Posts by Jezus_Chrystus

No właśnie chodzi o to, że dostajesz za bicie silniejszych przeciwników, co miało być w teorii zachętą, do atakowania ciekawszych celów. Na każdym jednak serwerze spotkasz toksycznych jegomości, co robią na odwrót i biją tylko słabszych (jak milaN), bo nie mają jaj na lepszych. Z resztą rzadko zobaczysz ich raporty w ST lub wcale.

Pamiętam, że w dawnych czasach, po ataku przychodził raport z opisem ile czego padło. Teraz dostaję jakby stan sytuacji sprzed ataku, dopiero przy kolejnych mogę sobie samemu zobaczyć różnicę.

Można to jakoś przestawić?

Chętnie zobaczyłbym jakiś nowy serwer eventowy Battle Royale (prędkości jakieś maksymalne możliwe).

1. Zapisy do eventu.

2. Otwarcie serwera, wszyscy zapisani wbijają, dostają taki sam pakiet startowy surowców (bez dostępu do AM i boosterów).

3. Pierwszy tydzień blokada ataku, tylko budowa rozwój.

4. Start właściwej imprezy, gdzie wygrana = wyrzut pokonanego.

5. TOP x ocalałych zbiera fanty :)

Ruda mam nadzieję, że wprowadzicie choć jedno uniwesrum na takich samych zasadach co 68. Teraz widzę, ktoś pisze o jakiś skanowaniach na tym U68 i ma jakieś scany, (nie moja sprawa i nie mi to oceniać) jednak reset by się tego przydał.

1X - wszystkie floty, ew. recki 2X, 40 % złom, brak ładowności sond, dużo gal, bez udziwnień i omija pustych układów, brak PZ z obrony, brak deuteru na PZ, Szybkie EKO i Badania. Zróbcie coś w co można spokojnie pograć w robocie a nie patrzeć co 15 minut czy ktoś leci...

p.s. Razer - plakacik nad łożkiem z ogame fajna sprawa.

Spoko inicjatywa ale jak bardzo spokojny by był cały set, to i tak znajdzie się patus grzejący ostatnie miejsce z kilkunastoma milionami PH na minusie rozwalający sondy i pełzacze (pozdro mój milczący ulubieńcu Nalimku, cały czas liczę, że jednak zadzwonisz ;)).

Dobry dzionek,

można gdzieś znaleźć instrukcję lub podpowie ktoś starszej osobie, która pierwszy raz ma nowy gadżet w ręku, jak się korzysta z tego ustrojstwa zwanego teleportem?

Próbowałem wygooglać ale tylko natrafiłem, że klika się w budynek telepotu na moon-ie i tam jest ale nic nie widzę z dodatkowych pól czy list ;(;(;(

Tak, po kilkudziesięciu latach znajomości z grą, odkryłem taki budynek dopiero :huh:

Czy zna może ktoś sposób, jak przekonać chorą psychicznie osobę do leczenia?

1. Osoba nie zdaje sobie sprawy z tego że jest chora.

2. Osoba milczy, nie chce się odezwać w tym temacie.

Użyj falangi i odkryj dzięki temu ruchy floty

Nie korzystałem do tej pory ale że zbrakło 200 punkitów trycjum, to spróbowałem. Rozbudowałem budynki i zacząłęm skany. Trochę wydałem ale w końcu pojawiła się flota wracająca z ekspedycji i co?... sto! Zadanie dalej wisi. Znowu jakiś kruczek, że flota nie może wracać z ekspedycji tylko innych działąń? Nie ma tego w opisie zadania. Jest sens zgłaszać się ze screenem na support?

Najwięcej zasobów zabierają wyskakujące okienka. Z tym, że po zniknięciu nie czyszczą się w cashu, co po blisko 200 skanach lub usuwaniu wiadomości powoduje wzrost zużycia pamięci o ~200Mb i zużycie procka ~40%.

Pomijam fakt, że gra praktycznie bez grafiki oparta na przyciskach na starcie zżera prawie 600 Megabajtów...

Witam

Z reguły jestem bierny, ale ostatnio widzę, że powtarza się to częściej. Reasumując do posta to nie masz czym się chwalić. Żaden honor zgnoić kogoś z taką przewagą pkt. Osobiście i subiektywnie dla mnie jest to bardzo słabe i żałosne. To tak jakby wystawić amatora w boksie przeciwko zawodowcowi. Walcz z równymi sobie i wtedy chwal się wynikami. Mam świadomość, że ta gra polega na tym, ale kiedyś było inaczej i ludzie mieli honor i grali inaczej. Nie to, co dzisiaj, masakra jak nisko można upaść. Kondolencje dla przegranego i głowa do góry.

Drużyna "kałos" już tak ma. Nie tylko na tym uni. I nie zawsze tylko po uzysk, bo reszty nie da się po prostu wstawić.

Jak wejdziesz w ranking to zapewne na marnym końcu w kategorii punkty honoru, gdzie masz listę noobków, ktoś od nich tam będzie.