Posts by trokpol

Dlaczego liczycie 100%? Wystarczy 50% i jest dodatkowy slot ekspedycji. Przy 100% są dwa dodatkowe.

Wiedziałbyś, gdybyś powyzsze czytał ze zrozumieniem. Aby myslec o 300 ekspedycjach na dobę trzeba miec 16 slotów, zatem albo slot nr 16 wynikający z 100% bonusu odkrywcy albo wynikajacy z 36 poziomu astrofizyki. Slot nr 15 za 50% odkrywcy to oczywista oczywistosc ;)

Nie liczylem tego, ale wydaje mi sie, że taniej bedzie uzyskać 16 slot przez astro lvl 36 ;) Mam obecnie nieco ponad 66% bonusu odkrywcy i dojscie do kolejnego slota, czyli 100% zdaje się być horrendalnie drogie.. Ale obiecuje sprawdzić, tak w ciagu roku, bo chwilo praca wygnała mnie na urlop w grze, mysle, że przesiedze na nim az do naszego majowego spotkania ;)

Z pewnoscią ilu graczy tyle powodów i różnych motywacji do przenosin na to czy inne Uni, wszystkim - jak w zyciu - dogodzic sie nie da.. Moze jednak dzieki konstruktywnej dyskusji osobą z Teamu, ktorym zalezy (a sa takie wbrew pozorom) latwiej bedzie zaniesc glos graczy odpowiednio wysoko, by przynajmniej w czesci wysluchany został..

Ja bym mimo wszystko na jakas forme mozliwych cyklicznych przenosin (moze w formie wspomnianego przez ciap przedmiotu) probowal nalegac. Niech przenosiny beda mozliwe nawet raz na rok, ale niech beda.. Subiektywnie patrzac z wlasnej pozycji - jak inaczej zdecydowac, gdzie sie wybrac przy ewentualnej fuzji ? Majac w perspektywie zmiane po roku latwiej bedzie wybrac, komu zrobic niespodzianke w pierwszej kolejnosci ;)

Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy.

Mądrego i przyjemnie posłuchać :piwko:

Czekanie na cmentarz i przenosiny by mnie nie urządzało, ale np. jest guzik migracja, klikam, pokazuje mi dostępne opcje, robię klik i już jestem by był super. Potem debuff np. 6 miesięcy by znowu móc się przenieść - w tą stronę myślę, że czekanie byłoby przyjemniejsze.

Czekanie byloby przyjemniejsze a i wybor Uni w przypadku fuzji nieco latwiejszy - bo nie ostateczny. W tej chwli - o ile (lub kiedy) fuzja nastąpi istnieje ryzyko, ze wybor, ktory popelnie, bedzie ostatecznym..

i u68 jako klasyczne parametry poza speed eko :)

No napisałem, skansenu nie ma co dotykać ;)

Nie wiem co to skansen :P
    i nie dałeś go jako docelowego :(

Nie dałem, bo nie znam nikogo normalnego, kto chciałby przeprowadzić się do skansenu ;) Oczywiscie niech sobie jest jak jest, niech bedzie nawet docelowym, bo to co nie miesci mi sie w wyobrazni dla kogos moze byc celem. Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy. Wszystkim nie bedzie odpowiadac nigdy, nie badzmy naiwni..

Uważam, że konstrukcja poprzedniej fuzji (maj 2024) była sensowna i nie miałbym nic przeciwko czemuś podobnemu w tym roku. Tj. Pozostawienie po jednym Uni docelowym z każdą prędkością floty wojennej x1 (Kalyke), x2 (Rosalind), x3 (Quasar), x4 (Kerberos) i danie pozostałym Uni mozliwości dowolnego wyboru Uni docelowego. Celowo na skansen spuszczam zasłonę milczenia :)

Wiesz doskonale, że co innego wydać 100zł a co innego kilka/kilkanaście tysięcy.

