Jak dla mnie bardzo wyraźnie widać "po raz kolejny" że Art a nie interesuje poszkodowany, ani ogromne surowce które wyparowały z konta, nie interesuje go że dziwnym trafem konto zostało pozbawione ogromnej ilość statków przez osobę która jest zamieszana w pierwsze starcie, nie interesuje go prawda tylko to żeby mieć spokój, dlatego też sądzę że podejście jest zbyt jednostronne do tematu... Będę informował na bieżąco jak się sprawy mają, bo na pewno jest to interesujące w jaki sposób ktoś sobie wchodzi kiedy chce na konto i robi co chce... Panie Art, trzy dni przed starciem, wylogowało mnie dwukrotnie z konta, sprawdzał Pan może kto tam logował ? aa no tak pewnie zasiadacz, żona albo kot
Posts by DrZgon
-
-
Przecież ART tym razem wytłumaczył co zrobił co testował co sprawdzał i określił na jakiej zasadzie konta są zabezpieczane i jakie są możliwośći logowania. Może wpierw sprawdzić swoje otoczenie czy ktoś nie leci w kulki z Tobą Zgon? Skoro od Sierpnia było logowanie na sprzęcie które te logowanie autoryzowało a mamy listopad/ kradzież koniec października to wygląda to podejrzanie z Twojej strony Zgon tudzież Twojego otoczenia .
Dziwne jest tylko to że drugi raz w krótkim odstępie czasu na Twoim koncie dzieje się takie coś , gdzie reszta kont tego uni nie cierpi na takie sytuacje
Ja od ostatniego włamania nie mam otoczenia.
-
Sprawa zostanie skierowana do odpowiednich organów. Zostały wykradzione dane do logowania (lub jak twierdzisz ktoś włamał mi się na komputer), zostały skradzione pieniądze w postaci antymaterii i innych rzeczy z nią związanych. Nie interesuje mnie w jaki sposób ktoś je wykradł, to już wasz problem - ostatnim razem dałeś mi do zrozumienia że wina leży po mojej stronie gdyż nie posiadam waszego zabezpieczenia. Zainstalowałem je w maju. Skoro Art nie chcesz współpracować, będziecie w inny sposób załatwiać tą sprawę. Nie pozdrawiam.
-
Zgon tak z innej beczki ty nie masz dwoch osobowosci? nie uraczasz się jakimiś substancjami? nie, nie jest to dla mnie śmieszne, czytajac to mam flashback wlasnie z tej akcji z RW.
Widze, ze uzywasz tez telefonu wiec mogles spokojnie zlapac jakis syf, nie wysylali Ci zadnych plikow na discordzie? img.exe
. Nie wiem na ile jestes swiadomym uzytkownikiem komputera ale to jest wrecz parodia aby robili cie jak bobasa choc to wszystko i tak moze byc jedna wielka fikcja aby skierowac ludzi domysly na 'hacka' gdy prawda lezy gdzie indziej mianowicie ckliwa historia aby nie wyrwac bana za te pushe i co jakis czas preceder powtarzac
wala konta w 20 letniej gierce internetowej a nie banki czy portfele BTC lamiac 2FA przeciez to jest kino
Dla mnie też jest dziwne.
-
Heh wątpie w to 18 lat gram.. różne gry "nie straciłem konta" ba " miałem passy do top
Komuś dał, szukaj wsródPablo
Raz dał i wtopił flote top 3 potem, znów wsadził hajs i znów rozdał. Brawo za logikę.
-
Najpierw osądzali mnie że sprzedałem albo wtopiłem flote... pod starciem...
przyklejono mi w supporcie że komuś dałem passy i mam zasiadacza... pogodziłem się z decyzją...
zrobiłem weryfikacje dwuetapową, zmieniłem hasła do poczty, do gameforge...
postanowiłem że się odbije pomalutku...
wsadziłem 400.000 gsów do stoczni na kulce, leciał sobie SCRUPLE miałem mu je kiedys przeklikać...
wyskanował 1.500.000.000.000 surowców na kolejne 200.000 gsów... było to w trakcie jego lotu na mnie... zawrócił ze strachu przed dolotem...
dałem urlop i po 2 dniach ktoś inny wszedł na konto, zdjął urlop... wydał anty, pozbył się surowców, dał urlop podczas lotu gsami i zniszczyli moona na którym były gsy...
Gdy Scruple leciał -- dwa razy wylogowało mnie z konta - pewnie musiał sprawdzić co jest na kulce...
Gdy ten "ktoś" zszedł moim kontem z urlopu wleciał stary numer 2, ten sam co brał udział przy pierwszym złomowaniu konta...
