Posts by HashCode

https://i.imgur.com/Bf1iZ79.pngBf1iZ79.png

te 35 + to chyba nie w tej grze.

6k idlów na jednym serwerze, plus bany z przed kilku lat i kilkuletnie idlaki skaczące z fuzji na fuzje. Więc lekko nie w temacie jesteś tego co idzie na cmentarz a co nie. Coś tam czasem idzie - ale z "nowych" a nie starych.

Jeżeli ktoś wraca po dłuższym czasie i chciałby nadrobić, to jest to dość trudne gdy na uniwersach z prędkością flot x5 mogę mieć GSY zdejmujące mi księżyć w dwie godziny, a na ekspedycjach nie mogę uzyskać jakiegokolwiek logicznego zysku. Na uniwersach są pustki, gdzie konta do farmienia z tygodnia na tydzień stają się mniej opłacalne.

Chyba jesteś mocno nie w temacie, jeśli chodzi o prędkość GS. Obecnie nie ma znaczenia ani lvl napędu nadprzestrzennego ani prędkość floty wojennej na uni, gdyż GS leci w układzie 5,5 godziny a poza układem ponad 10 godzin, w jedną stronę oczywiście, przy misji na niszcz

Temat tematem ale co to ma wspólnego w z fuzjami, czego ta dyskusja tutaj dotyczy. Koleś się odwarstwił lekko i pomylił tematy. Temat o fuzji a on wylatuje jak dzik z zarośli ze złomem z piratów...

Ty chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę ile jest aktywnych graczy na niektórych uniwersach.

Nie myl aktywnych graczy z "kontami" . Bo to różnica :D (żarcik ). Mamy liczniki "online" w różnych miejscach, więc w porywach na starych unii dobija czasem do 100, ale w większości to i tak multi albo jakieś badziewia :D

Na ten moment ogame PL ma 658 aktywnych ( zalogowwanych ) kont .

5XzuP0K.png

Przykładowo Kerberos - 61

kr3GBwk.png

te dane aktualizują sie raz na godzinę.

Więc to nie są "małe ilości" patrząc z perspektywy tego jak ta gra stoi. Jest tego ciągle sporo, już pomijając że spora część to multi, boty, albo jakieś inne wynalazki. I nie oszukujmy się - doskonale wiemy ze tak jest.

Fuzja niby rzecz dobra bo starzy gracze mają co robić w przypadku nowych graczy to w większości przypadków zostają im tylko fs wieczny urlop i koniec gry bo dogonić starych z różnicą x lat jest możliwe tylko większym nakładem pieniędzy za darmo nie realne czyli krótko nie da się zrobić tak żeby było dobrze jedyna opcja to fuzja serwerów o podobnej top / możliwość przechodzenia pojedynczych osób dobrowolnie na zasadzie transferu słabszych do lepszych uni nie na odwrót... Ale znając życie to co tu ktoś pisze ma 0 znacznie...

Fuzja nic nie zmienia. Zawsze jest HURRA Fuzja, a po paru dniach... kiedy następna bo pusto. I tak z fuzji na fuzje wygląda to tak samo. Fuzja nie spowoduje ze ze 100 graczy na serwerze zrobi się 1000. Ba , często ich szybciej ubywa. Taka kolej rzeczy.

Same flotowe są oczywiste przy 4 prędkościach. Pokojowe i obronne bardziej mnie zastanawiają jak to układać. W razie konieczności of kors :fgrin:

POkojowe 8, bojowe 1 - 3, obronne 8, eco 10 , badania 20 i tyle w temacie.

A tak w ogóle - to gra strategiczna, nie wojenna. A co do całej reszty pełna zgoda. Ogolnie szykujecie znowu kabaret - i jak zawsze wyjdzie z tego jedno wielkie gówno jak co roku. Tyle to warte wszystko.

A ja tam mam w dupie te fuzje. Mam dość skakania co roku z serwera na serwer. Jak już w końcu po kilku takich corocznych rundach siadło na serwerze z fajnymi parametrami, to chciałbym w końcu troche dłużej tu pograć. A nie znowu enty rok z rzędu - zaś wszystko na nowo.

Bez wykresów i statystyk to może być tylko przypadek. Jest wiele czynników wpływających na uzysk z ekspedycji. Ja nie zauważyłem spadku, wręcz widzę wzrost, ale rozwijam na bieżąco badanie FŻ, więc nie wyciągam wniosków, że wersja 13 dała mi coś więcej. Tylko odpowiednie statystyki na dużej grupie badawczej dają miarodajne wyniki, które można w jakikolwiek sposób interpretować.

Tak że nie ma co robić afery, co prawda, to nie wyklucza, że nie macie racji i faktycznie zmienili jakiś parametr w ekspedycjach po to, żeby dopalacze ekspedycji lepiej się sprzedawały.

