Uniwersum bez anty? jestem za ! ale z tym abonamentem to chyba nie tędy droga.
A którędy ? Jak chcesz zapłacić za usługę ?
Uniwersum bez anty? jestem za ! ale z tym abonamentem to chyba nie tędy droga.
A którędy ? Jak chcesz zapłacić za usługę ?
Dlaczego liczycie 100%? Wystarczy 50% i jest dodatkowy slot ekspedycji. Przy 100% są dwa dodatkowe.
Wiedziałbyś, gdybyś powyzsze czytał ze zrozumieniem. Aby myslec o 300 ekspedycjach na dobę trzeba miec 16 slotów, zatem albo slot nr 16 wynikający z 100% bonusu odkrywcy albo wynikajacy z 36 poziomu astrofizyki. Slot nr 15 za 50% odkrywcy to oczywista oczywistosc
Display MoreDisplay MoreMoże i tak, byloby to dość werdne gdyby trzeba znaleźć np 6969 anty.
6969/9 = 774, co można np. znaleźć np. na ewencie jako średni maks. 700 +10,5% bonusu do anty- 9x(700+700*0.105).
Druga sprawa to ilość ekspów -
a) wyczerpanie układu czyli około 100 w układzie w kilka godzin lub
b) przez cały dzień np. 300.
Tu pytanie techniczne - czy się da 300 ekspów jednego dnia zrobić - trokpol??
Mi wychodzi że teoretycznie przy 15 slotach 300/15=20 fal, czyli 24/20=1,2 = 1godz i 12min na lot. Problem w tym ze ze 20 opóźnień by było, przyspieszeń nie liczę.
nie wiem jaka to prawda, bo jeszcze mi sporo brakuje, ale przy osiągnięciu 100% czy tam 99,99% bonusu odkrywcy podobno dochodzi jeszcze jeden slot do ekspów wtedy mając 16 slotów zakładam że 300 ekspów jest w 24h do osiągnięcia :), a zwłaszcza przez pro eksperta od ekspedycji @Trokpola
P.S pisząc posta nie wyświetlił mi się wcześniejszy post trokpola
Nie liczylem tego, ale wydaje mi sie, że taniej bedzie uzyskać 16 slot przez astro lvl 36 Mam obecnie nieco ponad 66% bonusu odkrywcy i dojscie do kolejnego slota, czyli 100% zdaje się być horrendalnie drogie.. Ale obiecuje sprawdzić, tak w ciagu roku, bo chwilo praca wygnała mnie na urlop w grze, mysle, że przesiedze na nim az do naszego majowego spotkania
Tu pytanie techniczne - czy się da 300 ekspów jednego dnia zrobić - trokpol??
Da się, ale nie uda się każdemu. Spełnione muszą być warunki - 16 slotów ekspedycji, predkość floty pokojowej x5 (lub więcej). Wówczas przy odrobinie szczęścia (opoźnione ekspedycje) się uda..
Przy prędkości pokojowej x3 i 15 slotach jestem w stanie uzyskać 265-268
Z pewnoscią ilu graczy tyle powodów i różnych motywacji do przenosin na to czy inne Uni, wszystkim - jak w zyciu - dogodzic sie nie da.. Moze jednak dzieki konstruktywnej dyskusji osobą z Teamu, ktorym zalezy (a sa takie wbrew pozorom) latwiej bedzie zaniesc glos graczy odpowiednio wysoko, by przynajmniej w czesci wysluchany został..
Ja bym mimo wszystko na jakas forme mozliwych cyklicznych przenosin (moze w formie wspomnianego przez ciap przedmiotu) probowal nalegac. Niech przenosiny beda mozliwe nawet raz na rok, ale niech beda.. Subiektywnie patrzac z wlasnej pozycji - jak inaczej zdecydowac, gdzie sie wybrac przy ewentualnej fuzji ? Majac w perspektywie zmiane po roku latwiej bedzie wybrac, komu zrobic niespodzianke w pierwszej kolejnosci
Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy.
