Posts by Kopik
-
-
Miło by było, gdyby została dodana funkcjonalność sortowania w Przeglądzie produkcji, np. po czasie, który został do ukończenia. Na chwile obecną brak możliwości zmiany kolejności wyświetlania.
-
Na idlaki już lepsza ładowność SS
-
ciap nie rób mi tu zamieszania na uni
Na u68 masz więcej do roboty!
Trzy razy na TAK
-Deu na PZ
-Szybsze floty pokojowe-Pomijanie pustych układów
Nawet puszyste kotki nas nie powstrzymają przed zmianą! Ożywmy uniwersum, zanim całkiem padnie przez ''ciekawą'' fuzję
Ruda FYI (rozrabiamy tutaj i liczymy na ankietę po fuzji
)
Popieram
-
I kolejny odcineczek
tym razem na tapetę leci Ogame Tracker
zapomniałem w filmie wspomnieć ale napisałem w jego opisie dość istotną rzecz więc i tu przykleję aby było jasneNie powiedziałem tego w filmie ale warto wiedzieć iż Ogame Tracker nie kalkuluje bonusu klonarium z rasy kaleshy, póki co ten bonus nie działa w grze.
Od jakiegoś czasu twórca OT robi tylko małe poprawki i prawie nie pracuje nad rozwojem dodatku, zatem będzie on działał najpewniej do kolejnego dużego dodatku w grze jak formy życia, a znając GF będzie to za kilka lat.
Tym samym miłego oglądania i do następnegoZ tego co mi wiadomo to Ogame Tracker nie będzie już dalej rozwijany i aktualizowany, twórca dodatku zakończył prace nad nim. A szkoda, bo dodatek jest super
kwasi pamiętaj proszę o odcinku o dodatku AGR
Niby tak, ale tak jak pisał kwasi, autor trackera od czasu do czasu cos tam działa i aktualizuje bardziej w ramach hobby i sentymentu niż obowiązku. kwasi świetna seria
-
kwasi oglądając poradnik słychać, że wiesz o czym mówisz i jak zgłębiasz któreś zagadnienie, np. ekspy i ilość wysyłanych statków względem maksymalnych zysków (że nie opłaca się wysyłać 100%), to widać, że nie jedno na forum też czytałeś
Poradnik jest naprawdę bardzo dobry i na pewno nie raz albo sobie coś przypomnę o czym kompletnie już dawno zapomniałem, albo dowiem się czegoś nowego. Narazie przypomniałeś mi, że ustawienia serwera w bardzo przystępnej formie są w stopce strony - nie muszę już sprawdzać w suchych statach uniwersum na innych serwisach. A druga rzecz to, że w Trackerze są informacje o tym, czy dane układy słoneczne są wyeksploatowane. Narazie kończę oglądać ostatni odcinek z ekspedycji, więc w kolejnych może przypomnisz/nauczysz mnie czegoś innego.
-
Podobają mi się Twoje filmy, co prawda oglądam 4fun, bo polskiego poradnika nigdy nie widziałem. Mam nadzieję, że znajdę jakieś pro ciekawostki i tipy w kolejnych odcinkach.
-
Niby Tracker już nie wspierany, a jednak na 1. kwietnia coś się znalazło
-
Fajne, czekam na kolejne filmy i ciekawostki.
[mod='Ruda']Wulgaryzm[/mod]
-
Proponuję dodać do podglądu Imperium ustawienia surowców, tak aby wyświetlała się informacja czy wszystkie kopalnie pracują na 100% oraz obciążenie Pełzaczy. Czasami zdarza mi się przypadkiem zajrzeć i okazuje się, że mam przestawione wartości wydobycia (być może podczas obsługi na telefonie coś się przestawi).
-
Ja bym otworzył 2 nowe uniwersa, jedno z parametrami bardziej dla górników a drugie dla flociarzy. Na obu uniwersach najlepiej x20 badania i x12 ekonomia, różnice byłyby w prędkościach flot, pz, itp. I w tedy zaproponować docelowo dla graczy wybór między takimi Uni.
