Dodałem, osobno dla ORG i osobno dla PL (jak ktoś odwiedza inne fora, to już musi się samodzielnie z kodem z pomocą AI pobawić, ale to pewnie kwestia podmiany adresów). Co prawda troszeczkę się CSS w podforach i wątkach rozjeżdża, ale to już kwestia czysto estetyczna, aż tak mi nie zależy.
Posts by Fenrir
-
-
https://docs.google.com/docume…ekWZlpVM/edit?usp=sharing
Nie chce mi się na gita wrzucać, więc w tej formie. Trzeba wrzucić do Temperamonkey i et voila.
-
Złom z ekspedycyjnych pojedynków został znacząco obniżony lata temu.
Wiem, ale żeby straty występowały nawet przy wygranej bitwie, to absurd.
No niesamowite, że i w grze, i w realnym życiu mało która bitwa jest bez strat po jednej ze stron...
-
Chcę wierzyć, że ty tylko udajesz kretyna ku naszej zbiorowej uciesze tutaj, po prostu chcę wierzyć...
-
Czy są jakieś informacje o kolejnych łączeniach uni? Bo na U68 zaczyna wiać nudą... Dawnej jak było 406k graczy to uni uznawało się za wymierające a teraz ja jest 1000 aktywnych kot to już robi się sukces.
Jak będą, to się dowiesz w tym samym czasie co wszyscy. Na razie czekamy - tyle. Może będą na wiosnę, może na wakacje, może w ogóle nie będzie.
Nie dowidziałem się z Twojej wypowiedz nic co miało by związek z moi pytanie ale dowiedziałem że jesteś lekko sfrustrowany chyba

Masz rację, można się sfrustrować, gdy po tylu latach wciąż trafiają się ludzie, którzy myślą, że latają jakieś tajne info, których złośliwie nie wrzucono do oficjalnych działów ogłoszeniowych, żeby tacy jak ty musieli się tułać po innych tematach i pytać, a gdy im się na to zwróci uwagę, to strzelają kolokwialnego focha.
-
Czy są jakieś informacje o kolejnych łączeniach uni? Bo na U68 zaczyna wiać nudą... Dawnej jak było 406k graczy to uni uznawało się za wymierające a teraz ja jest 1000 aktywnych kot to już robi się sukces.
Jak będą, to się dowiesz w tym samym czasie co wszyscy. Na razie czekamy - tyle. Może będą na wiosnę, może na wakacje, może w ogóle nie będzie.
-
cr-cz-178-770fb8e086fcbe820ba1377e019c2f5e4c1dbfed
Dnia 06-04-2026 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Fenrir [TAG]
Agresor przejął:
9.258 Metalu, 9.258 Kryształu i 9.259 Deuteru
Agresor stracił łącznie 0 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 0 jednostek.
At these space coordinates now float 0 metal, 0 crystal and 0 deuterium.
Agresor przejął łącznie 27.775 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 0%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 9.258
Kryształ: 9.258
Deuter: 9.259
agresor zyskał łącznie 27.775 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -9.258
Kryształ: -9.258
Deuter: -9.259
obrońca stracił łącznie 27.775 jednostek.
-
-
cr-cz-178-45b3ee40425b3417f408da990973784ecec16dc5
Dnia 04-04-2026 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Fenrir [TAG]
Agresor przejął:
14.164.578 Metalu, 73.329.996 Kryształu i 1.405.578 Deuteru
Agresor przejął łącznie 88.900.152 jednostek.
Podsumowanie agresor
Metal: 14.164.578
Kryształ: 73.329.996
Deuter: 1.405.578
agresor zyskał łącznie 88.900.152 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -14.164.578
Kryształ: -73.329.996
Deuter: -1.405.578
obrońca stracił łącznie 88.900.152 jednostek.
-
-
-
Budynki FŻ działają lokalnie na planecie, nie ma tam żadnej sugestii, że ci to ściągnie z PZ-ta na obcej planecie. Bonus jest tylko dla obrońcy. "Zdalny" odzysk działa tylko w przypadku klasy Generała (powstaje pole wrakowe w ataku, z którego stateczki wracają) i pośrednio w przypadku reaperów, który od razu w trakcie RW zbierają część złomu.
-
mr-cz-179-0459dc265d38c74c3dc8056290e0fefdac9fb019

-
cr-cz-178-1f2af808b98d6cf26bb69ca29236c453e866bee3
Dnia 01-04-2026 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Fenrir [TAG]
Agresor przejął:
58.075 Metalu, 58.075 Kryształu i 58.075 Deuteru
Agresor przejął łącznie 174.225 jednostek.
Podsumowanie agresor
Metal: 58.075
Kryształ: 58.075
Deuter: 58.075
agresor zyskał łącznie 174.225 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -58.075
Kryształ: -58.075
Deuter: -58.075
obrońca stracił łącznie 174.225 jednostek.
-
I oto dziś wpadł Licytator, ostatnie ukryte osiągnięcie, którego nie miałem. Zdecydowanie najgorsze, wygranie 1000 aukcji to wymaga więcej samozaparcia niż wysyłanie ekspów, bo ekspów nie trzeba pilnować w ostatnich minutach i nie trzeba przebijać innych graczy.

