Posts by Fenrir

Jak były uni numeryczne fuzja była czymś niespotykanym i grało się dłuższy czas. Teraz napędza zapotrzebowanie na fuzję grubość portfela ....

Gdy były uni numerkowe, to Ogame wyglądało zupełnie inaczej, nawet "wymarłe" uniwersa były bardziej aktywne niż dziś niektóre społeczności razem wzięte.

Może zadam głupie pytanie ale co z uniami które nie mają roku lub dopiero co osiągnęły rok ? Czy one zostaną dołączone do starych serverow czy pozostaną przez kolejne lata jak są same? A jeżeli będą łączone to jakie są możliwości tzn czy były by połączone nowe z nowymi czy dołączane do starych ?

Do tej pory była niepisana zasada, że uni młodsze niż rok nie biorą udziału w fuzji. Czy to się zmieni, a jeśli tak, to w jaką stronę - nie wiemy. (EDIT: uświadomiono mnie, że młodsze niż rok już brały udział w fuzjach, więc pewnie jedynym wyznacznikiem jest aktywność na uni)

Pierwszą rzeczą którą bym zmienił to ta bezsensowna zasada dwóch uni eko x10 na społeczność. Otóż uważam że każda inna prędkość eko niż x10 jest przeżytkiem i wszystkie uni powinny mieć w standardzie bazowo eko x10 i badania x20. Może poza jakimś specjalnym serwerem retro gdzie wszystko jest x1 ale one jak pokazuje życie nie cieszą się jakimś szalonym powodzeniem...

Ona jakiś czas temu została zmieniona (ale to któryś członek teamu w dyskusji na ORG przyznał i nie było oficjalnego ogłoszenia), tylko ma tak absurdalne warunki, że właściwie chyba tylko ORG i DE się łapią. W każdym razie ten limit nie limit to teraz 4x speed 10 na społeczność.

Stworzyć 4 całkowicie nowe uni.

Pamiętaj, że nowe uni = same przedmioty tymczasowe.

GF się ten pomysł może spodbać więc bez takich. Gdyby nie to nie byłbym przeciwny.

Co ma wiek uni do itemów tymczasowych? Chyba że chodzi o to, że nowe mają wyłącznie tymczasy (nie wiem, nie grałem, nie sprawdzałem), ale w takim scenariuszu "nowe uni" są od razu uni "starymi", mają ustawianą datę powstania na rok do tyłu, żeby promka anty na +100% wchodziła.

Najpierw postaw satelity i potem się przekonaj, jak faktycznie będzie wyglądała ich żywotność. Natomiast problem "zeżerania deuteru" właściwie nie istnieje, bo przy speedach eko zwiększone jest wydobycie, ale nie zużycie deu w fuzyjnej. Oczywiście o ile nie grasz na speedzie eko x1, ale to mało prawdopodobne.

Event z artefaktami to dosłownie jedyny event, na którego zapowiedź patrzę z psychicznym bólem, który jest związany ze świadomością, że znowu to guano trzeba będzie zbierać.

W pierwszej kolejności: transportery + pionery na ekspedycje (graj odkrywcą), czas na realną flotę bojową przyjdzie znacznie później. Statki z grubsza działają jak kamień-papier-nożyce, czyli każdy nadaje się do czegoś innego i np. krążowników nie bijesz lekkimi myśliwcami albo pancerników okrętami wojennymi (bo mają przeciwko nim szybkie działa, poczytaj o nich). Uniwersalna zasada: nie buduj CM (cięzkich myśliwców) i bombowców. Te pierwsze są po prostu nieopłacalne ze względu na cenę, te drugie są łatwo zastępowalne przez bardziej uniwersalne niszczyciele.

Nie dało się zrobić jeszcze mniejszej czcionki w opisie czasu skracania dopalacza? Tego się nie da odczytać.

Chłopie, praktycznie każdy twój post to płaku-płaku na problemy, których nikt inny nie zgłasza. Idź pograć w Farmville czy coś, czcionka w opisie tego itemu nie różni się od innych czcionek, a jeśli masz problemy ze wzrokiem, to albo skorzystaj z kółka w myszy, albo idź do okulisty.

coś służy czemuś konkretnemu a wy wpadacie mi powiedzieć że można to wykorzystać w innym celu? wow

Nie chcę ci dzieciństwa psuć, ale nie ma ogejmowej policji, która pałuje, jeśli na ten przykład wyślesz misję zbieraj nie w celu zebrania pz-ta. XD (oczywiście finalnie zbierzesz, jeśli dolecisz i ten PZ będzie istniał, ale nie musi to być nadrzędnym celem)

Na sezonowym latałem tylko 2 dni ale coś koło 240 ekspedycji było z tego 179 pustych

Już ci kilkukrotnie (nie tylko w tym wątku, jeśli nie pomyliłem osoby) wyjaśniano, gdzie robisz błąd, a ty nadal swoje. NIE da się uzyskać 3/4 pustych ekspedycji bez uporczywego wysyłania ich w jeden układ, prawdopodobnie jeszcze z czyjąś "pomocą". Minie kilka dni i znowu będziesz płakał, że ekspedycje ci nie działają, ciekawe dlaczego.

Chciałem kupić antymaterie, ale promocji nie mam. Dlaczego ?

Bo to event testowy i dostajesz losowo tę godzinę promki. Niestety możesz ją dostać również, gdy jesteś offline, więc np. o 3 nad ranem, gdy sobie smacznie śpisz. XD