Posts by trokpol

No i raczej dostrzegasz różnicę między tym, że ktoś ma zakolejkowane budynki czy jakieś badania, wyłącza grę i idzie spać, a tym, że ktoś ma zakolejkowaną stocznię, otwarty laptop i stałą aktywkę na monie. Jeżeli sprawa zostanie wyjaśniona i administracja wypowie się w tym temacie, że taka mechanika jest częścią gry, to nawet sam będę z tego korzystał

Śmiało korzystaj, administracja wie ;)

W czym widzisz problem ? Od zawsze tak jest, kolejkuje sobie plazmy na ksiezycu i mam aktywke co 13 minut odświeżoną. To taki sam element gry jak każdy inny. Kto jest uważny porówna skany - i doliczy się różnicy czy to w budynkach, czy w badaniu, czy w obronie, czy we flocie. A kto gapa.. ten gapa :)

To już nie działa od dłuższego czasu.

Oczywiście, że działa ;)

Zakolejkuj coś, co buduje się kilkanaście minut (poniżej 15), po jednej sztuce, np. u mnie na księżycu plazmę mam na 13 minut z ogonkiem. Ustawiam produkcję po jednej sztuce, 1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1 itd, zostawiam Ogame odpalone na danym ksiezycu na podgladzie - za kazdym razem, gdy konczy sie budowa wyrzutni, ogame sie przeladowuje. Budzik na 3 - i w ten sposob mam swieczke 24h.

oczywiscie jak wyzej napisalem, kto jest inteligentny odrobinkę - doliczy sie po skanach, że plazma przybywa co kilkanascie minut o jedną sztuke ;)

Ruda jak Cię kocham, tak przyznać muszę, śrubujesz na maksa nowe definicje czasowe ;) Jak nie "za jakiś czas" to teraz wkrótce ;) Czyli kiedy ? ;)

PS. gdybym tak traktował "wkrótce" deklarowane moim klientom chodziłbym boso, nago i głodny :)

mozna by wprowadzic posrednie rozwiazanie, miesieczna subskrypcje np, ktora w jakis sposob rekompensowala by strate

Podejrzewam, że poddano to analizie, są stosowne modele i rozwiązania, szczególnie teraz w dobie AI - i się nie bilansuje taka opcja i nie jest nawet bliska zera. Nie mam pojęcia o tym rynku więc jest to wyłącznie moje gdybanie - zupełnie bez emocji (do gry) - próbuję patrzeć na to jak to widzi ktoś, kto na tym zarabia. Czy się nam to podoba czy nie - na rynku najważniejsze są pieniądze..

przerabiane juz to bylo, skoro granice przekroczone, to kto te granice ma ustalac? tak naprawde to nie antyateria jest problemem a paczki surowcow, likwidacja tego na pewno zadzialala by pozytywnie, wszystko inne niech bedzie jak jest, wprowadzic tylko na serwer brak mozliosci uzupelniania surowcow za anty i brak mozliwosci kupna paczek, tylko zostawic te z nagrod i zrobic taki serwer na probe i zobaczyli bysmy jak gra by sie toczyla i ile bylo by chetnyxch pograc w ten sposob :)

Ciekaw jestem, czy prowadząc firmę zrezygnowałbyś z dnia na dzień i bez powodu z przychodu rzędu kilkudziesięciu tysięcy Euro miesięcznie (lekko licząc) ;)

już wiem czemu Smerfy pouciekały na URLOPY i schodzą o 3 w nocy żeby przeskanowac i uciec o 6 rano na urlop taka partyzantka

Gratulacje Panowie ładne cyferki

Nikomu w życie nie zaglądam, nie wiem jak Ty, ja mam rodzinę, dziecko, które ma pierwsze oficjalne wakacje (pozdrawiam serdecznie z plaży w Side) i kilka firm na głowie. Ogame ma u mnie bardzo niskie prio, co nie dotyczy sympatycznych rozmów z sojusznikami na disco ;) Ale gdybym miał się zagłębiać w szczegóły - wojen nie wygrywa się ładnymi - tylko skutecznymi operacjami. Możemy być małostkowi i starcia Wasze i moich sojuszników w tym dziale szybko policzyć, ale czy chcesz robić sobie przykrość przed weekendem ? Celowo piszę o nich - ja jestem tylko statystą, turystą i obserwatorem, nie mój poziom gry niestety ;)

