Posts by Quarion

A działa już serwer testowy? Przeniosłem sobie konto, klikam w link, widzę że jest już konto w lobby na testowym, klikam graj , pojawia się okienko - proszę się zalogować. I nie puszcza dalej 😂

mam to samo mimo iż mam już tam istniejące konto od dobrego czasu

Ruda - reszta prędkości taka sama jak na U68. Moim zdaniem dajecie graczom za dużo. Dziś bardzo łatwo i szybko dochodzi się do pewnych rzeczy w ogame a jeszcze dajecie duży PZ, jeszcze deuter, PZ z obrony i farming sondami... Zarabiacie chyba tylko na tym, że ktoś dostaje dzwona idzie na kolejne uniwersum i tak się kręci. Nie tędy droga. Trzeba się trochę potrudzić moim zdaniem jak chcesz kup anty na handlarza a dziś dajecie graczom wszystko od ręki praktycznie. Moim zdaniem, albo zrobicie takie parametry jak 68, albo to nie ma sensu. Ludzie idą do pracy, szkoły i niewielu ma czas co 15 minut na przegląd bo po 20 minutach można dostać gonga na szybkim uniwersum. Ktoś chce szybkie ok, ale dla mnie szybsze parametry i wększy złom niż na 68 mija się z celem. Przez lata takiego uniwersum nie zrobiliście tylko pchacie szybkie uniwersa, gdzie i tak później tych wszystkich graczy łączycie.

nawet jakby powstało to jak sam zauważyłeś w końcu przyjdzie fuzja jedna druga i kiedyś z takimi ustawieniami na bank trafi taki serwer do uni68
    o ile w między czasie gracze nie zmienią ustawień serwera ankietą bo patrząc po ankietach na wielu uni jest mały odsetek graczy którzy chcieli by ustawienia podobne do u68
    przykro mi ale jesteś w mniejszości.
    zaczynałem jednym kontem na U68 dla fun i w sumie jakby mi pasowały te ustawienia (a nie pasuję) tobym spokojnie sobie tam grał i wspinał się po drabince :)

prędkość ekonomii 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)

• prędkość badań 20x

• prędkość flot pokojowych 8x

• prędkość flot wojennych 1x

• prędkość flot obronnych 6x

• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

• spalanie deuteru 50%

• aktywna ładowność sond szpiegowskich

• deuter na polu zniszczeń

• pominięcie nieaktywnych i pustych układów dla lotów w obrębie tej samej galaktyki (skrócenie lotu i zmniejszenie spalania)

• liniowe ułożenie galaktyk i układów

• 5 galaktyk

• ACS

• +30 pól
    "NIE" DLA PZ z obrony :)

ale to jak będę chciał startować nowe konto na nowym uni to takie ustawienia poproszę :P jeszcze nie 8o

to co się dzieje z polskim teamem na Ogame to jest jakiś żart. Odpowiedź na ticket = wklejona standardowa formułka i odchaczone i dalej, zero wsparcia dla gracza. Oczywiście odpowiedź przychodzi po kilku dniach, a jak przyjdzie po 2 czy 3 to już jest super ekspress :). Wysyłam w ticketach zgłoszenie ewidentnych przewinień i co = nic się nie dzieje, na 100% nawet nikt tego nie analizuje = bo po co. Teraz sobie siedzę patrzę kogo my tam w tym teamie mamy - i kogo mamy 2 osoby jako GO i w dodatku na urlopach. To jest żenada - a nie support gry. ŻENADA. Wiem że ten post szybciej zostanie zamknięty lub nawet usunięty i nic nie wniesie do sprawy, ale gdzieś trzeba sobie coś o tej "wspaniałej" grze napisać = swoje żale :).

Wspaniała administracjo gry i forum. Chciałbym uprzejmie poinformować, że w najbliższych dniach zostanie wysłane do firmy Gameforge na ręce Pana Alexandra Roesnera pismo w wyżej wymienionej sprawie, podpisane przez sporą ilość graczy polskiej społeczności OGAME.

Tyle w temacie.
    smOOk

Proponuje zamiast marudzić tutaj

Zgłoś się do teamu i udowodnij że się da 💪

Marudzeniem nic nie zmienisz

Tak jak powyżej

Klonarum.daje kopa do exp

Zgadza się

Ale nadal z ludźmi lub mechami wychodzi się lepiej jeśli chodzi o expy i całokształt

Było to już nieraz kalkulowane

Niestety ale kalosze mają mało zastosowań

Choć jak ktoś je rozwinął już wysoko

Lubi grać tą rasą

To w końcu to tylko gra, cokolwiek sprawia przyjemność 🙂

Każdy gra jak chce

Latasz niszczarka mi lub bombkami (chyba są w tym slocie, nie pamiętam)

Możesz w to pakować

Ja po prostu nie chce już kasy wywalać na sloty exp i mieć również spory zapas anty aby w razie co było mnie stać na relokację czy kilka paczek

I wiem że jest to osiągalne

Czy się opłaca?