-
Poniżej info z Discorda osoby tworzącej dodatek do gry:
"After over two years of continuous updates and lots of invested time I have decided to leave OGame and stop the development of this addon.
I will not remove the addons from the webstores, but there will be no further updates by me.
My personal life and priorities have changed since I started the Tracker, and the decreasing quality and missing quality control of the game caused a loss of motivation in the game and for the addon development.
If members of the community want to improve the Tracker, feel free to create pull requests on GitHub (https://github.com/ogametracker/ogame-extension). I will not be gone completely and will still occasionally look at the GitHub repository and this discord, but I will not actively contribute to the game anymore.
It was fun having an active community which contributed ideas and bug reports to this project! Have a good one, everyone."
Dla tych co rozumieją tylko po polsku, wklejam automatyczne tłumaczenie:
"Po ponad dwóch latach ciągłych aktualizacji i mnóstwie zainwestowanego czasu zdecydowałem się opuścić OGame i zaprzestać rozwoju tego dodatku.
Nie usunę dodatków ze sklepów internetowych, ale nie będę już ich aktualizował.
Moje życie osobiste i priorytety zmieniły się od czasu uruchomienia Trackera, a spadająca jakość i brak kontroli jakości gry spowodowały utratę motywacji do gry i rozwoju dodatku.
Jeśli członkowie społeczności chcą ulepszyć Trackera, mogą tworzyć pull requesty na GitHubie (https://github.com/ogametracker/ogame-extension). Nie odejdę całkowicie i nadal będę od czasu do czasu zaglądał do repozytorium GitHub i na ten discord, ale nie będę już aktywnie współtworzył gry.
Fajnie było mieć aktywną społeczność, która wnosiła pomysły i raporty o błędach do tego projektu! Życzę wszystkim powodzenia."
-
Potwierdzam, u mnie to się dzieje to samo. Należy nadmienić, że to tylko w telefonie.
Miałem to samo na Kiwi. Pomogło czyszczenie danych przeglądarki lub instalacja na nowo przeglądarki - nie pamiętam dokładnie, ale po tych czynnościach już kilka miesięcy bez tego błędu.
-
Dzień dobry, problem ktory istnieje nie jest powodem nowej aktualizacji . Wystepuje juz od kilku miesiecy , jest to bardzo irytujace , poniewaz nie mozna tego usunac w zaden sposob - skorygować . Ekran podczas wysylania floty robi sie calkowicie czarny nic nie widac , żadna akcja nie jest możliwa; cofnięcie , odświeżenie . Przegladarka na bierzaco aktualizowana probowalem rownowniez z innych korzystac , blad ciagle powstaly wystepuje co najmniej od wiosny tego roku , ale na samym początku to nie bylo az tak intensywne jak w tym momecie , zeby wyslac flote czasem musze zalogowac sie na konto 3-4 razy zanim wysle jeden slot , jezeli zrobi sie ekran czarny tylko i wylacznie raz z rzedu podczas wyboru porzadanej floty to cud 😁🤭🤭🤭 [mniam]
Na telefonie czy komputerze?
-
Graty Kaladin! Dobrze wykorzystane pance! Pozdro, czekam na kolejne starcia
-
Graty Kaladin! Szykuj kolejnego STeka!
-
Nie ma co gratulować, chyba umiejętności latania po pełzaczach dla ochłapów - oczywiście nie w odniesieniu do starcia wyżej tylko ogólnie. Woow, ale mi zaimponowałeś.
-
Myślę, że x1 to na samym starcie miałoby w plecy. Badania i eko powinny być wyżej, żeby w miarę sprawnie rozbudować konto. Bo jakby nie było też anty lub/i skracania czasu badania/budowania to późniejsze poziomy astro lub innych badań szły by w lata
-
Człowiek już trochę zapomniał jak przyjemnie się gra jak wszystko śmiga
Jest dobrze
-
Wersja 10.1.18 była najlepsza jak do tej pory. Zawsze mogło być lepiej, ale było akceptowalnie.