Coś mi się żle skopiowało z netu.Ale jest artykuł o tym, ZELANDIA I NOWA ZELANDIA
Posts by takiSOBIEgracz
-
-
zelandia...
Geolodzy argumentują swoją tezę tym, że budowa geologiczna Zelandii znacznie różni się od otaczającej ją skorupy oceanicznej. Jej materiał geologiczny pochodzi z tej samej masy. Jest też wyraźnie oddzielona od Australii, co udowadniają pomiary satelitarne.
Definicja kontynentu mówi, że to duży obszar lądu, rzędu kilku milionów kilometrów, który ze wszystkich stron otaczają morza i oceany. W geotektonice i geomorfologii do kontynentów zalicza się też szelfy kontynentalne, czyli podwodne przedłużenie kontynentu aż do tzw. stoku kontynentalnego, czyli miejsca gwałtownego nachylenia sięgającego w głębie.
Obecnie uznawanych jest sześć kontynentów: Afryka, Ameryka Południowa, Ameryka Północna, Antarktyda, Australia oraz Eurazja. Czy będziemy mieli kolejny? - Zakwalifikowanie Zelandii jako nowy kontynent bardziej należycie opisuje geologię tej części kuli ziemskiej – podkreślił Mortimer.W dziwnym kolorze mi się skopiowało z netu;-)
-
Oby plasterek narobił apetytu i następna była cała świnia 😂 Graty Sienio, jedziesz z lamusami!
Też na to czekam

Jest zysk jest i zabawa,

-
Ja ostatnio wszystko robię wolno, szef się zapytał czy potrafię coś robić szybko to odpowiedziałem że tak. Szybko się męczę

Jak J abym tak powiedział mojemu szefowi to szybko bym musiał szukać nowego szefa

-
A może chodzi o Labradory? Mają trzy odmiany kolorystyczne sierści.
Czarna , czekoladowa i biszkoptowa.
-
Qnick, dziękuję za odpowiedź , teraz już wiem o co chodzi

-
A mam takie pytanie , bo czegoś nie rozumiem .W poniedziałek kolega rozbił 1 sondę o moją planetę, zebrałem złom zaraz po ataku, i aż do niedzieli mogę sobie tam latać na PZ, choć go juz dawno nie ma.O to chodzi z tym niewidocznym Pz.? Z tego co pamiętam, kiedys 1 sonda nie zostawiała złomu, wtedy to był niewidoczny PZ, więc żeby zobaczyć gdzie potencjalna ofiara robiła FS, to rozbijało się więcej sond i obserwowało kiedy zniknie złom, wtedy już było wiadomo na jaką pozycję był zrobiony FS.A później to juz tylko trzeba było dobrze policzyć czas powrotu. Dla utrudnienia wysyłało się wabiki, które zbierały złom, a reszta floty leciała na innych prędkościach juz na "niewidoczne PZ".
O to chodzi w tej dyskusji?
-
Na śląsku ledwo co popadało;-)
-
Nie da się zalogować do gry...podaje login i hasło, a tu dupa blada;-)
This server could not verify that you are authorized to access the document requested. Either you supplied the wrong credentials (e.g., bad password), or your browser doesn't understand how to supply the credentials required.
Ciekawe co znowu sie posypało
-
Display More
Szkoda że pod takim ładnym raportem, gdzie pół soja się zaangażowało od przedpołudnia w sprawę Pepika, sondy strzelane były, podstawki liczone czy sens mają, narady strategiczne żeby walkowera nie walić, pokazać jakieś serce do walki i kulturalna wymiana z Sebastianem, to taka śmiszna sprawa urosła do rangi zabójstwa Kennedy'ego, ale widać u niektórych czara frustracji się przelała do tego stopnia, że ja, gość co ledwo z matematyki maturę przepchnął, przeliczę i wypunktuję:
QuoteJuż to sobie wyobrażam
No właśnie najgorzej to jest, jak coś się komuś wydaje
Mój post był czysto ironiczny i hiperbolicznyA to nie możesz kolego serdeczny liczyć, że jak komuś sugerujesz wizytę u lekarza, smarujesz wypowiedzi o jego rachunkach i nazywasz chorobliwym, to ktoś to weźmie jako ironię albo hiperbolę i że jak po takich personalnych wycieczkach napiszesz komuś, że to były takie żARTy, to ktoś to łyknie
QuoteAle nie korzystam z niego przy obiedzie w restauracji w każdym innym miejscu
A to w ogóle nikogo nie powinno obchodzić gdzie Ty używasz własnego telefonu, sam za niego wyłożyłeś pieniądze i jak na moje, to póki go nie ukradłeś i jest Twój własny, to możesz nawet sobie w niego klikać polewając gorzałę i jedząc czarne parówki
QuoteMściciel, Ty weź się zamknij
No i tu trzeba zakończyć, bo dalej jak czytam, to już widzę takie "proszę panią, bo ja nie zrobiłem zadania bo blablabla (...)" . Tam później jeszcze jakieś nerwy o kompleksach, o podatkach były... To nie wiem, to może na jakieś forum prawne się nadaje czy doradztwo finansowe, to już trudno mi powiedzieć. No pewnie mordo, żebym wolał żeby kolega siedzący ze mną na imprezie nie grał w telefonie, ale co to ma do rzeczy tutaj w ogóle i skąd w ogóle się ta intepretacja wzięła

