Posts by takiSOBIEgracz

zelandia...

Geolodzy argumentują swoją tezę tym, że budowa geologiczna Zelandii znacznie różni się od otaczającej ją skorupy oceanicznej. Jej materiał geologiczny pochodzi z tej samej masy. Jest też wyraźnie oddzielona od Australii, co udowadniają pomiary satelitarne.

Definicja kontynentu mówi, że to duży obszar lądu, rzędu kilku milionów kilometrów, który ze wszystkich stron otaczają morza i oceany. W geotektonice i geomorfologii do kontynentów zalicza się też szelfy kontynentalne, czyli podwodne przedłużenie kontynentu aż do tzw. stoku kontynentalnego, czyli miejsca gwałtownego nachylenia sięgającego w głębie.

Obecnie uznawanych jest sześć kontynentów: Afryka, Ameryka Południowa, Ameryka Północna, Antarktyda, Australia oraz Eurazja. Czy będziemy mieli kolejny? - Zakwalifikowanie Zelandii jako nowy kontynent bardziej należycie opisuje geologię tej części kuli ziemskiej – podkreślił Mortimer.

W dziwnym kolorze mi się skopiowało z netu;-)

A mam takie pytanie , bo czegoś nie rozumiem .W poniedziałek kolega rozbił 1 sondę o moją planetę, zebrałem złom zaraz po ataku, i aż do niedzieli mogę sobie tam latać na PZ, choć go juz dawno nie ma.O to chodzi z tym niewidocznym Pz.? Z tego co pamiętam, kiedys 1 sonda nie zostawiała złomu, wtedy to był niewidoczny PZ, więc żeby zobaczyć gdzie potencjalna ofiara robiła FS, to rozbijało się więcej sond i obserwowało kiedy zniknie złom, wtedy już było wiadomo na jaką pozycję był zrobiony FS.A później to juz tylko trzeba było dobrze policzyć czas powrotu. Dla utrudnienia wysyłało się wabiki, które zbierały złom, a reszta floty leciała na innych prędkościach juz na "niewidoczne PZ".

O to chodzi w tej dyskusji?

Nie da się zalogować do gry...podaje login i hasło, a tu dupa blada;-)

This server could not verify that you are authorized to access the document requested. Either you supplied the wrong credentials (e.g., bad password), or your browser doesn't understand how to supply the credentials required.

Ciekawe co znowu sie posypało

Ten to dopiero się tapla w wazelinie:)

Optymizmem to zbytnio nie napawa, ale jak to mówią, pożyjemy, zobaczymy. Oby tylko się nie okazało , że i tak z małej ilości aktywnych kont, jeszcze jakaś cześć włączy urlop do usranej śmierci?(?(

Na 15 według amortyzacji poziomy powinny być 44/36/41 a na 8 to trzeba by policzyć..

Więc na 15 stawiaj teraz deuter bo troszkę brakuje.

Sorki, że się wtrącę, ale według mnie większy zysk byś miał, gdybyś dalej metal rozwijał: największe wydobycie, najniższy koszt paczek (gdybyś chciał dokupić), a u handlarza spokojnie możesz wymienić na inne brakujące surowce :):):). Ja obecnie na 47 lvl kopalnie metalu rozbudowuję...

Coś w tym jest, wezmę wasze sugestie pod uwagę.Dziękuję

Cześć wszystkim, mam takie pytanie. Jaka powinna być różnica poziomów między poszczególnymi lvl kopalń żeby było jak najbardziej optymalnie? Ja mam np 43 lvl metal, 35 kryształ, 37 deuter. Zastanawiam się czy iść teraz w metal 44 czy raczej skupić sie na krysztale 36 a później deuter 38.Możecie coś doradzić?

Zależy czy masz 8 czy 15.

W większości na 8 , 3 kolonie na 15

Cześć wszystkim, mam takie pytanie. Jaka powinna być różnica poziomów między poszczególnymi lvl kopalń żeby było jak najbardziej optymalnie? Ja mam np 43 lvl metal, 35 kryształ, 37 deuter. Zastanawiam się czy iść teraz w metal 44 czy raczej skupić sie na krysztale 36 a później deuter 38.Możecie coś doradzić?