Dr Zgon [EkoHima] vs. Laojun [P_A] & Scruple [P_A] ~ 11 056 975,31% - obrona + Numer 2 [P_A] & Scruple [P_A] vs. Dr Zgon [EkoHima] ~ 9 991 786,25% - kontra

• mówiłem że nie będzie backUPA :D i się sprawdziło heh PL zapłaczę się bo mu jednej floty braknie i dobrze on następny będzie głupek :D

chciał zgonik ugrać jeszcze backaupa przy dobrej Historyjce ale nie pykło coś ja się tam cieszę :D i pewnie połowa ludzi z ogame to samo KARMA wraca jednak heh za te cofanie floty :) to co zdobyłeś za cofanie floty i zbieranie sojuszników , oddałeś teraz w tym starciu proste, dziękujemy do widzenia :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface:

• Nic dodać nic ująć. Dobrze napisane.

Mierni gracze, których nie stać na dobry procent w uczciwej grze.

Dr Zgon powodzenia we wszystkim co postanowisz.

Piszemy historię trzema banami... Tak powinniście zacząć opis tego starcia.

Za co bany nigdy się pewnie nie dowiemy, bo nie ma już pręgierza.

Ale bany w historii pozostaną. Nie wykasujecie tego.

• Jako że przygodę kończę ze społecznością Og napiszę krótko

Kolejny sponsor konczy swoja przygode z OG, brawo Tworcy :) Juz dawno zauwazylem, ze model biznesowy tej gry to zrazac do siebie jak najwiecej graczy. Liczy sie tylko ten kto wsypie wiecej do woreczka, a reszta w luj..

Pytanie filizoficzne do Tworcow OG - lepiej sprzedac jeden dlugopis za 1 000 zl czy 10 000 tys po 1 zl ? ;)

Moderator kasai:
    Upominam za offtopic.

• Z duża uwagą przeczytałem wasze komentarze, chyba jestem bardzo złym człowiekiem o niesamowitych umiejętnościach hakerskich :) Na prawdę przeceniacie moje umiejętności i moich sojuszników, każdy z Was chyba wie, że jak już ktoś komuś się na konto włamie to następuje zmiana hasła, maila, w tym wypadku Dr Zgon zalogował się na konto (wrzucał screeny z konta). Nie chcę rozstrzygać czy to jest mydlenie oczu do nieudanego starcia atakiera ,w postaci samego DrZgon 'a czy może jego zasiadacza.

Zasiadacze konta byli bo się sami tu zgłosili, dziękuj im za cywilną odwagę Wodzirej – Nie znamy się ale fajnie ze dajesz nam takie ciekawe informacje. Zgon sam się nie przyzna bo kryształ by się pokruszyl

DrZgon jeśli to nie Ty byłeś architektem działań tego wieczoru to powinieneś poszukać w swoim gronie kto „przejął” stery do konta.

Złomowania tak spektakularne są niestety wypadkową przypadku i błędu gracza. Jesteśmy tu po to by złapać kogoś na błędzie lub ktoś złapał nas. Ewidentnie kogoś poniosła fantazja, która zakończyła się kacem na drugi dzień.

Jesteśmy skanowani i szpiegowani z różnych „dziwnych kont”, z resztą nie tylko my, połowa uniwersum o tym mówi, jak coś się wyskanuje, często nasi rywale schodzą z u i są próby działań przeciwko nam. To starcie od takiego skanu ze „smerfa” się zaczęło… tak mnie zaciekawiło co będzie dalej ze przeczekałem na nowej lotce, pewnie minutki na moonie były tak atrakcyjne, że się leciało z myślą tytułu starcia i tryumfu. W kontrze nie brałem udziału, czas zniknięcia pz nie było trudne do złapania Dr Zgonowi udało się część złomu zebrać. Decyzja o kontrze była szybka i tym się zajęli Scruple z Numerem 2. Postanowili skorzystać z tej okazji, dla nas to co się w tym starciu stało było nie zrozumiałe i dziwne, nikt się nie spodziewał tych gwiazd w straciu. Czy był popełniony błąd? Nie kliknął się np. telepek tu gdzie powinien? Czy komuś zależało, żeby tak to wyglądało dziwnie i to wykorzystać? Nie wiemy tego co tu się wydarzyło.

Mały kamyczek do @teame.pl bany dawane pod wpływem emocji i nie przeanalizowania całości, bez pośpiechu z pełną świadomością tego Wam w przyszłości życzę. Kompromitacją jest zarzucanie braku mojej aktywności na koncie od godziny 18:00 aż do po ataku, nie zauważając wykonywanych misji flot (ruchu flot) nawet przed samym atakiem - awykonalne jakbym nie był zalogowany! Precedens goni precedens ...Zasady naginade na potrzebę chwili…

Wam życzę wszystkim więcej spokoju i analizy, teorie spiskowe zostawcie innym ,nie poddawania się emocji sztucznego tłumu.

