Posts by Almera

Bandzior, a jak się nazywa to oprogramowanie??

Ciągle o nim czytam na forum ale nikt nie chce powiedzieć co to, jak się nazywa, gdzie to znaleźć.

Będę wdzięczny jak mi podasz, przydało by się. :)

Oj nie bądź naiwny. Jak światem ludzie oszukują.

Kiedy OGame startowało to w necie było zatrzęsienie zapytań w stylu: Gdzie znaleźć kody do OGame?

Wtedy jeszcze ludziki myśleli, że wystarczy wpisać jakiś kod aby uzyskać chociażby nieśmiertelność. Ot, przyzwyczajenie ze starych gier.

Czasy poszły do przodu.

Pojawiło się AS (automatyczne szpiegowanie). Pojawił się AF - automatyczny farming. Pojawiły się powiadamiacze. Pojawiła się automatyczna ucieczka floty.

Ludzie też do tego dołożyli swoje. Pojawili się GO sprzedający lu b jedynie "udostępniający" informacje o ruchach flot graczy.

Dzieci OGame nie pamiętają pewnej afery z pewnym GO. Było to głośne na starym Forum.

Był pręgierz gdzie widać było kto i jak oszukuje.

Było zdecydowane ściganie sprzedaży i kupna kont. Od dawna nie ma.

A, że owo przypomnienie jest niewygodne to pewnie poleci w kosmos.

Wypada tradycyjnie: Wygranemu - pogratulować. Przegranemu - życzyć odbudowy.

Lecz przychodzi też refleksja.

Otóż - miliony zaangażowanych statków a zysk jakiś niewspółmierny do tej liczby.

Czyżby nie było już kogo atakować na U68?

Prośba piszmy rozsądne posty badania to zawsze wielokrotność eko, pz nie może być większy niż 80, eko nie może być niższe niż prędkość floty, przy rabacie na spalanie należy uwzględnić klasę generała..

Użyłeś słowa "zawsze".

To nie wiesz, że w OGame nie istnieje słowo "zawsze"?

Nie istnieje również słowo - niemożliwe.

Zapomniałeś już jak gracze postulowali łączenie uniwersów? A odpowiedź decydentów brzmiała: To jest niemożliwe.

Skoro Ruda proponuje coś szybszego to zaproponuję:

Eko - 98x

Badania - 136x

Flota - 19x - Wszystkie (wojenne, pokojowe)

Pz - 100%

Pz z Obrony - Z całości 100%

Deuter na PZ - Zwiększony o 100%

Ładowność sond - Powiększona o 500%

Planety wielkości - Plus 200

Spalanie deuteru - 0,001.

Tak. Oczywiście. Coś robią pewne owady a potem mówi się, że będzie wiosna.

400 wiadomości dziennie?

To wychodzi, że musiałbyś do pracy nie jeździć, nie spać, a co 3,5 minuty średnio na dobę odczytywać jedną wiadomość.

Daj sobie dziecko spokój z takimi argumentami.

zgodziłem, się natomiast, że wiadomość przypominająca na dzień lub dwa w grze mogła by być pomocna, aczkolwiek gracz, który dostaje dziennie 200+ wiadomości w grze z różnych źródeł raczej odruchowo oznaczy jako przeczytane i zapomni.

Robisz ze mnie idiotkę.

Wchodzisz w wiadomości i czwartą od lewej ikonkę masz "Świat gry".

Czyżbyś otrzymywał tam dziennie więcej niż 200 wiadomości?

Widzę, ze cytowanie na tym Forum nie działa.

Zacytuję zatem inaczej:

"obrażasz się jak ktoś coś Ci sugeruje, ale już chętnie i bez oporu urządzasz sobie wycieczki personalne i obrażasz ludzi"

Imputujesz mi coś.

1. Iż się obrażam.

2. Urządzam sobie wycieczki osobiste.

3. Obrażam ludzi.

Zaiste. Winieneś być ministrem propagandy III Rzeszy. On mawiał, że kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.

W żaden sposób merytoryczny nie odniosłeś się do zgłoszonej w tym wątku propozycji.

Zaproponuj zatem coś.

Nie rozumiem: Jakie spamowanie w grze?

Umieszczenie informacji w grze to spamowanie?

Proszę wskazać mi punkt, który podczas rejestracji konta na Uniwersum nakazuje śledzenie informacji na Forum.