Posts by Kartez*z*z*z*d*g*y*a

To dajta eko x12 jak 10 nie może być:P

A jak tak wszyscy chcą pokojową x8 to niech dają do wszystkich klas chociaż to ustawienie 5% bo potem jest problem z fsami a nie mam zamiaru grać generałem

To nie jest tak ze wszyscy chca speeda x8 to sie nie zdarzy na zadnym z starych uni aby speed został podkręcony do tej wartości chyba nie zdajac sobie sprawy z tego czym jest speed x8 ludzie wypisują posty pod tym kontem albo lobbują swoje wybujale ego expy nie policzycie ile expowmozecie mieć więcej w ciągu dnia z "bonusu" przyspieszenia floty ? :fgrin: Więcej minusów jak korzysci speed x2 jest ok x3 jest ok a najlepszy jest x1 ...

Dlatego w zeszłym roku chciałem przeskoczyć na org uni 1 ponieważ pz to 30% a speed x1 floty najlepsza konfiguracja :( niestety GF zblokowalo jakbym mogl zaplacic by sie przeniesc na taka konfuguracje to nawet i jutro super styl gry wolno jak zółw flota na stacjonuj z moonow leci po xh same plusy nie trzeba miec sury od teraz ile dni czasem zbieracie by wlaczyc badanie czy budynek macie malo wyobrazni powyzej speedu x2 expow mozna slac wiecej ale powyzej x3 speedu nie ma az tak dyrastycznej roznicy w zyskach nie zrozumiecie tego chyba nigdy :D

Nie to ze chce wprowadzac w blad kazdy moze stworzyc konto i wypowiadac sie w swoim imieniu bardz spolecznosci umyslnie formujac moja pierwotnia wypowiedz mialem na uwadze stan konta otwartego na boardzie i czytanie ze zrozumieniem Ps lece dalej widzalem innego posa xD

Nie zrozumiałam nic, ale spoko...

Sugerujac odpowiedz na pytanie chrystusa co powinien zrobic w pierwszej mojej odpowiedzi samemu stwierdza na czym polega pytanie zanim wszedlem na forum zaczalem sie usmiechac do siebie z tym pytaniem i chcialem udzielic odpowiedzi prawidlowej ale mnie uprzedziles reszta uzytkownikow zazwyczaj czyta bez podejmowania jakiejkolwiek dyskusji w temacie :) milego dnia 😊 na kilka dni z forum uciekam :fgrin: Mam nadzieję że się stesknimy drodzy czytelnicy zadania nie są Ciężkie w języku angielskim dla mnie są rownie zrozumiałe jak w języku polskim :D

Niektórym graczom ogame bardzo zamula w trakcie dnia - chodzi o wysyłanie ekspedycji i skanowanie. Czasami trzeba po kilka razy naciskać ikonkę szpiegowania, żeby sondy ruszyły... Możliwe, że to przez ilość graczy?

To jest spowodowane tym że za szybko wykonujesz daną czynność zawsze tak było występowanie błędów podczas skanowania jak ogame stare 😁

Z plusów:

• Dzięki powyższym minusom straciłem zajawkę i ze spokojem ducha będę mógł sobie zrobić przerwę na lato :)

Pojawiały się głosy, że GF robi takie, a nie inne fuzje dla pieniędzy. Szczerze mówiąc powątpiewałem w to, ale na własne oczy zobaczyłem ilu znajomych zaczęło tankować AM na pierwszej promce po fuzji. Może jednak o to chodziło po prostu... Dopóki się nie zbojkotuje AM, to GF nie zacznie zwracać uwagi na graczy i ich potrzeby. No ale to zbyt ambitna rozkminka na naszą społeczność ;)

pierwsza fuzja dokonywana w 2012 miała do wyboru uniwersa docelowe również kolejne ostatnia fuzja tego roku byla dokonana w sposób prawidłowy uczciwy kolejna fuzja proszę się nie zdziwić jak będzie mogła wyglądać według mojego punktu widzenia nowo otwierane uni powinny trafić w jedno docelowe a reszta powinna wymieszać się z starych uni w jedno dwa uniwersa max 3 aby gracze mogli wypowiedzieć się we własnym imieniu jaki styl gry preferują w przyszlosci i tak wszyscy spotkamy się w jednej galaktyce :D do tego zmierza a nastepnie skonczymy prawdopodobnie u Niemca :trollface::fgrin:

Zawsze wystarczało kliknąć TYLKO zakończ za anty. Ogólnie nie robię tego zadania bo punktów aż nadto, ale ze 2-3 eventy temu klikałam i normalnie działało z 1 kliknięciem. Przy czym ja wrzucałam coś więcej do stoczni niż na 2 minuty. Może rozchodzi się o to, że zlicza zadanie wrzucone w stoczni, a nie w obronie? Nie wiem na 100%, tylko sugeruje

Nie to ze chce wprowadzac w blad kazdy moze stworzyc konto i wypowiadac sie w swoim imieniu bardz spolecznosci umyslnie formujac moja pierwotnia wypowiedz mialem na uwadze stan konta otwartego na boardzie i czytanie ze zrozumieniem Ps lece dalej widzalem innego posa xD

podczas tego zadacznia właśnie trzeba uważać ponieważ faktycznie musisz ukończyć to zadanie czyli wydać x2 750 i przede wszystkim stocznia nie może samodzielnie ukończyć zadania dwukrotnie powinieneś kliknąć jeżeli licznik będzie poniżej 59 sekund do końca wybudowania systemu np obronnego a jeżeli tak się stało że nie zaliczy odrazu wylogować zalogować i powinno być po problemie

polecałbym zachować rozwagę w prowadzeniu tak odważnej prowokacji z ustawieniami serwera z i graczy podczas wypełniania ankiet jeżeli zapewne takie powstaną GF również o rozwagę - czego akurat nie brakuje , jedyne osoby które nie dadzą się zwariować członkowie Team i zarzad spółki :fgrin: :bicz:

Ej mam problem, chce sie przenieś z OZONE, a mam tylko dwa uni do wyboru Quasar (z Majsu na czele xD) i Universum 68. A co z resztą? jak to "odblokować"?