• DrZgon Gościu, ja nie twierdzę, że ktoś Ci konta nie zakosił. Nie znam sytuacji, nie wiem jak było. Pragnę tylko Ci przekazać, byś szukał u swoich zasiadaczy. Masz cosik w głowie to pomyśl rozważnie.

1) Ktoś po skanie z "smerfa" zdejmuje Ci urlop i leci na kogoś, kto od xx lat nie zostawił konta bez opieki z flotą.

2) wyliczenie powrotu recków na 50% to nie jest trudna sztuka dla kogoś kto to potrafi - piękna robota Numerze 2

3) żeby nie było że zlamił, zasiadacz podstawia GS i resztę, by można było coś ugrać.

4) Nie miałeś bana za push. Nawet jak by to miało być "do wyjaśnienia" TEŻ BYŚ NA NIM SIEDZIAŁ

Pomyśl sobie na spokojnie, nie baw się w pyskówki. Brak banów u PA świadczy, że nikt z nich nie umoczył, a jedynie sprawa była w toku wyjaśniania. Myślcie ludzie. Jednego razu piszesz, że tylko jedno IP siada na Twoim koncie, drugiego (jak już się wodzirej przyznał) to nagle już były takie sytuacje.

Zakończę swój udział odniesieniem do wstępu do piosenki 52 Dębiec - moja jest tylko racja i to święta racja, a nie prawda moja racja jest mojsza, ale to moja racja jest najmojsza!

Zdrówka chłopaki, bawcie się :D

• Sept, konto które puściło skana - zwało się k0m0rnik było to konto z Himalai przed fuzją, znajdowało się ono na 7 gali wraz z drugim kontem bliźniakiem, konta które zawsze miały akty i konta które zawsze pisały lub podnosiły flotę jak na nie leciałem, z tego co pamiętam ktoś z LOG je trafił, raz czy dwa. Nie ma tego w dziale ST z oczywistych powodów, albo za mały próg albo nie wrzuca się starć na swoich kontach. Więc nie mogło to być moje konto a bardziej obstawiam że wasze. Podobne konto Pozdrowienia z Rosji, Defender, Zodiak, więcej póki co nie pamiętam i też na co mi to... Zdaję sobię sprawę jak funkcjonują boty i nie omieszkam sądzić że ktoś je wam prowadzi/ł. A jesli prowadził to potrafi zmieniać IP i prowadzić wiele kont, które same sobie latają i zbierają surowce, Ty tylko ustalasz sobie aaa dziś tu wyłączę, jutro tam. I takie to właśnei były konta. Jeśli k0m0rnik to konto które skanowało i było na himalai przed fuzją a ja go nigdy nie mogłem trafić a LOG potrafiło to odpowiedź jest prosta czyje to konto i z kim ma większe powiązanie.

• I tyle w temacie nic dodać nic ująć, jedyne co to warto życzyć każdemu więcej rozwagi i powściągliwości w rzucaniu swoich hipotez.
    Dla równowagi pozdrowię wszystkich.

• Ale co Ty mi tu jedziesz z kontami LOG lub ich domniemanymi właścicielami? To Twoje konto jest rozwalone na Twoje życzenie i skutkiem Twoich decyzji.

Odpowiedz mi na jedno, bardzo ważne pytanie, skąd wiesz które konto puściło skan, skoro spałeś?

Moderator kasai:
    Usunięty wulgarny cytat.

• Ja się nie wstydzę, że potrafię betoniarkę obsługiwać :D Żadna ujma :)

Skoro widziałeś u siebie udostępnienie z tego konta, to znak że masz je w buddy xD Nie kop się już sam po jajach proszę :)

• Skan w grze może udostępnić każdy każdemu. Nawet taki laik jak ja to wie.

Konto k0m0rnik pisane przez zero jest z Himalii, podobne było na Quasar.

Nie pogrążaj się Sept. Twój laoś dostał bana za nieuczciwą grę.

Czy Ci się to podoba czy nie ten ban już z nim zostanie.

Może się Wam nie podobać to co piszę,

ale taka jest prawda.

Historia trzech banów dla wszystkich atakujących będzie już na zawsze zwiazana z tym starciem.

Może kiedyś sami się wsypiecie i dowiemy się jak było.

Zostanę w grze choćby tylko dlatego i będę się przyglądać jak gracie.

• Ban za „Atak w obronie” nowa funkcjonalność:) oj tak może kiedyś się wszystko wyjaśni życzę wam tego :)

P.s Bacznie obserwuj Panie szeryfie w takim razie :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)

• [usunięto cytaty do skasowanych postów/kasai]

Zgon zleć analizę potencjalnej kradzieży niezależnemu szpecowi z kwalifikacjami. Mamy 21 wiek warto bronic swoich praw - no chyba, że masz wywalone :D.

A z innej bajki warto już ten temat chyba zamknąć, nic więcej mądrego siętutaj już nie dowiemy.

