chyba ze na wiecznosć
, ale to i tak po spożyciu hektolitrów, nie jak dla wspomnianej wczesniej mieszanki. U schyłku wieku XIX cos odkryto i wkrotce stało sie to popularne.
-
Wodzian chloralu?
Czyżby chlor rozpuszczany w etanolu? Cóz, też niezłe ale ,,sleepy water,, miał inna szczegolną właściwość o którą pytam. W tamtych latach popularne były rózengo rodzaju narkotyki, doboczynne dzialanie papierosów na układ oddechowy itp, ale było jeszcze coś bardziej irrocionalnego i niebezpiecznego.
-
-
Stawiałem na chininę od początku.
Etanol skażony eterem ma specyficzny zapach co od razu powinno odrzucac, choc komu brak rozumu to raczej nic już nie straci pijąc taki specyfik. Jednym ze skutków ubocznych jest trwałe otępienie, może ,,ktoś,, zrobił ten doktorat (hehe) ale przegrał z eterem.
-