Posts by AD ASTRA

od czwartku je pisze i dostaje informacje ze mam zmienic ip albo ze gram na vpn :O ktorego nie mam i nigdy w zyciu nie posiadalem... ba przypuszczam ze musialbym zobaczyc jakis samouczek zeby wiedziec wogole jak sie z tego korzysta

dostałeś odpowiedź od naszego zespołu czy z GF Support?

Dostałem, że mam wylaczyć VPN/Proxy ktorego nie mam :O i nigdy nie mialem... musialem sprawdzic w necie specjalnie jak się to wogole sprawdza czy sie to ma bo sam w sobie nic nie wlaczalem... Mam screeny ktore potwierdzaja tylko moje racje. Wiec nie rozumiem nadal odpowiedzi supportu ktory odpisal mi standardowa regulka ktora nie ma nic wspolnego z logowaniem... Skoro mialbym vpn/proxy to dlaczego moge sie logowac na inne serwery?? gdzie nie bylo fuzji??

Tak jak Ruda już wspomniała, problem został już zgłoszony. Długi proces logowania wydaje się losowy. Z moich doświadczeń wynika, że przyśpieszenie procesu można uzyskać poprzez powrót do zakładki z lobby.

Na chwilę obecną nie mamy innego rozwiązania.

Ale ja nie mam problemu z długim czasem logowania tylko wogóle nie moge wejsc na serwer bo mi wywala błąd proszę spróbować później...

Napisz zgłoszenie do supportu GF w sprawie logowania lobby->gra, albo do naszego to przekażemy zgłoszenie.

od czwartku je pisze i dostaje informacje ze mam zmienic ip albo ze gram na vpn :O ktorego nie mam i nigdy w zyciu nie posiadalem... ba przypuszczam ze musialbym zobaczyc jakis samouczek zeby wiedziec wogole jak sie z tego korzysta

Tak jak Ruda już wspomniała, problem został już zgłoszony. Długi proces logowania wydaje się losowy. Z moich doświadczeń wynika, że przyśpieszenie procesu można uzyskać poprzez powrót do zakładki z lobby.

Na chwilę obecną nie mamy innego rozwiązania.

Ale ja nie mam problemu z długim czasem logowania tylko wogóle nie moge wejsc na serwer bo mi wywala błąd proszę spróbować później...

Postanowiłem że będę tutaj dodawał te śmiechu warte odpowiedzi z supportu, bo to zaczynają być jakieś jaja chyba.

wczoraj dostałem taka odpowiedz na to, że nie mogę się zalogować:

"Proszę wyczyścić cookies i pamięć podręczną przeglądarki i spróbowac zalogowac się z innego IP."

Z poważaniem,

kruszynka

Super Operator Gry

Moja odpowiedz brzmiała następująco:

"

Wyczyściłem nie tylko cookies, ale również cały komputer, ba próbowałem zalogować się zarówno na innych komputerach pod innym ip jak również znajdujące się w całkowicie innych miejscach oraz korzystajacych z całkowicie innych sieci internetowych. Urządzenia również próbowałem różne: telefony, tablety, komputery, dzisiaj nawet na tv próbowałem się zalogować i nadal mam ten sam komunikat i błąd... Problem trwa już 6 dzień i nadal nikt nie potrafi mi pomóc odzyskać swojego konta, nie mówię już o stratach jakie poniosłem w związku z przymusowym urlopem..."

Na to dzisiaj dostałem kolejną standardową odpowiedź którą chyba dostali również osoby które miały problemy z wyborem polskiej waluty:

"System bezpieczeństwa pokazuje, że próbowałeś uzyskać dostęp do gry za pomocą połączenia proxy/VPN. Należy pamiętać, że nie jest to dozwolone w naszych Warunkach świadczenia usług, jak określono w punkcie 3.2.5: „Niedozwolone jest korzystanie z usług Gameforge za pośrednictwem usług anonimizacji lub podobnych środków, które mogą ukrywać lub ukrywać prawdziwy adres IP lub pochodzenie użytkownika”.