Jakiś taki niepokojący trend masz próby wpływania na to, jak kto wolny czas spędza, być może warto to przemyśleć. Kulturalnie i normalnie opinię - bo miał prawo - to wyraził tutaj jedyny 0ki z tego co czytam. Ja tu jestem w dużej mierze dlatego, że dobrze słuchaj, w porządku, ale traf chciał, że akurat przyszedłeś pod raport dotyczący mojego kolegi z sojuszu, żeby wyrazić jakąś frustrację nagromadzoną, i nikt o zdrowych zmysłach nie chciałby być z tym połączony. Czy to byłby kolega Balboa, który co najwyżej mógłby mi teraz napisać "dobra festusina, sam se poradzę, ty mnie tu kolego w obronę nie bierz", czy ktokolwiek inny, to tak samo bym zareagował.
Siedzę tu jakoś pół roku, bo Lacerta stoi od stycznia jak się nie mylę, i wiele gorzkich łez nad złomami od S_D wylano, a jakoś nie widziałem nigdy, żeby ktokolwiek z tego sojuszu grał po chamsku, nieczysto, chełpił się, poniżał zezłomowanych albo rżnął nie wiadomo jakiego wielkoluda. Być może w innych okolicznościach byśmy coś pośmigali, prywatnie jestem fanem tikki T3 - wymieniłem ją na remingtona woodsmastera, też .308, i żałuję, fińska robota jednak lepsza. Tylko że zupełnie nie wiem czemu sam podejmując temat odskoczyłeś na swoje hobby, skądinąd pewnie pasjonujące.Słowem zakończenia:
Quoteoznaka ubóstwa emocjonalnego
...i już widzę że mam do czynienia z profesorem psychologii klinicznej, także czas wracać do siebie.
Trzymaj się wuja 👋
Ten to dopiero się tapla w wazelinie

-
No i tak trzymać,na zdrowie;-)
-
Optymizmem to zbytnio nie napawa, ale jak to mówią, pożyjemy, zobaczymy. Oby tylko się nie okazało , że i tak z małej ilości aktywnych kont, jeszcze jakaś cześć włączy urlop do usranej śmierci

-
.Ciekawe kiedy zaczną sie sypać inne universa
-
Ja konsekwentnie piję co dzień
Czyli znana Ci jest maksyma że" lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem"

-
Kazdy się kiedyś może pomylić;-)U mnie też wyszło 1400 plus 20% za odpalony sztab. Zostały mi tylko dwie rangi do zaliczenia, nic tylko się cieszyć

-
Na 15 według amortyzacji poziomy powinny być 44/36/41 a na 8 to trzeba by policzyć..
Więc na 15 stawiaj teraz deuter bo troszkę brakuje.
Sorki, że się wtrącę, ale według mnie większy zysk byś miał, gdybyś dalej metal rozwijał: największe wydobycie, najniższy koszt paczek (gdybyś chciał dokupić), a u handlarza spokojnie możesz wymienić na inne brakujące surowce

. Ja obecnie na 47 lvl kopalnie metalu rozbudowuję...Coś w tym jest, wezmę wasze sugestie pod uwagę.Dziękuję
-
Cześć wszystkim, mam takie pytanie. Jaka powinna być różnica poziomów między poszczególnymi lvl kopalń żeby było jak najbardziej optymalnie? Ja mam np 43 lvl metal, 35 kryształ, 37 deuter. Zastanawiam się czy iść teraz w metal 44 czy raczej skupić sie na krysztale 36 a później deuter 38.Możecie coś doradzić?
Zależy czy masz 8 czy 15.
W większości na 8 , 3 kolonie na 15
-
Cześć wszystkim, mam takie pytanie. Jaka powinna być różnica poziomów między poszczególnymi lvl kopalń żeby było jak najbardziej optymalnie? Ja mam np 43 lvl metal, 35 kryształ, 37 deuter. Zastanawiam się czy iść teraz w metal 44 czy raczej skupić sie na krysztale 36 a później deuter 38.Możecie coś doradzić?
-
To poczekam
Miłego weekendu -
Ja jak bym miał wywalone na to co o mnie mówia, piszą lub myslą, nie tworzyłbym elaboratu ta pół strony. Jednak jest coś w powiedzeniu "prawda w oczy kole"...Balboa, życze Ci samych sukcesów i jeszcze więcej ST.