Posts by HashCode
-
-
Nie udało się uruchomić floty. Spróbuj ponownie później.
Flota mi się zdupcyła
potrzebny mechanikJeśli wysyłasz flotę z surowcami, to może spróbuj zmniejszyć ilość każdego z surowców o 1 sztukę. Czasami źle zaokrągla ilości i się buguje.
To nie ma tutaj zastosowania. Mowa jest o nowej wersji gry V13 , a nie o starej gdzie występował bug z brakiem ładowności.
W V13 - która dostały wczoraj między innymi 3 kolejne serwery na PL ( łącznie już 4 ) ma zupełnie inne bugi i chodzi tutaj o coś zupełnie innego.
-
Według Trackera (klasa Zbieracz, uni Kalyke):
- poza eventem wypada 1 item dziennie,
- podczas eventu wypadają 3 itemy dziennie.
Nie zauważyłem też żadnego miesięcznego limitu. Nigdy nie miałem sytuacji, żeby wypadły tylko 2 itemy – zarówno przed eventem, w jego trakcie, jak i po jego zakończeniu zawsze było to odpowiednio 1 lub 3 itemy.
Pełna zgoda , tak do dokładnie wygląda. Limit to bzdura. I neistety - event działa jak powinien od dawien dawna tylko dla klasy zbieracza. Na odkrywcy - niet. Czasami u się trafi że da 2-3 itemy w czasie trwania ale z reguły jest to jedno wielkie nic.
-
Sprawdziłem w ogame trackerze i ostatnie przedmioty seria trzy dni pod rząd 29 06,30,06,01 07.Od tamtej pory zero .Więc pytam się dla kogo jest ten event?
Dla zbieraczy.
-
Display More
Event działa z klasą zbieracza , a z klasa odkrywcy nie bardzo. I nie ma tu żadnych innych teorii spiskowych.
Jak masz zbieracza i latasz - przedmioty wpadają. Jak masz odkrywcę - w czasie eventu praktycznie mało co wpada.
Ludzie na discordzie od dawna już ten temat potwierdzają.
To raczej błędny wniosek, czyli klasyczna teoria spiskowa.

Na zbieraczu gracze uaktywniają się tylko jak jest event na anty czy itemy, a wiec rzadko. Czyli nie zdążyli wyczerpać limitu miesiecznego, wiec nie mają okresu suszy o którym pisze. Bez okresu suszy raportują że ewent działa, a na odkrywcy się lata codziennie i jest wieksza szansa że działał nie będzie.
Takze niech sobie potwierdzają.

Ja tam swoje wiem
Wy szukajcie czegoś czego nie ma dalej 
-
Event działa z klasą zbieracza , a z klasa odkrywcy nie bardzo. I nie ma tu żadnych innych teorii spiskowych.
Jak masz zbieracza i latasz - przedmioty wpadają. Jak masz odkrywcę - w czasie eventu praktycznie mało co wpada.
Ludzie na discordzie od dawna już ten temat potwierdzają.
-
Display More
Jak Gameforge może wprowadzać na normalne serwery obecną wersję 13, skoro od samego początku serwera beta, aż do teraz funkcjonuje tam krytyczny błąd związany z nielimitowanymi pełzaczami? Można bez problemu ominąć oba rodzaje limitów, zarówno 50% podstawowej produkcji kopalń, jak również tyczący się ich maksymalnej wykorzystywanej liczby, tj. suma kopalń x8.
Przykład z jednej z moich planet. Wydobycie podstawowe metalu 5kk/h, a pełzaczy 15kkk/h, co przekłada się na 369kkk na dobę.

A tak wygląda zawartość pojedynczej paczki surowców: 374kkk metalu, 52kkk kryształu, 9.8kkk deuteru.

