Posts by Fenrir

Jak już zaznaczono, to podpada pod bugusing + spam podglądu. A co do udowadniania... Ludzie, mamy rok 2025, jest mnóstwo darmowych programów do nagrywania ekranu (choćby OBS), nauczcie się w końcu dokumentować, jak ktoś ewidentnie robi syf, i dołączać to do ticketa.

Sam pomysł dodawania sond do basha jest idiotyczny choćby z tego powodu, że jeśli cel nie ma PZ-ta, to już samo utworzenie PZ-ta zmniejsza liczbę dostępnych ataków o 1.

Jak doceniam, że ktoś chce mieć swój wkład w grę (choć oczywiście jak z implementacją pomysłów graczy jest, to wszyscy wiemy), tak naprawdę sugerowałbym pograć trochę dłużej niż dwa tygodnie i wtedy zderzyć swoje światłe idee z tym, co zaproponowałeś. I naprawdę w dobie obecnych speedów flot ostatnie, czego nam trzeba, to jeszcze większej liczby toksycznych debili, którzy ściągają innym graczom moony po prostu dla czystej zabawy, bez związku z żadnym polowaniem na floty.

Coś jest, ale muszę to znaleźć.

W przypadku Ghosta osiągnięciem nie jest liczba punktów, tylko ilość czasu, którą on musi poświęcić na klikanie każdej paczki z osobna. Tzn. ile prądu mu pożera komputer z włączonym botem, bo nie wierzę, że to ręcznie robi. XD

Powtórzę: nie ma to sensu. Wszystkie odkryte do tej pory sekretne osiągnięcia nie mają swojego odzwierciedlenia w jawnych osiągnięciach (nie licząc fabryki robotów na 20, ale praktycznie nikt czegoś takiego nie budował wcześniej). Ekspedycje mają akurat aż 4 osiągnięcia: surowce, statki, liczba lotów, antymateria, może o czymś jeszcze zapomniałem.

Sam fakt, że znamy 3 kategorie, a osiągnięć jest 15, każe mi wierzyć, że one mają kształt identyczny jak cała reszta, czyli to jedno osiągnięcie, które ma 5 leveli, tylko inaczej się one wyświetlają. Tak jak np. mamy "zbuduj kopalnię metalu na 5 różnych, dalszych poziomów".

Cóż, powiem to samo, co napisałem dziś w innej dyskusji na discordzie - przez długi czas o banach za automatyzację nie słyszało się niemal w ogóle, aż nagle kilka tygodni temu w niemal każdej społeczności pojawił się wysyp takich wątków. Jak dla mnie oznacza to, że teamy otrzymały nowe narzędzia lub sposoby weryfikacji danych, bo nie wierzę, że nagle Rudą czy innego ktosia z zagranicy oświeciło, jak dorwać bociarzy i osoby grające z innymi ułatwieniami. Bot niekoniecznie musi być tylko do farmienia - a same liczby są dowodem na to, że zebrałeś tyle surowców, ale na nic więcej. I od użytkownika bota w pierwszej chwili oczekiwałbym właśnie tego, żeby zadbał o to, aby dane wyglądały na losowe, a nie powtarzalne.

W tej grze to wszyscy dostają za niewinność. Co najwyżej dostali tzw. paymenta, czyli automatyczną blokadę, gdy coś jest nie tak po stronie systemu płatności, operatorzy nie mają z tym nic wspólnego i może to wystąpić zarówno wtedy, gdy kupujesz anty za 20 zł, jak i za 20k zł.

Ja się ogółem przychylam do tego, co wyżej wspomniane - zrezygnujmy też z konkursów forumowych typu "szukanie obrazka", bo to nie są konkursy, które zostawiają choć cień szansy na zwycięstwo (szczególnie że łatwo zautomatyzować takie szukanie obrazków). System przedświąteczny (losowanie numeru odpowiedzi) był moim zdaniem najbardziej sprawiedliwy. Natomiast w kwestii zadań z grą pozostaje też kwestia tego, by je zrównoważyć tak, żeby możliwe było ich wykonanie i na najliczniejszych uniach, i na tych, gdzie gra 5 osób na krzyż.