Do Arta,Teamu oraz Graczy

• Rozpoczynajac od malo rozgarnietej go CIAP na virgo ktora pozwalala na naduzywanie rynku,klonowanie sury i floty. (Dodam ze zdazalo mi sie prowadzic konwersacje z nia i pojecie o grze to ona ma ograniczone do regulaminu a juz mechanika i co sie da a co sie nie da to juz abstrakcja.Ekowcy na quantum maja wieksza wiedze o flocie.)

Za co wiekszosc graczy PA stracila konta( scruplowi odjeto flote zostawiajac mega eko... wtedy jeszcze paczek nie bylo dostepnych. Dlaczego zostawiono mu to eko skoro paczek wtedy nie bylo?) .

Zapomnieli tylko pobanowac konta poboczne z ktorych pozniej dalej czerpali korzysci. Ile ich maja i co te konta maja w stoczniach to

wiedza tylko oni sami. Tam konta typu prosiaczek czy madzia z 60 baniek floty rosly x 10. Tak trudno zobaczyc ze w statystykach cos skacze przeokrutnie i sprawdzic czy to zasluga anty???

Przyklad : czester (ex pa) zlomujacy commander japetus na 60 baniek . Konto zlazi z dlugiego u IMG_0547.jpg a nastepnie pyk unknown-2.pngdo wora i zero st;) Kazdy z mozliwych bugow pushow itp byl przez nich wykorzystywany.... Oczywiscie jest to normalne..... Jeden gracz gra w ta gre 10 lat inny rok. Tutaj regulamin o zgloszeniu bugow itp zastosowania nie ma. Korzystasz az zlapia.

Idac dalej w ta retoryke ADANIO zamieszczajacy starcia swoich kolegow( gdzie tu jakas przyzwoitosc)

https://board.pl.ogame.gamefor…-Sanchez-PUSH-1-53358-91/?

Poprzez olewanie ticketow az przedawnia sie ruchy flot przez go KRUSZYNKE.

GOTHE skanujacy na 3 s przed atakiem. tFW4RT5qSiyTH9DpMFl7ww.png

nCiBRvGDSQS65xRRPtK13A.pngBan ? A gdzie tam gra sobie dalej.

To moze spamowanie sondami i utrudnianie podniesienia floty

SmartSelect_20220508-213856_Discord.jpg

To moze multi? Polo jakies zety i inne skanujace cale galaktyki, tona zapychaczy. Wszystko jest ok!!!!! PA moze bo moze...

Mydlenie oczu paczkami... Czy GO tak trudno jest przeliczyc zakupiona anymaterie na surowce???? Oczywiscie uwzgledniajac to ze eko bylo rozbudowywane i to ze kazda czesc tej floty byla skracana tak samo jak kopalnie.....

A na koniec Wyliczenie kontry bez skana i jeden lot na 50% taki septimel to ma wode zamiast mozgu mowic ze to mozliwe xD.

Jeszcze te septimele i inne munki z zalaczonymi botami farmiacymi........

To co sie dzieje z ta gra to jest poprostu masakra ...

!!!!! ART lub inni czlonkowie teamu czy moglibyscie to w kilku zdaniach wytlumaczyc?

Czemu to jest dozwolone??

Bo serio odechciewa sie w to grac ....!!!!!

W miare rozwoju merytorycznej dyskusji dodam kolejne skriny zeby nie byc goloslownym. Choc troche to zajmuje bo musze pisac do kazdego gracza prywatnie.

Zaraz zleca siE tu uzytkownicy botow itp chronic swoich przyjacieli... WIEC DAJCIE CHOCIAZ JAKIES DOWODY NA WASZE SLOWA

• Najlepiej zrobić zbiorowy wniosek do właścicieli ogame o tym co się dzieje na serwerach PL, niech dobiorą się do dupy operatorom bo to już kpina.

Najlepiej zbierzmy się i dajmy znać o tym na fb i twiterze na oficjalnych stronach gameforge.com

https://twitter.com/Gameforge?…mp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
    https://www.facebook.com/gameforge

niech się dowiedzą jakie wałki się tu dzieją za przyzwoleniem

• DrZgon Gościu, ja nie twierdzę, że ktoś Ci konta nie zakosił. Nie znam sytuacji, nie wiem jak było. Pragnę tylko Ci przekazać, byś szukał u swoich zasiadaczy. Masz cosik w głowie to pomyśl rozważnie.

1) Ktoś po skanie z "smerfa" zdejmuje Ci urlop i leci na kogoś, kto od xx lat nie zostawił konta bez opieki z flotą.

2) wyliczenie powrotu recków na 50% to nie jest trudna sztuka dla kogoś kto to potrafi - piękna robota Numerze 2

3) żeby nie było że zlamił, zasiadacz podstawia GS i resztę, by można było coś ugrać.

4) Nie miałeś bana za push. Nawet jak by to miało być "do wyjaśnienia" TEŻ BYŚ NA NIM SIEDZIAŁ

Pomyśl sobie na spokojnie, nie baw się w pyskówki. Brak banów u PA świadczy, że nikt z nich nie umoczył, a jedynie sprawa była w toku wyjaśniania. Myślcie ludzie. Jednego razu piszesz, że tylko jedno IP siada na Twoim koncie, drugiego (jak już się wodzirej przyznał) to nagle już były takie sytuacje.

Zakończę swój udział odniesieniem do wstępu do piosenki 52 Dębiec - moja jest tylko racja i to święta racja, a nie prawda moja racja jest mojsza, ale to moja racja jest najmojsza!

Zdrówka chłopaki, ba

Sept, konto które puściło skana - zwało się k0m0rnik było to konto z Himalai przed fuzją, znajdowało się ono na 7 gali wraz z drugim kontem bliźniakiem, konta które zawsze miały akty i konta które zawsze pisały lub podnosiły flotę jak na nie leciałem, z tego co pamiętam ktoś z LOG je trafił, raz czy dwa. Nie ma tego w dziale ST z oczywistych powodów, albo za mały próg albo nie wrzuca się starć na swoich kontach. Więc nie mogło to być moje konto a bardziej obstawiam że wasze. Podobne konto Pozdrowienia z Rosji, Defender, Zodiak, więcej póki co nie pamiętam i też na co mi to... Zdaję sobię sprawę jak funkcjonują boty i nie omieszkam sądzić że ktoś je wam prowadzi/ł. A jesli prowadził to potrafi zmieniać IP i prowadzić wiele kont, które same sobie latają i zbierają surowce, Ty tylko ustalasz sobie aaa dziś tu wyłączę, jutro tam. I takie to właśnei były konta. Jeśli k0m0rnik to konto które skanowało i było na himalai przed fuzją a ja go nigdy nie mogłem trafić a LOG potrafiło to odpowiedź jest prosta czyje to konto i z kim ma większe powiązanie.

i pyk

https://cdn.discordapp.com/att…930083050369125/image.png

niczym prorok

• rzed atakiem.

GOTHE skanujacy na 3 s przed atakiem. tFW4RT5qSiyTH9DpMFl7ww.png

nCiBRvGDSQS65xRRPtK13A.pngBan ? A gdzie tam gra sobie dalej.

:popcorn::popcorn: ciekawe że nie można skanować innych kordów przed wlotem. Ambitny temat może coś nowego się dowiemy o regulaminach :lool:.

To tyle ode mnie ewentualnie pograjcie sobie dłużej może tych ludków wprowadzą i famy żywienia to nie trzeba będzie aż tyle k w grę inwestować bo koszta się zmniejszą to i odbudowa sprawniej pójdzie bo do tego ten temat pije chyba :saint:

• Najlepiej zrobić zbiorowy wniosek do właścicieli ogame o tym co się dzieje na serwerach PL, niech dobiorą się do dupy operatorom bo to już kpina.

Najlepiej zbierzmy się i dajmy znać o tym na fb i twiterze na oficjalnych stronach gameforge.com

https://twitter.com/Gameforge?…mp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
    https://www.facebook.com/gameforge

niech się dowiedzą jakie wałki się tu dzieją za przyzwoleniem

Takie stronki to obsługuje Helga czy inny Hans na stażu za czypindzisiont, prawdopodobnie nawet nie wiedzą, kto znajduje się wyżej w hierarchii niż ich kierownik, też z łapanki.

• Tak marecki nie mozna rowniez innych kordow(nie musza byc te same) i sa gracze ktorzy dostali za dokladnie taki sam przypadek bana. I tak jak mowilem prosze o merytoryczne posty a nie wlasne wysrywy... masz w regulaminie cos o tych samych kordach to wklej. Ja wkleje opinie GO do dokladnie takiego samego przypadku

Zasada to odnosi sie do skanowania gracza ... nie konkretnej planety /moona. I ma to wiele powodow np takie ze flota wtedy bedzie toczyc walke i uniemozliwi ci teleport.

Wiec zakuty łep majs niech wraca do zakladki antymateria .

Najwiecej do powiedzenia maja gracze nie znajacy mechaniki gry.... co za żal. No ale przynajmniej sie czegos moze nauczycie.

• Bugusing przy użyciu sond szpiegowskich

Na 6 sekund (lub mniej) przed atakiem (dolotem floty) zakazujemy jakichkolwiek działań ze strony agresora bądź obrońcy a także wszystkich innych osób, które mogą doprowadzić do lagów, bugu z nierozstrzygniętą walką lub uniemożliwienia ucieczki obrońcy.

Aby gracz został ukarany za bugusing przy użyciu sond szpiegowskich poszkodowany musi zgłosić się, w ciągu 72 godzin od zaistniałej sytuacji, do supportu gry, załączając API starcia.