• to i pare slow odemnie apropo tej kontry i starcia

ja niewiem czy tu sa same bite kasztany , ale wymaga chyba wyjasnienie tego , bo taka propagande potem lykaja takie GO czy ktokolwiek tym starciem sie zajmowal

ad 1. no wlasnie tu warto sie zastanowic co to bylo za konto - kto byl GO na tej himali czy kto zajmowal sie tym serwerem powinein znac uzytkownikow tam grajacych , wiec istnieje

spora szansa ze bedzie te konto kojarzyl , konto kojarza tez sami gracze aktywnie grajacy lub przynajmniej powinni

od tego powinno sie zaczac co to bylo za konto , dla kogo gralo , historia nickow banow powiazan - bardzo watpie zeby zostalo to sprwadzone.

ad 2.

wyliczenie powrotu KAZDYCH RECKOW na kazdy % jest mozliwe - gdy zna sie czas zbiorki . czy to 50% czy to 35% czy 15% czy 85% . czy tez 100 i nie podlega to dyskusji .

Mowa jest o zupelnie czym innym. - nie wiem po co zaciemniacie obraz

problem nie polega na wyliczeniu 20 czy tam 10 kontr. tylko na trafieniu w odpowiedni czas atakiem . i o to sie tutaj rozchodzi caly czas.

i pewnie tak autorzy starc tlumaczyli teamowca ze przeciez da sie policzyc.

PODKRESLAM

majac tylko czas zbiorki nie mozna jednoznacznie stwierdzic ze obronca lecial na 50% . bo macie za malo danych .

ad 3. starcia sa tak skontruowane zeby gracze z PA wyciagneli maxymalny zysk z tego , najpierw flota szykba razem z cm:) i cokowliek tam nie lecialo rozbija sie u nich ,a potem

leci kontra i DRUGA POLOWE FLOTY spada bo te 100 baniek gsow + reszta ktora "zostala" na moonie to druga polowa floty zgona . %nty macie podane w tytule starcia.

wiec co najpierw traci polowe a potem daje sobie ukrasc jeszcze druga polowe :beaten: zeby to bylo wiarygodne tak:P haha sure :beaten:

Zastanawiajacym jest rowniez fakt - dlaczego laojun nie lecial na kontre , dla mnie to niezrozumiale, no chyba ze wiedzial ze to wszystko jest grubymi nicmi szyte i w kontrze udzialu brac nie chcial.

a zadowolil sie jedynie polowa floty zgona :beaten::beaten::beaten:

dlaczego na kontre nie lecial gothe ( a jedynie pozyczal recyklery ) - notabede powinien dostac bana za wspoludzial , ale sa rowni i rowniejsi

ad 4

skoro jestescie tacy niewinni to moze powiedzcie za co otrzymaliscie blokady od suportu? napewno za bash no nie :beaten:

powinniscie przedstawic swoja wersje , ale jakos niechcecie , nie widac jej bo to grubymi nicmi szyta bajeczka jak to sie zgon podjaral i lecial na laocostam

co do banow : dla mnie oczywistym jest fakt ze nawet jesli nie umiecie udowodnic wlamu na konto

to badz co badz mamy do czynienia tutaj z 2ma (slownie DWOMA) puszami zlomowymi ekstrymalnymi . za co zawsze byl perm ,

nie tydzien nie 3 dni nie miesiac . PERM. bo szkodliwosc spoleczna czynu jest wielka - flota ktora spadla miala 2.6 kkk wartosci (az sobie spojrze w staty ) wiec ta flota byla wiecej warta niz wszysytkie KONTA od top6 lacznie . to nie jest jakis tam zwykly pusz , ale 2 pusze ekstrymalne .

dalej piszecie ze gracze zostali uwolnieni z bana - z bana zostali uwolnieni loajun i numer2 scruple dalej odbywa kare - czyzby mial jakies bany w przeszlosci . otoz mial i to calkiem sporo niewiem jak on sie

ostal na virgo jak go byla tam ciap ,ale wisial z kolegami za wiele bugusingow i innych wałow. ponoc ban jest na konto a nie gracza .haha zobaczymy ile dostal moze 2 tygodnie:) moze miesiac. a moze tak jak byc powinno czyli perm.

guff - ale po co tlumaczysz durniom cokowliek o Twoim starciu. nie znaja zasad i ich nie rozumieja dla nich to nie do pomyslenia , zadne zasady gry nie zabraniaja takiego ataku i moga ci skoczyc lajzy.

moga sobie pisac na forum rozne rzeczy - niech se napisza tickety. zadne zasady gry nie zostaly zlamane podczas tego ataku i zaklinanie rzeczywistosci ze bylo inaczej niewiele tu pomoze chlopcy.

i na koniec do pyskatego majsa

warto sie zastanowic skoro tak juz szczekasz i szczekasz i niby grasz na quantum niby masz topowe konto - to jednak musisz byc niezla pipa ze boisz sie grac pod swoim nickiem.

czego sie boisz pokaz na jakim koncie grasz :beaten::beaten::beaten:

pozdrawiam