Posts by HashCode

Wiem, że offtop...

Co to jest 170k paczek na dzisiejsze czasy - no drobiazg, tyle co nic. Zadziwiać mnie nie przestajesz :) Zakładam, że to z własnego doświadczenia piszesz. A nie, czekaj, ty nie kupujesz anty wiec jak zawsze ekspert teoretyczny.

Teoretyczny i przynajmniej grający bo czasu na urlop niestety nie ma tyle co inni ;)

No i zazdroszczę tak elastycznego kręgosłupa.

Ciesz się że twój jest taki sztywny i zdrowy ;)

Naucz się liczyć , tak powiem delikatnie. Nie 170 tysięcy a co najwyżej kilka tysięcy. To jedno, drugie - co to jest 170k paczek na dzien dzisiejszy. Po trzecie - jak zauważysz jest odpalony generał + mechy co daje "ledwo" 33g z paczki, co z kolej jak policzysz daje ledwo ich kilka tysięcy na ilośc surowca widocznego na SS. A teraz pomyśl ile z paczki będzie miał Majs po odpaleniu zbieracza + rocków + boosterów do wydobycia. Pewnie ze 100 G przynajmniej ( o ile nie więcej - strzelam na oko ), co z kolei da jeszcze mniej paczek przy tej ilości którą kitra a którą widać na screenach. Więc... no 170k paczek to tyle co nic, ale w tym przypadku to raptem pewnie kilka tysięcy. Pi razy drzwi - na oko strzelam.

Robi wrażenie taka ilość surowca i pewnie stąd - z wrażenia - takie cyfry ci wydupczyło ;)

to ty sie naucz liczyc albo wyciagnij nos z wiesz czego i u kogo to sam zobaczysz. sprobuj przeklikac 100 paczek metalu i zobaczysz ile to trwa, pozniej sprobuj 1000 a pozniej 10000 a na koncu 150000, kazdy widzi ile czasu majs jest zalogowany i takie ilosci sosu nie moga sie pojawic z legalnych zrodel, bo by sie palil 24/7 klikajac paczki.

Ale ty pierdo... lisz. Tylko tyle ci powiem, i nie wiem skąd ci do głowy przyszło stwierdzenie że trzymam nos u kogoś gdzieś jak sam / sama to opisujesz. Rozumu to ci natura poskąpiła, a jak dla ciebie czas jest problemem to nie marnuj go na wypisywanie takich idiotyzmów i na tą grę skoro o klikaniu paczek i o tej grze jak widać pojęcia nie masz.

Tak dla twojej wiadomości ludzie potrafią odpalać po kilka tysięcy paczek dziennie albo i więcej.

I niech se tam majs ma nawet 100000x tyle sury - gówno mi to tego. Czy wyczarował, czy nabugował, czy wymodlił na pielgrzymce wyznawców fantastycznych bożków średniowiecza w wypizdowie górnym. Nie moja sura, nie moja sprawa ile siedzi i klika czy czaruje.

Temat dotyczy jednego a ty lecisz na złamanie karku wyciągając z dupska kij wie co.

Zwróciłem tylko uwagę że wypisujesz bzdury i tyle. Więc wypisuj je dalej. Koniec transmisji.

Kontynuując temat sklepu, ten przedmiot - komputer ekspedycyjny... ktoś się orientuje ile on daje niby tej zwiększonej szansy na lepsze wyniki ekspedycji?

Lepsze wyniki to rozumiem że nie zwiększa szansy na pozytywny event tylko na sam wynik czyli więcej sury/statków/anty. Ale ile % daje tego bonusu? Wiem że za dużo wymagam od GF, i tak dobrze że w ogóle da się zalogować do gry ale chociaż minimalne info jakiekolwiek byłoby fajnie xD (a może jest gdzieś jakieś info ale jestem ślepy?)

jak jest event ze 'zwiększoną szansą znalezienia przedmiotów' na ekspedycjach to z reguły znajduję z 1-2 max podczas całego eventu więc pewnie to też jest przedmiot bez żadnego pokrycia - ale może ktoś ma większą wiedzę na ten temat :P

3d97aa781b9d4.jpg

jest zupełnie odwrotnie - masz więcej pozytywnych eventów, czyli większa szansa na surę, statki czy każdy inny pozytywny event zwał jak zwał. Odpal, lataj na expa i zobaczysz .