Specjalnie dla Ciebie napiszę dwa słowa od siebie cytuje "jakichkolwiek działań ze strony agresora" ale twoją teorie wyklucza cytuje "przed atakiem (dolotem floty)". - reasumując chodzi o te same kordy. (chyba, że masz inną interpretacje).

Czekam na merytorykę i nie wywołuj mnie do tablicy bo ja jestem tylko skromnym obserwatorem nie związanym z tym unii ale może coś nowego się dowiem na temat ogame regulaminów itd czysta ciekawość. Bo naprawdę to unii jest ciekawe zainteresowałem się nim od wcześniejszego też ciekawego ST :S.

• jakichkolwiek dzialan!!! On nawet opoznic nie moze na 6 s przed dolotem .Sam nie rozumiesz co czytasz xD tu wykonal jakies dzialanie: zeskanil gracza w innym miejscu np uniemoziwiajac mu podstawke teleportem. No co za typ... czyta i nie rozumie

• image.png

Art zna ten przypadek gdyz sam go wyjasnial ;) a chyba nie podwazasz slow arta? Hmm bo widze ze majs wie lepiej niz art.

Tu np na innych kordach w ukladzie staly sobie recki ;) jest powod zeby nie skanowac? Jest bo nie pozwolisz mu wyslac reckow o danym czasie.

Zreszta ta sprawa jest tak wielowatkowa ze skan na 6 s przed to przy reszcie maly pikuś.

Banda oszustow zebrana w jeden sojusz ... i wyglada na to ze wspierana przez adminow. Bo ja nie potrafie wyjasnic braku kary za stwlrzenie konta 15 duuzych baniek czy ile tam on mial przed wprowadzeniem paczek. Nastepnie ok ludzie sie pluja to zostawimy ci eko nadal nielegalne ale zabierzemy flote. Kto moze to sensownie wyjasnic. Jaaaaaaaak stworzyc konto 2 woeksze niz ale cios bez paczek...... w krotszym czasie i to duzo krotszy niz najlepszy ekonom w polsce na tamten czas

Zaraz bedzie ze paczek nie bylo... no ale byly ekspedycje jak ojczyznoslaw hahahaha

Virgo klonowalo flote/sure na tyle sposobow ze wam sie w glowie nie miesci. I pewnie dalej to robia tylko ze teraz moga mowic ze to paaaaaczki sobie kupuja. Antyyyymaterie itp. Przeciez GA moze policzyc ile kosztuje takie konto a ile anty zakupiono xD

Kazdy bug powinien byc zglaszany!!! I nie powinien dawac korzysci korzystajacemu z niego. A juz napewno korzystanie z niego uporczywie i noe zglaszanie. PERM

Kradziez jakies dziwne wyliczenia kontr- push ekstremalny wlamania czy jak to inaczej nazwac chcecie-PERM

No chyba ze mozna sie tak bawic np na virgoa pozniej laczenie uni i historia od nowa.

A to przypadek tylko scrupla cala reszta tak samo puchla tylko wolniej [mniej czasu na "gre"]

Za sam tag PA powinien byc perm bo oni przez jeszcze dlygi czas beda sobie zlomowac jakies wlasbe nonejmowe konta siedzace narazie na urlopie i na cmentarzy. Stworzone z bugow i klonowania.

Art czy moglbys cokolwiek z tego wyjasnic?

• Ciap została GO po wielkich męczarniach, oczywiście po to, by czerpać dla siebie z tego korzyści - sam lata temu pomagałem jej tworzyć siatkę pushówek, szczegóły sobie tu daruje, jakby ktoś był naprawdę ciekaw to zapraszam na priv :E

PS: Banan ci pod ogon Ruda za usunięcie poprzedniego, założonego przeze mnie w DiD Quantum tematu, dzięki temu wybiło szambo w ST i tamten temat został zamknięty.

Grasz na quantum aktualnie? Komu sprzyjasz?

Ten temat pewnie też zamkniesz i mi dasz bana, toteż goń się, kolejna co dołączyła do teamu żeby wspomagać "swoich" kanciarzy

• taki pan jak masz screeny zamiesc ;) slowa to tylko slowa

I jesli mozna to bez wulgaryzmow;)

Swoja droga moze warto rozwazyc uniemozliwienie gry GO SGO itp na innych uni.

To cos jakby rosyjskiego zolnierza sadzil rosyjski general....

Dla mnie to tez jest chore... jeden GO wymienia sie info z drugim GO.

Maja wglad do rzeczy jakich nie widzi zwykly gracz a nastepnie poznaje KOLEGUuuff( bo przeciez nie o cyferki tu chodzi tyyyylko o luuudzi)... i zaczyna sie bajlando po calosci.

Chcesz byc GO nie jestes graczem i na odwrot.