Mnie ten problem nie dotyczy zerklem wczesniej ale fakty mi sie pokielbasily wiec przenosisz sie na dowolny serwer dostepny z listy nie sciagasz urlopu piszesz do supportu ktore uni tranzytowe wybrales a z ktorego chcesz docelowo korzystac podczas przeniesienia konta do docelowego uni

Ja się trochę przeraziłem zachowaniem nie których graczy podczas licytacji, na "starym"uni było spoko, każdy stawiał minimalne stawki, ale tu , teraz to jakiś kosmos, jak przelicytowałem jednego odklejonego od życia gościa, to zaraz się posypały skany, wygrażanie....no ludzie, co jest z wami nie tak?toż to tylko gra, a nie bitwa o przetrwanie gatunku.Zaczynam żałować decyzji że wybrałem takie uni a nie inne.Jakaś patologia,:trollface::trollface::trollface:

No dla niektórych celem samym w sobie jest uprzykrzanie życia innym, a teraz po fuzjach mogą rozwijać skrzydła z uwagi na takie a nie inne pomysły GF (albo i nie GF). Zabawne jest tylko to że, to często są te same persony, które są pierwsze do płakania jak to OGame wymiera i uni są puste. No jak do tego może dochodzić;)

Po prostu szymon za prawde powiadam Ci wiele funkcjonuje kont slupow jak na kazdym uni zacięta rywalizacja z graczem który ma wyższe eko od twojego na licytacjach słabo wygląda a taka powstała sytuacja w przeliczeniu te przedmioty nawet na surowce najdrobniejsze 700 2500 7000 24000 podczas trwania promocji nabiera zupełnie innego kształtu specyfiką tej gry polega na tym podczas prowadzonej licytacji by druga osoba jak najwięcej straciła wiele osób jest złośliwych a monopoliści są dobrze znani :trollface: I lubiani na uni niebieski kot również nie można mieć pretensji do tego jak wyglądają zakorzenione sytuacje na każdym uni i nie można mieć do tego pretesji najczęściej gracze nie dopuszczają innych kont do licytacji może szkoda czasu podczas prowadzonych licytacji jeżeli zaistniały takowe sytuacje głęboko zakorzenione

Istnieje grupa graczy która czeka na koniec aukcji by przelicytowac w ostatnich sekundach mnie dobrze znani :D pozdowienia cieple dla wszystkich :fgrin: uwaga czas na relokacje planet i uprawianie satelit slonecznych i pelzaczy :bicz: opedzluje obrone :beaten:

PS zbliza sie czas na kopalnie metalu na 54 :trollface:i 18 planete xD

Na quasar :trollface:

Dygacie przed majsem xD

Ma tylko 8 kk GS :bicz:

Niektórzy nawet tyle sond nie mają :beaten:

spawacz Ty serio myślisz że ja to konto Ygreka? xD

zaczalem grac po latach przerwy i latam gdzie chce i na kogo chce :S w Wasze spory się nie mieszam ale tak wiem i tak masz swoja teorię :trollface:

Pewnie ze tak Y mnie nie skanowal kiedy orzech sanowal Y mnie rzadko skanowal 😁 i jak sobie zyczylem wyladowalem pozegnalnie w jego reckach za free :trollface: nie po to to konto na isonoe klepałem by mietek zgarnął kiedy wyląduje w recach :D

dramatyzujecie jak zawsze trzeba przejść na moony inne planety odświeżyć kilka i po sprawie ;) :D A aktualizacja jak każda poprzednia przez chwilę nie można się zalogować albo jak jest bardziej zlozony problem to po zalogowaniu wywala :trollface: I piękna ikonkę spalonej sondy szpiegowskiej można zobaczyć :bicz: sane bonusy :beaten:

Zrobiłem tak jak napisał/a Kasai i zgłoszenie wisi już 2 dzień. Czy ktoś tam żyje?

Zgloszenie tętni swoim zycie jest duzo do ogarniania ogolnie nie jestem pewiem w 100 procentach ale na zgloszenie ticketa jest 72 h wiec trzeba czekac duzo musi byc do kgarniania a to pasjonaci ktorzy hobbystycznie zajmuja sie ta gra

W sumie fajnie to wychodzi i cieszę się, że na Quasar też przybywa nowych graczy ;) Zawsze to w pewnym sensie jakieś odświeżenie, zwłaszcza, że przy poprzednim UF nawet nie zostaliśmy wzięci pod uwagę 8o

Jak coś to jeszcze jest sporo miejsca :)

Na quasar to jest tak duża rozbieżność punktowa w topce, że nikt tam praktycznie nie chce iść. Top1 ma tyle punktów co pięciu top1 innych uni razem wziętych :)

oj tam nie przesadzaj to tylko liczba :D

Z Majsem i LBK da sie grac na jednym uni tylko trzeba mieć głowę na karku :trollface: bardzo mili ludzie jezeli nie zajdzie sie za pazur :beaten: