Posts by HashCode

Uwaga, mam potwierdzenie, że synchronizacja osiągnięć obecnie jest zepsuta, na pewno nie działa po przeniesieniu konta do innego lobby, prawdopodobnie też może nie działać przy fuzji (choć tu głowy nie dam, bo to w teorii nadal to samo lobby).

tu nie ma co potwierdzać i wyciągac króliki ze skarpety. To jest już wiadome że żadnej synchro po fuzji nie ma. Progresy wielu osiagnięc po przeniesieniu kont na nowe serwery po prostu się wyzerowały i jakoś wątpię że ktoś to naprawi.

Przypomnę tylko szanownym zgromadzonym o jednej bardzo istotnej kwestii.

Tutaj nic nie zagwarantuje wam ze kolejka zadziała jak powinna nawet przy pilocie na 10 min. Jeśli ktoś będzie na tyle zawzięty co by atakierom zrobić na złość - spokojnie może tą kolejkę wydupczyć i rozwalić. I nie dojdzie do żadnego ataku, żadnego zbioru PZ albo ewentualnie spowoduje opóźnienie wlotów i ucieczkę obrońcy. Fifty fifty. Wiadomo że pewne czynniki muszą się zadziać + pewnie sama ilość floty w starciu ale takie są fakty i realia tej gry.

Taka mamy "mechanikę" bugów w grze.

Zresetowało: liczba surowców na ekspedycjach, liczba statków na ekspedycjach, liczba ekspedycja, liczba zebranej antymaterii, liczba surowców przehandlowana u handlarza, liczba zebranych artefaktów, liczba ukończonych ekspedycji, najlepsze jest 3 mam zero planet posiadanych ;), i ilość znalezionych handlarzy, więc 365 dni liczy się pewnie od nowa,

I co, "naprawiło się"? Nie pamiętam, ile trwa aktualizacja osiągnięć, ale już powinno być w porządku, jeśli Ruda ma rację.

Nie, albo nie było jeszcze aktualizacji - albo nikt nie naprawił.

Zresetowało niektóre osiągnięcia - ich progres.

qhDXrbJ.png

ccNehL3.png

Więc zapewne "licznik" do ukrytego osiągniecia na te 365 dni bez urlopu też - no bo konta przenosiły się z urlopem.

Ruda  Art coś czuję że nikt teg nie cofnie.... Bo zas powiedzą że żadnego licznika nie było ?? :)

"wystarczy napisać na nasz support"

no kuwa śmiechłem :D tu się da coś załatwić?

btw - mam pytanie względem cmentarza: kiedyś była możliwość wybrania uni docelowego z cmentarza, teraz jej nie ma (wracasz na stare).

To już jest opcja na stałe? czy jest możliwość by zmienić powrót tylko na stare uni...

Na stałe. Z cmentarza możesz wrocić od dawna już tylko na unii z którego na cmentarz poszedłeś. Pod warunkiem że Unii istnieje. Jeśli nie to wtedy przez support chyba.

Tak tylko wtrącę że nie musi iść do teamu co by pisac "wyżej". Każdy może - od dawna już ludzie to wam mowią, i powtarzają że nie raz sama Ruda gówno zdziała , są masy problemów i zamiast robić z siebie debili na polskim forum czy discordzie - wykażcie odrobinę kreatywności , idźcie na discorda - nie polskiego , tylko kanał ogólny, na kanały do zgłaszania bugów, sugestii - i bezpośrednio tam róbcie gównoburze dodatkowo oznaczając członków teamu GF / etc co by bardziej pewne kwestie nagłaśniać.

Nie jeden raz i nie ostatni raz były wojny na polskim discordzie czy tu na forum co coś... to o błędy, to o bugi to o tamto czy siamto - gdzie Ruda i reszta co najwyżej mogą pisac "wyżej" i nic więcej. Zamiast kisić ogóry tutaj - po prostu zacznijcie adresować wątpliwości, problemy bezpośrednio do GF / niemców na discordzie , wtedy presja ze strony graczy zacznie być bardziej odczuwalna i szybciej prędzej coś uda się zdziałać / zmienić niż przez "przekazywanie wyżej" od członków teamu. Jak "WIELU" zacznie w odpowiednim miejscu, może to "WIELE" zmienić albo i nie w podejściu do "WIELU" spraw.

Wszystko super, fajnie ale gracze Kerberosa też powinno mieć możliwość przenosin. Na serwer wpadnie topka (tyle dobrego, że dwie galaktyki dodaliscie) i zwykli gracze z tego uni nie mają raczej szans np. z tymi z quasar. Robicie mega mocne uni i Ci którzy byli na Kerberosie od początku są najbardziej poszkodowani. Ja się co prawda nigdzie nie wybieram, ale takie top 50 na Kerberosie wyląduje w trzeciej, czwartej setce po fuzji, nie tak to powinno wyglądać.