Mądrego i przyjemnie posłuchać
Czekanie na cmentarz i przenosiny by mnie nie urządzało, ale np. jest guzik migracja, klikam, pokazuje mi dostępne opcje, robię klik i już jestem by był super. Potem debuff np. 6 miesięcy by znowu móc się przenieść - w tą stronę myślę, że czekanie byłoby przyjemniejsze.
Czekanie byloby przyjemniejsze a i wybor Uni w przypadku fuzji nieco latwiejszy - bo nie ostateczny. W tej chwli - o ile (lub kiedy) fuzja nastąpi istnieje ryzyko, ze wybor, ktory popelnie, bedzie ostatecznym..
i u68 jako klasyczne parametry poza speed eko
No napisałem, skansenu nie ma co dotykać
Nie wiem co to skansen
i nie dałeś go jako docelowego
Nie dałem, bo nie znam nikogo normalnego, kto chciałby przeprowadzić się do skansenu Oczywiscie niech sobie jest jak jest, niech bedzie nawet docelowym, bo to co nie miesci mi sie w wyobrazni dla kogos moze byc celem. Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy. Wszystkim nie bedzie odpowiadac nigdy, nie badzmy naiwni..
Pozostawienie po jednym Uni docelowym z każdą prędkością floty wojennej x1 (Kalyke), x2 (Rosalind), x3 (Quasar), x4 (Kerberos)
i u68 jako klasyczne parametry poza speed eko
No napisałem, skansenu nie ma co dotykać
Uważam, że konstrukcja poprzedniej fuzji (maj 2024) była sensowna i nie miałbym nic przeciwko czemuś podobnemu w tym roku. Tj. Pozostawienie po jednym Uni docelowym z każdą prędkością floty wojennej x1 (Kalyke), x2 (Rosalind), x3 (Quasar), x4 (Kerberos) i danie pozostałym Uni mozliwości dowolnego wyboru Uni docelowego. Celowo na skansen spuszczam zasłonę milczenia
Niedawno przywrócono kod przekazania gry, bez problemu mozesz otrzymac od kogos zbedne dla niego konto.
Wiesz doskonale, że co innego wydać 100zł a co innego kilka/kilkanaście tysięcy.
Jestem prawie przekonana, że gdybyśmy sie wszyscy spotkali life na piwie, to byłoby fajnie i nikt nikogo nie zaciukał by nożem.
Co do pierwszego - to subiektywne - sto, tysiąc, dwadzieścia tysięcy - jest to kwestia skali i jestem przekonany, że dla wydającego 20k złotych nie jest to miesięczna pensja tylko ułamek dokładnie tak samo, jak dla wydającego sto Jest taka a nie inna możliwość w grze, wchodząc w zabawę trzeba się z tym liczyć. W kasynie w otwartych stawkach nikt nie płacze, że nie stać go na pulę w pewnym momencie. Podobnie jak kilkoro poprzedników jestem zdecydowanym wrogiem zaglądania komukolwiek do portfela (i do sypialni na marginesie)
Czas pogodzić się, że nie ma dziś miejsca w topce Uni (żadnego) bez nakładów finansowych i zdecydować, czy potrafisz cieszyć się z grą na poziomie niżej i pod ciągłym zagrożeniem czy nie, w końcu to tylko gra
Co do drugiego jest to sprawdzony pewnik W październiku nie tylko przy piwie posiedzieliśmy dwie doby i ofiar nie było. Powtórka w maju - trzeba się tylko zebrać w sobie i przyjechać, zapraszamy
Serdecznie pozdrawiam
trokpol A nie myślałes o drugim drzewku LF? Astro nie badadasz codziennie, tracąc na zmanie rasy 2dni wydobycia po przejściu np na mechy, gdzie masz tam dostępne rozwinięcie kryjówki (magazyny =1000% - jeden handelek i surka pod astro sie zgadza), do tego 99% badań, ewentualnie jeszcze kompensowane t17 pod astro i budynkami mechów.
mam gotowe 2 drzewka, jedno na mechach, drugie na rockach.. i trzecie w planach, na ludziach
Prawdopodobnie trzeba wolniej kupowac, nie wiem, raz na kilka minut ? Polecialem serie i sie wzielo zes...lo
trokpol Ty chyba coś wiesz na ten temat, co nie?
