Posts by ZEr0

Na każdą społeczność są przewidziane maks dwa uni x10 więc w pl ma razie nie bd na pewno

A nie łatwiej po prostu zlikwidować wszystkie zasady gry i zrobić UNI z wolna amerykanką :D? Zobaczcie ile by to problemów rozwiązało, tu multikonta, pushy boty itd i 0 pretensji bo wszystko dozwolone to każdy może to robić :D Ten co poświęca grze więcej czasu i zakłada 10 multikont pod push będzie i tak lepszy od tego który mnie czasu poświęca grze :D xD

Nic nie trzeba tworzyć. Są takie uniwersa - tzw. uni chaosu

- de_171

- en_174

- ru_169

tam nie obowiązują żadne reguły

Ok to tradycyjnie Ruda  Art prośba o zapoznanie się z wątkiem i poważne przemyślenie sytuacji. Myślę że w grze, która od zawsze opierała się na lataniu flotą taki skrót do ucieczki nie powinien funkcjonować.

Zwracam uwagę że swego czasu był dodatek fast send expedition, który ze względu na możliwość ucieczki całą flotą w chwilę został zakazany...

Bądźmy proszę konsekwentni, gra myślę wymaga poprawki. Rozumiem że jest wielu graczy puszczających duże ilości eksp dziennie i fajnie że ktoś pomyślał o ułatwieniu im gry ale można ograniczyć w/w funkcjonalność do ładowania z automatu w sloty tylko maksa eksp (dt/mt pio ss plus sztuka bojowej). Taki skład można by było definiować osobno jak to ma miejsce np w oglight. Tam jest to bardzo przejrzyście zrobione.

Ze swojej strony dodam zgłoszenie i opiszę problem na dsc OGame w sekcji suggestions.

nie ma darowizn za wielką wodą i w dużej części Europy, wprowadzili to w UK na pewno i DE chyba, stały przelicznik bez widełek to pomysł tylko z naszego podwórka

Tu masz zasady gry https://pl.ogame.gameforge.com/ajax/main/rules

I teraz pokaż mi proszę gdzie w nich jest Twoja definicja pushu...

Właśnie problemem jest to że gra jest globalna i zasady są globalne a nie lokalne. Nikt nie znalazł sobie obejścia tylko ewentualnie ktoś albo nie dopilnował zmiany zasad globalnie albo pisał tylko co najwyżej swoje przemyślenia. Z mojego punktu widzenia cały proceder który został opisany był zgodny z regulaminem gry. I to jest fakt.

Indywidualną ocenę sytuacji przez ludzi którzy kolonowali flo i surę oraz byli na pręgieżu pozwolisz że przemilczę.

Co do widełków się zgadzamy - bo kolejny fakt to to że ktoś odjął sobie pracy i odpowiedzialności decyzją która została wprowadzona...

Ja nie definiuję niczego jako darowizny bo to świadczenie jednostronne więc te zapisy nie powinny mieć zastosowania do handlu.

Majs ,ja grając 7 lat bez urlopu (czyste ekko ) mam 3kkk pkt ty i twój sojusz skupując deuter z całego uni macie troszkę więcej 😁chcesz mi wmówić że nigdy żadnemu sojusznikowi nie sprzedałeś deuteru po minimalu a on po max ?????

Ludzie nie róbcie z innych debili

Koniec wałów 👍a takie tłumaczenie że bawicie się w handel to zostawcie dla dzieci w przedszkolu.

Wały są nie zgodne z regulaminem a to do czego się odnosisz było z nim zgodne.

Jak Ci to nie pasuje to możesz mieć pretensje tylko do kogoś kto taki regulamin ustalił i tyle.

Adresuj swoje pretensje we właściwe miejsce...

To chyba Tobie się coś pomyliło wszystko co się działo czy się podoba czy nie było zgodne z obowiązującymi wówczas zasadami. Darowizna to akt bez wzajemności i ta definicja nie ma w opisywanym przypadku zastosowania. A co do pushu to tak wielu graczy bezzasadnie nazywa proceder który miał miejsce i nie łamał obowiązujących wówczas ustaleń dlatego się do tego odnoszę w swoich postach.

To jak według swoich wyobrażeń coś nazywasz nie musi mieć nic wspólnego z rzeczywistością.

Chcę żeby wszyscy w końcu to zrozumieli nikomu nie utarliście nosa nikt nie dostanie bana i nie otrzymacie od GF żadnych rekompensat. Jedyne co osiągnęliście to zrobienie problemu wielu normalnym graczom o czym pisała choćby ciap Decyzja teamu jest leczeniem syfa plastrem i nic nie zmieni.