Nie chce mi się nawet już komentować całej tej sytuacji.. To jakaś paranoja i jedno wielkie złodziejstwo...
kilka tygodni temu w stoczni na moonie którego ktoś się pozbył :
https://cdn.discordapp.com/att…nshot_20221027-214636.pngsurowce które były na koncie a już nie ma:
https://cdn.discordapp.com/att…3220181626910/unknown.png
paczki które zakupiłem i mnie z nich okradziono:
https://cdn.discordapp.com/att…2679345627146/unknown.png
ktoś załączył urlop zaraz po skanie i puszczeniu nisczenia na moonie na którym były wstawione GSY:
https://cdn.discordapp.com/att…9811530997800/unknown.png
aktywowane wszystkie dopalacze surowców jakie były, wydana antymateria, skasowane wszystkie wiadomości poza skanem i niszczeniem, usunięcie klasy ze zbieracza na żadną, w ekwipunku był jeszcze generał ale też został usuniety:
https://cdn.discordapp.com/att…6540292706394/unknown.png
dopalaczy odpalonych mimo że 95% czasu od ostaniej kradzieży byłem na urlopie, gdy wymieniałem paczki kupowałem dopalacze metalu na 40% bo inne były zbędne...
https://cdn.discordapp.com/att…9521435463680/unknown.png
stara afera z scruplem :
https://board.pl.ogame.gamefor…ie-wykaza%C5%82-jednak-D/
Art Kasia321 smoki i co Wy na to - pierwszy raz było z mojej winy i wziąłem to na klatę ale teraz wasze zabezpieczenia w postaci:
Gameforge Authenticator
NIE ZAPEWNIŁY OCHRONY KONTA !!! Jak to świadczy o WAS że do tego dopuszczacie.
-
Zawsze pełny tylko dla Ciebie
to już trzeci raz, masz szczęście że czeka aż zejdziesz z urlopu
Gratki
-
Jak dla mnie starcie walnięte dla punktów honoru a złom wyląduje u Czestera. Ewentualnie sura poleci dla jakiegoś pionka. Nie chce mi się nawet snuć hipotez, ta gra i ta ekipa to dno. Złodzieje i tyle.
[mod='kasai']Upominam za wulgaryzmy.[/mod]
-
Masterek naczelna farma. To musiało się tak skończyć. Gratuluje.
-
Teraz czas na kolejnych
-
Szczere gratulacje, rośnij, już nie długo
-
-
DrZgon Gościu, ja nie twierdzę, że ktoś Ci konta nie zakosił. Nie znam sytuacji, nie wiem jak było. Pragnę tylko Ci przekazać, byś szukał u swoich zasiadaczy. Masz cosik w głowie to pomyśl rozważnie.
1) Ktoś po skanie z "smerfa" zdejmuje Ci urlop i leci na kogoś, kto od xx lat nie zostawił konta bez opieki z flotą.
2) wyliczenie powrotu recków na 50% to nie jest trudna sztuka dla kogoś kto to potrafi - piękna robota Numerze 2
3) żeby nie było że zlamił, zasiadacz podstawia GS i resztę, by można było coś ugrać.
4) Nie miałeś bana za push. Nawet jak by to miało być "do wyjaśnienia" TEŻ BYŚ NA NIM SIEDZIAŁ
Pomyśl sobie na spokojnie, nie baw się w pyskówki. Brak banów u PA świadczy, że nikt z nich nie umoczył, a jedynie sprawa była w toku wyjaśniania. Myślcie ludzie. Jednego razu piszesz, że tylko jedno IP siada na Twoim koncie, drugiego (jak już się wodzirej przyznał) to nagle już były takie sytuacje.
Zakończę swój udział odniesieniem do wstępu do piosenki 52 Dębiec - moja jest tylko racja i to święta racja, a nie prawda moja racja jest mojsza, ale to moja racja jest najmojsza!
Zdrówka chłopaki, ba
Sept, konto które puściło skana - zwało się k0m0rnik było to konto z Himalai przed fuzją, znajdowało się ono na 7 gali wraz z drugim kontem bliźniakiem, konta które zawsze miały akty i konta które zawsze pisały lub podnosiły flotę jak na nie leciałem, z tego co pamiętam ktoś z LOG je trafił, raz czy dwa. Nie ma tego w dziale ST z oczywistych powodów, albo za mały próg albo nie wrzuca się starć na swoich kontach. Więc nie mogło to być moje konto a bardziej obstawiam że wasze. Podobne konto Pozdrowienia z Rosji, Defender, Zodiak, więcej póki co nie pamiętam i też na co mi to... Zdaję sobię sprawę jak funkcjonują boty i nie omieszkam sądzić że ktoś je wam prowadzi/ł. A jesli prowadził to potrafi zmieniać IP i prowadzić wiele kont, które same sobie latają i zbierają surowce, Ty tylko ustalasz sobie aaa dziś tu wyłączę, jutro tam. I takie to właśnei były konta. Jeśli k0m0rnik to konto które skanowało i było na himalai przed fuzją a ja go nigdy nie mogłem trafić a LOG potrafiło to odpowiedź jest prosta czyje to konto i z kim ma większe powiązanie.
i pyk
https://cdn.discordapp.com/att…930083050369125/image.png
niczym prorok
-
DrZgon Gościu, ja nie twierdzę, że ktoś Ci konta nie zakosił. Nie znam sytuacji, nie wiem jak było. Pragnę tylko Ci przekazać, byś szukał u swoich zasiadaczy. Masz cosik w głowie to pomyśl rozważnie.