Co do większej ilości surowców - na to masz osobny przedmiot - 10% więcej, jak w ostatnim evencie logowania, 20% jak w tym z artefaktami. One zwiekszają ci "maxa" surwca co za tym idzie dostajesz ich większe ilości. Ogamei Infinity w ostatnich wersjach stable i early / beta wliczają go juz wiec możesz sobie sprawdzić po jego odpaleniu o ile "ci max" wzrośnie.

Naucz się liczyć , tak powiem delikatnie. Nie 170 tysięcy a co najwyżej kilka tysięcy. To jedno, drugie - co to jest 170k paczek na dzien dzisiejszy. Po trzecie - jak zauważysz jest odpalony generał + mechy co daje "ledwo" 33g z paczki, co z kolej jak policzysz daje ledwo ich kilka tysięcy na ilośc surowca widocznego na SS. A teraz pomyśl ile z paczki będzie miał Majs po odpaleniu zbieracza + rocków + boosterów do wydobycia. Pewnie ze 100 G przynajmniej ( o ile nie więcej - strzelam na oko ), co z kolei da jeszcze mniej paczek przy tej ilości którą kitra a którą widać na screenach. Więc... no 170k paczek to tyle co nic, ale w tym przypadku to raptem pewnie kilka tysięcy. Pi razy drzwi - na oko strzelam.

Robi wrażenie taka ilość surowca i pewnie stąd - z wrażenia - takie cyfry ci wydupczyło ;)

Pod warunkiem że będziesz na niego wyczekiwał... faktycznie tyle ich zbierzesz, i będziesz akurat pod niego ustawiał zabudowę. Bo to wybacz ale troche z dupy tłumaczenie "Można było z eventu.... " ... event to event. Mowa tutaj o czymś zupełnie innym, a jeszcze było by to powiedzmy logiczne co napisałeś gdybyś mógł te 17k artefaktów na koncie trzymać. A jak wiemy nie możesz bo limitu 3600 też nie zwiększą.

CO do środka płatniczego - czyli artefaktów, ma on sens w przypadku tylko tych graczy którzy nie muszą, nie potrzebują bądź nie planują ich użycia na nic innego. W przeciwnym wypadku to takie trochę wymuszanie BYĆ albo NIE BYĆ... albo robię LF albo wydaję na głupoty,.

Mogę powiedzieć od siebie iż próbowaliśmy / próbujemy na discordzie przepchać jakiekolwiek zmiany z tym związane. Ale jedyne co z tego wyszło - to głupi event z artefaktami... głupie itemy... wiadomo o co chodzi. Przy dyskusji dekle z GF powiedziały tylko tyle że nie widzą sensu zmian bo nie można za szybko i za łatwo tych lf robić, a obecny stan rzeczy jest ustawiony / uzgadniany z "graczami" i to gracze zadecydowali o tym ze tak jest dobrze więc żadnych zmian ułatwiających zdobywanie artefaktów czy stawianie LF nie planują i nie będzie. Luźno przytoczyłem wypowiedź pewnego Zera z GF który tak to wytlumaczył.

Wiec... dostaliśmy event z nagrodami za zbieranie artefaktów, ciche nerfy w backendzie i gówniane itemy jak exp do LF czy "paczki artefaktów". Tyle - przynajmniej na razie udało się zyskać co jest po prostu ironią na sugestie / propozycje co do zwięszenia czy limitu lotów dziennego czy samego "magazynu / limitu artefaktów które możesz trzymać na koncie.

Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.

Wiem że już pytałem ale muszę się upewnić bo tyle wku....u co dostałem na jishui to szok.

Czy jak usunę konto z serwera sezonowego to skiny/avatary/tytuły zostaną na koncie? wiem że w momencie przekazania znikają.

Czy ktoś już coś takiego robił że kasował konto z serwera sezonowego?

nie zostaną - niestety

Niestety - zostają. KOnto na serwie sezonowym możesz bez problemu usuwać - poprzez odpalenie kasacji konta w ustawieniach. Wszystkie osiągnięcia, skiny, avatary, tytuły zostaja na twoim głównym koncie.

Natomiast co już od miesięcy się powtarza i jest powtarzane - przeniesienie na inne lobby skutkuje kasacją wszystkich avatarów, skinów, osiągnięć etc.