Aby ponownie uzyskać dostęp do gry, musisz wyłączyć serwer proxy/VPN. Po wykonaniu tej czynności dostęp zostanie przyznany automatycznie."

Z poważaniem,

kruszynka

Super Operator Gry

To są za przeproszeniem jakieś kur.a jaja... Nie mam na komputerze zadnych vpn/proxy programów... Obecnie na komputerze/ telefonie mam standardową przeglądarke safari i firefox... Dodam, że gra nie dzałała ani na safari ani na doinstalowanym firefoxie... Gdzie mam się jeszcze zgłosić?? Bo zaczyna mnie to wpieniać masakrycznie. Od tej waszej zje..nej fuzji nic tu kur.a nie działa!!! Nie dość, że zmieniliście nam graczom parametry uni to wrzuciliście nas na uni 3 razy starsze.. teraz na dokładkę jeszcze to.
    Weźcie się tam ogarnijcie i zacznijcie coś robić dla graczy! Bo narazie robicie co najwyżej pod siebie...

Art  smoki  Ruda jej nie proszę bo i tak zleje tamat jak każdy inny w który jest bezpośrednio zaangażowana grając na tym serwerze gdzie przyszła z silniejszego...

I co mamy 2 tygodnie od rozpoczęcia fuzji i można powiedzieć praktycznie tydzień po jej zakończeniu. Ankiety jak nie było tak nie ma... Art smoki Jakieś rozwiązanie problemu tej durnej fuzji?? Jakieś propozycje z waszej strony?? Wrzuciliście nas na uni które ma 3 lata z gorszymi o wiele ustawieniami i co ? Macie zamiar nam jakoś rozwiązać ten problem?? Też wielu z nas włożyło sporo pieniędzy w tą grę i chcemy grać na jakiś warunkach które zaakceptowaliśmy zaczynając na danym uniwersum. Co to postu smoki "ze sporo kont po fuzji się jeszcze nie zalogowało" to na co liczycie?? Wiekszość się nie zalogowała bo się już nie zaloguje bo nie widzi żadnego sensu dalszej gry... Pokażcie statystyki po przeniesieniu ile osób wrzuciło urlop z tych słabszych uniwersów, a ile w ogóle się nie zalogowało od tego czasu? Ruda już nawet nie pytam bo ona tu jest tylko od warmów i niczego nierobienia..

Z tego co zauważyłem, to powrót na kartę lobby automatycznie przyśpiesza logowanie. Niemniej jednak popytałem i CM w inntch społecznościach nie mają takich zgłoszeń jak u nas.

Czy próbowaliście odświeżyć cache przeglądarki (aby uaktualnić lokalne kopie skryptów js) i spróbować ponownie?

Ja juz wszystko wyczyściłem włącznie z całym komputerem, a zalogować sie nadal nie moge wyskakuje mi informacja "Podczas logowania wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później." i tak od czwartku... Ticket napisany w czwartek i co ??? dalej nic... Ile mam czekać ? tyle co na ta ankietę na temat predkości na uni Rosalind?? Bierzecie nas na przeczekanie?? A jak się człowiek odezwie o braku jakiegokolwiek zainteresowanie operatorów gry to dostaje się warny za obraze jaśnie pani Ruda . Tej pani polecam zacząć się interesować swoją "pracą" którą powinna się zajmować a nie pierdołami... Art może ty pomożesz?

Problem mam od czwartku, nie da sie zalogowac na konto na rosalind, kerbek działa, zgłoszenie napisane i tylko dzieki interwencji Panda mam awaryjnie urlop wlaczony, niestety z teamu nikt nie raczyl odpowiedziec na mojego ticketa... Problem jest na kazdej mozliwej chyba przegladarce, na kazdym urzadzeniu (od tel zaczynajac poprzez tablet na komputerze konczac). Jestem ciekawy jak team ma zamiar mi zrekompensowac moje starty w wydobyciu??

Temat dotyczący zmiany prędkości flot pokojowych z tego co widziałam już pojawił się w DiD, więc zakładam że po zakończeniu fuzji ankieta zostanie posłana w grze.

