Posts by ZEr0
-
-
-
-
-
-
-
myślę że chodzi o górę Ararat znajdującą się w Turcji a będącą częścią godła Armenii
-
-
-
-
-
Najedź w podglądzie na ikonę badań i wyświetli Ci komunikat z zapytaniem czy chcesz anulować to i to badanie na takiej i takiej planecie i bd wiedział gdzie się robi.
-
-
Myślę że nikt nigdy nie jest zadowolony kiedy w grze pojawiają się problemy techniczne a szczególnie te budzące kontrowersje. Dla GF wniosek na przyszłość powinien być jeden lepiej dopracowywać i testować przed wprowadzeniem nowe rozwiązania. Coś co trafia do gry powinno być w 100% przemyślane i sprawdzone. Dla graczy, szczególnie świeżych, nauczka że GF nie zawsze wprowadza do gry nowe rzeczy we właściwy sposób - jak widać na w/w przykładzie magiczny guziczek nie miał według twórców służyć do ucieczki flotą przed atakiem bo jeśli tak by miało być to nie rozliczono by starcia jako takie które się odbyło. Co więcej opisane powyżej zakończenie sprawy pokazuje że GF nie chce utrzymania działania omawianego przycisku w obecnej formule (mam tylko nadzieję że nie zlikwidują go całkiem bo to dobre ułatwienie dla "odkrywców").
Tak jak pisałem wcześniej temat jest znany i trwają pracę nad wyborem i implementacja rozwiązania.
Obecne zakończenie tego wątku jest trochę półśrodkiem. O wiele ważniejsze dla wszystkich graczy jest rozwiązanie tematu poprzez określenie jak ma działać przycisk do wysyłki exp i wprowadzenie tego do gry. Team zrobił to co mógł - na samo działanie przycisku nie ma wpływu a zastosowane rozliczenie starcia uważam jest sprawiedliwe. Obrońca może uważać inaczej ale zwrócę uwagę tu nie zastosowano bug usingu tylko uznano że starcie się odbyło..
Takie rozliczenie starcia ma być znakiem stop dla innych graczy chcących korzystać z tego przycisku w taki sposób, to proste info że to nie tędy droga. Inaczej team uważam nie mógł.
-
Wracając do rocków to w tym przypadku są komory zakłóceń które dodają energii więc to chyba jest bardziej złożony rachunek. Bo jednak można czymś odrabiać ewentualne straty. Satelity odradzam bo zawsze znajdzie się ktoś kto na nie poleci szczególnie jak jest obrona. Na gęsi nie ma obrony...
-
29 X 1611 Hołd Ruski
-
A ja coś dodam od siebie bo myślę że opadły już emocje i można trochę bardziej merytorycznie...
O toż OGame od zawsze było grą strategiczną i obrona powinna być elementem strategii... Ogej to gra błędów. Każdy ma prawo ryzykować robiąc FS na 16 pozycję lub kolonka czy pz. Ale też każdy ma prawo to wykorzystać.
Nie odmawiam nikomu prawa do obrony. Ale ta w przypadku błędów powinna odbywać się we współpracy z aliantami. A nie działać w oparciu o magiczny przycisk. Na marginesie uważam że to świetne ułatwienie gry dla odkrywców i bezwzględnie powinno pozostać w grze ale nie w tej formie.
Piszecie o paczkomatach kasie itp a sami chcecie działać jak ludzie których krytykujecie. Pyk i mam bo mi się należy bo nie jestem paczkomatem, bo nie jestem złym flociarzem złomującym innych...
Dla każdego stylu gry w tej grze jest i powinno być miejsce to raz. I każdy z tych sposobów gry nie tylko zasługuje ale powinien być szanowany. Dwa to tylko zabawa i sądząc po tonie komentarzy wielu z Was o tym zapomniało... Nie chodzi o walkę czy udowadnianie czegoś sobie lub innym chodzi o odskocznię od realu i miłe spędzenie czasu. Należy szanować dokonania każdej ze stron, każdego stylu gry. W takich złomowaniach najważniejsza jest akcja grupowa i wspólne działanie. Mogą tego nie rozumieć osoby grające eko dlatego o tym piszę. Nie chodzi o to żeby kogoś dojechać tylko o współpracę i wspólna komunikację...
Szanujemy poświęcony czas na grę każdego gracza. Żaden styl gry nie jest lepszy lub gorszy! Dobieramy go do swoich możliwości i preferencji i to jest w porządku. Każdy z Nas może grze poświęcić inną ilość czasu. Gdyby kolejkowanie i ataki na 0 działały jak należy pewnie nie było by tego tematu. Ale nie działają i albo to wymaga poprawy albo należy zmienić funkcjonalność magicznego przycisku. I myślę tu bardziej o opóźnieniu w działaniu bo niech każdy definiuje sobie sloty jak chce ..
W/w temat został zgłoszony w wielu społecznościach i jest przedmiotem dyskusji w GF od jakiegoś czasu już. To wszystko nie zaczęło się tutaj choć może zaczęło się tu w pl... Nie każda rzecz wprowadzona do gry była dobrze przemyślana przykładem był chociaż rynek surowców.
Nadmienię że grałem w różny sposób od 2005 roku. Nie jestem tylko flociarzem. Gram różnymi stylami, dopasowuje je do sytuacji jaka jest na uni i swoich możliwości. Bo też po to są różne klasy - należy je traktować jak narzędzia. Obecnie zbroje się i przechodzę z eko na flo aby bronić się po fuzji przed dużo większymi kontami. Tego wymaga sytuacja i to jest element mojej strategii.
Życzę każdemu z Was powodzenia w grze nie zależnie od stylu gry i więcej dystansu do zabawy w jakiej bierzemy wspólnie udział
I na sam koniec gratuluję pomysłu na obronę i jego wykonania obrońcy oraz akcji i zgrania atakującym
-
-
tak jest i gdzie są normy euro na statki - tyle starych pancy się wala po galaktykach zanieczyszczając środowisko wprowadzić strefę czystego transportu !!!! wlatywać mogą tylko pance zespawane w 2024 !!!
-
Z tymi Max ekspami to chyba przesadzacie z tego co pamiętam max na x8 eko była pojemność 3200 DT ( 10 tech nadprzestrzena) czyli ok 140kk mety + % form zycia do tego chyba ze cos się zmieniło i tego nie wiem, na duńskim gram sobie od tak wiec nie sprawdzałem 450kk mety max macie albo 290kk jak pisze drugi kolega? Dodali nowy próg pkt dla top 1 ? bo po staremu było 7 progów:
1kk
5kk
10kk
25kk
50kk
75kk
100kk - i tu max było 140kk mety z 1 ekspedycji
tak czy owak 9999 DT i tak ma większa pojemność niz 45k mt 9999 DT to jak 49996 MT
zrobię mały offtop i pokaże Ci jakie cuda czyni LF - to maks koleżanki z soja która gra odkrywcą...