Jdenym słowem stare Uni dostaną mega boost na samym początku. bo opłacalność badan i budynków na starych universach to kwestia kilkudziesięciu leveli budynków z wydobycia w ciągu dnia. Do tego GF poszło graczom na rękę jeżeli chodzi o badania bo badania się stackują . czyli szbciej i taniej wbijemy po 20 % wiecej do wydobycia na każdej planecie niż przykładowo 200 % do wydobycia na jednym
Posts by Mrozu
-
-
Dużo bonusów dla ekonomów. Dość spore i to różnych opcji dodawania % wydobycia z różnych nowych rzeczy, np.
Wytapianie wysokoenergetyczne - zwiększa metal - jako Premia technologiczna form życia
na poziomie 10 już aż o 15 %!
oprócz tego są inne bonusy więc jak to wejdzie takiej formie to raj dla eko
Wiadomo że nie wejdzie w takiej formie. Procent będzie odpowidnio zmniejszony .
-
Spokojnie, wszystko da się wyliczyć. Wystarczy zapisać dane w tabelach i znaleźć wzory. Głównie wykładniki potęg poziom^x i porównać wyniki prób wyliczeń z danymi gry.
powodzenia na speed uni gdzie atak teraz trwa 10 min mniej więcej. Albo to uproszczą i podadzą wartosci w raporcie szpiegowskim albo dadzą narzędzie które to będzie robiło po wklejeniu api raportu.
Na x1 jest to do zrobienia ale speed uni będzie miało problem. Bo na ten moment masz : Napędy klasa gracza i sojuszu. A dochodzi dużo więcej zmiennych . -
No wiec wszystko fajnie pięknie ale nie może być tak że statki będą szybsze w zależności jak zbadassz sobie dany statek. Gra straci element który tak przyciąga czyli możliwość wyliczenia.Chyba że będzie to lepiej opisane niż do tej pory i podane będą czasy poszczególnych statków.np w skanie.
-
Witam.
Pozdro dla Sojuszu i znajomych
Złom u pawel1000 . Po starciu nastąpiła krótka aczkolwiek miła wymiana zdań. Życzę jeszcze raz SzO.
Opis;
Jako że wychodzę z założenia że jak kogos wyzeruje to odpuszcam dopóki sie nie odbuduje, to Ichora straciłem z radarów już dawno temu. Jednakże od kilku dni pisał że co chwile jest męczony przez innych graczy.
Co miałem chłopakowi nie pomóc.
Kontra na Pawła przebiec musiała tak a nie inaczej. Dlatego też złom u obrońcyAle przynajmniej latajki przewietrzone
Dnia 26-04-2022 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Mrozu [Ven]
Obrońca pawel1000 [JEDI]
Mała powłoka ochronna 1
Okręt wojenny 928.615 ( -557 )
Pancernik 8.390.092 ( -292 )
Agresor stracił łącznie 58.240.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 127.545.484.000 jednostek.
Na polu zniszczeń unosi się 31.523.467.499 metalu i 42.013.744.500 kryształu.
Agresor przejął łącznie 0 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: -33.825.000
Kryształ: -20.035.000
Deuter: -4.380.000
agresor stracił łącznie 58.240.000 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -13.517.056.501
Kryształ: -17.991.365.500
Deuter: -22.499.850.000
obrońca stracił łącznie 54.008.272.001 jednostek.
-
Zastanawiałem się co mnie tak obrońca męczył na urlopie
może i bym zawrócił fs jakby napisał co i jak, ale wiadomości od niego dochodziły co 2h więc w spokoju zostawiłem swoje fsy. Muszce Gratki a Pawłowi lepszych pilotów
-
Piekny strzał. Kto szuka ten zawsze znajdzie
Przetapiaj i rośnij
-
Wszystkim zainteresowanym proponuje nie brać tak wszystkiego na poważnie. Scofield u9 wykorzystał moje gapiostwo i tyle . Myślę że mało tutaj jest osób która by na to nie poleciała
-
A ja myślałem że my znajomi. Jeden sojusz już płaci za moje pełzacze . Teraz czas na drugi. Koniec kolesiostwa. Gratuluje wlotu. Ale pełzacze odbiore tak czy inaczej. Tym razem nie Pozdrawiam.
-
Pozdrowienia dla Minionków oraz znajomych.
Czuję się znajomym więc dziekuje za pozdrowienia. Bardzo ładna sojuszowa akcja. Zadroszczę. Szkoda że mój Qnick to tylko dex potrafi kraść a pomocy żadnej.