Przypadkiem to można w dupe wsadzić jak to stare polskie przysłowie mówi :) Przypadek to może być ,raz, dwa razy a nie 7, 10 czy 30. I nie, nie jest potrzebna żadna duża grupa badawcza. Wystarczy kilka osób które lata marnują na słanie od rana do wieczora tego badziewia i wspólne wnioski. A już tym bardziej że od jakiegos czasu zwracają na to uwagę ludzie nie tylko z polskiego community.

Duże grupy badawcze to sa potrzebne do wynajdywania leków na przykład na raka , a nie stwierdzania czegos oczywistego w tej grze. Równie dobrze możesz napisac że do stwierdzenia czy coś jest bugiem czy nową funkcją gry potrzeba "dużych grup badawczych".

I to tylko tak w ramach luźnej dyskusji, bo tutaj an forum to se możemy pisać co chcemy, tworzyć pomysły, zgłaszać to czy tamto... wszystko i tak się rozzgrywa za naszymi plecami na Orgu - tudzież niemieckim ogame. Tego tutaj nikt nie czyta.

Po prostu jest to po to żeby wylać frustrację, i między sobą sobie pogadać a i tak idzie to w eter. Nikt z niemców nawet się nie zainteresuje tym co sie tu pisze.

Pytanie odnośnie Surówcow znajdowanych na misjach ekspedycyjnych?.
    Czy u Was od czasu wprowadzenia nowej wersji oraz dopałek na surowce pod exp, misje ekspedycyjne zwyczajnie straciły na wartości ?
    Posiadam Komputer ekspedycyjny + 25 % dopałke na znalezione surowce i wygląda to słabo w porównaniu do expów z przed wprowadzeniu nowej wersji.

Wyglada na drastyczne zaniżenie misji ekspedycyjnych wzgledem znalezionego surowca.

Ta, coś jest na rzeczy. Dopałki same w sobie - te np 30 dniowe chyba po prostu nie działają, plus coś się dziwnego z komputerem dzieje + expedycje bez dopałek - działają znacznie gorzej. Więc jedynie wrzucac to jako bugi przez feedback, o ile coś z tego wyjdzie.

Expy bez dopałek - obecnie około 30% pustych / dzień / średnio z dłuższzego okresu, więc jest to wzrost o jakieś 5-6% względem tego co było . Przy aktywnym komputerku - ponad 30 w dniu dzisiejszym jak na razie. Więc... no. V13.

Można pokasować te stare unii sezonowe czy znikną zdobyte trofea ?

Pokasować możesz. Nie możesz oddać / przenieśc na inne lobby bo wtedy osiągnięcia poleca razem z tym kontem.

Czy jest jakaś szansa na zmianę tego zadania z min. 3 członkami sojuszu? Nie ma możliwości zaliczenia kiedy gram samxD

Nie ma.

Dlaczego nie ma?

Bo już kilka lat ludzie o tym gadają na discordzie - bo tutaj to można pisac i nikogo to nigdy nie obejdzie - i nikogo to nie obchodzi. Propozycje ,,, zmiany na lepsze dla graczy - są formą odreagowania. Nikt nigdy nic takiego nie wprowadzi, nikt nigdy nic nie zmieni - ale pisać nie zabronia, przynajmniej komuś ulży.

Za aktywny sztab masz zawsze 20% trytu wiecej w tym evencie + dodatkowe nagrody.

1200 trytu / dzień + sztab daje 1440 / dzień. W tym schemacie eventu - robiąc wszystkie zadania , kończysz 5 dnia eventu.

Poprzedni był zrypany bo miał tylko 1000 / dzień + sztab, ale i tak z "planowanych 8 dni " gdyby go nie skrócili, kończysz 6stego dnia.

dCYZYQ3.png

Zobaczymy czy się skończy czy nie, Z ciekawości nawet sprawdzę, bo już go dzisiaj skończyłem całkiem.

31 - 6 = od 31 do 6 włącznie, czyli 7 dni
    a czy się zamknie czy przemieni w inny czy w ogóle w parę zielonych kaloszy czy może nawet zawróci i od końca poleci tego nie wie nikt

No nie do końca, według opisu Eventu od 31 sierpnia godz. 14.00 do 6 sierpnia godz. 14.00 jest właśnie 6 dni ;)

7 dni to powinno być jak zawsze, od piątku godz. 14 do piątku godz. 14.

31

1

2

3

4

5

6

Ile tu masz dni ??

Bo ja widzę 7. Nic się nie zmieniło. Było 7 ( pomijając ten poprzzedni "dziwny " ) i jest 7.

gPwV9dS.png

Event startuje 31 o 14, i trwa 7 dni. Ostatni dzień - 7 my, to 6 sierpna o godzinie 14. Normalna normalność.