Ale to chyba trzeba osobną topkę ST na dopingu zrobić.
Posts by Fenrir
-
-
Ale zeby gość na takim poziomie musiał kupować? Dla zwykłego fame? Gra zeszla na psy całkowicie. Bez gratulacji bo nie ma za co
Odkąd zepsuli otwieranie paczek, to pewnie było to szybsze niż otwieranie równowartości.
-
No cóż, ja w przeciwieństwie do niektórych to staram się coś załatwić, a nie płaczę tylko na forum, że są bugi. ¯\_(ツ)_/¯
-
Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami.
Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.
Nie działa, jakby chciało, bo jestem w kontakcie z pracownikiem GF i jest to w kolejce do naprawienia, bo okazało się, że cała funkcja nie działa tak, jak powinna. Konta SĄ przenoszone z osiągnięciami, a przynajmniej powinny być w teorii, natomiast jest poważny problem z ich synchronizacją, jeśli przenosisz więcej niż jedno konto.
I serio wątpię, by nawet w tej firmie uznawali za poważny problem wspomniane boostowanie kont, gdzie system osiągnięć dosłownie guano daje, tylko parę obrazków i cyferek w rankingu, który sprawdza może 5 osób na krzyż. -
Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami.
-
W czym widzisz problem ? Od zawsze tak jest, kolejkuje sobie plazmy na ksiezycu i mam aktywke co 13 minut odświeżoną. To taki sam element gry jak każdy inny. Kto jest uważny porówna skany - i doliczy się różnicy czy to w budynkach, czy w badaniu, czy w obronie, czy we flocie. A kto gapa.. ten gapa
To już nie działa od dłuższego czasu.
EDIT: nie działa w przypadku bycia offline (zostało to zmienione), no ale to trzeba by łaskawie doprecyzować, że się ma grę odpaloną prawie 24/7, to wtedy faktycznie ta metoda działa.
-
Ja już sobie sezony odpuściłem, skoro z początkowych osiągnięć na cały rok (4 sezony) ma się zrobić z tego neverending story. Nie warto dla kilku obrazków z AI.
-
Z opisu tego osiagniecia wynika: ,,ukończ 10 nietajne(-ych) osiągnięcia(-ć) podstawowe(-ych) kompletnie z wszystkimi rangami,,
Ciekawe więc co to znaczy nietajne, czyżby istniały jeszcze jakieć inne, lepiej zakamuflowanie top-secret trofea?
Nietajne oznacza po prostu zwykłe osiągnięcia wypisane poniżej.
Za ukończenie któregoś w pełni jest 1 pkt do Postęp podstawowy. Przykładowo osiągnięcie Ekspansja planetarna wymaga posiadania 20 planet do całkowitego ukończenia i wtedy da 1 pkt do Postęp podstawowy.
Nie zrozumiałeś żartu, co?
-
czyli podsumowując czy dobrze rozumiem.
Event trwa 10 dni. Każdego dnia będzie 100 ekspedycji z bonusem "na sterydach". Teraz dali 150 jako przeprosiny, ale dolecowo to jest 100. Czyli 1000 na cały event.
Czyli jak danego dnia wyśle 100 to jest większa szansa na więcej artefaktów. Jak wyśle powyżej 100 to już spada do normalnej wartości, tak? Czyli lepiej słać 100 (obecnie 150) dziennie i czekać na następny dzień.
Bo szczerze powiem jak już naprawili i odblokowalo wszystko to arte wpadały jak po****ne. Na fale 30 ekspedycji po kilka między 80-120, pełno po kilkanaście, razem lekko 400 arte na 30 ataków. Potem jak skończyły sie te z bonusem to sie ze**ało i wrócilo do normy.
Więc 10 dni x 100 ekspów z bonusem to jest 1000 ekspów przez czas trwania eventu. A jeżeli te z bonusem będą wpadać jak wpadały dzisiaj to oceniam luźno 10k arte na 10 dniowy event.