-
I zmarnowałeś 6 k metalu i 6 k krychy. . a tak byłby czyscioszek. No ale nie można mieć wszystkiego
Przynajmniej zysk przyjemny. Gratulacje.
-
Prosze wymienić 3 pułapki wymyślone przez Stworka które miały za zadanie ochrone medalionu
-
Ładowność sond ma za dużo minusów
Jakich? Chyba nie aż tak dużo. Dobrze napisał buleon, że są plusy i minusy. Łatwość transportowania sury jako plus. Ataki to plus ale nie dla każdego. Sam się zastanawiam czy to dla mnie dobrze czy stracę na tym ale trudno. Może gorsze farmienie będzie no ale trudno. Jak pisał buleon to już przy paczkach nie ma takiego znaczenia teraz. Statystyki poszły.
A jakie minusy oprócz gorszego farmienia dla niektórych?
najwiekszym minusem jest to że mi zapcha stocznie na 3 miesiące i będą latać po produkcji.
-
Gratulacje starcia. Czy jest to największy bunkier pod względem punktowym jaki został przeorany?N
NIe. Są większe i też będą przeorane
-
Nerthil jakaś podpowiedź?
Ja już dawno miałęm na to odpisać ale fuzją i życie codzienne jakoś wywaiały mi ten dział zgłowy. W Polskim przekładzie nie ma podanego nic wiecej ponad to że są to ptaki egzotyczne ledwo mieszczące się w okno. Jaki rodzaj ptaków to jest to nie podali.
-
Ogólnie również jestem przeciw.Zbyt to ułatwia push. Weźmy na to iż gracz x wie że wtedy i wtedy gracz y zrobi zwózkę na pustego moona. Przy farmieniu sondami moment i surki nie ma .Ciężej wałki wykryć a jest na unii kilka kont"paczkowych" z rozwiniętymi samymi kopalniami metalu które służą do słania surowców na inne konta flotowe. Teraz zostały ograniczone . W ten sposób ułatwi im się wałki gdyż oficjalnie będzie tak że "cudem" flotowiec trafił dokładnie o tej godzinie na same surowce i od razu wyfarmił zanim ktos inny sie zdąży zorientować.
w końcu jakiś mroczny głos rozsądku. Jak ktoś chce szybko przenieść surowce na kolonka to niech z kolonkiem wyśle a potem pionki. Nie trafia do mnie wytłumaczenie że szybciej się lotke robi. Ładowność sond ma za dużo minusów
-
Witam
Bunkier widziany już od dawna ale nie było jakoś motywacji do lotu.
W końcu nastała mobilizacja i postanowiliśmy się przelecieć
Jak widać w załączonym starciu są bunkry dość potężne przez które ciężko się przebić za pierwszym razem.
Jednak dofarm po 7 godzinach zrobił swoje.
Od Raiena: Podziękowania za lot
Ja pozdrawiam Sojusz , znajomych i dostawców deuteru.
Obrońcy życzęi mniejszej wiary w bunkry w szczególności jak go nie ma ponad 10 h
Dnia 31-03-2022 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Mrozu [Ven]
Recykler 544
Sonda szpiegowska 1.124
Satelita słoneczny 4.092
Gwiazda Śmierci 3.001
Pancernik 138
Crawler 1.100
Wyrzutnia rakiet 2.236.450
Lekkie działo laserowe 2.624.500
Ciężkie działo laserowe 72.420
Działo Gaussa 26.530
Działo jonowe 5.750
Wyrzutnia plazmy 1.000.000
Mała powłoka ochronna 1
Duża powłoka ochronna 1
Gwiazda Śmierci 164.827 ( -45 )
Duży transporter 3 ( -206.611 )
Statek kolonizacyjny 0 ( -1 )
Recykler 0 ( -544 )
Sonda szpiegowska 0 ( -1.124 )
Satelita słoneczny 0 ( -4.092 )
Gwiazda Śmierci 5 ( -2.996 )
Pancernik 0 ( -138 )
Crawler 0 ( -1.100 )
Wyrzutnia rakiet 44 ( -2.236.406 )
Lekkie działo laserowe 57 ( -2.624.443 )
Ciężkie działo laserowe 1 ( -72.419 )
Działo Gaussa 0 ( -26.530 )
Działo jonowe 0 ( -5.750 )
Wyrzutnia plazmy 9 ( -999.991 )
Mała powłoka ochronna 0 ( -1 )
Duża powłoka ochronna 0 ( -1 )
644.982.917 Metalu, 1.313.961.327 Kryształu i 701.438.076 Deuteru
Agresor stracił łącznie 490.000.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 173.904.310.000 jednostek.
Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 284.786.368.000 jednostek.
Na polu zniszczeń unosi się 11.568.152.400 metalu i 9.442.617.800 kryształu.
Dodatkowe pole zniszczeń po dofarmieniach: 17.514.000 metalu i 14.014.000 kryształu.
Agresor przejął łącznie 2.660.382.320 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):
11.585.666.400 Metalu i 9.456.632.500 Kryształu
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 11.985.649.317
Kryształ: 10.574.593.827
Deuter: 652.438.076
agresor zyskał łącznie 23.212.681.220 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -123.309.965.917
Kryształ: -106.932.734.327
Deuter: -57.204.050.076
obrońca stracił łącznie 287.446.750.320 jednostek.
-
Chyba potrzebują pomocy w stworzeniu takiej ankiety bo tą opieszałość można porównać do reakcji
Kończą jakieś elementy dotyczące fuzji czy coś i dlatego jeszcze nie ma ankiet. Trzeba poczekać aż domkną temat fuzji.
PROPONUJE DOŁOŻYĆ DO ANKIETY KOLEJNE PYTANIE O % ZŁOMU A CO ZA TYM IDZIE ZWIEKZENIE % Z DOKU CO UŁATWILOBY DALSZA GRE OSOBOM ZELOZMOWANYM. A BEDZIE TAKICH TROCHE, KAZDY POWINEIEN BYC ZADOWOOLNY.
Hej, proszę o ankietę dotyczącą zmianę % ze złomu a tym samym zwiększenia % z doku kosmicznego.
Proponuje złom na poziomie około 50 % tak żeby z doku można było uzyskać około 30%. Kwestia doprecyzowania konkretnie. Czym wyżej tych wartości tym lepiej.
Argumentacja:
1. 70 % złomu jest dziwną abstrakcją według mnie gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie.
2. Przez to mała liczba szczątków z doku 15% a nie ponad 30% po zezłomowaniu gracza powoduje to, że sporo graczy zdecyduje się na koniec z grą zamiast dalej grać.
Przy poziomie 30 % przy sporej flocie komuś zostaje jeszcze całkiem spora flota z odzysku i może dalej dość fajnie kontynuować grę. A chyba o to też chodzi.
Dlatego proponuje też te zmiany, myślę, że prawie każdy byłby zadowolony z takiego rozwiązania.
Ujednoliciło by to też w przyszłości podczas łączenia z uni 68 gdzie procent złomu będzie taki sam 50%.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie sprawy. Dziękuje.
Art proszę o wypowiedzenie się na ten temat jeśli możesz.
Ankietę można połączyć z pytaniem o ładowność sond.
Nie ma opcji zmiany procentu floty na mniejszy. Możemy ewentualnie na większy. Po każdym złomie można sie podnieść. trzeba chęci. A i sojusznicy często pomagają.
-
To nie tak miało być naprawdę nie tak...
Skanuąc Galę trafiłem na niewielkie ilości transów obrońcy wraz z dexem sprawdziłem -brak aktywności. Po przeskanowaniu pozostałych moonów ukazała się spora flota niestety 140 układów. Lot na nią pochłaniał praktycznie cały zapas paliwa. Znajome lamki jak zwykle bez floty No cóz ryzyk fizyk gra warta czarta
. Flota poszła a recki z dużym 30 min. opóźnieniem po ataku lot przez galę Atak wszedł .Niestety obrońca zaraz potem login , postawił recki i wywiosłował prawie wszystko przez te 25 min. Dużo strat nie ma -dok sporo oddał z kosztami lotu ok 25kkk . Drobnica z tygodnia pokryła to z nawiązką Za to bitwa przednia.
Myślę że niewielu zdecydowałoby sie na ten lot patrząc na odległośc ,czas lotu i koszty
Pozdrowienia dla obrońcy bo ładnie prosił
Ja znam takiego jednego bez nicku który by nie poleciał
Graty procentu
Co do złomu to jestem pewien że prędzej czy później sobie odbijesz.
Aaaa i jeszcze jedno; Myślę że jakbyś tym ''Lamkom'' napisał żeby byli w pogotowiu bo latasz po idlakach to by fsów może nie zrobili. -
No i pięknie. Jest zysk i to sie liczy
Dexu też troszke wpadło
Graty i szukaj dalej