Czym więcej exp.robisz tym bardziej

Ale też czym dłużej będziesz grał tym bardziej inwestycja się zwróci

Obecnie mam 13% a chce dobić w okolice 20%

I tak widzę różnicę w wynikach jak i w statystykach jakie pokazują mi tabeli OGame trackera

Ilu graczy tyle sposobów na grę 🙂

Jeśli robisz eksp to moim zdaniem na tym slocie nie ma lepszego wyboru

Czy rozwijać wysoko?

Zależy ile exp robisz dziennie czym więcej tym bardziej się przyda

Anty nigdy za mało

Ja dzięki rozwinięciu tego badania i robieniu sporej ilości exp nie wydaje już kasy aby kupić sloty expedycji czy admirała.

Po prostu udaje mi się zdobyć w ciągu 90 dni tyle anty aby kupić je na eventach na kolejne 90 dni

Badanie będę podbijał wyżej aby spokojnie było mnie stać na sztab i może coś jeszcze w wersji free to Play

A przynajmniej od jakiegoś czasu free 🙈

Odbierasz FS i umiesz je wysyłać to bez znaczenia czy gracz paczkuje czy nie to i tak cię nie złapie
    antymateria sama nie skanuje graczy i nie rozsyła floty, oraz na szczęście nie ma przycisku skróć lot o połowę
    nie przypilnowałeś floty to po prostu jej nie masz i taki fakt.
    Gratki atakującemu, jest % jest zabawa :)

Witam proponuje tak jak w nazwie tematu.

-pomijanie pustych układów

-flota pokojowa X3

Myślę że jak problemy z jednym z w/w parametrów zostaną przez GF naprawione, żeby to chodziło sprawnie na tzn. starszych serwerach. To możemy pomyśleć nad ankietą w okresie jesienno-zimowym.

Oba na tak
    i dodał bym jeszcze floty obronne na x2 z x1 zmienić
    aby ciekawiej było troszkę więcej strategii by to dawało
    nie ma to jak ST w obronie

nikt nie zarządził aby te dwa uni zróżnicować, to tylko moje pobożne życzenie i w sumie jak widać nie tylko moje.
    a co do konkretnych wyników ankiet to Ruda nigdy ich nie podawała na żadnej społeczności i to się raczej nie zmieni choć widziałem jej wzmiankę na discord iż spora większość chciała tej zmiany prędkości flot pokojowych cokolwiek kryje się pod słowem "spora")

Tak czy inaczej rozumiem iż dla wielu może to popsuć ich koncept FS
    wszystkich nie da się zadowolić
    pozdrawiam i kulturalnej debaty życzę :)

Jak już inni zauważyli, ankieta byłaby zapewne niecelowa, zważywszy na to, że kilka dni temu większość zdecydowała o innej konfiguracji. Sądzę, że po kilku miesiącach lub, powiedzmy, po pół roku byłoby to zasadne. Ludzie przyzwyczają się, zobaczą, czy im się to podoba czy nie, i wyrobią sobie własne zdanie.

Choć za pół roku faktycznie mam zamiar zaproponować zmianę na x3, które, jak przypuszczam, zostanie przyjęte - dla własnej wygody, ale też dla utopijnego celu, jakim jest stworzenie znaczącej alternatywy dla uni 68. Mam nadzieję, że nigdy nie połączą nas w jedno ze względu na unikalne ustawienia obu serwerów. Im bardziej się od siebie różnią, tym bardziej jest to możliwe.

Oczywiście, można próbować przeprowadzać ankietę, choć przypuszczam, że administracja po prostu nie zgodzi się na tak wczesne badanie opinii.

Ze swojej strony naprawdę zastanawiam się, co tak bardzo zmieniło się w Twojej wizji konta i tego, jak je budowałeś po tej zmianie? Po prostu chciałbym poznać spojrzenie drugiej strony. Jeśli się nie podzielisz swym spojrzeniem na to co się popsuło, to wydaje mi się iż nie ma co liczyć na bycie zrozumianym, a co za tym idzie przekonanie do swych racji innych.