Jestem prawie przekonana, że gdybyśmy sie wszyscy spotkali life na piwie, to byłoby fajnie i nikt nikogo nie zaciukał by nożem.

Co do pierwszego - to subiektywne - sto, tysiąc, dwadzieścia tysięcy - jest to kwestia skali i jestem przekonany, że dla wydającego 20k złotych nie jest to miesięczna pensja tylko ułamek dokładnie tak samo, jak dla wydającego sto ;) Jest taka a nie inna możliwość w grze, wchodząc w zabawę trzeba się z tym liczyć. W kasynie w otwartych stawkach nikt nie płacze, że nie stać go na pulę w pewnym momencie. Podobnie jak kilkoro poprzedników jestem zdecydowanym wrogiem zaglądania komukolwiek do portfela (i do sypialni na marginesie) ;) Czas pogodzić się, że nie ma dziś miejsca w topce Uni (żadnego) bez nakładów finansowych i zdecydować, czy potrafisz cieszyć się z grą na poziomie niżej i pod ciągłym zagrożeniem czy nie, w końcu to tylko gra ;)

Co do drugiego jest to sprawdzony pewnik ;) W październiku nie tylko przy piwie posiedzieliśmy dwie doby i ofiar nie było. Powtórka w maju - trzeba się tylko zebrać w sobie i przyjechać, zapraszamy ;)

Serdecznie pozdrawiam ;)

trokpol A nie myślałes o drugim drzewku LF? Astro nie badadasz codziennie, tracąc na zmanie rasy 2dni wydobycia po przejściu np na mechy, gdzie masz tam dostępne rozwinięcie kryjówki (magazyny =1000% - jeden handelek i surka pod astro sie zgadza), do tego 99% badań, ewentualnie jeszcze kompensowane t17 pod astro i budynkami mechów.

mam gotowe 2 drzewka, jedno na mechach, drugie na rockach.. i trzecie w planach, na ludziach ;)

Dodam tylko, że dla badań podstawowych równie istotna jest ilość laboratoriów spiętych międzygalaktyczną siecią badań naukowych. Jesli dodasz do tego 99% przyśpieszenia badań od LF to robi się całkiem szybko i przyjemnie ;)

Y8uB3Yn.pngVwoU6Jo.png

trokpol Ty chyba coś wiesz na ten temat, co nie? :D

Potwierdzam, nie polecam kupowac 120 milionow antymaterii bo za to banuja i to tak, że nie potrafia pozniej zdjac bana ;)

U mnie trwalo to 2 tygodnie i wymagalo dotarcia bezposrednio do osoby pracujacej w GF (spoza tzw. teamu).

Problem wykreowało 12 transakcji po 200 Euro, 11 przeszlo, dwunasta sie systemowi przejadla i uruchomil automatyczna blokade konta ;)

Umyka, bo paczka w pewnym momencie da 10kkk (a potem 20) - a paczek otwieral bede po 5000 ;) A uwierz mi, to nie sa skrajne ilosci :)

Od roku wysylam ekspedycje na budzik, co 77 minut, mialem w tym czasie moze kilka dni urlopu (i bana, 2 tygodnie, za to, że kupilem za duzo natymaterii) - wiec przerw w wysylaniu bylo moze lacznie 4 tygodnie przez rok. Mysle, że jednak GO sa w stanie to odroznić, zwlaszcza, że jak sobie z ciekawosci ostatnio policzylem na taka gre ekspedycjami trzeba poswiecic okolo 30 minut na dobe - by ciagle lataly.

Wiem, że GO maja wolna reke w interpretacji przepisow ale jakos nie chce mi sie wierzyc w ich zla wole. Jak zawsze w takim temacie napisze to samo, zazwyczaj na koncu okazuje sie, ze cos jest na rzeczy.. Bylbym bardzo ostrozny w skladaniu poreczen za czyjas niewinnosc, zarowno w grze.. jak i w zyciu ;)