Posts by SPIN DOKTOR

Znany fizyk teoretyk, autor wielu książek, ekspert w programach telewizyjnych o kosmosie i działaniu wszechświata. Jego publikacje związane są właśnie z tym tematem wszechświatów.

Zarówno niedostateczna ilość witaminy C jak i D przyczynia się do nie doborów wapnia.

Także nie można rozpatrywać tego tylko w kategorii jednej witaminy bo to nie dobór obu jednocześnie daje efekt nie przyswajania wapnia.

Na pewnej pustyni znajduje się rzeka w pobliżu oazy, 25 m pod ziemią. Mogłaby zaopatrywać w wodę nawet 50 tyś. ludzi gdyby znajdowała się na powierzchni. W jakim kraju znajduję się ta rzeka?

Na konferencji naukowej na, której byłem wyjaśniłem to że dla kaonów czas płynie w drugą stronę. To potwierdziły badania, które przedstawiono,

Tak jak i nie wykluczone jest, że czas płynie w drugą stronę. Ale dowodu nie ma na oba zjawiska.

Rozumowi bluźnisz! Zdecyduj się. Są dowody doświadczalne czy ich nie ma? Jest taka zasada w logice: wóz albo przewóz.

Skoro doprecyzowałeś bieżącą zagadkę, to odpowiadam: efekt Zenona.

Badania, które wskazują jedno z rozwiązań. Zależy od interpretacji wyników. W badaniach wyszło, że dla kaonów czas płynie w drugą stronę i to badania potwierdziły ale czy faktycznie tak jest to tego na razie nie wiadomo. może być objaw czegoś zupełnie innego czego nieznany. Tak jest z wieloma teoriami w fizyce. To jest normalne w śród fizyków. Jeden twierdzi tak drugi inaczej.

Już ci kilka osób wypunktowało że twoje pytanie jest po prostu bez sensu ,,niepełne,,. Wszystko można dać - tunele, rozpady, jakies inne efekty, ale szkoda czasu na tę kwadrature koła - bo tak to wygląd

To jest ich zdanie, każdy może mieć swoje. A ja mam inne. Kto chce odpowiada i tyle tak napisał holon:

Może jest nie pełne, tak można napisać o każdym pytaniu. A pytań bezsensownych niema są tylko głupie odpowiedzi.

Takie jest moje zdanie i tyle w temacie, ja szanuje wasze opinie ale mogę się z nimi nie zgadzać.

Komu brak zapału nie ma czego tu szukać.

Tak chodzi o efekt Zenona. Ta podpowiedz była jakby w pytaniu. Ja ją tylko doprecyzowałem.

Nie to nie o to chodzi.

Jak to nie? Przecież niewykluczone, że atomy rubidu poruszały się z prędkością nadświetlną (efekt Hartmana).

Tak jak i nie wykluczone jest, że czas płynie w drugą stronę. Ale dowodu nie ma na oba zjawiska.

A mnie chodzi o coś co jest udowodnione.

Chyba to rozumiesz czy nie bardzo?

Wystarczyło napisać, żeby, dać podpowiedź i tyle. W innym wypadku nie pozostaje mi nic innego niż pisać tak lub nie.

Jesteś specjalistą od niejasnego formułowania problemów

Może i coś w tym jest ale jak trzeba to napisze podpowiedzi.

Ale jak dam zbyt dużo szczegółów to będzie za proste. Wydawało mi się to dość proste pytanie, widocznie takim nie jest.

szczegółowiej opisać zagadnienie niż dalej się chełpić swym chóralnym

Oj tam od razu, jak trzeba będzie kolejnej podpowiedzi to wystarczy napisać bo zdaje sobie sprawę, że tu możesz mieć akurat racje i zbyt mało szczegółów jest w pytaniu, ale kluczowe zdanie jest zawarte, co rozróżnia problem.

1 PODPOWIEDŹ:

Podpowiedź jest oczywista: i zawarta w pytaniu: Kluczowe w pytaniu.

chodzi o tunelowanie kwantowe, w jednej części eksperymentu jest inna częstotliwość tunelowania cząstek a w drugiej części eksperymentu nagle ilość tunelowanych cząstek zmniejsza się gwałtowanie.