-
Bo kazda osoba co nie wstawila 2 postow (bo nie zdazyla, bo zapomniala lub po prostu tego nie zrobila) teoretycznie zwieksza nasza szanse na wygrana? Ofc mowimy tutaj o ulamkach %
ale pamietaj, ze konkurs jest dobrowolny i jest to tylko zabawa, a nie olimpiada matematyczna. Wiec nie rozumiem sensu takiego oburzania sie 
Doceniam cynizm, ale ja jednak uważam, że dobrze jak w loteriach wszelakich każdy ma równe szanse i gra nie wymaga ode mnie robienia dwa razy tego samego

A co do ułamków procentów? W kalendarzu adwentowym robiłem obliczenie dla 89 losów (każdy z graczy miał wystawić 3 losy) gdzie wszyscy poza jednym graczem wysłali max losów, a jeden tylko dwa losy. Jego szansa na wygraną spadła z 3,37% na los do 2,25%.
Czy to dużo czy mało? Każdy niech sobie odpowie samemu

Czyli szansa na wygraną spadła o 1/3, całkiem sporo. Naprawdę już się nie dopieprzajmy na siłę, to jest czysta zabawa, żaden z tasków do tej pory nie wymagał liczenia zawróconej stacji czy innych cudów niewidów, które zajęłyby więcej czasu niż kilka kliknięć i ew. odczekanie, aż flota doleci.
-
Temat przydatny, ba zachęcił do odświeżenia sobie listy dodatków. Dodałem sobie ikonkę bonusu FŻ pod Shopem.
Ogólnie też nie zdracę z czego korzystam, ale chyba lepiej samemu sobie przetestować kto co woli. Ja np nie znoszę OGLight, ale to kwastia gustu i sporo graczy to poleca, ja na pewno polecam AGR.
Jest tylko jeden problem za legalne dodatki też dostaniesz bana, niestety system nie rozróżnia czy korzystasz z legalnego dodatku czy nie :D, a te 100% zalegalizowane dodatki okazuje się iż mają nielegalne funkcji i tutaj nasuwa się pytanie jeżeli coś jest zalegalizowanym dodatkiem to albo jest legalne w 100%, albo jeżeli jakaś część jest nielegalna i powoduje blokady "bany" to taki dodatek nie powinien być dopuszczony.
Więcej dowiesz się z forum wkrótce
Jak masz konkretne informacje, to je przedstaw. Jeśli jakaś funkcja jest "niepożądana" w dodatkach, to twórcy są zobligowani do ich usuwania. Jeśli nie aktualizowałeś dodatku i korzystałeś z jakiejś starej wersji, która zawierała już "niedozwoloną" funkcję, to do kogo masz pretensje?
-
Jak były uni numeryczne fuzja była czymś niespotykanym i grało się dłuższy czas. Teraz napędza zapotrzebowanie na fuzję grubość portfela ....
Gdy były uni numerkowe, to Ogame wyglądało zupełnie inaczej, nawet "wymarłe" uniwersa były bardziej aktywne niż dziś niektóre społeczności razem wzięte.
-
Może zadam głupie pytanie ale co z uniami które nie mają roku lub dopiero co osiągnęły rok ? Czy one zostaną dołączone do starych serverow czy pozostaną przez kolejne lata jak są same? A jeżeli będą łączone to jakie są możliwości tzn czy były by połączone nowe z nowymi czy dołączane do starych ?
Do tej pory była niepisana zasada, że uni młodsze niż rok nie biorą udziału w fuzji. Czy to się zmieni, a jeśli tak, to w jaką stronę - nie wiemy. (EDIT: uświadomiono mnie, że młodsze niż rok już brały udział w fuzjach, więc pewnie jedynym wyznacznikiem jest aktywność na uni)
-
Byłby to raczej nowy bug. Na pewno wybrałeś dobrą planetę, ewentualnie się przelogowałeś?