Cała sytuacja pokazała jak wielu graczy jest po prostu zawistnych i nie skoncentrowanych na swojej grze tylko grze innych.

Życzę więcej dystansu i logicznego myślenia, najlepszego w grze jak i realu.

Jeszcze raz się wpisze odnośnie pushu. Przeczytajcie regulamin w końcu - push jest tylko wtedy jeżeli silniejsze konto uzyskuje korzyść surowcową od konta słabszego. Używajmy pojęć zgodnie z ich definicją.

W wymianie handlowej na różnych przelicznikach nie musiało i w większości przypadków nie dochodziło do pushu. Więc nie był łamany regulamin. Inna sprawą jest to że niektóre osoby grały w ten sposób na multi. Ale to multi było i jest zakazane a nie sama wymiana.

Dwa to nie na tym budowane były ogromne wzrosty tylko na klonowaniu oraz na kupowaniu kont i ustawionych starciach.

Reasumując tak na prawdę nie zrobiono nic żeby zapobiec łamaniu regulaminu i wyeliminować z gry patologię...

i co teraz niby nie będzie takich przyrostów xD szczerze niewiele to zmieni jak ktoś będzie chciał wrzucić kasę w grę to i tak to zrobi i przyrośnie jeszcze więcej i szybciej...

problem jest taki że zakazano czegoś co jest normalne - istota handlu polega na tym żeby taniej kupić i drożej sprzedać - a wszystko to tylko dlatego że znalazła się grupa graczy która wszystkie duże przyrosty które nie były im na rękę zaczęła od któregoś momentu nazywać pushem (czyli czymś co powinno być karane) a tym czasem push według regulaminu jest tylko wtedy kiedy konto silniejsze otrzymuje korzyść od konta słabszego...

w ten sposób doprowadzono do zablokowania możliwości negocjacji warunków wymiany handlowej (co tą wymianę ograniczy i nie pomoże rozwojowi niektórych kont) oraz zablokowania legalnej i w miarę optymalnej kosztowo możliwości rozwoju słabszych kont...

a na końcu GF zarobi więcej na anty a pies ogrodnika liczy na owacje na stojąco :lool:

To też jest kolejny ciekawy aspekt - są tolerowane dodatki. Wszyscy doskonale wiedzą że znakomita większość graczy z nich korzysta. I przy opracowaniu nowych wersji gry GF kompletnie nie współpracuje z developerami nakładek co generuje po aktualizacjach dodatkowe problemy. Nie dość że funkcje gry nie działają poprawnie to nie działają też nakładki i generują one dodatkowe błędy..

To jest leczenie syfa plastrem niestety, to nie handel był/jest problemem... Ogólnie uważam że obsługa gry jest od jej obsługi a nie wprowadzania zmian które zmniejszają ilość pracy i zwalniają tą obsługę z pewnej odpowiedzialności. Tak wylano trochę dziecko z kąpielą...

ja się zastanawiam po co te nowe wersje są wgrywane na serwery testowe skoro i tak to samo dziadostwo trafia później na serwery publiczne...

To nie jest definicja pushu z tym mamy do czynienia wtedy kiedy to gracz mocniejszy korzysta z korzyści surowcowych od konta słabszego. Tyle regulamin. I tego trzyma się team w ocenie sytuacji bo też inaczej nie mogą działać...

Niestety nie przekonasz mnie, bo na 100% było jak pisze, może był błąd, nie wiem, ale na 100% było jak pisałem, a nagrody odbierałem na bieżąco więc tak czy inaczej działało. Nie wymyśliłem sobie tego, a inni z sojuszu też piszą że tak było, więc nie jestem sam :)

Nigdy tak nie było mogłeś odebrać ostatniego dnia eventu wszytko hurtowo i jeśli miałeś sztab to z dodatkami. Jeśli odbierałes na bieżąco to odebrałeś na dany dzień nie majac sztabu to jak mogłeś zgarnąć dodatkowe..

Jedna uwaga limity darowizn są wprowadzane sukcesywnie do innych społeczności i myślę że na tym to się nie skończy. To że obecnie nie ma możliwości generowania kodu przekazania to też nie przypadek uważam. Z handlem zobaczymy jak będzie...

Mieszasz śliwki z cebulą i nic z tego sensownego nie wychodzi. Fuzje są w gestii ludzi ok ale gra ma zdefiniowane funkcje napisane w języku maszynowym - w skrócie zmiana parametrów technicznych wymaga ingerencji w oprogramowanie a to jest czasochłonne i kosztowne. Na obecną chwilę algorytmy są zdefiniowane tak a nie inaczej i pewne rzeczy są możliwe a pewne nie... Obecnie do momentu ewentualnych zmian badania to zawsze wielokrotność eko. Czy Ci się to podoba czy nie..