Posts by SPIN DOKTOR

Teraz ekspy są słabe, nie przebijesz zbieracza na rozwiniętym koncie a początkujący gracz raczej mało ekspy wysyła. Ale kopalnie zawsze dają 25% więc początkujący gracz ma przewagę w postaci 25 % każdego dnia. :D

Udowodnione ( potwierdzony doświadczalnie ) eksperymentalnie przez zespól naukowców.

Wykonali eksperyment tym samym potwierdzili to zjawisko.

W pewnym eksperymencie, użyto atomów rubidu, które zachowywały się jak w ciele krystalicznym Były to ultrazimne atomy, które pozostawały w takim samym stanie kwantowym.

Masa została zawieszona pomiędzy wiązkami lasera. Atomy zaczęły tunelować jednak częstość tego tunelowania zaczęła się zmieniać.

Jakie zjawisko zostało tutaj udowodnione? (Potoczna nazwa)

Przemiana artemiczna, nagrzewanie i schładzanie stali izotermiczna martenzytyczna i bainityczna

Hartowanie stopów żelaza to rodzaj obróbki cieplnej stopów żelaza (np. stali), polegający na odpowiednio szybkim schłodzeniu uprzednio nagrzanego materiału w celu wytworzenia struktury martenzytycznej bądź bainitycznej. Materiał nagrzewa się najczęściej do temperatury wyższej o 30 do 50 °C od temperatury przemiany austenitycznej. Dla stali niestopowej o zawartości węgla 0,77–2,11% temperatura ta wynosi Ac1 = 727 °C.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Hartowanie

Nie za dużo w jednym pytaniu? :)

Jak byś nie zauważył to ja akurat odpowiadałem na zadawane przez was pytania. Także nie wiem w czym masz problem.

Sam siebie też będziesz zgłaszał bo sam piszesz posty nie będące odpowiedzią.

Komu brak zapału nie ma czego tu szukać.

No bardzo pochlebne słowa gratulacje za taki słaby tekst

W przeciwieństwie do ciebie nie uważam , że wiem wszystko , bo nie wiem i nikt nie wie. Słabe to jest twierdzenie twoje, że wiesz na pewno że coś nie może być. Otóż jak byś był Fizykiem wiedział byś że dużo rzeczy może być możliwe i trzeba udowodnić swoja rację, np. że czas nie może płynąc do tyłu

Widać tego nie rozumiesz bo nie jesteś naukowcem. Nie można powiedzieć, że czas nie może płynąć w obie strony dopóki tego nie udowodnisz.

Gdybyś zrobił sobie zadanie z mechaniki kwantowej to byś wiedział że czas nigdy nie płynie

W twoich zadaniach nie płynie, ale w eksperymentach widać co innego.

Nie ma przymusu odpowiadania nie podoba się, to nie wchodź tutaj. Każdemu wyjdzie na tym na plus...

Quiz polega na zadaniu pytania i odpowiedź na nie, a nie serii wywodów opracowań, wzorów czy wypracowania.

Ja odpowiadam na pytania bo chce a że w zadaniach robię błędy i źle wychodzą mi wyniki i długo czasu mi zajmuje ich robienie to nie lubię. Chcesz to sobie pisz co chcesz twoja sprawa

ja szukam tematów ciekawych i przydatnych.

Nie twierdzę, że tak nie jest ale nie każdy lubi tyle liczyć. Zadawaj pytania jakie sobie chcesz, najlepiej takie, które nie wymagają aż tak dużo liczenia

Reszta rozważań na temat fizyki nie ma tu sensu bo najlepiej jest na żywo i po to sa konferencje.

Holon to miały być pytania a nie zadania

Jakbyś w % znał mechanikę kwantową wiedziałbyś, że czas nie może płynąć do tyłu i takie przypadki zastępuje się odwróceniem symetrii CP jednocześnie rozwiązują zadania z tej dziedziny przypadki ujemnego czasu wyklucza się!

Ty tak twierdzisz? Kim jesteś naukowcem? masz jakieś osiągniecia w tym temacie. Na konferencji mówili co innego ale ty się masz ;widzę za lepszego od profesorów widzę i naukowców daruj sobie takie wywody, że wiesz coś lepiej bo nie wiesz. Nie masz racji w tym temacie. Nie tylko ja tak twierdze ale i naukowcy tak twierdzą. Czas może płynąc do tyłu wiedział byś jak byś znał fizykę teoretyczną i mechanikę kwantową.

Dla ciebie rozwiązywanie zadań jest fajne dla mnie nie koniecznie i ty nabijasz puste posty z zadaniami, których nikomu się nie chce robić

Dla rozwiniętego w miarę konta i ekowca zawsze będzie zbieracz. Tylko on daje tak duże zyski. Generała można tu pominąć. Odkrywca raz traci raz zyskuje i do tego nie każdy lata identycznie. Czyli nie jest miarodajne liczenie i porównywanie tych dwóch klas bo to zależy indywidulanie od każdego gracza. Nie ma co porównywać.