Posts by Mick

Temat poruszany wielokrotnie. Kompletnie niepotrzebny. Bez perspektyw na realizację przez GF. Ogólnie durny w swej koncepcji. Zmuszanie do płacenia abonamentu za możliwość gry? Bo inaczej przymusowy urlop. Już widzę te hordy graczy masowo wykupujących subskrypcje. A po miesiącu URLOP. A jeżeli chodzi o skill i czas poświęcony na grę, którym piszesz. To uwierz mi, że skilla i czas ma może z 5-10% graczy. Tak jak szybko powstałby taki serwer, równie szybko świeciłby pustkami. Tak jak to miało miejsce na początku istnienia OGAME. Gdzie nowe serwery uruchamiane były co 1-2 tygodnie i równie szybko się wyludniały. A co do kombinowania to niestety tego nie unikniemy. Jako społeczność doszliśmy do mistrzostwa w kombinowaniu i dlatego mamy tak przesrane. Handel 3/2/1, limit darowizn, brak rynku.

Niestety GF przyjęło taki model biznesowy i póki co im się to sprawdza. Kto chce ten kupuje. Kto nie chce, nie kupuje. No niestety tak to jest.

Lepiej spożytkujcie siły nad pomysłami mogącymi realnie usprawnić tę zbugowaną grę.

I na koniec moja mała dygresja, zaszyta w pytaniu, na które nie musicie odpowiadać: Czy jak przyjadę na tor wyścigowy polonezem to też mam lamentować nad tym, że pozostali przyjechali Ferrari i jestem w ogonie stawki?

Poniżej zamieszczam cytat pomysłodawcy na wypadek edycji tekstu, do którego się odniosłem. :D.

PS: To nic osobistego. Pokój.

Planety wygenerowane przez jakiegoś stażystę przy użyciu AI :D. Może GF dostało jakieś dofinansowanie na wdrożenie AI czy coś? :D

Nawet niezbyt skomplikowane generatory grafiki AI potrafią wygenerować całkiem przyzwoite obrazki. Komuś chyba brakuje talentu albo zapału do pracy :wall:

Tak, porównaj np grafiki artystów z games workshop do warhammera i grafiki gameforge do ogame, to jest po prostu przepaść...

Jak trafnie napisałeś, to są artyści. W GF natomiast są to ludzie, którzy pewnie jak nasz team. Robią to charytatywnie. To też nic nie muszą.
    Jeżeli dalej będą brnęli w tym kierunku, to trzeba będzie poszukać alternatywy.
    Wyżalimy się tutaj. Damy upust naszej złości i rozczarowaniu. Zrobi nam się troszkę lepiej na serduszku. I tyle. Pozdrowienia dla wszystkich. Miłego weekendu.

Cholerne paczkomaty! Na każdym uni tak samo to wygląda! Przyjdzie taki jeden z drugim, wyda kasę i myślą, że są fajni. :rebels::rebels::rebels:

a nie są fajni

Ja ze swojej strony pragnę podziękować wszystkim, którzy wydają pieniądze na antymaterię, paczki, etc. Dziękuję za opłacanie, utrzymywanie serwerów.

Bardzo Cie proszę i GF :trollface:

Ja nie wiem co ty masz z tymi buźkami. Jesteś dorosły to wiesz, że nie ma nic za darmo. Ogame ma taki model finansowy i nikt tego nie zmieni.

Ja nikomu w kieszeń nie zaglądam. Niech każdy robi z pieniędzmi to, na co go stać.

Ja ze swojej strony pragnę podziękować wszystkim, którzy wydają pieniądze na antymaterię, paczki, etc. Dziękuję za opłacanie, utrzymywanie serwerów.

Plusuję co chcę i kiedy chcę.

Zresztą nieważne. Nie kłócę się z żoną, tym bardziej nie chce mi się przemawiać z tobą.

I proszę nie zaczepiaj mnie już w postach.

Miłego wieczoru.

