Posts by takiSOBIEgracz
-
-
A expy możesz wysyłać z różnych planet, chyba....
-
Jak się nie mylę to na każdej planecie możesz mieć inną rasę, ale bonus do expedycji jest chyba powiązany z klasą, jak masz odkrywcę, to rasa która jest najlepsza w expedycjach dodaje Ci bonus.
-
cos jest nie tak z tym ostatnim 7 poziomem, niby nagrodę dostałem, ale nie moge jej użyć...brak anty materii;-) dostałem pełny pakiet surowca, bo mam odpalony sztab, chciałem go użyć, a tu zonk;-)tez tak macie?
-
Dlatego tu jestem;-)wasze zdrówko

-
To witamy na Juno

-
Z innej beczki niż piwo. nowe uni ma 2 godziny, a top 1 już ponad 10 k pkt;-)ale kasa leci;-)
-
Witam w klubie

-
Aj, nie ładnie , bardzo nie ładnie ...
1,5mld deksu
ile to by latania było ... ehhhchyba na fs....bo Juna wymiera szybciej niż moje pnącza winogron na RODOS

-
Spoko, dzięki wielkie .Tylko szkoda że nie zrobili żadnego magazynu, dziś akurat miąłem wolne, to sobie polatałem i dość sporo tego zebrałem, ajak na razie wydac nie mam gdzie, bo jestem na starcie z formami zycia
-
A ja mam takie pytanko , bo dopiero teraz jakos tak zabrałem się za te formy życia .Pytanie brzmi, czy jest gdzieś jakiś magazyn na te artefakty? Można go rozbudować lub zbudować? ?Bo dostaje mnóstwo raportów że znaleziono artefakty ale ich nie zebrano bo mam pełne magazyny...no trochę to dziwne, że nie można ich "magazynować". Chyba że można , ale Ja nie wiem jak i gdzie. Ktoś w tym temacie jest bardziej obyty niż Ja?
-
Być może wielu forumowiczów pamieta jeszcze ogame z epic blue, wtedy nie było paczek, anty, eventów.I jakos to wszystko hulało , pamietam jak na uni 15 grało więcej ludzi aktywnie niż teraz na 6 uni razem wziętych.Żeby mieć tech szpiegowską na 20 lvl trzeba było poświęcić naprawdę dużo czasu i chęci, a teraz wystarczy pare setek i kilka kliknięć.Już nie wspomne o ilości floty jaką mozna miec za kasę.Ale czasy się zmieniły, nie ma juz zdrowej rywalizacji, nie ma juz chęci do cięzkiej pracy, teraz to się liczy tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa.Każdy chce być top łan, idąc na skróty, Patrząć na uni na jakim gram, to smiało moge stwierdzić że do top 20 to "kasa"a reszta to gracze którzy pamietają te grę jeszcze jak była w pieluchach
-
soryy, teraz spojrzałem na tabelę co i jak i ile moge przy moim poziomie astro
-
Jeszcze jedno zauwazyłem , grając odkrywcą miałem w evetnu odpalony dodatek +2 dodatkowe sloty expedycji, ciekawe dlaczego przechodząc na zbieracza nagle ten dodatek przestał działac.Tak chyba byc nie powinno.Prezent z eventu nie powinien chyba działac tylko na jedną profesję.
-
A jeszcze mam pytanie, jest jakiś limit na te pełzacze?Bo na jednej z koloni mi pokazuje 946/1056...więcej nie moge ich postawić?
-
Wysyłasz tyle dt żeby miały pojemnosc 120kk * 3/4=90kk. Można to ustawić w AGR w cz. o flocie - holon to niedawno opisywal w temacie o flocie na ekspedycje.
Ja od poczatku lata zrezygnowałem z odkrywcy bo czasu mało, autor tematu widać podjął z powdobnych powodów tę samą decyzję i czeka tylko na przyzwolenie, a zatem :

Dzieki

-
U mnie jest eko 44 /36/40 13 planet.Ale z tymi 120/140 expów dziennie pojechałes, zyć jakos trzeba a nie siedzieć przed kompem;-)
Crysis będę z tym eksperymentował w przyszły łikend. Dzięki za link.
Przepraszam takiSOBIEgracz ze rozwaliłem Ci temat swoimi postami.
Mrovka, nie ma sprawy, czym wiecej sugestii i rad tym lepiej
arto juz z kontem eko 220 milionów
Warto przejść i dalej rozbudowywać eko oraz dalej robić ekspedycje.
Masz cały czas stałe większe wydobycie, pełzacze sporo dają na 150 %. Dodatkowo przy aktywnym geologu można sporo zyskać.Ekspy raz wyślesz mniej raz więcej ze względu na ograniczony czas. Raz przyleci mniej raz więcej surki.
Jak masz mniej czasu na grę to przechodź.
I tak właśnie zrobiłem;-)
Dzięki
-
Dzięki wielkie za wasze wypowiedzi i sugestie, na pewno pochyle się nad tym tematem.Czasu na aktywną gre coraz mniej/praca i nowe projekty/a do samej gry mam wielki sentyment to i sobie te eko klepię plus ludziska z soja, jak by nie oni dawno bym skasował konto-) Jeszcze raz dziękuję.
-
Przełączę się na miesiąc i zobaczę co z tego będzie.Dzieki za sugestie.
-
Wszystko zależy od stylu gry. Możesz sam łatwo to sprawdzić np. zsumuj wszystko co zdobędziesz podczas ekspedycji przez tydzień, a następnie porównaj to z przyrostem wydobycia jakie osiągnąłbyś przechodząc na zbieracza.
No cos w tym jest, tylko że expy to sprawa losowa, raz sa takie że nic nie zbiorę a raz takie że nawet nawet. Ale temat warty przemyślenia, dzięki.Mądrego to warto posłuchać