1) Ktoś po skanie z "smerfa" zdejmuje Ci urlop i leci na kogoś, kto od xx lat nie zostawił konta bez opieki z flotą.
2) wyliczenie powrotu recków na 50% to nie jest trudna sztuka dla kogoś kto to potrafi - piękna robota Numerze 2
3) żeby nie było że zlamił, zasiadacz podstawia GS i resztę, by można było coś ugrać.
4) Nie miałeś bana za push. Nawet jak by to miało być "do wyjaśnienia" TEŻ BYŚ NA NIM SIEDZIAŁ
Pomyśl sobie na spokojnie, nie baw się w pyskówki. Brak banów u PA świadczy, że nikt z nich nie umoczył, a jedynie sprawa była w toku wyjaśniania. Myślcie ludzie. Jednego razu piszesz, że tylko jedno IP siada na Twoim koncie, drugiego (jak już się wodzirej przyznał) to nagle już były takie sytuacje.
Zakończę swój udział odniesieniem do wstępu do piosenki 52 Dębiec - moja jest tylko racja i to święta racja, a nie prawda moja racja jest mojsza, ale to moja racja jest najmojsza!
Zdrówka chłopaki, ba
Sept, konto które puściło skana - zwało się k0m0rnik było to konto z Himalai przed fuzją, znajdowało się ono na 7 gali wraz z drugim kontem bliźniakiem, konta które zawsze miały akty i konta które zawsze pisały lub podnosiły flotę jak na nie leciałem, z tego co pamiętam ktoś z LOG je trafił, raz czy dwa. Nie ma tego w dziale ST z oczywistych powodów, albo za mały próg albo nie wrzuca się starć na swoich kontach. Więc nie mogło to być moje konto a bardziej obstawiam że wasze. Podobne konto Pozdrowienia z Rosji, Defender, Zodiak, więcej póki co nie pamiętam i też na co mi to... Zdaję sobię sprawę jak funkcjonują boty i nie omieszkam sądzić że ktoś je wam prowadzi/ł. A jesli prowadził to potrafi zmieniać IP i prowadzić wiele kont, które same sobie latają i zbierają surowce, Ty tylko ustalasz sobie aaa dziś tu wyłączę, jutro tam. I takie to właśnei były konta. Jeśli k0m0rnik to konto które skanowało i było na himalai przed fuzją a ja go nigdy nie mogłem trafić a LOG potrafiło to odpowiedź jest prosta czyje to konto i z kim ma większe powiązanie.
i pyk
https://cdn.discordapp.com/att…930083050369125/image.png
niczym prorok
-
Najlepiej zrobić zbiorowy wniosek do właścicieli ogame o tym co się dzieje na serwerach PL, niech dobiorą się do dupy operatorom bo to już kpina.
Najlepiej zbierzmy się i dajmy znać o tym na fb i twiterze na oficjalnych stronach gameforge.com
https://twitter.com/Gameforge?…mp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
https://www.facebook.com/gameforgeniech się dowiedzą jakie wałki się tu dzieją za przyzwoleniem
-
-
-
-
Zdrówka chłopaki, ba
-
Jako że upłynęło trochę czasu a złomujący zostali odbanowani, zakładam że mieli pierwszy swój ban na koncie za pusz więc tydzień i jest git... Kradzieży nikt im nie udowodni, tak jak to stwierdziła administracja. Z mojej strony SZCZERE GRATULACJE ukradnięcia KONTA I MISTRZOWSKIE ZEZŁOMOWANIE GO, JAKĄ TO TRZEBA BYĆ osobą ABY POSUNĄĆ SIĘ DO TAKICH SKRAJNOŚCI. To Tylko świadczy o WASZEJ słabości jako graczy.
Administracja to [mniam] cytująca regulamin kropkę w kropkę, nie licząca się całkowicie z ludźmi dla których powstała ta gra, dzięki którym się tak szybko zaczęła rozwijać.
Jako że przygodę kończę ze społecznością Og napiszę krótko - [mniam] - TYCZY SIĘ TO zarówno hejterów, śmiecia który ukradł konto i złomujących aaa i nie omieszkam dodać rozpatrujących tickety bo w moim mniemaniu są tak samo umoczeni w kradzież jak uczestnicy starcia.
trzymajcie się, nie pozdrawiam Art Kasia321 smoki Laojun Gothe Septimel
[mod='kasai']Wulgaryzmy usunięte.[/mod]