Edit: Jednak paczki dają więcej, zapomniałem wywieźć zalegające surowce z planety:

Prawdziwa gratka dla paczkomatów

a zgłosiłeś ten bład na forum bety ??
To zgłoś, może AI im napprawi 
-
No nie raczej nic nie dostaniecie, jaka rekompensata i za co. Art dał info na forum ze event został wcześniej zakończony co by nie kolidował ze startującym jutro eventem na artefakty.
Event to event - no niestety, wyszło to chamsko, ale nic zapewne nikomu rekompensować nie bedą boo z jakiej paki.
-
Powiem klasyczka:
U mnie działa

Od pierwszego dnia normalna ilość + bonus za oficerów.
Normalna ilość czyli poprawiona - jak u każdego obecnie.
Wcześniej było 1200 + sztab czyli 1440 chyba wychodziło
teraz jest 1000 + sztab czyli 1200 na dzień. I tyle w temacie "u mnie działa".
I tak w tej kwesti masz rację - to już jest / będzie normalna ilość. Nie masz niczego niezwykłego - jest u ciebie tak samo jak wszędzie czyli zmniejszona ilość trytu / dzień + eventy wydłużony do 8 dni .
-
Zrobiłem zgłoszenie na support. Ogłoszenie o evencie zostało zaktualizowane (10.07-18.07: Event Systemu Nagród). Mam nadzieję, że jest to jednorazowa sytuacja lub przez jakiś błąd jest te 1000 punktów. Jeśli jest to celowe i zaplanowane działanie i planują tak dalej pchać wszystko w stronę zakupu antymaterii to tylko przyspieszą odejścia ludzi z Ogame. To jest zdecydowanie fatalna decyzja.
Nic ci to nie da. Tak juz bedzie, a ludzie i tak będą dalej grali.
-
Raczej nie błąd. Wydłużyli event o 1 dzień, zmniejszyli ilość trytu / dzień + dali jakieś debilne zadania "nowe/stare" których nikt od kilku lat nie oglądał. Obecnie - chyba ale to wyjdzie w praniu - bez sztabu i przy pechu i graniu bez anty - może się okazac że nie wszyscy ten event beda w stanie zrobić.
Czemu tak... pewnie im niie pasowało ze ze sztabem 5 dni i event skończony, teraz będzie dłużej. Ale to tylko teoria
Choć jak w przypadku GF = zapewne trafna
Kasa... kasa... kasa.... a cała reszta ssijcie... 
-
Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy wbicie 100lvl międzygalaktycznych posłańców znosi limit 3600 artefaktów? Bo jeden model AI twierdzi że tak, inne nie. Jako że sztuczna inteligencja umie w nawijanie farmazonów to wolę się upewnić
Ty serio pytasz gównianego AI o cokolwiek co jest związane z ta grą ??
No poprawiłeś mi humor z rana. Serio. Aż szkoda słów jak ludzie durnieją od kąd to AI jest w sieci... -
Miałem sie wpisać to sie wpisuje choć sporadycznie to robie, ale już nie rycz

Graty

I wiecej mnie nie zobaczysz

-
Myslicie, ze bedzie to jeszcze przed wprowadzeniem wersji 13 na wszystkie servery ?

ja mysle ze to bedzie polaczone i fuzja i 13

Jednego dnia , do tego jeszcze dorzucą nowy kontent i finalnie jak wyłączą serwery tak nie wstaną