Więc wystarczy zawsze mieć 10 dniowy odpowiednim misji w zapasie (500 ekspów) bo jak przyjdzie event to przez 10 dni każdy dostaje 50 dziennie czyli kolejne 500 i już jest 1000 na cały event.
Wymusza to granie codziennie po troche a nie trzepanie 1k ekspedycji w 1 dzień ale o to w tym chodzi, kto gra aktywnie dostaje więcej, kto przesiaduje na urlopie nie.
Odnosze wrażenie że ludzie mają zbyt roszczeniową postawe. Ciągle krzyczą ale gówno! Dajcie więcej tego albo tamtego.
Nikt mi za to nie płacił ale wole te nowe eventy, polepszyli jakość nagród, wole dostać 5 paczek już teraz dzisiaj, niż 2 na "za rok na astro." Na pewnym etapie astro to te paczki i tak dadzą ułamek wszystkiego, po prostu zamiast kitrać, mrozić i wozić sure przez 100 dni trzeba bedzie to robić przez 120 jaki problem...
Powiedz mi, w jaki sposób ty funkcjonujesz na co dzień, poza grą, jeśli przeczytanie i zrozumienie prostego komunikatu cię przerasta? Wyraźnie wspomniano: DO KOŃCA trwania eventu dziennie przyznawane jest 150 odkryć, PODCZAS TRWANIA WYDARZENIA zwiększona jest szansa na zdobycie artefaktów. Czy to już działa w naszym cudownym kodzie gry – tego nie wiemy, natomiast oficjalna wykładnia jest bardzo konkretna.
-
Cześć,
Chciałbym skorzystać z Twojego narzędzia, niestety kilka sekund po uruchomieniu programu, jego okno gaśnie bez żadnego błędu ; / a może to już nieaktualne i jest coś innego do zrobienia mapy uni?
Pozdrawiam
Klasycznie: u mnie działa (właśnie przetestowałem), więc problem leży gdzieś po twojej stronie. Gdzie - niestety nie mam pojęcia.
-
https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7254648#post7254648
A jednak mieliśmy rację z początkowym sceptycyzmem. -
Co to za syf wogole .
Mi wszystkie paczki przepadly... jest ivent za ktory place antymateria zeby miec sztab szkoleniowy i wogole nie otrzymuje zadnej nagrody...
W ekwipunku nic sie nie pojawilo jakas zenada wogole co sie dzieje z ta gra...
Czytanie ze zrozumieniem komunikatów to coś, co zdecydowanie przerasta dużą część graczy Ogame.
-
Fenrir, uderz w stół a nożyce się odezwą. Czyli jednak zasugerowałeś o kim piszesz czy nie? To przysłowie to takie właśnie szukanie dziury w całym, zamiast dyskusji o Evencie z nagrodami.
Pojawiał się tutaj wielokrotnie argument dotyczący przepadnięcia itemów. Dla mnie to naciągane, bo paczki surowców można zawsze spożytkować choćby na badania FŻ czy dodatkową obronę. Itemy bezterminowe też można aktywować lub nie zatem w obu przypadkach nastąpi przyrost punktów na koncie. Ogólnie przeważa tutaj sceptycyzm co jest w pewnym sensie uzasadnione. Normalne że część przyzwyczaiła się i trudno im się pogodzić ze zmianami. Wielu wskazało także że trzeba poczekać z ostateczną oceną wpływu bieżących zmian. Proszę Was: szanujmy swoje odrębne i często przeciwstawne poglądy, w porządku?
Dobra, leć na listę zablokowanych, bo mam uczulenie na takich jak ty.