Kerberos już rok temu na fuzji był unii docelowym więc już rok temu nikt go przy fuzji opuścić nie mógł. W tym roku zrobili po prostu z niego wiekszy burdel łacząc go z dwoma mega starymi serwerami. Więc zawsze jakieś unii docelowym się staje - i nie da się już z niego wyjść. Chyba ze na cmentarz.

a co z bonusami np na 8emce na metal ? zostają pomimo innych kord, czy zmienią się na aktualne ?

Zostaje na pewno temperatura (sprawdzałem), a jak miałeś 15 pozycje, a przeniesie cie na pozycje z bonusem metalu to będziesz miał combo bonusów (choć to raczej trudno przewidzieć, bo przy przenoszeniu też galaktyka się może zmienić, nie pamietam czy najbliższy układ także??). W druga stonę to nie działa niestety, bo z tego co pamiętam przy przenoszeniu to temperatura sie zmienia (tym darmowym, tym za anty na pewno sie zmienia), ale można odzyskać bonus metalu.

Z tego co wiem to z 15 pozycji na 8 nie przenosi tylko przenosi układ dalej

Fajna ta fuzja zaś trzeba się pozbyć 4 kont, lata gry na marneX/ ile tam będzie galaktyk na tym kerberos?

w tej chwili jest 7 i osobiscie uważam, że bedzie bardzo ciasno, skoro jeszcze maja dojść dwa uni , to mogliby chociaż galaktyk dołożyć, tak co najmniej 2

no zgadzam się, mogli przynajmniej dać z 9 gal, przy 10 galach na quantum... będzie bardzo kiepsko to wyglądało.

Można tylko pogratulować tym co wymyślili grupę nr 2. Totalna porażka i jedna z bardziej "udanych" propozycji w historii.

Dosłownie przy każdej fuzji są głosy wypisz, wymaluj takie, jak twój. Czego by nie wymyśłono, czego by nie skonfigurowano, czego by nie zasugerowano, to polskiej społeczności i tak nie będzie to pasować, najlepiej jakby każdy dostał własne uni, które sam sobie skonfiguruje.

Nie będę tego nawet specjalnie komentował.
    Wiadomo, że każdemu nie dogodzisz ale w tym roku naprawdę z pomysłami się nie popisano

Rok temu też krzyczano, że się nie popisano. Dwa lata temu też krzyczano, że się nie popisano. Trzy lata temu też krzyczano, że się nie popisano. Muszę mówić, co było cztery lata temu? Warto też pamiętać, że obecnie na forum i discordzie (czyli mówimy o grupie najgłośniejszych krzykaczy) udziela się garstka osób, może kilkadziesiąt, a i to dalej od setki niż bliżej. To jest tylko ułamek całej społeczności.

Cztery lata temu... a ty ciągle siedzisz na paczkach u pepików zamiast grać na PL skoro tak komentujesz fuzje tutaj :D :D

Swoją drogą trochę lipa .... powiedział bym że straszna nawet lipa z tymi fuzjami. ROk temu wyglądało to o wiele lepiej ... przynajmniej KAŻDY - miał coś do wyboru. W tym roku już niestety team zdecydował że nie wszyscy dostaną taką możliwość... i to jest w tym wszystkim najagorsze.

To co dla jednych jest jednym wielki złem - czyli np Quasar tak nie wiem czemu przez wszystkich napiętnowany - stanie się jeszcze gorszym złem w połączeniu z Quantum i upchane to wszystko na Kerberosie... Było fajnie, ostatni rok od ostatniej fuzji był naprawdę fajny na Quasar i w miarę spokojny. A tym czasem szykuje się niestety totalny rozpierdo...

Szkoda. Trzeba pomyśleć albo znowu nad dłuższą przerwą albo nad zmianą gry.

Mam pytanie odnośnie uni eventowych. Chciałem przekazać konto z uni Hercules, na którym event właśnie dobiegł końca. Ale spotkałem się z komunikatem o treści

"OSTRZEŻENIE DLA GRACZY OGAME ⚠️ Jeśli podarujesz swoje konto, wszystkie odblokowane osiągnięcia i osiągnięcia sezonowe na tym koncie zostaną trwale usunięte. Powiązane nagrody nie będą już dostępne na twoich serwerach i zostaną zastąpione domyślną grafiką."

A jak to wygląda w przypadku usunięcia takiego konta?

Usunąć możesz -kasacja konta - i osiągnięcia, skiny, avatary zostają, Ale przy przekazaniu konta na inne lobby znikaja z twojego.

Przecież dobrze wiem, iż w OWU istnieje zapis, że konta są własnością firmy GameForge.

