Posts by Quarion

Mam taką prośbę do Temu zmieniajcie nagrody z eventu na event. Dobrze będzie jak nawet przyszykujecie sobie 3 zestawy nagród i będą one w rotacji.

A jak nie jest to możliwe to chociaż paczki dajcie na pierwszy dzień.

team nie ustala tego co będzie w nagrodach tylko niemcy z gameforge
    możesz pisać na discordzie ogameowym do nich na kanale sugestions
    link do discorda masz w lobby tak samo jak do forum

1. Czy ten dodatek jeszcze działa, a tylko ja mam problem? Czy może to przez te wszystkie aktualizacje gry? Plugin ostatni raz był modyfikowany 11 kwietnia 2024. Dość dawno, ale jeszcze nie tak bardzo.

ten dodatek jest obecnie nieakceptowany przez GF czyli nielegalny, wedle ludzi znających się na kodzie powiadają ze po prostu ma on za duży wgląd w nasz komputer i nie wiadomo co za tym się kryje więc sugerowane jest usunięcie tego dla bezpieczeństwa i ofc aby nie dostać bana choć fakt, już nie działa

alternatywy
    AntiGameReborn
    Ogame Infinity
    OGLight
    wybierz jeden nie instaluj kilku bo się gryzą ze sobą

Czy to uwzględnia koszt badań? Nie znam kosztów ale tieru T3 bym u siebie raczej nie robił i wtedy rozwoj budynków to grosze - kilkaset kk. To się też bierze z tego że w17 slocie wole techy.

bez techów
    ale ich koszt nie jest spory jakieś 200-300 kk na planetę bo interesują cię tylko 4-7 slotów wbite na 10 lvl a resztę zakładam że już masz i tak wbitą z rasy głównej.

fakt można nie rozwijać T3 i by było znacznie taniej a nadal dało by się uzyskać 99% rozwijając T2
    tylko bez bonusu z slotu 18 do odkrywcy (jeśli ktoś nie gra odkrywcą to bez znaczenia)
    a jeśli gra odkrywcą to po chwili przemyśleń też myślę że może odpuścić to rozwijanie T3 , może ten bonus dał mi max 1 dzień mniej, na wyższych lvl astro da może parę dni więc fakt można zrobić to o wiele taniej i wtedy może mieć to spory sens

:thumbup:

Ciekawy materiał, tylko czemu na końcu mówisz że ten bild (niemiecka gazeta codzienna o charakterze sensacyjnym w formacie tabloidu) się nie opłaca? Choć że czasowo to za dużo roborty + artefakty to jak nie tylko asto sie robi, często potrzeba skracenia 216k anty , czyli jakieś 5 paczek metalu z promocji. Wiadomo że anty jest cenniejsza lecz gdyby tak właśnie liczyć i darować sobie doblokowanie 17 slotu to wydaje mnie się, że to przejdzie. Zatem zagadnienie sprowadza się do ustalenia po ilu badaniach sie to zwróci: (Metal z paczki) x ilość = koszt builda.

Zestaw FŻ pod skracanie badań

PS: Wrzucaj częściej jakieś materiały;)

Chętnie bym posłuchał na początku sezonu jakbyś porobił analize poszczególnych osiągnieć jak najłatwiej je odblokować np. Ekspy a optymalny build do bonusu 25% kryształu. Tematów jest ,,jak to mówi pewnien brodaty kominiarz na dalkiej północy,, że ho ho ho.

no musisz policzyć rozwój kolejnej rasy na każdej z 16 planet czyli jeszcze dodatkowe jakieś 160 kkk MSU
    te 5 paczek pewnie na jakimś bardzo odległym late game się zwróci , ale czasami nie chodzi o optymalizację tylko o FUN :)
    ile razy ST na forum jest z stratą której nie widać bo nikt nie pisze ile GS padło by zniszczyć moona
    ale ludzie tak grają bo im to sprawia przyjemność. ktoś inny rozwinie gravitony na lvl 8 i też ma fun

Nie wiem czy dobrze rozumiem

Pytasz czy da się zwiększyć szanse na trafienie rasy podczas wyprawy po odkrycia

Odpowiedź brzmi

Nie

Jest to randomowe ale przy dużej ilości odkryć statystycznie przewidywalne.

Średnio 10% wypraw to odkrycie rasy czy też zdobycie expa dla już znalezionej

Jednego dnia będzie to 3% innego 20%

Ale w długim terminie będzie to 10%

Wiem ale kolega wspomniał też o tym w ostatnim poście więc staram się pomóc

również uważam ze pomysł nic nie wnosi d gry oprócz tego że można zdobyć coś w miarę unikalnego (niektórzy takie rzeczy lubią)
    tak czy inaczej uważam że pomysły na polskim forum nigdzie nie pójdą dalej
    aby mieć realną szansę na to ze twój pomysł ktoś zobaczy władny do zaproponowania komuś innemu pomysłu na zmiany w grze
    powinieneś te pomysły umieszczać na ogólnym discordzie Ogame na kanale "suggestions"
    tam twoje pomysły mają realną szansę bycia przeczytanymi przez kogoś kto może mieć wpływ na grę
    tutaj jedynie polscy gracze się wypowiedzą i tyle będzie z pomysłu

mi ostatnia fuzja przypadła do gustu, był wybór może nie każdy możliwy ale każdy znalazł coś dla siebie
    teoretycznie fair dał bym też opcję dla graczy po zmianie ustawień serwera aby mogli się na inny przenieść tym którym się zmiany nie podobają,ale to temat około-fuzyjny.

na Uni x8 podstawowy max mety jest 120 kk a nie 150kk, 150 max na uni x10

slot 13 badanie dla pełzaczy się nie opłaca

po pierwsze alternatywa czyli sztuczna inteligencja zbiorowa da ci więcej po drugie jak wspomniałeś jest hard cap 50% a powyżej tego to badanie bedzie ci tylko zmniejszać energię którą pobierają pełzacze więc tym bardziej bez sensu

do pytanie 2 zdaje się RiV kiedyś pisał iż bez hard cap dla pełzaczy zbieracz byłby szalenie silny, podpierał to liczbami i miało to sens
    ale też wspomniał że limit ten mógłby być wyższy niż 50% i to nie popsuło by gry tak okolice 70-75%
    tak czy inaczej GF tak postanowiło i tak wygląda gra, tym razem to nie jest wina Rudej :P