Posts by SPIN DOKTOR

Nigdzie nie napisali że zrezygnowali z tego pomysłu.

Nie zrezygnowali w ogóle ale obecnie czyli na daną chwilę nic nie robią. Ten stan może potrwać ileś tam czasu miesięcy czy rok. To tak się nie robi. Mogli napisać, że są problemy na dzień dzisiejszy nie wiemy ile to potrwa, ujednolicamy forum a nie tu trochę tam trochę , S&D jest tam niema,. Tak się nie robi.

Napisać po ludzku będziemy myśleć znowu o fuzji np. w grudniu i tyle. Nie którzy czekają nie wiedza co robić. :D reszta włączyła urlop, żeby przejść samemu na cmentarz, się okazuje też są problemy, czyli nic nie działa jak powinno. Ale to się informuje pisze i tyle.

.., nie było, nie ma i nie będzie hehe :D

Jak widzisz aktualizacja która robiła problemy w czasie fuzji została wgrana ponownie więc można podejrzewać że została naprawio

Napisałaś, że można podejrzewać wiec nie masz pewności, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Gdyby to co wgrali było poprawne to fuzja by ruszyła dalej a widzisz gdzieś jakąś fuzję, więc można domniemywać z dużym prawdopodobieństwem, że jest tak jak ja mówię.

Gdzie masz info że nie będzie fuzji bo problemu nie naprawili?

Gdyby tak było to fuzja już by dawno była. Nie napisali dlaczego? to już tego nie wiem. :DWidocznie nie ma się czym chwalić pisząc taką informacje. Słuchajcie daliśmy =ciała niesiemy kiedy będzie fuzja. Chyba nikt by tak nie napisał.

ln 3 / ln 2 = 1,585...

?

Wymiar fraktalny trójkąta

Holon to że byłeś szybszy nie znaczy, że musisz minusiwać nie widziałem twojej odpowiedzi jak dodawałem swoją

to tak na przyszłość

Byłeś pierwszy to zadawaj a nie się obrażasz :D

Dodam jeszcze taką ciekawostkę

Jeśli z trójkąta Pascala usuniemy wszystkie liczby parzyste, to pozostałe liczby nieparzyste układają się w geometryczny wzór będący trójkątem Sierpińskiego.

Dalej nie widzę nazwy

ale nie chodzi konkretnie o dwumian Newtona w tym przypadku

ja nie twierdzę, że to nie ma nic wspólnego z dwumianem Newtona.

Pierwsza i ostatnia liczba w każdym wierszu jest równa 1. Pozostałe liczby są sumą dwóch bezpośrednio znajdujących się nad nimi liczb.

Liczby stojące w n-tym wierszu to kolejne współczynniki występujące we wzorach skróconego mnożenia, (a+b)n.

Podać nazwę tego

Myślę, że teraz już wiesz o co chodzi.

Równość, którą przedstawiłeś jest błędna! Nie wynosi 2^n tylko 2^n-1

W książce jest 2n

więc ja nie dyskutuje z książką,

po za tym pytam o konkretną rzecz, która jest poniżej

suma wszystkich wyrazów wiersza n jest równa 2 n

i to musi się zagradzać i to sprawdziłem i jest poprawne.

Są specjalne nazwy na to i o to chodzi w tym zadaniu, żeby ją znaleźć, jeśli ci się nie chce to trudno.

Matematyka królowa nauk, to może kogoś zainteresuje. :D

Pytanie: Co to to jest?

m-ty wyraz wiersza n jest równy ( nm ), n, m = 0, 1,…

--------

suma wszystkich wyrazów wiersza n jest równa 2 n

( n 1)+( n 2 )+...+( n n-1 )+( n n )=2n

Słabo się kopiują z worda równania więc ręcznie pisane.

Nie ma informacji na temat fuzji bo jest nie potrzebna jak wyżej napisali, a po czyszczeniu na cmentarz jest jeszcze bardziej pusto w układach niż było.

pojawiły się problemy przy przenosinach i teraz jest problem żeby to naprawić, nikomu się nie chce.. Więc o fuzji zapomniano i pewnie nie będzie.

W sumie mnie tam jest nie potrzebna ta cała fuzja, nie wiem jaką inni w tym temacie mają opinię.

Może kiedyś jak będą chęci ktoś to naprawi i wznowią fuzję. Ale lepiej niech to będzie nawet za rok czy 2 niż szybciej i znów z błędami.

Ciekawe co to znowu będzie za wersja ta 8 i ile nowych błędów przyniesie, bo już po ostatniej wersji błędów nie naprawiono i źle się gra przez to.

Nie gram dalej. Jak mamy posługiwać się googlem, zamiast intuicją z autentycznej wiedzy, to znowu oddaję. Tak, bojkotuję temat. Nabijanie postów ok, ale nie w taki sposób.

Ja nie zadaje pytań z gogli, tylko z książek, które przeczytałem, poprzednich autorów ale oczywiście wszystko w goglach znajdziesz.

Ciut trudniejsze pytanie co nie ma w goglach. :D

Pytanie:

Na początku XX wieku przesłał Einsteinowi pomysł o strukturze Wszechświata ?