Posts by Mick

Żeby się zbytnio nie rozpisywać nad wszystkimi możliwościami OGloght opiszę tylko to czego używałem.

Otóż po wybraniu moona lub planety, na którą chce przetransportować surowce skrypt automatycznie przelicza potrzebna liczbę transporterów i ładuje surowce i przenosi na kolejną planetę. To też wystarczy że będziesz trzymał wciśnięty enter do momentu aż skrypt nie wyśle surowców ze wszystkich planet.

Poniżej link do filmu gdzie jest to dokładnie wyjaśnione.

https://m.youtube.com/watch?v=…2PDNmNAiF&index=2&pp=iAQB

Nie chciałem o tym wspominac. Ale kiedyś też z ciekawości chwilę pograłem i zdumiałem się, jak płynnie przy ponad 1k graczy ta gra chodzi. Gdzie tam floty są rzędu miliardów jednostek.

Wiedziony rozporkiem bohater, podpada lokalnemu bossowi. Ten wysyła go na przymusowe wakacje z dala od swej kobity. Ścigany przez potomków Tuhaj Beja szczęśliwie trafia na mocno zakrapianą stypę. Ale jak to na wsi bywa, dwóch się pobiło i poszli spać. Na domiar złego na miejsce przybyła gościu z urzędu pracy i w drodze losowania werbuje naszego bohatera i kilku świniożerców do pracy sezonowej. Nie mając Ubezpieczenia na życie trafiają na jakieś zadupie, gdzie nasz bohater zmierzy się nie tylko z własnymi słabościami.

Spójrzmy prawdzie w oczy. Nie ma na co czekać. OGame się kończy. Testy na serwerze będą trwały bez końca. Bo zawsze cos się znajdzie do poprawienia.

Mam tylko dwa pytania:

1. Ile flot padło na u68 przez błędy LF.

2. Jeżeli jest tak źle to czemu nie widzę wylewającego się hejtu, narzekania etc.

No bo jeżeli rzeczywiście tak źle to czemu otwierane są nowe Uni z LF.

Tylko proszę nie piszcie, że nowe uni ma mało flot, pkt itp. Bo jeżeli otwierany serwer ma 8x prędkości flot pokojowych to z expow po 2 miesiącach powinien być saigon na uni.

Ale to tylko takie moje pitu pitu. Może się nie znam. Może czegoś niedoczytalem.

Miłego wtorku życzę. 3majcie się.

Tak, nie wypisałeś tylko powrotu do przyszłości.

i szklanej pułapki 8o

to jedziemy z tematem.

"Nękany natręctwami stróż prawa. Nałogowy palacz i miłosnik czekoladek. Wraz z nowym partnerem, w zaszczurzonym mieście stanie do walki z odwiecznym wrogiem, który przyprawia go o szybsze bicie serca".

Avengers endgame

wspomniane filmy:

Star trek, Terminator, TimeCop, Time after time, Quantum Leap, Wrinkle in Time, Somewhere in Time, Hot Tub Time Machine, Bill and Ted Excellent Adventure.

Niewidzialna Wojna

Dodam że Skywalker, Hannibal Lecter też tam byli.

Chociaż nie ukrywam iż nie pamiętam aby była tam scena z matrixa. Film był tak słaby że nie zmęczyłem całego.