Posts by Andre1974
-
-
Czy tylko ja mam taki problem?
Znowu dzisiaj zniknęły surowce z jednej planety przez to robi się problem ze zwózką surowców
-
Dzisiaj znowu na jednej planecie zniknęły surowce i po pewnym czasie sie pojawiły
-
Był problem z możeniem surowców a teraz jest zaniżone wydobycie
Na dwóch planetach mam po nocy wydobycie 10 razy mniejsze niż na pozostałych
strata ok. 60 mln surowców
Edit godz. 8:36
surowce wróciły, robi się coraz większa komedia
-
I w nowej wersji (8.4.2) dalej występuje i jest to coraz bardziej irytujące. Może przywrócić stary pasek prędkości?
-
Przy speed floty x1
Fuzja:
1. U68 z Nekkar
2. Xantus z Taurus, Kalyke
3. Sombrero z Xanthippe
-
Masz 20-40 % więcej na zbieraczu , ale pewnie posyłasz te 100 slotów na dzień minimum. Zbieracz siedzi , nic nie robi i chce mieć takie same zyski jak ten co traci czas na wysyłkę , odbiór , dopilnowanie pz , a trochę to zajmuje w ciągu dnia ... O generale już nie mówię bo to kpina by zbieracz miał mieć przybliżone zyski ...ten aby coś zyskać to już wogole musi byc ponad odkrywca...
Apelujesz o podwyższenie z 25% na 60 nie robiąc nic...a może tak 100% by dać ? Od początku istnienia OGame było wiadome , że ten co aktywnie lata ma większe zyski od ekonoma. Tak jest do tej pory , a Ty chcesz to zmienić .
Nie mam 20-40 % więcej na zbieraczu tylko na odkrycy
Wysyłam dziennie 5 fal po 10 lotów, nie muszę pilnować bo to tylko loty pokojowe po surowce.
Nie jest to więc aktywniejsza gra niż robiłem dotychczas, i jeszcze wiecej zbieram z idlaków
I nie apeluję o podwyższenie procentów zbieraczom, tylko odpowiadam płaczącym odkrywcom że zespuli im klasę, ze mają większe zyski od zbieracza
-
To ja się pochwalę. Odkrywcy narzekają, ze dostali po dupie. Miesiąc temu zmieniłem klasę ze zbieracza na odkrywcę żeby dostać wiekszą planetę przy kolonizacji.
Pomimo tego, ze mam 10-te eko na uni to grając odkrywcą mam 20-40% więcej surowców niz na zbieraczu, nie liczę floty jaką znajduję na ekspedycjach.
-
Proponuje x20 i x40. Jak lecieć to z górką.
Balans klasowy idealny będzie. Odkrywca dostał po czterech literach przy poprzednich zmianach, dajmy jeszcze więcej zbieraczom.
Proponuje również powrót do złomu z piratów przy odkrywcy, żeby balans zachować. Chociaż 40% dajcie.
Nieprawda, że odkrywca dostał po dupie. Przeszedłem na odkrywcę żeby skolonizować większą planetę i pomimo tego że mam 10te eko na uni to grając odkrywcą surowców mam od 20% do 40% więcej niż na zbieraczu. Nie liczę floty jaką dostaje na ekspedycjach.
-
Dlatego żeby nie odstawać to odrazu można zwiększyć na:
- ekonomii do x10
- badań do x20
-
a bez ankiety jest możliwa?
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Macmichael
"Czy na innych uniwersach poza Virgo też są planowane jakieś zmiany parametrów lub chociażby ankiety wśród graczy? Patrząc na zmiany parametrów uniwersów z innych krajów na x8/x16 może warto byłoby i u nas dokonać ujednolicenia."
Ruda
"Jeżeli zachodzi taka potrzeba prosimy o odpowiednie tematy w DiD."
-
Czy mozna przeprowadzić ankietę na uni Xantus w sprawie zwiększenia prędkości
- ekonomii do x8 lub do x10
- badań do x16 lub do x20
-
Czy jest na tym uni ktoś chętny na próby moonowe po 2858 sond?
Nick w grze taki sam, Andre 1974
Edit
Zakończono. Temat do zamknięcia
-
Miała być zniżka na handlarza przez 3 dni (27-29.08.2021), miał być za 2000 antymaterii
Jest 29.08.2021 a handlarz jest za 3500 antymaterii.
Czy zniżka na handlarza zostanie poprawiona zgodnie z zapowiedziami?
-
Na Chromie bez dodatków działa
-
Aktualizacja znowu nie wyszła?
Nie można zalogować się na Xantus
-
Czy mozna zmienić w konfigracji Xantus ilość pół z +30 na +50?
-
Ożenił się z Anną Jagiellonką