Więc bez problemu można kasować konta na serwerach sezonowych - a wszystko zostanie na głównym ( wiadomo jeśli ma się wszystko w jednym lobby oczywiści - ale to chyba oczywista oczywistość ) .

Raczej to drugie, napisałem i po de mną kolega też - co jest czasowe co nie. Powtórzę - sloty + nowe itemy / boostery do expa. Na starych unii. Reszta wszystko stale. Na nowych unii wszystko jest czasowe.

Trzeba choć odrobine kreatywności wykazać. A nie liczyć że wszystko pod nos podsuną :) Bo nie na wszystko każdy ma jakikolwiek wpływ.

Ale tu nie ma żadnej tajemnej wiedzy. To wiedzą wszyscy od dziesiątek lat - bo tak ta gra działa. I nie ma sensu drążenie na siłę tematu i szukanie dziury w całym. Tak jest, bylo i będzie. I nikt nie będzie tego wyjaśniał czy rozpisywał bo nie ma czego. Tu nie ma błędu gry - to jest część tej gry. Gdyby było to błędem - kazdy lądował by już od lat na banie. A ty próbujesz na siłę zrobić z igły widły - taka gra i w taką grę gramy. Akcje / interakcje generują aktywki na planetach czy moonach i będą. I nikt za to karany nigdy nie będzie bo oznaczało by to pozbawienie możliwości grania. Nie ma buga, nie ma błędu - tak gra wygląda i będzie wyglądała.

Drążysz na siłę i brniesz w coś co kompletnie nie ma sensu. Szukasz na siłę jakichś problemów - a gra ma ich znacznie więcej i są znacznie bardziej poważne niż to.

Jeśli uważasz że powinno być inaczej - zwróć się bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za kod gry i za jej działanie. Tutaj na tym forum ich nie znajdziesz. Zwróć się do włodarzy tej gry nie do "pracowników na wolontariacie - patrz członków teamu / administracji ogame PL". Ogame to projekt globalny, a PL jest tylko jego małą częścią. Nikt ci tu w teamie nie wejdzie i nie nadpisze kodu gry bo nie od tego są. Od tego są niemiecko - indyjscy programiści, pracownicy Gameforge których jak już napisałem tutaj na forum PL nie znajdziesz. A oni i tak co najwyżej albo cię zleją, albo nawciskają kitu - albo dodadzą do listy TO DO na 2344 rok, bo od tak dawna kwestia choćby tych nic nie znaczących aktywek istnieje i nie jest z nią nic robione.

Ty sobie grasz - to sobie graj, i nie zawracaj sobie głowy aktywkami.

To co opisujesz sugerowało by że nie wolno ci nic budować i ustawiać do kolejki. Jeżeli kolejka generuje aktywki - a jest tak od wielu wielu lat i nic do tej pory nie zostało z tym zmienione, ba, gra ma jeszcze kilka innych bugów które te aktywki wywołuje.

Nie za bardzo widzę sens po prostu tych dywagacji na ten temat, tym bardziej że autorefresh o którym mówisz działa zupełnie inaczej, a kolejkowanie inaczej. Dodatki do przeglądarek - autorefreshe - które są zabronione - generują aktywność w momencie przeładowania strony, ale tylko na planecie na której "zostaniesz". I jest to wywoływane przez "zewnętrzne narzędzie". A nie przez grę.

W kwestii generowania aktywności - aktywki pojawiają się w momencie zakończenia badań lf na planetach, obrona w stoczni to już wiesz, aktywki pojawiają się czasami w momencie zakończenia zwykłych badań na planecie czy losowo nawet i budynków na której to badanie czy budynek odpaliłeś.

Ty rozkminiasz że nikomu nic nie wolno robić w grze - bo powoduje to aktywki na planetach / moonach, i jest to bugusingiem. Gdyby tak było nikt by nie mógł grać. To że nikt nie naprawił tego przez lata i to długie lata - bo tego typu rzeczy są "częścią" tej gry od chyba dekady - albo świadczy że mają to gdzieś albo że nie sa w stanie tego naprawić.

