Posts by Fenrir

Aż mi się skojarzył ten temat z https://board.pl.ogame.gamefor…ostID=5314740#post5314740

W zasadzie od początku tej gry gracze mają wrażenie że gra chyli się ku końcowi, a jednak nadal ma się całkiem nieźle :kawa:

Ale że napływu nowych graczy praktycznie nie ma (a jeśli się pojawiają, to do czasu pierwszego złoma), to chyba wypadałoby zacząć myśleć o jakiejś funkcji w stylu "wyślij giftcode konta na dany adres e-mail w przypadku nagłej nieaktywności X dni" (czyli w przypadku śmierci lub ciężkiego wypadku XD).

czyli zakładając że wcześniej nie miałeś nic zrabowanego liczba sumarycznie lub w jednym ataku musi być mniejsza niż 890kk... znając GF to pewnie będzie 690kk :) dobra, to jak znajdę czas i potwierdzenie że nie wyłapię bana za wysyłki do idlaka z jednoczesnym rabunkiem tego samego to się za to zabiorę...

Żarcie nie jest uwzględniane w zasadach pushu, więc ślij i kradnij, ile chcesz.

Już zgłosiłem ten problem z resetowaniem przez fuzję, bo okazało się, że jak oddasz konto giftcodem (w moim przypadku: zmiana lobby xD), to się nie synchronizują prawidłowo. XD

Uwaga, mam potwierdzenie, że synchronizacja osiągnięć obecnie jest zepsuta, na pewno nie działa po przeniesieniu konta do innego lobby, prawdopodobnie też może nie działać przy fuzji (choć tu głowy nie dam, bo to w teorii nadal to samo lobby).

tu nie ma co potwierdzać i wyciągac króliki ze skarpety. To jest już wiadome że żadnej synchro po fuzji nie ma. Progresy wielu osiagnięc po przeniesieniu kont na nowe serwery po prostu się wyzerowały i jakoś wątpię że ktoś to naprawi.

No akurat ja królika ze skarpety nie wyciągam, gadałem z osobą z teamu GF i problem faktycznie występuje, już to przekierowali do naprawy, ale oczywiście "nie wiemy, kiedy to nastąpi".

Update dotyczący debuffa sojuszowego:

Osoby które przenosiły się dzisiaj od godziny 09:56 nie powinny go mieć.

Natomiast pozostali... musimy poczekać jeszcze aż zostanie to skorygowane. :stroke:

Zaraz czas debufa sam się skończy, widać IT wzięło to na przeczekanie

Problem będzie rozwiązany? Będzie. A że rozwiąże się sam... xD

Tylko tej, na której odpaliłeś. Zresztą to łatwo sprawdzić, jeśli licznik relokacji świeci ci w podglądzie na czerwono, to w danej chwili nie jest ona możliwa (zostanie anulowana po upływie czasu, jeśli nic się nie zmieni).

Jak długo zajmuje przeniesienie planety po skończonym odliczaniu 24h?

Od razu w ciągu jednej sekundy pojawia się na nowych kordach?

Pewnie już było te pytanie, ale najwyżej się powtórzę ;)

Pytam bo mam uruchomione budynki za konkretne sumy. Najwyżej je anuluję i surka się pojawi już na nowej destancji...

Od razu, ale w momencie przeniesienia nic nie może lecieć, badać się, budować (także na moonie). Jeśli się kończą przed momentem przeniesienia, to luz, ale jeśli w jego czasie nadal coś będzie trwało, to przenosiny się anulują.

Zresetowało: liczba surowców na ekspedycjach, liczba statków na ekspedycjach, liczba ekspedycja, liczba zebranej antymaterii, liczba surowców przehandlowana u handlarza, liczba zebranych artefaktów, liczba ukończonych ekspedycji, najlepsze jest 3 mam zero planet posiadanych ;), i ilość znalezionych handlarzy, więc 365 dni liczy się pewnie od nowa,

I co, "naprawiło się"? Nie pamiętam, ile trwa aktualizacja osiągnięć, ale już powinno być w porządku, jeśli Ruda ma rację.

Zresetowało: liczba surowców na ekspedycjach, liczba statków na ekspedycjach, liczba ekspedycja, liczba zebranej antymaterii, liczba surowców przehandlowana u handlarza, liczba zebranych artefaktów, liczba ukończonych ekspedycji, najlepsze jest 3 mam zero planet posiadanych ;), i ilość znalezionych handlarzy, więc 365 dni liczy się pewnie od nowa,

No aż się chce konto przenosić.

Proszę o informację jak to jest z przedmiotami w ekwipunku podczas przenosin, to znaczy czy te przedmioty zostaną przeniesione i po migracji będą dostępne na nowym serwerze czy przepadną (więc warto je uaktywnić przed migracją)?

Nie przenoszą się tylko:
    - sojusz

- notatki

- buddy lista

I CO WAŻNE TERAZ: TRYT ZDOBYTY W EVENCIE! Jeśli zrobicie na starym uni np. 3k trytu i przeniesiecie konto, to na nowym uni startujecie od zera (chyba że coś zmienili, ale wątpię).

Fenrir ty jesteś widzę wszech wiedzący . Zostań adminem lub opiekunem forum. Bo widzę każdy post to mądry z twojej strony.

Powtórzę już po raz nie wiem który: polski team to może jedynie trzymać się zapisów regulaminu, a odkąd ogame powstało, odtąd nie można grać na dwóch kontach na jednym uni. Pretensje do GF, że ograniczono możliwości cmentarza.

Wygląda na to że się tym nikt nie przejmuje- dziwi mnie bo przecież na pewno sporo osób ma konta na róznych UNI. Jak będzie już fuzja napiszę do Supp ze będę grała na 2 kontach, zaznaczę że konta nie będą ze sobą współpracowały.

A potem wątek na forum, że jak to dostałam bana za nieznajomość regulaminu, przecież oświadczyłam, że będę grała na dwóch kontach.

Jestem również za tym, aby gospodarze dostawali itemy relokacji.

Po fuzji możemy dostać w swoich układach ogromne floty, które w kilka minut będą mogły do nas przylecieć.

Przed fuzją też możesz dostać w swoim układzie ogromne floty, które będą mogły przylecieć w kilka minut, po prostu pilnuj zabawek.

Bo po prostu ile lat można pisać (nie tylko ja to robię), że team od graczy różni się tym, że mają jakąś bezpośrednią czerwoną linię z GF, ale przypomina to raczej głuchy telefon, i to dosłownie, a nie metaforycznie. Oceniajmy team za pracę w zakresie ich obowiązków, a nie za to, na co wpływu nie mają. I żeby było jasne, także teamy niemieckie, angielskie czy francuskie (czyli największych społeczności) mówią wprost: my GF przekazujemy wasze głosy, ale GF słucha nas tak, że nie słucha. Warto choćby sprawdzić listę przekazanych (a wcześniej przegłosowanych) pomysłów z forum ORG, jest dość długa, a my po dziś dzień nie zauważyliśmy chyba nawet jednej z tych zmian, za to dostaliśmy osiągnięcia i uni sezonowe.