Posts by Fenrir

Jestem również za tym, aby gospodarze dostawali itemy relokacji.

Po fuzji możemy dostać w swoich układach ogromne floty, które w kilka minut będą mogły do nas przylecieć.

Przed fuzją też możesz dostać w swoim układzie ogromne floty, które będą mogły przylecieć w kilka minut, po prostu pilnuj zabawek.

Bo po prostu ile lat można pisać (nie tylko ja to robię), że team od graczy różni się tym, że mają jakąś bezpośrednią czerwoną linię z GF, ale przypomina to raczej głuchy telefon, i to dosłownie, a nie metaforycznie. Oceniajmy team za pracę w zakresie ich obowiązków, a nie za to, na co wpływu nie mają. I żeby było jasne, także teamy niemieckie, angielskie czy francuskie (czyli największych społeczności) mówią wprost: my GF przekazujemy wasze głosy, ale GF słucha nas tak, że nie słucha. Warto choćby sprawdzić listę przekazanych (a wcześniej przegłosowanych) pomysłów z forum ORG, jest dość długa, a my po dziś dzień nie zauważyliśmy chyba nawet jednej z tych zmian, za to dostaliśmy osiągnięcia i uni sezonowe.

Ale co Ruda ma zrobić w związku z brakiem relokacji dla gospodarzy? Jechać do Karlsruhe i pikietować pod budynkiem, w którym producent gry ma siedzibę?

Nie fikaj.

Nie wiem, co może, a czego nie. Zakladam, że niewiele. Na pewno zapytać wyżej w naszym imieniu mogłaby.

Team wielokrotnie zdradzał, że postulaty graczy były przesyłane do góry, wielokrotnie było informowane, jak to wygląda po stronie niemieckiej (podpowiem: jak w typowym korpo, naprawienie głupiego buga z brakującymi itemami na licytacjach i w import/export wg Arta wymagało niespotykanej w firmie obecności 3 różnych osób i odpowiedniej koniunkcji planet). Kilka miesięcy temu mieliśmy słynną aktualizację, która spieprzyła dodatki do gry – devowie byli informowani, że tak się stanie, mimo to aktualizacja została wprowadzona. Gracze byli tak wkur... zdenerwowani, że nawet samo GF wystosowało oświadczenie.

Jak brzmiało oświadczenie? "Tak, słyszymy was, ale cmoknijcie nas w dupę, nie cofniemy wersji gry". Więc Ruda albo ktokolwiek inny z teamu, nie tylko polskiego, na pewno zostanie wysłuchany, że hoho. Pani kasjerce w sklepie też mówisz, żeby porozmawiała z producentem masła, bo to skandal, że jest tak drogie?

Jak z planetami, jak wyglada relokacja ? Przydzielane losowo są kordy, czy sie wybieraj czy jak ?

Jeśli koordynaty będą wolne, to nic się nie zmienia, jeśli pozycja będzie zajęta, dostaniesz najbliższą możliwą lokalizację + darmową relokację za każdą zmianę.

Można tylko pogratulować tym co wymyślili grupę nr 2. Totalna porażka i jedna z bardziej "udanych" propozycji w historii.

Dosłownie przy każdej fuzji są głosy wypisz, wymaluj takie, jak twój. Czego by nie wymyśłono, czego by nie skonfigurowano, czego by nie zasugerowano, to polskiej społeczności i tak nie będzie to pasować, najlepiej jakby każdy dostał własne uni, które sam sobie skonfiguruje.

Nie będę tego nawet specjalnie komentował.
    Wiadomo, że każdemu nie dogodzisz ale w tym roku naprawdę z pomysłami się nie popisano

Rok temu też krzyczano, że się nie popisano. Dwa lata temu też krzyczano, że się nie popisano. Trzy lata temu też krzyczano, że się nie popisano. Muszę mówić, co było cztery lata temu? Warto też pamiętać, że obecnie na forum i discordzie (czyli mówimy o grupie najgłośniejszych krzykaczy) udziela się garstka osób, może kilkadziesiąt, a i to dalej od setki niż bliżej. To jest tylko ułamek całej społeczności.

Można tylko pogratulować tym co wymyślili grupę nr 2. Totalna porażka i jedna z bardziej "udanych" propozycji w historii.

Dosłownie przy każdej fuzji są głosy wypisz, wymaluj takie, jak twój. Czego by nie wymyśłono, czego by nie skonfigurowano, czego by nie zasugerowano, to polskiej społeczności i tak nie będzie to pasować, najlepiej jakby każdy dostał własne uni, które sam sobie skonfiguruje.

Jeszcze pozostaje pytanie czy pprzypadkiem nie potrzeba do znalezienia posiadania na jakiejś planecie mechów rozbudowanych i czy przypadkiem wtedy dopiero nie zacznie to "wpadać". Ot tak mi się pomyślało. Widziałem to u max 2 osób jak na razie i każda ma mechy na planetach.

Nie, zdobyte na koncie, na którym w tamtym czasie absolutnie wszystko to były rocki (i jedne ludki, żeby w ogóle można było zdobyć rocków).

Crysis flota z reaperem i pathfinderem, zwykłe uni, ale czy to wpłynęło na znalezienie tego itemku - nie mam pojęcia.

Już o tym pisałem na ORG, dawno temu GDZIEŚ krążyła, oczywiście po kątach i nieoficjalnie rzekomo oficjalna informacja, że powyżej 9 lvl teleport nic nie daje, oczywiście ta informacja nigdzie się w grze nie znajduje. Co więcej, w którymś z patchnotes była informacja, że się pojawi w opisie teleportera informacja, ile wynosi czas odświeżenia dla konkretnych poziomów. Najwyraźniej wyjdzie jak z systemem uniemożliwiającym basha, którego zapowiedziano w patchnotesach w okolicach 2013, a który ostatecznie został wprowadzony w chyba 2024.

Przecież to jest kpina, że do wyjaśnienia podstawowych mechanik gry trzeba zaawansowanej matematyki, i to ze strony weteranów, a my oczekujemy, że przypałęta się tu przypadkowy nowy gracz i w ogóle zrozumie, o co w grze chodzi.

Osiągnięie nie znika, jeśli je zdobyłeś. Dla przykładu jeśli masz 100k gwiazd śmierci i je stracisz, to osiągnięcie zostaje w profilu, ale jeśli miałeś ich 99 999 i je straciłeś, to żeby zdobyć osiągnięcie, musisz na nowo postawić 100 000, a nie 1 brakującą.