I nic na to nie poradzisz, a oskarżanie ludzi o bugusing bo sobie kolejke ustawili czy badanie - co jest funkcją gry - niestety mija się z celem.

ja już w tym miesiącu miałem 15 na 4.5k lotów ciut ponad wiec... obstawiam ze może się dać :D

Zależy jak to interpretujesz. Event nie zakładał nigdy dodatkowej puli lotów - przynajmniej tak to wyglądało na początku. Bonusowe loty to nie była "extra pula " a jedynie booster na wiecej artefaktów z nich. Więc latając - pobierało z twojej. Jeśli je wylatałeś i jeśli o tym mówisz no to nie latałeś za darmo - tylko za "swoje", nie "za dodatkowe".

Rxecz w tym, że tego nie wylatałem. Nie chodzi mi zresztą o te bonusowe loty, bo to zupełnie co innego. Miałem swego czasu dłuższą przerwę od gry, a loty FŻ i tak się codziennie dodawały (jak wiadomo po 50). Miałem jeszcze ponad 1000 ,,wolnych" lotów wczoraj wieczorem, a dzisiaj nie ma już z tego nic. Na 99% to kolejny bug związany z wprowadzeniem eventu ze sklepem FŻ.

Bardzo możliwe, tym bardziej że od paru dni tych bugów w związku z tym eventem wysypało się znacznie więcej w kwestii nawet przedmiotów z nagród. Jeśli tak jest ze ci po prostu pokasowało a nie latałeś to coś zaś zje ali i teraz pytanie czy będa mieli chęci to w miare sprawnie naprawić.

Zależy jak to interpretujesz. Event nie zakładał nigdy dodatkowej puli lotów - przynajmniej tak to wyglądało na początku. Bonusowe loty to nie była "extra pula " a jedynie booster na wiecej artefaktów z nich. Więc latając - pobierało z twojej. Jeśli je wylatałeś i jeśli o tym mówisz no to nie latałeś za darmo - tylko za "swoje", nie "za dodatkowe".

Miejsca na taki event w grze nie ma i nie powinno być. To samo adekwatnie do tematu - tyczy się przedmiotu na wiecej surowca z expa który bezmyślnie nam zaserwowali. Ilość surowca powinna być tylko i wyłącznie zwiększana badaniami - czyli czasem i uporem a nie kasą czy pójściem na łatwiznę.

Wiadome - badania paczkami robisz, ale to powinno być tylko i wyłącznie generowane z poziomu samych badań / budynków w grze a nie dodatkowymi płatnymi czy też nie - dodatkami czy eventami.

W przeciwnym wypadku tyczy się to ogólnie "zwiększaczy" czy to eventu czy itemu - klasa odkrywcy dla aktywnych przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie.

Analogicznie do tematu wypadało by wtedy dodać event na "9 x więcej surowca z wydobycia" czy "9 x wiecej debrisu na pz" .

Limit dzienny to 150 - bonusowych - w tej edycji eventu, normalnie zapewne 100, które mają dawać więcej artefaktów w czasie trwania eventu. I to nie są dodatkowe loty tylko takie które idą z normalnej puli.

50 po 14stej, to normalny "przyrost" do ogólnego limitu lotów.

Pula 150 - ma dawać więcej artefaktów ale nie są to "osobne / dodatkowe" loty poza licznikiem. Zwał jak zwał. Chyba że tobie liczy inaczej :D

nie da sie miec naraz 8465 artefaktow :) tak samo i zebranie tego to w jeden dzien bardzo ciezko

Chyba ze miałeś jakiś zapas z tych rekompensat jedynei wtedy :) A zebrać\ - tak, cięzko , jak masz zapas lotów spoko, jakoś to wylatasz, jak go nie masz nie jestes w stanie. Tym bardziej że te 100-150 juz\ obecnie co było zbugowane wcale jakoś więcej nie dało, jak bym porównał tak na szybcika z tych 100 bonusowych miałem nawet mniej niż ze 100 nie bonusowych. Obecnie od kilku fal wpada może po 50 artefaktów więc.... kolejny kabaret nam fundują.

A i jeszcze pozostaje dylemat, czy warto w ogóle te artefakty i loty marnować , jeśli masz / miałeś plany zmian czy rozbudowy kolejnych ras to pozostaje pytanie czy jest w ogóle sens tego skoro niedługo i tak to wszystko kupisz za anty. I co teraz z tej perspektywy cenniejsze, artefakt czy jakieś czasowe gówno. Tym bardziej że nic nie zmienią w kwestii limitu 3600 czy limitu lotów jak potwierdzili ostatnio - bo nie może być za łatwo te lefy robić. Luźno cytując wypowiedź tych pajaców na disco.