A tak na marginesie. w 3 dni z 150 lotów wpadło mi 289 artefaktów. Także gratuluję tobie szczęścia w losowaniu.

no tak ale w tym konkretnym badaniu nie wystarczy mieć go na jednej planecie? Skoro na 15 lvl daje on aż 60%?

Wszystkie badania do surowców dają dziesiąte części procentów. W tym przypadku zasada ich działania ma sens. No ale jeżeli kryjówka daje na 15 lvl 60% (zakładam że na 20lvl będzie to 80%) to nie ma sensu rozwicuac tego badania na pozostałych koloniach.

Małe sprostowanie: sprawdziłem na Alphie. działa na wszystkich.

Pytanie nr 2: czy w/w badanie tworzy kryjówkę, dzięki której atakujący zrabuje tylko te 40% surowca, który nie jest objęty ochroną. Czy też badanie to jedynie maskuje 60% surowca przy skanie?

Sprostowanie nr 2: to badanie działa trochę inaczej niż zakładałem. nie było tematu. Miłego weekendu.

właśnie tu jest problem z tłumaczeniem ludziom losowości/rachunku prawdopodobieństwa. Facet wam wyliczył wszystko co da się policzyć, a jeden z drugim będzie pisać, że niech sobie to wsadzi, że nie działa, że za mało dokładne...To nie jest jego wina, że nie rozumiecie czym jest rachunek prawdopodobieństwa. Np. przy 50 misjach błąd względny jest tak duży że równie dobrze możecie dostać 0 artefaktów i nie będzie to jakoś mało prawdopodobne zdarzenie losowe...

Albo przypomnijcie sobie matematykę ze szkoły albo przestańcie głupoty pisać na forum. A że GF ma problemy z błędami to wszyscy wiedzą, tylko co mają wyliczenia Holona do tego...

Ależ w tej materii sprawa jest dla mnie jasna. Nie ma co zarzucać komuś braki w wykształceniu bo to tylko świadczy o kompleksach. Tu chodzi o istotę problemu jakim jest fakt, że po prawie 2 latach oczekiwania zostaliśmy potraktowani jak każde nowe UNI. I jedyne co możecie mi zarzucić to, że miałem zbyt wygórowane oczekiwania, że dostaniemy coś więcej. Co pozwoli podgonic troszkę pkt, mając w perspektywie Fuzje. I tylko tyle, nie miałem zamiaru nikogo obrazić. Ale troszkę się gotuje jak wypowiadają się w temacie ludzie, którzy od kilkunastu miesięcy klepali formy - tak wiem było sporo przy tym problemów - i śmiali się nam w twarz gdy stękalismy i jeczelismy spowodu ich braku.

Także pozdrawiam. Dzisiaj Mikołajki. Życze wszystkiego dobrego.

wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty.

Widzisz a ja na 42 miałam 500.

A ktoś na 1 miał 1300.

Taka to losowość jak z moonami, raz powstaje raz potrzeba 40 prób. :)

Fajnie, fajniusio. Ja slyszałem, że ktoś tam w lunaparku rzucał piłkami w tarczę. Dali mu 10 piłek i trafił. No ja dostałem 3 piłki i kurcze nie trafiłem.

Z całym szacunkiem ale w wielką D se wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty. A na Quantum dopiero teraz nakładają limity. Sorry ale takie limity można dawać na nowych uni.

PS.

Nie jestem typem teoretyka od spisków ale od momentu wrzucenia form na Quantum do dzisiaj GF nawaliło multum aktualizacji i nikt na to nie wpadł że to bład. może nikt nie zauwazył a wszyscy siedzieli cicho. Aż Do momentu jak na innych UNI ktoś poruszył temat.

No i 09.08.2023 na wszystkich serwerach wprowadzają wersję 10.2.

Może czegoś nie rozumiem, ale serwery z formami życia borykały się z problemami, które kolejne poprawki miały wyeliminować.

O to był, ból dupy i bicie piany w tym temacie.

A według opisu, formy nie zostaną wprowadzone bo poprawka nie dotyczy form życia.

Monty Python w czystej formie.

Jeżeli wersja 10.2 jest OK to po co zwlekać.