Potwierdzam, nie polecam kupowac 120 milionow antymaterii bo za to banuja i to tak, że nie potrafia pozniej zdjac bana
U mnie trwalo to 2 tygodnie i wymagalo dotarcia bezposrednio do osoby pracujacej w GF (spoza tzw. teamu).
Problem wykreowało 12 transakcji po 200 Euro, 11 przeszlo, dwunasta sie systemowi przejadla i uruchomil automatyczna blokade konta
Dżentelmeni o kwotach nie rozmawiają
Display More
trokpol - Paczki Metalu? w sensie, że te 12,5% bonusu do wydobycia robi komuś dużą różnicę w tym ile metalu dostanie za jedną paczkę? W tej chwili jest bardzo dużo różnych bonusów do wydobycia typu techy, pełzacze, LF tech itd, ale wszystkie liczą się od podstawy, więc Twoje podstawowe wydobycie to może być nawet i nie więcej niż 25% całości.
Innymi słowy - jak wydobywasz 4kk mety na godzinę to podstawowe wydobycie to np. 1kk, a reszta to bonusy.
Te 12,5% bonusu się policzy znowu od podstawy, nie od całości.
więc, znowu na przykładzie, jeśli 1 paczka dawała Ci 3kkk mety to posiadanie tego bonusu nie zrobi Ci z tego 3.375kkk mety tylko coś na kształt 3.09kkk czyli zyskujesz 90kk mety na paczce.
Nie wiem czy to warte zachodu.
Chyba, że umyka mi coś jeszcze
Umyka, bo paczka w pewnym momencie da 10kkk (a potem 20) - a paczek otwieral bede po 5000 A uwierz mi, to nie sa skrajne ilosci
Odnośnie Pełzaczy w zasadzie nic Ci nie umknęło.
Odnosnie slotu osiemniascie - umyka czy istotny detal, byc moze nie dla Ciebie, ale dla caloksztaltu topki zdecydowanie - Paczki Metalu
Fajnie sie bawicie szlachta Brawo Krzyś
Display MoreTakie pytanie do osób kompetentnych oraz innych z podobną sytuacją.
Kiwi Browser.
Niby używałem jej tylko do puszczenia ekspedycji w pracy, ale może to to sypie w logach czymś co pozwala im myśleć, że lecisz na bocie mimo że faktycznie nie lecisz?
Wiem, że to tylko przeglądarka, ale może warto to sprawdzić.
Jak juz wspomnialem wczesniej, kolega rowniez dostal bana za free. Teraz rozwine dlaczego
Otoz. Gral w podobny sposob co ja, z tym ze ja bana nigdy nie dostalem za to
Ustawial sobie budzik reguralnie co 2h aby wyslac ekspedycje i to nie tylko za dnia ale i w nocy i tak codziennie, a oni to potraktowali jako uzywanie bota czyli nielegalne oprogramowanie
Moze robiles podobnie
Od roku wysylam ekspedycje na budzik, co 77 minut, mialem w tym czasie moze kilka dni urlopu (i bana, 2 tygodnie, za to, że kupilem za duzo natymaterii) - wiec przerw w wysylaniu bylo moze lacznie 4 tygodnie przez rok. Mysle, że jednak GO sa w stanie to odroznić, zwlaszcza, że jak sobie z ciekawosci ostatnio policzylem na taka gre ekspedycjami trzeba poswiecic okolo 30 minut na dobe - by ciagle lataly.
Wiem, że GO maja wolna reke w interpretacji przepisow ale jakos nie chce mi sie wierzyc w ich zla wole. Jak zawsze w takim temacie napisze to samo, zazwyczaj na koncu okazuje sie, ze cos jest na rzeczy.. Bylbym bardzo ostrozny w skladaniu poreczen za czyjas niewinnosc, zarowno w grze.. jak i w zyciu