-
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay More
Ale brednie... Daj mi przykład jak rozbić wielkie konto z milionem pancerników moimi 1500 (plus różnice w technologiach bojjowych). Jak pokażesz, to uwierzę.
Ps. Kupno innego dużego konta nie wchodzi w grę.
Zacznij po prostu grać zamiast robić z siebie debila. Bo już po samym nicku na forum widać że tylko do tego się nadajesz. Na śmietnik i do wora.
Siedzisz na urlopie i nic nie robisz - zacznij grać swoje a nie patrzeć na to co mają inni. Albo odpal kasację konta i pograj se w pasjansa. Mniej Jezuskowego kabaretu - więcej myślenia i rozumu. Ale w sumie jedno rzadko z drugim idzie w parze co pokazujesz notorycznie więc...
Ta gra wymaga dwóch rzeczy - albo nakładu finansowego - albo cierpliwości i samo zaparcia. Nie patrzeć na to co mają inni - a patrzeć na siebie. I grać. I tyle.
Widzisz? Brak argumentów, to standardowo wycieczki osobiste. Typowe dla niskiego IQ. Można się tylko modlić żebyś się nie rozmnożył.
Równie dobrze zamiast tych twoich modlitw można poczytać Tolkiena albo Sapkowskiego - jedna i ta sama fantastyka. Nic po za tym. Więc idź sie pobaw w magię.
Ale wiesz, ze to tylko awatar, a po drugiej stronie jest ktoś tu i teraz? Tak samo nie masz co liczyć, że spider-man weźmie cię kiedyś na wspólny lot, a Hulk na barana

No widzisz, zamiast robić z siebie głupka - zacznij grać zamiast beczeć o to czy o tamto. Wszystkie twoje problemy znikną w mgnieniu oka - bez pomocy "sił cudownych".
-
Display MoreDisplay More
w tej grze można kogoś trafić tylko jeśli stoi na planecie/moonie i nie ma tu nic do rzeczy wielkosć konta, najlepszą i najskuteczniejszą obroną był, jest i bd dobry i zrobiony na czas fs....
Ale brednie... Daj mi przykład jak rozbić wielkie konto z milionem pancerników moimi 1500 (plus różnice w technologiach bojjowych). Jak pokażesz, to uwierzę.
Zacznij po prostu grać zamiast robić z siebie debila. Bo już po samym nicku na forum widać że tylko do tego się nadajesz. Na śmietnik i do wora.
Siedzisz na urlopie i nic nie robisz - zacznij grać swoje a nie patrzeć na to co mają inni. Albo odpal kasację konta i pograj se w pasjansa. Mniej Jezuskowego kabaretu - więcej myślenia i rozumu. Ale w sumie jedno rzadko z drugim idzie w parze co pokazujesz notorycznie więc...
Ta gra wymaga dwóch rzeczy - albo nakładu finansowego - albo cierpliwości i samo zaparcia. Nie patrzeć na to co mają inni - a patrzeć na siebie. I grać. I tyle.
Widzisz? Brak argumentów, to standardowo wycieczki osobiste. Typowe dla niskiego IQ. Można się tylko modlić żebyś się nie rozmnożył.
Równie dobrze zamiast tych twoich modlitw można poczytać Tolkiena albo Sapkowskiego - jedna i ta sama fantastyka. Nic po za tym. Więc idź sie pobaw w magię.
-
w tej grze można kogoś trafić tylko jeśli stoi na planecie/moonie i nie ma tu nic do rzeczy wielkosć konta, najlepszą i najskuteczniejszą obroną był, jest i bd dobry i zrobiony na czas fs....
-
W Orlenie płaczą jak to widzą.
Graty Akacja tfu Agrafka tfu Autopsja. Nie lotej bo ludzie widzą i na bany uciekają

-
W przypadku niektórych kont nie będą wyświetlane awatary.
Powrócą one, gdy tylko zakończymy pełną konserwację – po drugiej fazie.
To skoro skończyła się druga faza to dlaczego skiny nie powróciły na ustawione planety ?? Wszystko wróciło do ustawień sprzed aktualizacji :O
Normalnie jakiś bajzel jest tutaj...Dali info na disco że trzeba będzie se wiekszość na nowo poustawiać - tragedii nie ma. Grunt że wróciło do normy.
-
W przypadku niektórych kont nie będą wyświetlane awatary.
Powrócą one, gdy tylko zakończymy pełną konserwację – po drugiej fazie.
Wie ktoś może czy już ta druga faza się zakończyła?
Zakończyła, wszystko wróciło do normy.