Złotego rozwiązania nie znajdziecie, bo go nie ma zwyczajnie. Rozmawiamy o produkcie, który sam w sobie i w swojej kategorii (gry/rozrywka) jest archaiczny, gdyby rozważać to stricte akademicko - nie powinien utrzymywać się nadal na rynku. A jednak jest i produkt, i my tu jesteśmy..

Sugeruję podejść do sprawy filozoficznie ;) Każde z Was ma własną motywację by nadal tu być, ja podzielę się własną. Jestem tu, choć stać mnie na większość rozrywek tego świata.. dla ludzi. Tylko i wyłącznie. Ta gra to tylko pretekst. Spośród osób tutaj piszących jestem tu stosunkowo krótko - a jednak udało mi się poznać świetnych ludzi. Mało tego, z częścią udało mi się spotkać i spędzić świetne dni (i noce) ;) A życie jest tak przewrotne - że nawet udało mi się nawiązać nowe kontakty biznesowe. I choć od czasu do czasu zabieram głos w sprawie tej czy innej ewentualnej zmiany - powiem bardzo szczerze - zupełnie mi to obojętne, jak potoczą się losy tej gry i jaki będzie jej koniec (lub mój). Ludzi których poznałem, wspólnie spędzonych godzin, dni i nocy - nikt mi nie zabierze. Zostało jeszcze kilka osób, z którymi jeszcze się nie spotkałem na żywo a wiem, że warto - więc będę tu nadal.

Motywacje są różne i pewnie jest ich tyle, ilu jest graczy. Domyślam się, że są osoby, dla których jest to istotna forma rozrywki, sposób na zabicie czasu w pracy, która na to pozwala, odskocznia od problemów życia codziennego - i jest to dla nich istotny element życia. To te osoby najboleśniej odczuwają skutki obecności tzw. paczkomatów - graczy, którzy przychodzą znikąd - ładują pieniążki bo mogą - i psują innym z trudem wypracowane floty. Czy to sprawiedliwe ? Nie. Czy życie jest sprawiedliwe ? Nie. Utopia nie istnieje, komunizm się nie sprawdził. Nie ma czegoś takiego jak wszystkim wszystko równo.

Odnośnie antymaterii - sam jestem osobą, która konto zbudowała niemal wyłącznie na niej, może odrobinę na ekspedycjach. Jednak tak mało uciążliwego dla innych, mało agresywnego, ba, tak pasywnego paczkomatu jak ja nie ma chyba drugiego ;) Przynajmniej tak to sobie tłumaczę ;)

Każdemu z Was życzę, mimo wszystko - by wyciągał z tej gry to, czego od niej oczekuje. Jednakoż im mniejsze będą oczekiwania - tym większa radość.. Spróbujcie satysfakcji poszukać dookoła gry, z kontaktów międzyludzkich - to zwyczajnie działa.

Serdecznie pozdrawiam !

Ktoś jeszcze się wypowie ? W zasadzie mamy 2 postulaty na tapecie:

1. Włączenie ładowności SS

2. Włączenie pomijania nieaktywnych ukladów

W zasadzie zmiany kosmetyczne, myślę, że można powoli wnioskować do Ruda o ankietę ?

Jako osoba złośliwa nie pominę okazji, aby wbić szpilkę autorowi postu: o co Ci chodzi, przecież na Vela pomijanie układów jest aktywne ;)

Trokpol, ale przecież ustawienia Veli nie pomijają układów pustych i nieaktywnych. Sprawdź w ustawieniach serwera. Chyba że ja nie rozumiem oznaczeń zastosowanych przez GF...