-
Fenrir, stosując logikę dot Twoich teorii spiskowych mógłbym napisać że jesteś tylko multikontem Jezus_Chrystus który niedawno nie wytrzymał poziomu dyskusji ze mną i strzelił focha. Jak się nie ma nic do powiedzenia to dyskredytuje się adwersarza w dowolny sposób. A to jego buty mają nie zawiązaną sznurówkę, a to krawat nie równo zawiązany, a to konto ma za mało wpisów albo za krótki staż aby mógł w ogóle coś napisać w dyskusji itd, byle by nie odnieść się do meritum. To czy gram na Ogame rok, pięć czy kilkanaście to moja sprawa, tak samo jak aktywność na forum czy miejsce zatrudnienia. Nie powinno Ciebie to w ogóle obchodzić, bo to moja prywatna sprawa, szczególnie że to nie jest temat tego wątku. Fakt że wypisujesz takie insynuacje bez pokrycia źle o Tobie świadczy.
SPIN DOKTOR, też liczę na lepsze nagrody w przyszłości. Pożyjemy zobaczymy jak będzie.
Nawet cię nie wymieniłem z nicka, ale poczułeś się wywołany do tablicy. Wiesz, jest takie przysłowie, które ładnie taką sytuację określa.
-
To jest bardzo interesujące zjawisko, że nagle po wprowadzeniu tej zmiany z eventami i na forach, i na discordzie pojawiło się kilkunastu klakierów, którzy bronią GF i mówią "jak się nie podoba, to nie graj", mimo że przy poprzednich takich zmianach wasze konta nawet nie istniały...
Moja koleżanka coś takiego robiła na studiach wiele lat temu. To się nazywa marketing szeptany. Developer płacił jej kasę by umieszczała z różnych kont/nicków wpisy zachwalające zbudowane mieszkania, po tym jak odwalili jakąś fuszerkę. Gówniana to była robota. Kasa od wpisu.
Wiem doskonale, na czym szeptanka polega, bo byłem bardzo blisko tej części branży.
Tak sobie po prostu gdybam.
-
To jest bardzo interesujące zjawisko, że nagle po wprowadzeniu tej zmiany z eventami i na forach, i na discordzie pojawiło się kilkunastu klakierów, którzy bronią GF i mówią "jak się nie podoba, to nie graj", mimo że przy poprzednich takich zmianach wasze konta nawet nie istniały...
-
Gdyby ktoś nie zaglądał na Discorda, to na PST odkryto nowe itemki, które (kiedyś tam i zapewne tak) pojawią się w sklepie.
Trzeba mieć odpalone konto na Alfie na PST
W skrócie kategorie, mogłem coś ominąć, bo nie sprawdzałem całej listy:
1) pakiety surowców (jak obecne paczki), ale od 1 do 23 h wydobycia, chyba są też oddzielne (metal, kryształ, dex)
2) doświadczenie LF
3) artefakty
4) zwiększona szansa na lepsze ekspy
5) instant (chyba) zniżka u handlarza od 77% do 90%
6) skrócenie opóźnienia expów
7) dopałka surowców (wszystkich jednocześnie) na planetę
Wygląda na itemki z expów, ale znając naszą ulubioną firmę, to należy się spodziewać wszystkiego.
-
Mnie chodzi o licytacje takie jak w grze i tylko przedmiotów posiadanych w ekwipunku. Bez podawania kto sprzedaje.
Ale, skoro były z tym jakieś przekręty jak piszesz.
To można zamknąć a nawet zlikwidować temat.
Jakakolwiek możliwość bezpośredniej interakcji między kontami, która będzie czymś innym niż handel (a i nawet tu są problemy), w ciągu 2-3 dni skończy się falą nadużyć, multikont i innych wałów. Gracze wielokrotnie udowodnili, że trzeba ich krótko trzymać regulaminami na 500 stron, bo inaczej natychmiast wykorzystują luki.
-
Jakkolwiek w Ogame jest jeden wielki burdel, to aktualizacje, przerwy techniczne i konserwacje serwera to nie jest coś, co sobie można dowolnie przesuwać, bo się gracze popłaczą, jak zamiast 100k anty zbiorą 95k.
-
Czyli jest jakiś dodatkowy warunek, bo moje konto nigdy nie było na urlopie (a tym bardziej na idlaku), a nie dostałem nic.