Zapomnieli tylko dodać, że nie rekompensują czasu poświęconego na tworzenie konta.

Dlatego - odradzam granie w OGame.

Dalej bzdury piszesz. Nie rekompensuja jedynie czasu jakiego nie poświęcasz na granie. Ani na czytanie ze zrozumieniem. Po prostu - nie nadajesz się do tej gry skoro uważasz że ktoś okradł cię z twojego czasu - bo ty se olałeś konto i poszło do kasacji. Twój niepoświęcony czas = kasacja konta.

11 planet, 11 monów , 11 tp - to na nowym serwie bez anty max 2-3 tygodnie grania. Wiec ... :) Powodzenia w realu :)

Przyszło mi mieć rozbudowane konto: 11 planet, 11 księżyców, 11 teleporterów.

Długo przyszło mi się nie logować.

I niespodzianka - skasowali mi konto.

Nie polecam gry w OGame.

Ale skąd takie zdziwienie. Konto kasuje się - jeśli nie masz wykupionej i zostawionej na koncie antymaterii - po jakimś tam czasie, 30 albo 60 dni ?? Nie pamietam dokładnie ale jakoś tak. To nie jest świństwo tylko twoja totalna głupota. Tym bardziej kiedy wypisujesz takie brednie. Sam sobie jesteś winien a nie Ogame jest winne.

Gdybyś miał na koncie zakupioną Antymaterię - wtedy konto ( jeśli system by zadziałał a działa jak mu się chce, czasem wywala na cmentarz po tygodniu czasem po 2 miesiącach ) poszło by na cmentarz. Jeśli system by nie zadziałał - zostało by na serwerze. A bez zakupionej zostało skasowane zgodnie z zasadami tej gry które panują od praktycznie samego jej początku ??

Tak więc... jeśli masz takie brednie wypisywać po prostu się do tej gry nie nadajesz.

To nie jest wina pamięci RAM. :D Tylko ta jedna rzecz się tnie, nic więcej.

Tak, mogę się z tobą zgodzić. Od ostatniego poniedziałkowego resetu odczytywanie wiadomości to jakaś patologia. Klikasz i nic i czekasz i czekasz i czekasz.... Serwery od tej ostatniej konserwy dostały jakiegoś tragicznego laga.

Detroid (formy życia)

Ciekawe, nie spotakłem - jak to wyglada i skad to wziąć?

Bo wprowadzili to gry nawet bez uwzględnienia w patchnotesach, odkryliśmy to przez przypadek. Nie ma innej możliwości jak znaleźć na ekspach.

DxlD21P.png

Jeszcze pozostaje pytanie czy pprzypadkiem nie potrzeba do znalezienia posiadania na jakiejś planecie mechów rozbudowanych i czy przypadkiem wtedy dopiero nie zacznie to "wpadać". Ot tak mi się pomyślało. Widziałem to u max 2 osób jak na razie i każda ma mechy na planetach.

Powiem ci tak. Nie ważne jaki pomysł masz na grę - i tak szansa że ktoś się tym zainteresuje i to wprowadzi to mniej niż 1 % . Chyba że... będzie to miało wpływ na zysk dla Gameforge.

Pomysł o którym piszesz nie ma nawet szans na uwagę kogokolwiek z jednego prostego powodu. GF nie będzie miało z tego żadnego zysku. W przypadku badań - główną rolę odgrywa tutaj zarobek jaki z Ciebie mają - czyli skracanie takiego astro za antymaterię - którą musisz kupić albo uskrobać z expów.

Więc wszelkiego rodzaju ułatwienia / wspomagacze dla zwykłego Kowalskiego - nie mają szans na wprowadzenie bo wymagały by od nich rezygnacji z potencjalnego zarobku jaki mają z paczek, kupujących anty etc.

Jakiekolwiek propozycje dotyczące gry - chyba ze wybeczane i wypłakane bądź takie które są profitem dla określonej grupy graczy bądź też dadzą profit w postaci zarobku bo wydasz na to kasę - nie mają szans na zaistnienie.

Ta gra opiera się o wyciąganie z ciebie kasy.

Pisanie propozycji dotyczących zmian , wprowadzania ułatwień dla szaraków - to tylko dla picu i własnego widzimisię. Bo ktoś napisze i będzie się łudził że coś w tej grze zmieni. Temu to służy - ludzie piszą a nie wiem czy na palcach jednej ręki policzysz ile z tego zostało wprowadzone. Pamietaj - ogame.pl to nie osobna gra tylko część niemieckiej maszynki do wyciągania z ciebie kasy. Nic więcej.

Musi być miejsce jak tematy na forum gdzie ludzie będą pisać - że może dać to, zmienić tamto... no musi się gdzieś ulać. A że idzie to i tak do kosza i w eter to inna historia ;)