Co do reszty to byłabym za podniesieniem pokojowych, jako nałogowy odkrywca i za ładownością sond :)

Jesli tak jest to mnie bandyci z sojuszu oszukali ;) (sam nie sprawdzalem ) Shadow Fiend przepraszam za wrzutke, mea culpa !

Jako ekspedytor maniakalny poprę każde zwiększenie prędkości floty pokojowej, jednak jako osoba, która na Vela powraca a nie jest na niej z pierwotnym kontem zrozumiem, jeśli rdzenni gracze beda przeciwni - taka zmiana drastycznie zaburza rutynę wykonywania FS.

Jako posiadacz wielomilionowej floty SS popieram ideę dodania ładowności SS.

Jako osoba złośliwa nie pominę okazji, aby wbić szpilkę autorowi postu: o co Ci chodzi, przecież na Vela pomijanie układów jest aktywne ;)

Na ten moment nie ma mozliwości aktywacji x10 eco na kolejnym uni.

Limit na społeczność to 2 serwery i są one wykorzystane. :fsmile:

luz, to proszę wyłączyć Vela na x8 :D;)

A czy możemy próbować z innymi parametrami? Według rozeznania dużo graczy chce zmian, a jak sama widzisz, Rosa praktycznie pominięta przy fuzji

na Vela x10 jest ok, można by tylko włączyć pojemność SS :)

Oddajmy to x10 Rosalind, u nas niech włączą 12 ;)

Dlaczego liczycie 100%? Wystarczy 50% i jest dodatkowy slot ekspedycji. Przy 100% są dwa dodatkowe.

Wiedziałbyś, gdybyś powyzsze czytał ze zrozumieniem. Aby myslec o 300 ekspedycjach na dobę trzeba miec 16 slotów, zatem albo slot nr 16 wynikający z 100% bonusu odkrywcy albo wynikajacy z 36 poziomu astrofizyki. Slot nr 15 za 50% odkrywcy to oczywista oczywistosc ;)

Nie liczylem tego, ale wydaje mi sie, że taniej bedzie uzyskać 16 slot przez astro lvl 36 ;) Mam obecnie nieco ponad 66% bonusu odkrywcy i dojscie do kolejnego slota, czyli 100% zdaje się być horrendalnie drogie.. Ale obiecuje sprawdzić, tak w ciagu roku, bo chwilo praca wygnała mnie na urlop w grze, mysle, że przesiedze na nim az do naszego majowego spotkania ;)

Z pewnoscią ilu graczy tyle powodów i różnych motywacji do przenosin na to czy inne Uni, wszystkim - jak w zyciu - dogodzic sie nie da.. Moze jednak dzieki konstruktywnej dyskusji osobą z Teamu, ktorym zalezy (a sa takie wbrew pozorom) latwiej bedzie zaniesc glos graczy odpowiednio wysoko, by przynajmniej w czesci wysluchany został..

Ja bym mimo wszystko na jakas forme mozliwych cyklicznych przenosin (moze w formie wspomnianego przez ciap przedmiotu) probowal nalegac. Niech przenosiny beda mozliwe nawet raz na rok, ale niech beda.. Subiektywnie patrzac z wlasnej pozycji - jak inaczej zdecydowac, gdzie sie wybrac przy ewentualnej fuzji ? Majac w perspektywie zmiane po roku latwiej bedzie wybrac, komu zrobic niespodzianke w pierwszej kolejnosci ;)

Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy.

Mądrego i przyjemnie posłuchać :piwko:

Czekanie na cmentarz i przenosiny by mnie nie urządzało, ale np. jest guzik migracja, klikam, pokazuje mi dostępne opcje, robię klik i już jestem by był super. Potem debuff np. 6 miesięcy by znowu móc się przenieść - w tą stronę myślę, że czekanie byłoby przyjemniejsze.

Czekanie byloby przyjemniejsze a i wybor Uni w przypadku fuzji nieco latwiejszy - bo nie ostateczny. W tej chwli - o ile (lub kiedy) fuzja nastąpi istnieje ryzyko, ze wybor, ktory popelnie, bedzie ostatecznym..