Natomiast jeżeli chodzi o fuzje, one nigdy nie były równe i sprawiedliwe dla wszystkich. Czasami nawet łączono x2 z x1, gdzie x1 w większości nie odnalazły się w nowej rzeczywistości gry.

Przykro mi, że tak jest, ale nie da się dogodzić każdemu.

wystarczyło zapytać graczy z cetusa czy chca fuzji z halley albo uni zblizonym rozwojem... ale po co... Poczestowaliscie zanith i rosalinde farmami z halley i cetusa...
    I nie mozecie sie tlumaczyc zblizonymi parametrami bo co rowniez wyszlo sa one calkowicie inne dla cetusa czy rosalinda... Pokazuje to jawna niekompetencje...

inne spolecznosci pytaly jak gracze widza fuzje np wegry byl temat na forum inna spolecznosc to francja a wpl jak zwykle nie dalo sie inaczej smiech na sali

Bo polski team to banda nieudołów, którym się albo nie chce albo są dymani przez Niemców, nie wiem dlaczego się tak dajecie trakotować skoro mamy jedna z większych społeczności na świecie... Art  smoki  Ruda

Temat dotyczący zmiany prędkości flot pokojowych z tego co widziałam już pojawił się w DiD, więc zakładam że po zakończeniu fuzji ankieta zostanie posłana w grze.

Natomiast jeżeli chodzi o fuzje, one nigdy nie były równe i sprawiedliwe dla wszystkich. Czasami nawet łączono x2 z x1, gdzie x1 w większości nie odnalazły się w nowej rzeczywistości gry.

Przykro mi, że tak jest, ale nie da się dogodzić każdemu.

wystarczyło zapytać graczy z cetusa czy chca fuzji z halley albo uni zblizonym rozwojem... ale po co... Poczestowaliscie zanith i rosalinde farmami z halley i cetusa...
    I nie mozecie sie tlumaczyc zblizonymi parametrami bo co rowniez wyszlo sa one calkowicie inne dla cetusa czy rosalinda... Pokazuje to jawna niekompetencje...

Cała ta fuzja pokazuje tylko i wyłącznie niekompetencje całego GF a co za tym idzie naszego teamu Art  Ruda  smoki po co wy tu jesteście?? Jeśtescie niewolnikami tej bandy z Niemiec?? Za słupy ogłszeniowe robicie?? to po co wy tutaj? Mogłby byle szkop nam te info wrzucać na forum...Wam jest wygodnie siedzieć po ciuchutku i mieć w dupie wiekszość graczy... To ze nie widzicie pushy i kombinacji dużej cześci z graczy to już wszyscy się przyzywczaili... Ruszcie w koncu te wasze tłuste dupy i zacznijcie coś działać na rzecz naszej polskiej społeczności...

Ankieta nr 1

Czy jesteś za podniesieniem prędkości pokojowych flot (Transportuj, Stacjonuj, Kolonizuj, Ekspedycja)?

TAK

Ankieta nr 2

Jaka powinna być nowa prędkość pokojowych flot (Transportuj, Stacjonuj, Kolonizuj, Ekspedycja)?

x8

dodałbym jeszcze wątek ładowności SS bo w sumie było to jedno z kryteriów dlaczego wybrałem cetus a nie inne

Ta kilka skanów.. Wyłaczyleś urlop jak zawsze (nic nie poskanowałeś) i nagle zapomniałeś włączyć urlop ponownie jak to zawsze po skanach robileś??? Oszukuj las a nie nas... Na disco wszyscy wiedza ze konto sprzedałeś... [ciach]... Bez pozdrowień :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

[mod='Neferet']Wulgaryzm oraz przytyk do rodziny[/mod]

Ilość głosów: 93

Przeważającą ilością głosów obie zmiany wejdą w życie :)

Dla ciekawostki, tylko 5 osób zagłosowało za utrzymaniem eco ;)

Gracze nadal czekają na jakieś konkretne dane;) terminy, terminy, terminy...