Posts by ZEr0

To też jest kolejny ciekawy aspekt - są tolerowane dodatki. Wszyscy doskonale wiedzą że znakomita większość graczy z nich korzysta. I przy opracowaniu nowych wersji gry GF kompletnie nie współpracuje z developerami nakładek co generuje po aktualizacjach dodatkowe problemy. Nie dość że funkcje gry nie działają poprawnie to nie działają też nakładki i generują one dodatkowe błędy..

To jest leczenie syfa plastrem niestety, to nie handel był/jest problemem... Ogólnie uważam że obsługa gry jest od jej obsługi a nie wprowadzania zmian które zmniejszają ilość pracy i zwalniają tą obsługę z pewnej odpowiedzialności. Tak wylano trochę dziecko z kąpielą...

ja się zastanawiam po co te nowe wersje są wgrywane na serwery testowe skoro i tak to samo dziadostwo trafia później na serwery publiczne...

To nie jest definicja pushu z tym mamy do czynienia wtedy kiedy to gracz mocniejszy korzysta z korzyści surowcowych od konta słabszego. Tyle regulamin. I tego trzyma się team w ocenie sytuacji bo też inaczej nie mogą działać...

Niestety nie przekonasz mnie, bo na 100% było jak pisze, może był błąd, nie wiem, ale na 100% było jak pisałem, a nagrody odbierałem na bieżąco więc tak czy inaczej działało. Nie wymyśliłem sobie tego, a inni z sojuszu też piszą że tak było, więc nie jestem sam :)

Nigdy tak nie było mogłeś odebrać ostatniego dnia eventu wszytko hurtowo i jeśli miałeś sztab to z dodatkami. Jeśli odbierałes na bieżąco to odebrałeś na dany dzień nie majac sztabu to jak mogłeś zgarnąć dodatkowe..

Jedna uwaga limity darowizn są wprowadzane sukcesywnie do innych społeczności i myślę że na tym to się nie skończy. To że obecnie nie ma możliwości generowania kodu przekazania to też nie przypadek uważam. Z handlem zobaczymy jak będzie...

Mieszasz śliwki z cebulą i nic z tego sensownego nie wychodzi. Fuzje są w gestii ludzi ok ale gra ma zdefiniowane funkcje napisane w języku maszynowym - w skrócie zmiana parametrów technicznych wymaga ingerencji w oprogramowanie a to jest czasochłonne i kosztowne. Na obecną chwilę algorytmy są zdefiniowane tak a nie inaczej i pewne rzeczy są możliwe a pewne nie... Obecnie do momentu ewentualnych zmian badania to zawsze wielokrotność eko. Czy Ci się to podoba czy nie..

Moja obserwacja jest taka. Złom z obrony nie jest zły bo trochę zwiększa debunkrację uni oraz dynamikę gry i fakt dawno też uni z PZ z obrony nie było ale... W dzisiejszych realiach wiele osób będzie prawdopodobnie omijać takie uni przy wyborze jako nowe. Powód dziś mamy bardzo dużo osób grających wyłącznie "eko" czyli głównie ekspedycjami plus rozwój kopalni. Dużo tych osób gra tak ponieważ tak jest łatwiej (prosty zysk z exp) i też minimalizują w ten sposób ryzyko straty moim zdaniem (nie zezłomujesz kopalni). Część takich graczy inwestuje w obronę ponieważ chce chronić swój zysk przy mniejszym nakładzie czasu na grę i jest to też dla nich forma rozbudowy konta dlatego unikają uni z PZ z obrony.

Pomijam tu kompletnie że oczywiście i tak jak ktoś bd chciał/widział zysk to pomimo braku złomu z obrony poleci bo duża część w/w graczy tego nie rozumie i uważa że lepiej kiedy PZ z obrony nie ma bo nie będzie się opłacało ich atakować...

Nadmienię tylko że bunkier jest w tej grze zawsze najłatwiejszym celem :)

Zdecydowanie myślę że warte dyskusji i rozpatrzenia ale popieram Quarion żeby dać do suggestions na ogólnym dcs ogeja. Ja zgłaszałem tak kiedyś licytatora 24h i to wprowadzili jako event więc myślę że warto bo jednak ktoś to czyta i jeśli są możliwości to działa żeby dana rzecz wprowadzić.

ok proponuje wprowadzenie takiej zasady że jeżeli przez 72 godziny nikt nie odpowie na daną zagadkę to zadający podaje podpowiedź, kolejne 72h i podaje odpowiedź a prawo do zadania zagadki wraca do osoby która zadała rozwiązaną zagadkę, bo inaczej to nam umrze a jak widać czasem zdarza się cos trudniejszego...

czyli tak chodziło o chińskie miasto Sansha

i proszę Qnick o zadanie kolejnej

Odkopać post z przed 6 miesięcy to zalatuje nekrofilią. Z kolei wpleść w odpowiedzi bieżące zdarzenia do tego to pachnie lekką nutą urwanego filmu i subtelnym aromatem izby wytrzeźwień... Tyle w temacie myślę xD