Po urlopie wchodzę na OGame a moje planety wygladają jakby wpadły do ścieków Co się stało z całkiem przyzwoitymi do tej pory skórkami? Zdaję sobie sprawę z tego, że rozgrywka jest ważniejsza od grafiki, ale akurat ja zwracam uwagę na grafikę w grach. Moje poczucie estetyki zostało mocno nadszarpnięte
Wygląd planet
-
-
Znalazłem ,,ciekawostke,, - ktoś przeoczył że AI wygenerowało Ziemię 1:1
Kilka skinow planet różni sa też tylko teksturą kontynentów (ułożenie te samo) albo są po prostu lustrzane.
plus za chęcii
2 minusy za to, że planety trudno odróżnić (dwa minusy nie dają plusa w tym przypadku).
-
najbardziej rozczarowujące jest to, że jednego skina można przypisać tylko do jednej planety
jakbym chciał mieć wszystkie planety za 8 pozycji z jednym skinem a wszystkie planety na 15 pozycji z innym skinem to się nie da. bez sensu.
-
najbardziej rozczarowujące jest to, że jednego skina można przypisać tylko do jednej planety
jakbym chciał mieć wszystkie planety za 8 pozycji z jednym skinem a wszystkie planety na 15 pozycji z innym skinem to się nie da. bez sensu.
Prawdopodobnie to naprawia to nie jest prawdopodobnie docelowa funkcja skinow planet mozliwosc dopasowania do jednej planety poniewaz na testowym mozna bylo wybrac do kilku planet ten sam skin wiec cierpliwosci za kilka dni wszystko wroci do normy teraz muszą mieć czas na mieszanie tego co jest nie tak jak zaraz po wprowadzeniu nowych wyglądów raportów i energii
-
Planety wygenerowane przez jakiegoś stażystę przy użyciu AI :D. Może GF dostało jakieś dofinansowanie na wdrożenie AI czy coś?
-
Planety wygenerowane przez jakiegoś stażystę przy użyciu AI :D. Może GF dostało jakieś dofinansowanie na wdrożenie AI czy coś?
Nawet niezbyt skomplikowane generatory grafiki AI potrafią wygenerować całkiem przyzwoite obrazki. Komuś chyba brakuje talentu albo zapału do pracy
-
Nawet niezbyt skomplikowane generatory grafiki AI potrafią wygenerować całkiem przyzwoite obrazki. Komuś chyba brakuje talentu albo zapału do pracy
Tak, porównaj np grafiki artystów z games workshop do warhammera i grafiki gameforge do ogame, to jest po prostu przepaść...
-
Nie będzie i w domyśle nie ma możliwości przypisania 1 skina do kilku planet. Założenie jest jasne - jeden skin na jedną planetę i to nie ulegnie zmianie.
-
Tak, porównaj np grafiki artystów z games workshop do warhammera i grafiki gameforge do ogame, to jest po prostu przepaść...
Jak trafnie napisałeś, to są artyści. W GF natomiast są to ludzie, którzy pewnie jak nasz team. Robią to charytatywnie. To też nic nie muszą.
Jeżeli dalej będą brnęli w tym kierunku, to trzeba będzie poszukać alternatywy.
Wyżalimy się tutaj. Damy upust naszej złości i rozczarowaniu. Zrobi nam się troszkę lepiej na serduszku. I tyle. Pozdrowienia dla wszystkich. Miłego weekendu.