Witam wszystkich,
Od kilku miesięcy działam w kwestii zwiększenia ilości aktywnych graczy na uniwersum Quantum, mozolnie to idzie. Część z graczy po nałożeniu ograniczeń na formy życia prawdopodobnie w ogóle przestanie grać. Chciałbym poruszyć temat grywalności tej gry przeglądarkowej na naszym uniwersum i sposobu zwiększenia ilości graczy aktywnych tak by Quantum stało się najbardziej prestiżowym uniwersum na ogame.pl. Moje pomysły na to by gracze grali więcej i było ich więcej to:
1. Eliminowanie odmętów a'la pawelos, adas i inni wielbiciele satek, ale o to zadba mój sojusz, do tych graczy też apeluję aby nie latali bez zysku, latajcie na scruple u niego jest przynajmniej na co. (PAWELOS DONE)
2. Zniesienie limitu na złom z piratów lub jego podwyższenie do racjonalnych poziomów (minimum 1mld surowca), tak by gracze mogli i musieli mieć floty do wysyłania na ekspedycje, a tymi flotami musieli robić FS.
3. Eventy z nagrodami, ale nie za logowanie a za wykonywanie trudnych zadań, których wykonanie zajmuje trochę więcej czasu niż 2 minuty. np 20 ekspedycji, nagrody też wartościowsze i zróżnicowane by nie wypaczało to rankingów, np raz laboratorium, raz stocznia, raz magazyn mety, raz stacja księżycowa, dok kosmiczny.
4. Zwiększenie eko do x10 - pomysł przedstawiony przez Pagbabago
5. Zakaz ataków, może czasowy, może w danych godzinach - pomysł przedstawiony przez Tomek2021
Czekam na wasze pomysły, będę dopisywał do głównego tematu aby nie zginęło, może pokusimy się to przedstawić Teamowi a Team wyśle nasze propozycje do GFu